Nişanlım ve eşi benzeri görülmemiş bi yaratık görümcem..

Merhaba kızlar,

6 aydır nişanlıyım(nişanlım 24 yaşında ben 21 ve nişanlımın annesi ve babası ayrı) eylülde dügünüm var. Şuan gelinligim hariç herşeyimiz hazır allaha şükür fakat bir problem var. Benim problemim görümcem.. Görümcem 28 yaşında daha önce evlenmiş boşanmış şuan sevgilisiyle aynı evi paylaşan bi kadın fakat psikolojisi feci bozuk yani herkese laf sokmaya çalışan, sevgilisinin parasıyla hava atmaya çalışan, herkesi küçümseyen sevgilisiyle en son ki kavgasında çocugunun kolunu bıçaklamış sevgilisinin kolunda 4 dikiş var yani işte böyle bir insan. Ben ise hayatım boyunca kimseyle kavga etmeyi bırak tartışmamış biriyim insanların kırılması üzülmesi, gergin ortamlar, tartışmalar hayatının dışında kalan sabır küpü bi insanım. Biz nişanlımla tanıştıgımızda kendisi ablasıyla konuşmuyodu sevgilisiyle aynı evde kalacakları için tepki vermişler 6-7 aydır küslerdi tabi görümcem yinede istedigini yapmış ve gitmiş neyse bizim nişanımızdan bi kaç ay önce barıştılar ve nişanlım bana evlenme teklifi ettiginde benim annem mükemmel biri babamda öyle ama ablamla kimse anlaşamaz hayatta en sevmedigim insandır kendisi sana şimdiden söylüyorum yarın bigün bana ablan şöyle böyle deme diye uyarmıştı ama ben bukadarını hiç tahmin edememiştim gerçekten. Nişanımız olmadan önce bile bana laf sokmalarını falan herşeyi alttan aldım ama artık öyle bi noktaya geldim ki bütün psikolojim alt üst olmuş durumda.. Nişanlımla ikimizin arasında allaha şükür asla bi sorun yok çok iyi anlaşıyoruz Kaynanamda çok şeker bi kadın ama bununla bitmiyo hersey görümce denilen kişi bütün hevesimi alıp götürüyo. Bide nişanlımın annesiyle babası ayrı oldugu için kaynanamla oturcaz yani o kadını yalnız bırakmak istemedim akside olsaydı huysuzda olsaydı sonuçta bi anne yarın bigün allah korusun benimde babama bişey olsa bende annemi tek bırakcak degilim yanıma alırım ayrıca ne ekersen onu biçersin bu dünya da yarın bigün benimde çocuklarım olcak diye düşündüm ve annesinin bizimle kalmasına en baştan olumlu baktım. Zaten kadında asla problem yaratcak birisi degil fakat bu görümcem beni yedi bitirdi nişanda kuaföre çagrıyorum ay bu kuaför ne biçim diyo, nişan günümde gelmiş bana nişan kıyafetini hiç begenmedim diyo yani sürekli huzurumu kaçırmaya çalışıyo.. Nişanlımla annesinin şuan yaşadıgı evde oturcaz mesela eşya bakmaya gidiyoruz yanımızda ve ben ne begensem zıttını diyo yok o çok demode bence yok o ne ya öyle vb gibi ezmeye çalışırcasına cümleler sarf ediyo. Şu zamana kadar nişanlım arada kalmasın diye acıdıgımdan hep sustum ama artık dayanamıyorum görümcem benim ailemin yanında bile beni igneliyo artık annem, kuzenlerim bana kızıyo kendini ezidirme diye en son biaraya geldigimizde zaten annem bidaha aynı hareketleri sana yaptıgını görürsem yüzügünü atıcam suratlarına kolundan tutup götürcem seni ben seni sokakta bulmadım kimse ezemez vs dedi. Bende nişanlıma söyledim ablanın yaptıgı hareketlere artık sabredemicem diye sinirli sinirli anlattım oda ben karışmıyorum beni arada bırakmayın git söyle napıyosanız yapın dedi bana. Şaşırdım çünkü ben haklıyım eziliyorum ve nişanlım beni savunmuyo. Görümcem zaten nişanlım varken pek laf sokmuyo onun olmadıgı yerlerde yılan gibi sokuşturuyo hemen lafları tabi çocukta birini görüyosa beşini bilmiyo bu sefer. Yani onuda anlıyorum sonuçta suçu yok arada kalmış oluyo ama bende eşi olucam bugün bana bu yapan ablası yarın evlendigim zaman kimbilir ne yapmaz. Annem benim çok ince fikirli oldugumu bildigi için kızım iyi düşün eger yapamıcaksan yol yakınken dön seni kimse üzemez ben sen istiyosun seviyosun diye sustum ama sakın düşünme nişan atınca herkes biliyo ayıp vs diye aklına getirme kimse senden önemli degil diyo kuzenlerimde aynı şekilde. Ne yapmalıyım ne yapıcam hiç bilmiyorum ben aşırı neşeli esprili biriyken öyle duruldumki ne işime ne de başka şeylere kafamı veremiyorum bunları düşünmekten sizce ne yapmalıyımm ? =((((

hiç bi halt olmaz o nişanlıdan.. :KK19::KK19::KK19:

karşında birini bıçaklıcak kadar ruh hastası bi insan var.ve bu durumu bilmesine rağmen hiçbir şeye müdahale etmeyen bir nişanlın.ve sen hala napıcanı soruyosun.

çok merak ettim kendinizi savunmak için ablasına ya da annesine çıkışsanız onlar sizden şikayetçi olsa nişanlınız onlara da ben karışmam aranızda halledin mi diyecek yoksa gelip size böyle yapma diyerek taraf mı tutacak? ben kesinlikle karşımam diyeceğini sanmıyorum kusura bakmayın. zaten arkadaşların dediği gibi nişanlınızın karışmama gibi bir lüksü yok bu dengeleri o kuracak yoksa işiniz çok zor, aynı evde yaşama konusu zaten baştan yanlış tamamen unutun o düşünceyi yoksa çok zor huzur bulursunuz, hakkınızda hayırlısı olsun

Sen tavrını koymadığın sürece huzursuzluğun devam edecek
ve bunu nişanlına gün geçtikçe dahada yansıtacaksın
sen çok iyi sabretmişsin ben olsam allah yarattı demezdim.

allah hidayet eylesin
bence iyi gelin taktiğini uygulayın:bu koltuk çok demode mi dedi
cevabınız:hmmm evet demode abla ama işte bende demodelerden hoşlanıyorum deyip ufak bir gülümsemeyle hemen dikkatini başka yöne çekin yada dönüp başka şeyle ilgilenin
ne derse evet hıhı deyin
elbet pes edecektir
evet deyin ama bildiğinizide okuyun

Aynı evde oturacağın için o çok sevdiğin görümcenle (!) sıkça karşılaşacaksın zaten.

Ya ayrı ev şartıyla evleneceksin ve görümcenle arana mesafe koyacaksın.

Ya da aynı evde oturup görümcenle ömrünü yiyip bitireceksin.

Buyur yap seçimini :KK14:

allah hidayet eylesin
bence iyi gelin taktiğini uygulayın:bu koltuk çok demode mi dedi
cevabınız:hmmm evet demode abla ama işte bende demodelerden hoşlanıyorum deyip ufak bir gülümsemeyle hemen dikkatini başka yöne çekin yada dönüp başka şeyle ilgilenin
ne derse evet hıhı deyin
elbet pes edecektir
evet deyin ama bildiğinizide okuyun

:)))))))))))))))

Kac kere yazdik, örnekler verdik, ev üstünde ev olmuyor, ayni evde yasamayinca insanin huyu suyu anlasilmiyor dedik yine ayni evde yasamayi kabul eden bir gelin daha. Kayinvalideniz degil sizin icin de gecerli bu. Annenizle babanizla yasamaniz ayri, esinizin annesiyle yasamaniz ayri. Hadi sanslisinizdir, kayinvalideniz iyi ve anlayisli bir kadindir, size kendi kiziymis gibi davranir falan filan... Ama o ev sizin olmuyor ki. Görümceniz her istediginde cat kapi gelip gidecek. Dediginiz gibi sizi sinir etmekten zevk aliyorsa daha beter olacak hersey. Bir size hak verirler, iki size hak verirler ama sonucta esinizin kardesi ve kayinvalidenizin de kizi. Burasi benim annemin evi istedigim gibi gider gelirim isine gelmeyene kapi orada derse simdikinin bin kati üzülürsünüz ki bunu diyecek bir karakter cizdiniz.

Kayinvalideniz düsünmüyor mu hic; sorunlu bir kizi var ve erkek arkadasiyla ayni evi paylasiyor, yarin bir gün ayrilirsa bu eve gelmek isterse ne olacak. Saglikli iliski kuramayan, sorun cikartmaktan rahatsiz olmayan kizim gelinimle bir arada olur mu? Cok iyi dediginiz kayinvalideniz kötü ihtimalleri düsünmeden hareket ediyor malesef. Kizi ne yaparsa ne söylerse söylesin evladi sonucta ve O' na kapiyi gösteremez. Siz de ben hakliyim ama kimse birsey yapmiyor diye diye üzülüp üzülüp icinize atarsiniz cünkü kendiniz istediniz o evde yasamayi.

Annemizle veya kayinvalidemizle ayni evde yasamayinca kötü evlat mi olunuyor anlamiyorum ki. Tek birakmak degil ki bu. Her ihtiyacinda, özel günlerinde yaninda bulunmak, arayip hatirini sormak, bazi aksamlar yemege gitmek, yemege cagirmak, arada bir beraber disari cikmak... Bence yalniz olmadigini hissettirmek icin bunlar yeter. Kadinin yillardir evinde olusturdugu bir düzeni var. Iyi kötü cocuklarini büyütmüs evlendiriyor. Belki artik O'na da sessizlik sakinlik lazim. Evde gelin var diye istedigi gibi davranamaz yatamaz kalkamaz belki. Bilemiyorum benim düsüncem bu yönde.

Kendinizi bile bile atese atiyorsunuz. Kendi eviniz olsa görümcenizle cok mesafeli olabilirsiniz ama kayinvalidenizin evinde huzur sansiniz cok düsük. Evliliginizin en güzel olmasi gereken zamanlari kahrolmayin. Cok saf ve iyi niyetli düsünüyorsunuz. Bir kac saatinizi ayirin da burada bununla ilgili acilan konulari okuyun. Nisanliyken herkes melek gibiydi, hersey cok iyiydi ne olduysa evlendikten sonra oldu diye baslayan konulari okuyun.

Cidden ya bu nasıl cesaret anlayamıyorum.
O şeker gibi kadınlar evlendikten sonra aynı evde ne tatlı oluyor
görecekler ama geç olacak malesef:KK14:
Tatlı matlı yapmazsın konu sahibi şeker gibi kaynanan yeter size.

Valla kusura bakmayın.
Vicdanım el vermedi kabul ettim. Çok sevdim he dedim diye ağlıyorsunuz sonra.
Aynı evde oturmayı kabul etmeyenler, vicdansızlıklarından değil
çıkabilecek sorunları hesap edebildiklerinden kabul etmiyorlar.

O yaratık gibi dediğiniz görümcenize karşı sizi koruyabilecek bir nişanlınız bile yok.
Aynı evde birbirinizi yerken eşiniz beni karıştırmayın da ne haliniz varsa görün der çeker gider artık..

Nişanlınızı neden arada bırakıyorsunuz ki? Size baştan demiş bana böyle şeylerle gelme diye. Sizin ağzınız diliniz yok mu nişanlıdan da onay çıkmış napıyorsan yap diye, fırsat buldukça sokuşturun gitsin lafları. Susup oturup nişanlı çözsün derseniz iki kardeş birbirine girer sonuçta arayı bozan siz olmuş olursunuz.

Son düzenleme:
nişanlın seni böyle savunmazken, sen annesiyle yaşamayı kabul ettin? bravo ama çok pişman olursun.

Kaynanan dünya iyisi olsun melek olsun yine de aynı evde yaşadınız mı durum değişecek.
Şimdi yaşın küçük belki de herşeye göz yumacak yaştasın bazı şeyleri göremiyorsun ama bence en büyük sorun bundan kaynaklanacak.
İstediğin zaman eşinle dışarda yiyip eve gelemeyeceksin, annesi yemek hazırlamıştır yada onu yalnız bırakmak olmaz birlikte yiyelim diye düşüneceksin. Eşinle başbaşa kahvaltı yapmanın tadını çıkaramayacaksın. Tv izlerken kocana sarılıp istediğin zaman öpemeyeceksin. Belki sen yorulcaksın eşinden sen su isticeksin ama annesi olunca istemeyeceksin. Belki bigün canın evi temizlemek istemicek yarın temizlerim diyeceksin ama annesi evde olunca mecbur temizleyeceksin. Haftasonu annesini bırakıp biz gezmeye gidiyoruz diyip rahat rahat gezemeyeceksin keşke onu da mı çağırsaydık diye düşüneceksin ve ablası sevgilisinden ayrılıp sizin eve gelince söz söylemeye lüksün olmayacak işler daha da kötüye gidecek. Yaşın daha küçük herşeyi çok iyi düşün ve hiçbir kıza eşinin ailesiyle yaşamasını asla tavsiye etmem. Allah korusun ama belki ilerde hasta olur yatağa düşer tabiki o zaman oğlu annesini evine getirmek isteyecek sende eşinin annesidir diye bakarsın bu çok doğal ama ortada öyle bi durum yokken kaynanayla evlenir evlenmez aynı evde yaşamak çok ama çok yıpratır ikinizi de işte sonra ayrı eve çıkmak da sorun olur.

arkadasların çoğuna katılıyorum ben aynı ev konusunda ne kadar iyi olursa olsun sıkıntılar ortaya çıkıcak.
görümcem o eve gelicek evliliğinizin tadına bile varamıyacaksınız.ilk hedefin ayrı ev olsun 1 oda olsun ama senin olsun senin düzenin olsun canım
ikincisi madem sorunlu bu hatun uzak durcaksın o sana laf sokuorsa sende ona uslubunla cevabını vereceksin.
görümce zartı zurtu gectim kimse sana böyle davranamaz kimin ne haddine.
mümknü oldugunca görüşmemeye çalış uzak dur bu kadından kardeşi sonucta nişnalının sen kötü olursn emin ol o laf eder sen edince zoruna gider

görümceyle görüşmeyeceksiniz.karşı karşıya geldiğinizde bir daha benimle bu şekilde konuşursan,yada laf sokarsan seninle aynı ortamda karşı karşıya asla gelmeyeceğim. Ve görüşmeyeceğim diyeceksiniz.bundan hem ben hemde ailem rahatsız devam ederse bu nişan senin yüzünden bitecek. Onlarda böyle düşünüyor. Diyeceksiniz.
Konuşmadan bu iş olmaz. Devam eder
o görümce bir kez evlenmiş,nikah önemli degilmiş ki boşanmış gelmiş

şimdi sadece sevgilisiyle aynı evi paylaşıyor ki çocugun kolunda 4 dikişlik bıçak yarası var!

Evlenecek erkek 23 kız 21 yaşında !

Kayınvalide başka evde bırakılamayacak kadar iyi !

23 yaşınadki damat adayı sizi önceden ablam böyle böyle diye uyarıyor.önceleri küstü,şimdi bıdı bıdı hayatında en sevmedigi kişi olan abla evin eşyasından elbiseye kadar herşeyin içinde !

Damat anlattıgınız olaylarda bana ne kendiniz halledin havasında? Ablasının gbt sini önceden vermesine ,çok iyi tanımasına ,4 dikişlik bıçak yarasına ragmen sizi onunla --kaderinizle başbaşa bırakıyor?

Ve siz hala düşünüyorsunuz?

O görümce tez vakitte sevgiliden ayrılıp sizle pazarlık edilen ,zevksiz diye kendi döşemek istedigi yeni evine yerleşecek,

kayınvalide az biraz ihtimal iyi kalacak,büyük ihtimal onunda yaratık oldugunu anlattıgınız mesajlarınızı okuyacagız,

allah vermeye 23 yaşında evlenme ehliyetini almış olan eş size yine ,yeniden sahip çıkmayacak_?

Veeee anneniz sadece ezilmenizden şikayet ediyor?

Lütfen kızmadan şu yazdıklarımı 2-3 kez başka birisinin başına geliyormuşcasına okur musunuz?

Allah yardımıcınız ve yoldaşınız olsun...

Sakın aynı evde oturma.. Görümcen yarın öbürgün sevgilisinden ayrılıp aynı eve gelirse o ev sana dar gelir..
Ve ayrılmasa bile annesine gelicek sürekli ve sen söylendiğin zaman annemin evi diyip susturucak seni..
Hele o nişanlın!!! Biliyor ablasının nasıl bir insan olduğunu ama beni karıştırmayın diyor.. Ablasına nişanlıma karşı saygılı ol lütfen demek bu denli zor mu? Diline mi yapışır??

Laf sokma olayına gelince sende susma.. O güzel değilmiş, bu güzel değilmiş diyince bende senin beğenmeyeceğini tahmin ettiğim için aldım de..

Beğendiğin bişiye, demode diyince "tamam bunu alıyorum, teşekkür ederim çok yardımcı oldun de" Ezdirme kendini.. Böyle insanlara hanım hanımcık davranırsan bir bakmışsın birgün sinir hastanesindesin..

bir cok arkadasin fikirlerini onayladim benim sana sorum kendine ve diline güveniyormusun yasin daha Kücük sorunlar baslayinca ask sarsilir oglum ve kizim evli asla beraber oturmam hem benim hem onlarin iyiligi icin gencler rahat edemez ben yanlarindayken asla özelleri olmaz ben kv yasayan birisi oldugum icin buna karsigim: BENIM kizimda dinlemedi seviyordu gelin oldu kv --görümce bas rolde ev dösenirken ben sanki oglan annesi benim ben dösedim sayilir hersey kizim icin kizim vazget dedim dinlemedi kizlar ailede cok önemli kv dügünden önce kendi evini ogluna dösetti borcunu bizimkiler ödedi kizima yakin oturuyor ama genelde bir aradalar 3 aylik bebegi var 3aydir bir corap almadi onun ilk torunu nasil babaanne anlamadim gene herseyini ben yapttim görümce 2 cocugu getirir birakip gider damat ailesine cok bagli kizim pisman ama bana bildirmiyoir ben sadece izliyorum kimseye karismiyorum cok huzursuzum konlar beni enayi olarak görüyorlar görsünler - ben ogullarini nasil deger verdiklerini görüyorum yakinda patlarim ama bunlari yazdim sana önek olsun diye gencler ask olmali ama lütfen icinede biraz Mantik katip evlenin hepinizin sansi bol olsun

bekarken saf olunuyor
evlenince yavaş yavaş öğreniyor insan kafasını çalıştırmayı
ama iş işten geçmiş oluyor

sevgilisini bıçaklamış biri için nişanlın ben karışmam diyor
pes doğrusu
sen bir dene bakalım annesine yada görümcene sataşmayı
merak ediyorum neler olur
ama nasılsa nişanlın karışmaz siz takılırsınız

sen de aynı evde oturacaksın o görümce ile
yok o sevgilisi ile yaşıyor deme, ayrılabilir
senedin mi var görümce eve geri gelmeyecek diye

X