Nişanlımı artık tanıyamıyorum :(

Nişan yüzüğüm elbisem falan. Her kızın annesine danışabileceği şeyleri danışıyorum. Çoğu zaman fikir almaya ihtiyaç duyuyorum çünkü sonra karar değiştirmek istemiyorum.

Nişan evresi bu yüzden var. Artık geri dönüşü yok deme. Ailene şimdiden bu kadar tavır alan birinin evlenince değişmesini bekleme ki daha fazlası olacak.

Peki bunu kendisiyle konuşşam ve endişelerimi açıkça dile getirsem? Daha önce buna benzer vakalar yaşayanlara özellikle rica ediyorum. Bana fikir versinler ne yapmalıyım?

klasik hikaye. o kadar çok duydum ki.. 7 sene gibi uzun bir süreden sonra nişanlanıp evlilik yoluna girenler de baya problem çıkıyor.bu kadar uzatmamak gerekiyor demek ki. ben artık bunu anladım. umarım siz çözersiniz bu durumu. ..

Bakis acidi iste....
Damat adayi onu bunu annesine sorsa belki siz de rahatsiz olurdunuz..
Siz soruncada kv herseye karisiyor olmus...
Birbirlerinden hoslanmadilarsa sanirim boyle devam eder eger birbirlerinden hoslanip benimseselerdi hic goze batmazdi bu durumlar..

Ailenizin fikirlerini es gecmeyin. Bu hayatta onlardan degerli kimse yok.

Sorun nedir bilmiyorum ama annenizle nisanlilik doneminde soguk savas icinde olan bir adam bana makul gelmedi. Bu soguk savasin evlendiginizde bir sicak savasa donusmesi kuvvetle muhtemel.

Annenize tavri, sizin annenize danismaniza mudahalesi buyuk sacmalik. Hangi hakla buna curet edebiliyor ki? Ust otorite mi kendisi?

Hep derim: Had diye bir sey var. Herkes haddini bilmeli.

Cok iyi dusunun. Hayat kiymetli, aile daha da kiymetli.

Bu anne babaları mafetmek için çok uğraşıyoruz değil mi...ama doğuranların ne önem var elin adamlarının peşinde koşturmaktan zevk alıyoruz...aileyle baş edemiyorsanız sözde nişanlın onların lafından çıkmıyorsa hafi kendini rezil ediyorsun neden ailenide o yola sokuyorsun değil mi?diyeceksin sana kolay tabi yok kardeşim şurda 3 sayfa katıştır bir kaç konu oku anlarsınız...

Nişanlın da her konuda annene danışsa ne hissedersin?
Biz nişandan önce oturduk sevgilimle konuştuk mesela. Ailelerin arasında biz denge kuracağız. Bir durum varsa biz birbirimize söyleyip danışacağız ama bunu ailelere yansıtmadan aralarını ısıtacağız dedik.
En basiti iki taraf da nişan alışverişi diye tutturdu. Ben hiç sevmem öyle şeyleri. Annem içinde kalır sonra dese de dinlemedim. Yüzüğü sevgilimle aldık kendi zevkimize göre. Elbisemi de kendim aldım. Annelerimizi bilerek karıştırmadık.
Çünkü senin annen benim annem olsun istemedik. İkimiz çözdük her şeyi.
Şimdi ev konusunda iki anne farklı şey istiyor ve biz yine karıştırmadan çözdük. İkisinin de istediği olmayacak bizim isteğimiz olacak.
Ne sen kendi anneni öne çıkar ne o kendi annesini. Senin annen benim annem kavgasına girersen olmuyor o iş.
Ve her konuya anneni karıştırma. Siz ikiniz yuva kuracaksınız. Elbet annelerimi kıymetlimiz ama o yuva ikinizin yuvası onlar sadece desteğiniz olsun her şeye karıştırmayın.

Annem tek bir kızı olduğu için bazı şeyleri gidelim beraber seçelim istiyor, birde bende eskiden kalma bir alışkanlık, annemle alışverişe giderdim hep. Evet yuva bizim yuvamız ama kız annesinin birkaç fikir sunması bu kadar batmamalı diye düşünüyorum

Fikir elbette sunulur. Ama ikinizin de isteği olur annenizinki değil. Siz fazla tesirinde kalıyorsunuz.
Sizi anlıyorum ben de tek çocuğum ve babam vefat etti. Annem de ilk zaman her şeyimize karıştı.
Mesela klasik sarı alyanslar güzel oluyor onlardan alın dedi. Ama sevgilim de ben de sarı altın kullanamayız dedik. İçinde bari sarı olsun diye ısrar etti. Ammaan annem kırmayayım desem ömür boyu sevgilim sevmeyerek alyans takacaktı. Yine de gittik bembeyaz alyansımızı aldık.
Bazı konularda sizin fikirleriniz önemli. Annem alyansları uzaktan görecek, sürekli parmağında olmayacak. Ama ben ve sevgilim sürekli o alyansı takacağız. Burada ikimizin fikri zevki önemli.
Aynısını kayınvalideniz yapsa siz de bozulursunuz.
Nişanlınıza da hak verin.
Dengeyi siz kuracaksınız.
Annenizi kırın kötü evlat olun önce nişanlınız demiyorum. Ama bazı konular da aileye danışılır her konuda değil. Mesela beyaz eşya ve mobilyada deneylimliler bizden iyi anlarlar danışılır ama hep takılacak olan alyans da değil.
Annenizi kırmadan incitmeden biraz daha uzak tutabilirsiniz bence. Dengeyi siz kuracaksınız

Teşekkür ederim :)

Bunu once bi konus. Rahatsizliklarini soyle. O da sana anlatsin. Baktin yine boyle devam ediyo. O zaman ona iyi bi ders ver yuzugu at . Nisanlandin diye tapulu mali oldugunu saniyo heralde artik ayrilamazsin diye goruyo.yarin bi gun annemle yasiycaz da der bu sana. Yuzugu attiktan sonra kuzu gibi kesilir merak etme

ben varım. ben iki senelik ilişkim sonrası nişanlandım eski nişanlım aileme saygısızlık etti hiç bir şeye karıştırmadı tavrından anlamıştım en azından. ayrıldım içim yana yana olsa da ayrıldım ondan iyi ki de ayrılmışım benden sonra hemen birini buldu zaten canım. canım sevgi iyi hoşta saygı var ya o olmadan olmuyr hakkınızda hayrlısı

canım 7 yıl çok uzun bir süre bence, bu zamana kadar neden nişanlanmadınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…