nişanlıma söylemeli miyim?

book thief

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2014
928
1.090
Merhaba KK kadınları, nişanlı her kadın gibi benim de problemlerim var, öncelikle kv&kp gerçekten sever sayarım bunu belirtmek isterim. Sözlendik derken nişan vs şu anda evlenmeme 23 gün kaldı. Problemim para konusu. Şöyle anlatayım; nişanlımla her şeyimizi beraber aldık, beraber ödüyoruz, ikimiz de çalışıyoruz. Sayın kv bana eşya bakmaya başladığımız zamanlarda beyaz eşyalarınızı biz alacağız (çünkü nişanlım zamanında kendi için aldığı beyaz eşyaları ailesine vermiş, onlar da sen evlenirken biz sana alırız demişler) dedi birkaç kez, ve almadılar konusunu dahi açmadılar. Kv bir yorganla 2 yastık yaptırdı onlara geçirmek için nevresimi bile sen al dedi (almadım orası ayrı konu). Annem bir çeyiz yapmış bana dikiş kutusunun içindeki toplu iğnelere kadar.. Görümcem desen bir çöp almışlığı yoktur, ablam ütü, mutfak malzemeleri vs bir sürü şey aldı. Kıyaslama yapmamak elimde değil, evet çeyizi kız tarafı yapar ama erkek tarafı hiçbir şey yapmıyorsa? Yani şimdi biz her şeyi kendimiz aldık ama çeyizi anneme aldırmış gibi olduk, annem seve seve yaptığını benim rahatım için yaptığını söylüyor, ama ben çok bozuluyorum bu duruma, para vs teklif etsem hayatta kabul etmez ama böylesi de benim aileme haksızlık oluyor. Şunu da ekleyeyim, nişanı babamlar güzel bir yerde yaptı, kp düğünü ödemiyor onu da biz ödeyeceğiz. Durumları kötü değil kimsenin, neden böyle yaptıklarını anlayamıyorum ve ister istemez onlara da öfke duyuyorum Görümcem kendi isteğiyle kına hediyeliklerini, nikah şekerlerini yapıyor ve bunun için nişanlım para göndermiş bu bendeki bardağı taşıran son damla oldu, çok sinirlendim. Görümcemin çocukları da bu şekilde nişanlımdan çok para kopartıyorlar veya istediklerini aldırıp yaptırtıyorlar. Ben biraz biraz azalttım bu durumu, ama artık çok doldum. Bu durumu nişanlımla nasıl paylaşmalıyım? Kırıcı olmak istemiyorum, kendisinin tek suçu çok iyi niyetli olması. Ama biraz da gözünün açılmasını istiyorum. Yoksa paylaşmayıp kendime mi saklamalıyım?

Nişanlınız neden ailesine demiyor ki; anne siz alacaktınız beyaz eşyalarımızı hanii neden almadınız diye neden sormadı..
Bu saygısızlık değil ki sorsa da...
Açıksa sorulmadığı sürece bazı şeyler böyle sessizce siz her şeyi yapmış olursunuz...
Çözüm netçe konuşmaktır....

şuan paylaşırsan düğün öncesi gerginlik olabilir...bekle biraz evlendikten sonrada aynı şekilde devam ederse tatlı bir dille söyle..

bence konuşmalısın. durumları da kötü değilmiş neden hiç ellerini taşın altına sokmuyorlar? ben olsam tepkimi gösterirdim senin ailene haksızlık yapılıyor. hiç değilse düğünü karşılasınlar, evlenen kendi çocukları.

Bence kesinlikle bunları onunla da konuşmalısınız ; bunu susmak demek birikmek demektir, en tehlikelisi.
Bağırıp köpürürse , ikinizi de ilgilendiren bir konuda hayat arkadaşı gibi davranmadığını öğrenmiş olursunuz.

sorup sormadığını bilmiyorum açıkçası ben bir kere kendisine sordum, ben halledicem dedi bunun üstüne daha da sormadım. konuşmamız lazım farkındayım.

şuan paylaşırsan düğün öncesi gerginlik olabilir...bekle biraz evlendikten sonrada aynı şekilde devam ederse tatlı bir dille söyle..

sonraya saklarsam da acaba o zaman niye söylemedin de şimdi söylüyorsun gibi bir tepkiyle karşılaşır mıyım?

işte nasıl tepki göstereceğimi bilemiyorum.. evlenen evin tek oğlu, ve başka çocuk kalmadı evlenecek olan, buna rağmen neden böyle yapıyorlar anlamıyorum.

Sen niye ödüyorsun ailesinin yapmadığı masrafı nişanlın yapsın.
Lütfen yeğenlerine aldığının hesabını yapma çok itici olursun.

bir kısmı evlendikten sonraya da kalacak borçların, haliyle beraber ödüyor oluyoruz, onun kartlarının yetmediği yerlerde benimkinden çektik vs. borç bizim sonuçta. yeğenlerine aldığı şeyler daha doğrusu yeğenlerinin biz sana ödeyeceğiz diye aldırdığı ama ödemediği şeyler laptop, tablet, telefon vs gibi şeyler olunca ben bunun hesabını yaparım, çikolata, sakız, kıyafet vs değil bahsettiğim şey ne yazık ki.

ama nasıl konuşmalıyım? hiç kırmak istemiyorum gerçekten. tepkisini kestiremiyorum, ama insanlarda biri ailesiyle ilgili konuşunca devreye giren savunma mekanizmasından ürküyorum açıkçası.

Çok taviz vermişsin bu durumdan rahatsız olduğunu hiç dile getirmemişsin.
Durumları yoksa bir şey diyemem ama durumları müsaitse en azından düğün salonunu ödemeleri gerekiyor.
Kendi adıma konuşayım benim eşim benim kardeşlerimle ya da yeğenlerimle aramdaki para mevzusuna karışırsa çok bozulurum ve tepkim kötü olur.

Ben ailelerin çocukları evlenirken eşya almamalarına takılmam çünkü herkesin kendi evladına verdiği değerdir, ayrıca yapmak gibi bir zorunlukları da yoktur.

Ancak;

Eğer olay anlattığınız gibiyse, yani erkek tarafı elini taşın altına koymuyor ve hiçbir şey yapmıyorsa ve siz bu durumdan çok rahatsız iseniz, daha da önemlisi ortada hakkaniyete uymayan bir durum varsa o zaman kendi tarafından gelecek altınları ailene bırakacaksın...

Unutmayın ki kendi ailenden gelecek altınlar kv tarafının (sence) üzerine düşüp yapmadığı ve sizin ödeyeceğiniz bortçları kapatmak üzere bozdurulacaktır.

Ben Gözünü açamadım umarım sen açarsın
Bende senin gibi evlendim düğünde erkek tarafı yapmadı hiçbişey ama kendi Tarafım üstüne düşeni yaptı.
Hala para konusunda sağılacak inek durumumuzu hem görümcemler hem de kvler gözünde koruyoruz eşim hala çok iyi niyetli (ben başka bişey Gözüyle bakıyorum onu da belirtmeyim burada)

Zor bir durum çok ta haklısınız canım ya tatlı dille kırıcı olmadan söyleyin tabiki doğrusu bu olacaktır

Şimdilerde eğer gelin çalışıyorsa aile masraf etmekten kaçıyor. Onların gözünde çift maaş var sonuçta ama çok itici bir durum. Yakın arkadaslarimda evlendikten sonra yıllarca borç odediler. Bu yetmez gibi para da isterler. Ailenin durumu iyiyse bu düpedüz bencillik. Siz şimdilik sessiz kalın düğün arefesinde tatsızlik olmasın, elinizde oldukça annenize bişeyler alırsınız ihtiyacini görürsünüz iciniz rahat eder.uzun yıllar var önünüzde.

valla canım durumları olmasa anlarım, bırde sunu bunu bız alacagız deyıp almamak yada kendı ıstegıyle bırsey yapıyormus gıbı yapıp parasını esınden almak hıc hos olmamıs acıkcası.

bende evlenırken esımın aılesının bır kuru maası oldugundan,kendısınınde bırıkmısı olmamasından oturu cogu seyı aılem ustlendı. kendımız yapsak borca gırecektık kı zaten bazı borclarımız vardı kredı-kart vs.. bız sadece balayı-gelınlık ve damatlık-nıkah ayrı oldugundan seker masrafı ve davetıyeyı kendımız hallettık. gerı kalan herseyı aılem ustlendı -dedıgın gıbı ozendıklerı ıcın ve benım mutlu olmamı ıstedıklerınden bır gun olsun gık demedıler herseylerını ortaya koydular esımden yada aılesınden de bırsey beklemedıler cunku durumları bellıydı ve olsa yaparlardı bunu bılıyorum.

ama bende nısan sırasında bırseye bozulmustum bogca ıstememıstım karsılıklı konusmustuk ama son anda yapmıslar gayette sık ve guzeldı ayrı mevzu ama onun parasını bıle esımden almıslar ben durumları yok dıye ıstememıstım ve bana gereksız gelıyor boyle adetler, olsa parası bızden cıkacak onu da bılıyordum ve nıtekım oylede oldu ;(

bence esını cek kenara kıbarca uyar ,aılesıne yuklenme ama bızde bır aıle olacagız,yarın obur gun cocugumuz olacak artık paramızı ıdarelı kullanmalıyız hatta bırıkım yapmalıyız dıyebılırsın. cocuklar ıcın de bayramdan bayrama harclık versın ama gunluk hayatta annelerı babaları var onlardan alsınlar paralarını bence dogrusu bu..sonucta herkesın masrafı var -herkes gecım sıkıntısı cekıyor-anne baba varken dayı amca teyze vs.. ye yuklenmek yanlıs olur ..

ne kadar sessiz kalirsan okadr haksiz duruma dusersin canim bence iyi niyetli oldugunu ama bu durumun canini sktigini soylemelisin simdi susar ilerde konusursan esin ozamn neden daha once sesin cikmadi tabi dugun icin harcadik isine gelmisti diyebilr ilerde dur diye bilmen icin simdi konusmalisn okadr da dert etme bizde hersyimizi kendimz yaptik suan kimse biz yaptik ettik dye laf etmiyor .

bende nişanlıyım canım bence suan tam kritik dönemdesin kesinlikle paylaşma allah korusun nişan atmaya kadar olaylar büyüyebilir belliki kv ve kp destek olmıcak görümce ne koparırsam kar ayagında yani kimse böyle birşey ortaya atarsan seni desteklemez allah korusun kötü yerlere gidebilir düğünden sonra kocanı yavas yavas işlersin sabırlı ol

Aynen bu sekilde anlat onada acik olmak herzaman iyidir icten ice bilenmektense dile getirmek en azindan bi cozume ulastrir seni

Canim oncelikle mutluluklar dilerim
Ben de esimle birlikte yaptim her seyi ceyizime ait herseyimvardi zaten esyalari dugunu gelinligi kiyafetlerimi bile esim aldi kv kp dugune davetli olarak geldiler simdi o kadar rahatim ki onlara herhangi birsey yaptirmadigimiz icin kapimi kapatiyorum basimi dinliyorum maddi manevi borcum yok hic birine evime ayda yilda bir ben izin verirsem gelebiliyorlar emin ol boylesi daha rahat
Esinle bence su an birseyi paylasma dugun oncesi agzinin tadi kacmasin dugunden sonra bir bak yine ayni para koparma tavirlari olursa guzel bir dille esinle paylasirsin
Insallah hersey gonlune gore olur

yukarıda bir arkadaş yazmış
nişanlınıza sizin tarafınızdan gelen altınları annenize vereceğinizi söyleyin
hatta kv yanında.. onlar bizde alırız o zaman derlerse
söz verdiğiniz birçok şeyi yapmadınız anneme hak geçti bende böyle bir çözüm yolu buldum deyiverin
yoksa içinizde kalır bu mutsuz olursunuz...

Evet, bu şikayetler ve savunma evlilikleri çok yıpratıyor. Ancak bugün söylemezseniz yarın mutlaka soyleyeceksiniz bir patlama evresinde. Ailesini suçlayarak değilde sohbet kıvamında anlatabilirsiniz.
Hayat arkadaşlığı kurduğunuzu, samimi konuşmalar yapılabileceğini anlatabilirsiniz.
Kendi pencereden gördüğünüzü anlatıp onun tarafından nasıl gorulduğunu merak ederek başlayabilirsiniz sohbete.
..
Benimde eşimin ailesi hiçbir şekilde bir destekte bulunmadı, ailem üstüne duşenin fazlasını yaptı fakat eşimde kendi elinden geleni yaptı . Eğer nişanlınız kendi üzerine düşeni sizden beklemeden yapıyorsa ailesinin yapmasıyla fark olmadığını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…