Nişanlım ve eşi benzeri görülmemiş bi yaratık görümcem..

Gs2012

Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2013
4
0
Merhaba kızlar,

6 aydır nişanlıyım(nişanlım 24 yaşında ben 21 ve nişanlımın annesi ve babası ayrı) eylülde dügünüm var. Şuan gelinligim hariç herşeyimiz hazır allaha şükür fakat bir problem var. Benim problemim görümcem.. Görümcem 28 yaşında daha önce evlenmiş boşanmış şuan sevgilisiyle aynı evi paylaşan bi kadın fakat psikolojisi feci bozuk yani herkese laf sokmaya çalışan, sevgilisinin parasıyla hava atmaya çalışan, herkesi küçümseyen sevgilisiyle en son ki kavgasında çocugunun kolunu bıçaklamış sevgilisinin kolunda 4 dikiş var yani işte böyle bir insan. Ben ise hayatım boyunca kimseyle kavga etmeyi bırak tartışmamış biriyim insanların kırılması üzülmesi, gergin ortamlar, tartışmalar hayatının dışında kalan sabır küpü bi insanım. Biz nişanlımla tanıştıgımızda kendisi ablasıyla konuşmuyodu sevgilisiyle aynı evde kalacakları için tepki vermişler 6-7 aydır küslerdi tabi görümcem yinede istedigini yapmış ve gitmiş neyse bizim nişanımızdan bi kaç ay önce barıştılar ve nişanlım bana evlenme teklifi ettiginde benim annem mükemmel biri babamda öyle ama ablamla kimse anlaşamaz hayatta en sevmedigim insandır kendisi sana şimdiden söylüyorum yarın bigün bana ablan şöyle böyle deme diye uyarmıştı ama ben bukadarını hiç tahmin edememiştim gerçekten. Nişanımız olmadan önce bile bana laf sokmalarını falan herşeyi alttan aldım ama artık öyle bi noktaya geldim ki bütün psikolojim alt üst olmuş durumda.. Nişanlımla ikimizin arasında allaha şükür asla bi sorun yok çok iyi anlaşıyoruz Kaynanamda çok şeker bi kadın ama bununla bitmiyo hersey görümce denilen kişi bütün hevesimi alıp götürüyo. Bide nişanlımın annesiyle babası ayrı oldugu için kaynanamla oturcaz yani o kadını yalnız bırakmak istemedim akside olsaydı huysuzda olsaydı sonuçta bi anne yarın bigün allah korusun benimde babama bişey olsa bende annemi tek bırakcak degilim yanıma alırım ayrıca ne ekersen onu biçersin bu dünya da yarın bigün benimde çocuklarım olcak diye düşündüm ve annesinin bizimle kalmasına en baştan olumlu baktım. Zaten kadında asla problem yaratcak birisi degil fakat bu görümcem beni yedi bitirdi nişanda kuaföre çagrıyorum ay bu kuaför ne biçim diyo, nişan günümde gelmiş bana nişan kıyafetini hiç begenmedim diyo yani sürekli huzurumu kaçırmaya çalışıyo.. Nişanlımla annesinin şuan yaşadıgı evde oturcaz mesela eşya bakmaya gidiyoruz yanımızda ve ben ne begensem zıttını diyo yok o çok demode bence yok o ne ya öyle vb gibi ezmeye çalışırcasına cümleler sarf ediyo. Şu zamana kadar nişanlım arada kalmasın diye acıdıgımdan hep sustum ama artık dayanamıyorum görümcem benim ailemin yanında bile beni igneliyo artık annem, kuzenlerim bana kızıyo kendini ezidirme diye en son biaraya geldigimizde zaten annem bidaha aynı hareketleri sana yaptıgını görürsem yüzügünü atıcam suratlarına kolundan tutup götürcem seni ben seni sokakta bulmadım kimse ezemez vs dedi. Bende nişanlıma söyledim ablanın yaptıgı hareketlere artık sabredemicem diye sinirli sinirli anlattım oda ben karışmıyorum beni arada bırakmayın git söyle napıyosanız yapın dedi bana. Şaşırdım çünkü ben haklıyım eziliyorum ve nişanlım beni savunmuyo. Görümcem zaten nişanlım varken pek laf sokmuyo onun olmadıgı yerlerde yılan gibi sokuşturuyo hemen lafları tabi çocukta birini görüyosa beşini bilmiyo bu sefer. Yani onuda anlıyorum sonuçta suçu yok arada kalmış oluyo ama bende eşi olucam bugün bana bu yapan ablası yarın evlendigim zaman kimbilir ne yapmaz. Annem benim çok ince fikirli oldugumu bildigi için kızım iyi düşün eger yapamıcaksan yol yakınken dön seni kimse üzemez ben sen istiyosun seviyosun diye sustum ama sakın düşünme nişan atınca herkes biliyo ayıp vs diye aklına getirme kimse senden önemli degil diyo kuzenlerimde aynı şekilde. Ne yapmalıyım ne yapıcam hiç bilmiyorum ben aşırı neşeli esprili biriyken öyle duruldumki ne işime ne de başka şeylere kafamı veremiyorum bunları düşünmekten sizce ne yapmalıyımm ? =((((

Gorumcenle saygisizlik yapmadan otur al karsina konus abla ben sana ne yaptimda sen bana boyle davraniyosun saygisizlikmi yaptim ne yaptim de konus konustuktan sonrada mesafeni koy kesinlikle daha evlenmeden boyleyse evlendikten sonra sana kan kusturur bide kv ile ayni evde yasiyacaksiniz annesi var diye daha sık gelir gider bi zamandan sonra esinle senin huzurunu kacirir en iyisimi guzelce konus yoksa basini cok agritir olmuyosada yol yakinken don

Canım sen şimdi görümceyi takıyorsun da bı evlen bakalım o çok ıyı dedıgın kaynana sana nasıl gözükmeye baslayacak aynı evde yaşadığın ıcın nasıl zorluk cekeceksın. Ben sana kötü olacak demıyorum kaynanan ama evlılık farklı ıste bence anneleri babaları evlatlara muhtaç etmesın allahım evlatlarıda analara babalara. Ben şahsen kendı annem bıle olsa eşimle aynı evde yasamak ıstemem . .yarın dışarıda yemek ısteyeceksın sorun( kaynanayı götürsen olmayacak götürmesen olmayacak)bı arkadasın gelecek başbaşa kalmak ısteyeceksın ailen gelecek rahat konuşamayacaksınız kocanda ıstedıgın gibi hareket edemeyeceksın e bırde üstüne huysuz bı görümcen eklendımı senın şarteller atacak belkı görümcen sen gelin geldin dıye daha çok gırıp çıkacak eve valla gözünü korkuttum belkı ama bunların hepsıde yasayabılecegın seyler annenin sözüne kulak ver

görümceyle görüşmeyeceksiniz.karşı karşıya geldiğinizde bir daha benimle bu şekilde konuşursan,yada laf sokarsan seninle aynı ortamda karşı karşıya asla gelmeyeceğim. ve görüşmeyeceğim diyeceksiniz.bundan hem ben hemde ailem rahatsız devam ederse bu nişan senin yüzünden bitecek. onlarda böyle düşünüyor. diyeceksiniz.
konuşmadan bu iş olmaz. devam eder

Çok sevdiğim aile dostumuz ablamın oğlu yeğenim 23 yaşında üniversiteyi bitirdi yüksek lisans yaptı bu arada iş başvurusu onaylandı. İşe başlayacağı için çok heyecanlı.

Görüştüğümüzde teyzeceğim der anlatır anlatır çocuk daha sarılırım mıncıklarım evde kocalar yakalar ısırırım.

Bunun evleneceğini düşünmek :44: akıllara zarar birşey olur. Hadi tut evleneceğim diye 21 yaşında bir kızı aldı geldi.

Sence o kız kişiliği oturmuş bir erkekle mi evleniyordur ? Yoksa anasının babasının teyzesinin kuzusu bir erkekle mi ?

28 yaşındaki görümce eğer yapısında varsa pekala ezer, kayınvalide görmüş geçirmiş değilse pekala ezer. Ve ailen kızlarının daha çocuk yaşta biriyle evlenmesine nasıl izin veriyorlar ? Erkek dediğin geç olgunlaşır. Bırakılmalı ki az büyüsünler, olgunlaşsınlar, bağımsızlıklarını ilan etsinler.

Çocuk yaşta ve özellikle çocuk erkeklerle yapılan evlilikleri hiç onaylamıyorum.

Nişanlın ne iş yapıyor, 24 yaşında ana baba eline bakmadan evini geçindirebilecek bir işi varmı ? Yoksa düğündü evdi vs idi birilerinin eline mi bakacaksınız ?

Son düzenleme:
Madem ki nişanlınız size bırakmış olayı . . Sizde canınızın istediği gibi davranın. . Begendiğiniz mobilyalara burun kıvırıyor kendisi farklı bişey öneriyorsa "onları kendi evine alabilirsin benim evime ben mobilya alıcam" diye kestirip atabilirsin . .

Kıyafetinizi beğenmiyorsa "ben aynaya çok baktım biraz da sen baksan bende değil de sende ne kadar kusur var " diyebilirsin. .

Artık evlenme çağına gelmiş bireysiniz. . Kimseye kendinizi ezdirecek kadar sessiz olmamalısınız . .Kendinizi savunmanız saygısız olacağınız anlamına gelmiyor. .

Ben anlamıyorum böyle ''ben laf söylemem söyleyemem'' tipindeki insanları. Benimde karşısında susstuğum insanlar oluyor ama cahil cühela laftan anlamaz bi tipse hiç kendimi yormuyorum onuda ciddiye almıyorum ama asla kendimi ezdirmem. Ne kayınvalideme ne görümceme !
Birincisi bal gibide olsa kayınvalideyle aynı evde yaşanmaz, sen o çeyizine aldığın saten gecelikleri kayınvalidenemi giyeceksin ! Bu çok küçük bi örnek. Sonra en önemlisi o cadı görümcen sevgilisinden ayrldığında gelip anasının evine yerleşip, burası benim annemin evi sen sonradan geldin diyim sana bin katı eziyet çektirmicekmi. Çok iyi düşün taşın çooook !

Kesinlikle altta kalmamalısınız o sizin her şeyinize karışmaya laf söylemeye hak görüyorsa sizde cevabınızı vereceksiniz hem nişanlınız madem biliyor huyunu neden mobilya almaya onu da getiriyor ki yani.Bence nişanlınızla konuşun önce böyle sürerse ailenizin razı gelmeyeceğini belirtin sonrada özellikle kaynananızın yanında görümcenle konuş güzelce neden böyle davrandığını bu şekilde sürerse onunla görüşmeyeceğini söyle. Kaynanan da bilsin rahatsız olduğunu kızını dizginler belki ancak ne kadar sen görüşmesen de annesiyle yaşayacağınız için görümcen gidip gelecek eve görüşmemezlik ne kadar olur bilemem.

Görümcenle görüşmek istemediğini nişanlına söyle diyecektim.
Ama annesiyle aynı evde oturacağınız için bu mümkün değil.
Evlendikten sonra tamamen hayatının içinde olacak gibi görünüyor.
Annesinin evi diye sürekli gelecek,senden daha çok sahiplenecek.
İleride sevgilisiyle arası bozulsa,gelip sizde kalacak.
Bunları düşünmüş müydün ?

Nişanlın sevmiyorsa madem sıkıntı olmaz onunla tartışman, neyi bekliyorsun daha haddini bildirmek için ?

Hiçbi şey yapamıyosan da sanane de geç.

evet..bence de en önemlisi bu..ilerde erkek arkadaşıyla arası bozulursa sizinle beraber kalacaktır..sen o zaman gör yaygarayı!

oda var. işte bu yüzden bence ayrı ev açılmalı. yoksa dediğiniz gibi evlenince görümceyle evde papaz olunacak sonsuza dek.
konu sahibi meleknaz doğruyu söylüyor.
siz ayrı ev açmak durumundasınız.
yoksa haliniz harap

Son düzenleme:
neden susulur hiç anlamıyorum
onun gibi çirkef tabiki de olma
ama abla neden benimle bu şekilde konusuyosun aramızdaki sorun nedir
diye sormanda ne var ki bunu sorduktan sonra daha mı çok çirkeflik yapıcak yapsın
abla biz seninle anlaşamıyoruz mümkünse resmiyeti bozmayalım lütfen de
zaten nişanlın da karışmıyo en güzelini söylüyo ne yaparsan yap diyo

1)daha nişanlıyken görümcenin ne olduğunu bildiği halde ben karışmıyorum deyip kenara çekilen adam,evlenince görümceni bile savunur,
2)kayınvaliden ne kadar iyi olursa olsun aynı evde yaşamak bambaşka bir olaydır.kötü olacağını söylemiyorum fakat bir müddet sonra evde 2 kadın 1 erkeği paylaşamayacak ve ikinizinde her hareketi birbirinize batacak.

yaşında daha küçükmüş,bana kalırsa sen bir kez daha düşün bu evlilik işini.
kayınvaliden iyi olabilir,görümcen kötü olabilir.
fakat en önemlisi eştir.
ben eşinden yola çıkarak düşün diyorum.
sevdiği kadını haklı olduğu halde korumayan adam evlenince onun kat be kat fazlasını yapabilecek potansiyele sahip demektir.

kendını ezdıren ınsanları hıç anlamıyorum. o bır laf sokuyorsa sen on sok bu ne ya.... sessiz kalmayın
ayrca bende belırtmeden gecemeyeceğim yaşınız evlılık ıçın çok kuçuk

Bir kötünün yedi mahalleye zararı dokunur derler. Çok doğru.
Konu sahibi aynı evde yaşayacaksa eşinin ailesiyle bu huzursuzluk ve " eşi benzeri görülmemiş yaratık" dediği görümcesiyle bu şekilde yaşamak durumunda.
Her gün lafta soksa, her gün hakkını da savuna kimse devamlı sinir harbi içinde mutlu olamaz.
Şu an için bu sorunu ertelemek çok büyük bir hata olur.
Bence bunun bir kaç maddeli tek çözümü var.

1. Ayrı evde yaşamak.
2. Görümcenizle görüşmeyeceğinizi nişanlıyken nişanlınız ve ailesine bildirmek .
(Kopacak kıyamet evlenmeden önce kopsun. Herkes işine geliyorsa öyle kabul etsin durumu.)
3. Nişanlınıza " ben karışmam, ne yaparsanız aranızda yapın" gibi bir lüksü olmadığını, ablasının bu tutumunun ilerde yuvanızın mutsuzluğu olacağını kararlı bir şekilde anlatmak !

Bu şartlarda herkes gerçek yüzünü gösterir. Siz de devam edip etmeyeceğinize karar verirsiniz.

Aynı evde yaşamak çok riskli, görümceye gelince kendini ezdirmeyeceksin, laf sokuyorsa sende karşılığını vereceksin ve mümkün olduğunca mesafeli duracaksın.

Kac kere yazdik, örnekler verdik, ev üstünde ev olmuyor, ayni evde yasamayinca insanin huyu suyu anlasilmiyor dedik yine ayni evde yasamayi kabul eden bir gelin daha. Kayinvalideniz degil sizin icin de gecerli bu. Annenizle babanizla yasamaniz ayri, esinizin annesiyle yasamaniz ayri. Hadi sanslisinizdir, kayinvalideniz iyi ve anlayisli bir kadindir, size kendi kiziymis gibi davranir falan filan... Ama o ev sizin olmuyor ki. Görümceniz her istediginde cat kapi gelip gidecek. Dediginiz gibi sizi sinir etmekten zevk aliyorsa daha beter olacak hersey. Bir size hak verirler, iki size hak verirler ama sonucta esinizin kardesi ve kayinvalidenizin de kizi. Burasi benim annemin evi istedigim gibi gider gelirim isine gelmeyene kapi orada derse simdikinin bin kati üzülürsünüz ki bunu diyecek bir karakter cizdiniz.

Kayinvalideniz düsünmüyor mu hic; sorunlu bir kizi var ve erkek arkadasiyla ayni evi paylasiyor, yarin bir gün ayrilirsa bu eve gelmek isterse ne olacak. Saglikli iliski kuramayan, sorun cikartmaktan rahatsiz olmayan kizim gelinimle bir arada olur mu? Cok iyi dediginiz kayinvalideniz kötü ihtimalleri düsünmeden hareket ediyor malesef. Kizi ne yaparsa ne söylerse söylesin evladi sonucta ve O' na kapiyi gösteremez. Siz de ben hakliyim ama kimse birsey yapmiyor diye diye üzülüp üzülüp icinize atarsiniz cünkü kendiniz istediniz o evde yasamayi.

Annemizle veya kayinvalidemizle ayni evde yasamayinca kötü evlat mi olunuyor anlamiyorum ki. Tek birakmak degil ki bu. Her ihtiyacinda, özel günlerinde yaninda bulunmak, arayip hatirini sormak, bazi aksamlar yemege gitmek, yemege cagirmak, arada bir beraber disari cikmak... Bence yalniz olmadigini hissettirmek icin bunlar yeter. Kadinin yillardir evinde olusturdugu bir düzeni var. Iyi kötü cocuklarini büyütmüs evlendiriyor. Belki artik O'na da sessizlik sakinlik lazim. Evde gelin var diye istedigi gibi davranamaz yatamaz kalkamaz belki. Bilemiyorum benim düsüncem bu yönde.

Kendinizi bile bile atese atiyorsunuz. Kendi eviniz olsa görümcenizle cok mesafeli olabilirsiniz ama kayinvalidenizin evinde huzur sansiniz cok düsük. Evliliginizin en güzel olmasi gereken zamanlari kahrolmayin. Cok saf ve iyi niyetli düsünüyorsunuz. Bir kac saatinizi ayirin da burada bununla ilgili acilan konulari okuyun. Nisanliyken herkes melek gibiydi, hersey cok iyiydi ne olduysa evlendikten sonra oldu diye baslayan konulari okuyun.

Bide nişanlımın annesiyle babası ayrı oldugu için kaynanamla oturcaz yani o kadını yalnız bırakmak istemedim (((

neden kendi kızı annesinin yalnız kalmamasını düşünmüyor da , yeni evlenecek olan sen düşünüyorsun..?
görümcenin laflarına gelince de ,
ya hesap sor "neden böyle yapıyosun" diye
ya sende laf sok , çıkar öfkeni
yada at içine , kendi kendini yıprat..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…