nişanlıma söylemeli miyim?

Ohooo bunun sonu yok ben söyleyeyim. Benim nişanlımın ailesi takılacak altınlarıma kadar alıp kendilerine ev almayı düşündüler. Gerçi nişanımız bozuldu ama bizdeki nişanlı adam çıkmadı.
Nişanlınla tatlı dille konuş, evlendikten sonra zaten kendiside elini eteğini çeker bence...

nişanlınla konuş ailesini suçlar gibi değil üzgün olduğunu belli et.Düğünü bile yapmak istemiyorlar herkese rezil olucaz falan de bizim evlenmemizi mi istemiyorlar anlamıyorum de ama böyle olmaz çoğu şeyi erkek tarafı yapar senin babacığın sokaktan mı topladı yazık günah.Herkes üzerine düşeni yapmakla mükellef.

sizin tarafta bu kadar fedakarlık yapmayı kessin.

kıymet bilinmiyor görüldüğü üzere.

Kız kardeşlerimden biri evlenirken, nişanlısı ile bazı kararlar almışlar. Nişanlısının ailesi ev eşyası, düğün vs. masraflara kredi borçları olduğu için yardım edemeyecekmiş. Bunun üzerine nişanlısı senin aileninde hiçbir şekilde masraf yapmalarını istemiyorum demiş. Ailemin ezilmesini istemiyorum diye gerekçe göstermiş. Hemen her şeylerini ikisi aldılar. Durumumuz iyiydi biz de ev hediyesi, çam sakızı çoba armağını diye çeyizlik bazı şeyler aldık ama bunu karşı tarafı kırmayacak şekilde yaptık. Çalıştıkları yerler bize yakın olduğu için yakın bir yerde ev tutuldu. Temizliği, evin yerleştirilmesini hep biz yaptık. Kayınvalide, hala, teyze geldiğinde uzaktayız bir işin ucundan tutamadık diye çok üzüldü.
Diğer kız kardeşime evlenirken kayıpeder bir daire verdi. İçini de kızım nasıl istiyorsa öyle döşeyeceğim dedi. Bu kez de bize çok iş düşmedi. Çok şükür her ikisinde de hiçbir kırgınlık küslük olmadı. Kocaman bir aile olduk. Diyeceğim o ki burada size ve nişanlınıza çok iş düşüyor. Amaç sizin yuva kurmanız ise herkes taşın altına elini sokacak. Birbirinizi ve ailelerinizi rencide etmeden konuşun. Aileleri yüz yüze getirmeyin sakın. Konuşulmayan şeyler her daim büyür.

tatlım bekarım ama gözlemlemdiğim ailesine para veren adamlar kadın ne yaparsa yapsın veriyorrrrrrr
önüne geçemıyor,ha ne oluyor ilişkilerini yıpratıyorlar...olan yıne size oluyor,hep savunurum eğer adamında kadınında ailesi aç değilse açıkta değilse ve sağlık cenaze gibi sıkıntıların harici kimse kimsenın sırtına bınmesin...yuvalr bozuluyor...

zaten erkek tarafı bısı yapmayıp cocuklar yapıyorsa o ceyzı her halukarda kızın aılesı tarafından ya gecmıste yada o an hazırlanıyor
olan bu yanı

benim kp der hiç bişey almadı benim baban 2 .el esya ve kendi evinden bişeyler getirdi ve sagolsun 3 yıl öncesine kadar da 3000 tl ye yakın parca parca para verdi evimizle ilgilendi kocamda gece gündüz çalıştı ama kp der de kardesleri 5 er 10 ar yiyorlar çok kavga ettim dırdır ettim ama yok düzelmiyor gecenlerde kp benim halama esyaları ben aldım demiş halam şoka girmiş kadın kp der de kv de karsındaki insanın konuşmasına izin vermez sabote ederler Allah a bıraktım ama hakkım helal degil 6 yıllık evliyiz ama en yeni esyam 10 yıllık

Beyaz eşya olayını nişanlın kendi halletmeli ailesiyle.Onun dışında annenin senin için yaptığı çeyizler her annenin yaptığı yapacağı şeylerdir.Bunun için bir karşılık ödemen gerekmiyor.Başkası evladı için yapmadıysa,anneni bağlamaz.

Valla bu konunun devamı benim en son açtığım gibi kv telefonda para istedi gibi devam eder benden söylemesi banada bazıları kadın evladını o kadar büyütmüş tabiki para isteyecek gibi yorumlar geldi ama hiç aldırış etmedim bir evlat yetiştiriyorsan tek başına kendine yetmesine sıkıntısına saygı duyacaksın yeni iş değiştirmiş yeni evlenmiş borcu harcı olan üstelik sırtındaki iltihaplı romatizma yüzünden işine zor giden oğluna sırtını dayamıcaksın isterse altın kaplarda yemek vermiş olsun anne baba bunu karşılıksız yapar ben yapayımda ilerde oda bana baksın gibi bir mantığı benim aklım almıyor.
Size gelince şimdi kendinizi yiyorsunuz eğer uygun bir dille güzellikle anlatarak konuşmazsanız en ufak bir para mevzusunda iş uçar gider benden söylemesi

canım seni çok iyi anlıyorum. Şimdi nişanlınla konuşsan kötü gelin damgası yermisin, ya da "sen ailemi sevmiyorsun" "sen paragözsün" gibi bir durum yaşarmısın? Öncelikle aranızdaki münasebete bağlı bence konuşup konuşmaman. Eğer şu anda ipleri eline almazsan evlendikten sonra çok pişman olursun. Aynı senin gibiydim bende, ailesi kız istemede bir konuştu ki gören inanılmaz zengin zanneder ama hiç öyle olmadı. Ailem herşeyi aldı geri kalanı eşim kredi çekip aldı, krediyi evlenince ödedik :) Hatta ablası kına gecesinin kınasını kendisi alacakmış iyi alsın dedik, kınadan sonra topladı bütün kınaları geri götürdü. Bu ev de bir çöp hakları yok anlıycan :) Eğer ailesi alacağız dediyse, ailen de bunu biliyorsa, ailen nişanlını alıp karşısına konuşsun, bak oğlum herşeyi siz alıyorsunuz biz ileride borç ödemenizi istemeyiz elimizden geleni yaptık ailen şunları alırız demişti almayacaklar mı? diye sorsun. Düğünü nerede yapacaksınız?

çok haklısın. bazı kimseler bizi saygısız olarak görüyor ama erkek tarafı üzülmesin aman sonuçta annesi derken üzülen biz oluyoruz. evlenirken herkes görevini yapsa anne babalar evlatlarını banka olarak görmese her şey çok güzel olacak. hem evlenirken bir kuruş harcamayan sonrada oğlundan para isteyen anne babalara karşıyım ben nedir bu böyle.

Canim bence soylesende hic farketmicek cunku aynisi benim basimdan gecti biz herseyimizi kendimiz aldik bastan senin gibi kafama cok taktim ama bi faydasi olmadi tam tersine sinirlerimi bozup kendimi yiprattim senin yapman tek sey kafaya takmicaksin

Bilmiyorum kız kardeşin var mı ama ben olsam gıcığına çeyizimi götürmem.
Anne onlar kardeşimin olsun kuruş harcamıyor madem onun ailesi ben de sana harcatmıyorum.
Nişanlım çok güvendiği cebine el atar onları da birlikte alırız derim.

Reactions: anu
Düğüne çok az kalmış bu saatten sonra konuşsan ne fayda ki, kimse elini cebine atmaz artık. Sadece yıprandığınla kalırsın hem nişanlının tepkisi ne olur belli değil. Çok önce konuşulması gerekiyordu bence geç kalmışsın biraz

Canim seni cok iyi anliyorum ve emin ol herkes boyle sorunlar yasiyor. Biz nisanliyken esimle birlikte ayni meslekten oldugumuz icin birlikte is kurduk. Ordan kazandigimiz paranin tamami ayri gayrimiz yok diye esimdeydi. Zaten ilk basta araba aldik cunku dugun yaklastikca arabasiz olmuyordu carsi pazar vs. Araba almadan once kp esime arabasini veemedigi icin benim annemin arabasini kullanıyorduk ama bu durm beni cok rahatsiz ediyordu onun icin hemen araba aldik. Neyse ceyiz alisverisine ve kiz tarafinin almasi gereken mobilyaya gelince herseyi benim ailem dort dortluk yapti ve benim onlara 5 kurus faydam olmadi. Uzerine bana taki dahi taktilar. Kv kp de uzerine duseni yapti ama esim yer yer parasini kendi odedi. O donem ben de cok sinir olmustum cunku odedigi parayi ikimiz kazaniyorduk ama bir tek onun ailsene faydasi oluyordu. Tamam ailesi o yasa kadar okuttu buyuttu tabi ki yapsin ama benim ailem de ayni sekilde beni okuttu buyuttu ve 5 kurus faydami gormedi. Biz ev tuttuktan sonra evin tadilat işleri vardi babasi cikip evimize dahi bakmadi tum herseyle babam ilgilendi. Kp bir gun de oglum ne yaptiniz uzerimize dusen bisey var mi demedi. Ben bu durumdan rahatsiz oldugumu her olayda nisanlima dile getirdim. Bak hayatim ailen kotu niyetli insanlar degil ama yaptiklari dogru degil ve bende de nefis var ve seytan surekli fitne veeiyor dedim. Ben icimde buyutup gizliden gizloye ailene kararmak yerne seninle paylasip cikis kapisi ariyorum dedim. Ve sagolsun o da bu konularda cok objektiftr. Ha ne oldu durum degisti mi hayir degismedi ama en azindan fazlasinin onune gectim ve esimin olaylarn farkina varmasini ve benim ve ailemin ona veridgi degerin farkina varmasini sagladim.Dugune 1 hafta kala babam artik kp in ilgisizligine cok sinirlendi ve bu ne ya ben kizimi zorla vermiyorum varsa bi sikintilari gelip acik acik soylesinler dedi. Ortam bir gunlugune gerildi ama nisanlim benim hakli oldugumu bildigi icin hic oyle atar falan yapmadi. Kp kv falan tutustular hemen varsa bi eksik yapalim alalim diye. Simdi 9 aylik evliyim neticede biz hala ortak para kazaniyoruz hala esim ilk firsatta annem babam diyor ama ben de hemen net olarak tavrimi koyup o para ikimizin ve sadece senin annen baban yok diyorum ve senin ailene yapiyosak benimkine de yapacagiz diyorum. Ama hicbir zaman ailene sunu yapma bunu yapma demedim cunku evlat neticede mecbur yapacak. Ama her seferinde senin ailene yapiyosak beninkine de yapacagiz dedim. Sen de bu sekilde yol izlemelisin bence canim. Ama konusurken sececgin cumleler cok onemli. Nisanlina karsi cephe alma ve mutlaka konusmanda kv kp in iyi ozellilerini de vurgula. sadece kotu ozelliklerini soylersen dusman olursun ama su ozellkleri cok iyi ama sunlar da beni kiriyor uzuyor dersen nisanlin objektif ve hakli olduguna inanir.

su durumda size gaz vermenin doğru olmadığını düşünüyorum.o yüzden bence Şuan su konuları açmayın.ya en gttmj günler zehir oluyor çünkü.aynı konular hemen hemen herkeste var kız tarafı böyle oluyor artık çevremde de gördüğüm bu.kızı rahat etsin diye hemen hemen herşeyi üstleniyor.

konunda haklısın,zamanı mutlaka gelecek ve bu konular çoook konuşulacak.

Aileler düğün masraflarını karşılamak zorunda değil. Ama içlerinden gelir de destek olurlarsa ne güzel. Yalnız ailenize haksızlık olduğuna inanıyorsanız - ki ben öyle düşünürdüm - ya alınanları kardeşlerinize falan bırakın, ya taksitlerini ödemeyi teklif edin yahut da ailenizin ihtiyacı olan birşeyi siz onlara alın. Yoksa vicdanen hiç rahat edemezsiniz ve eşinizin ailesine olan olumsuz duygularınız artar.

ya durumu olmaz anlarım ama kızda erkekte çalışyor olunca sanki triyonlar kazanılıyormuş gibi nasıl geçinemiyorsunuz nasıl bu kadar borç yaptınız diye hesap soruyorlar bak yine aklıma gedi sinir oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…