Nişanlım ve ben :S

_ecrin_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2010
6
0
36
Diğer
merhaba bayanlar.. çok uzun zamandır siteyi takip ediyordum. kısmet bugünmüş artık dayanamadım üye oldum.
4 yıllık bir beraberliğin sonunda 2 aylık nişanlıyım. birbirimizi deli gibi seviyoruz. 4 yıl oldu ama sevgimizde hiç eksilme olmadı. nişanlımla farklı şehirlerdeyiz malum sürekli görüşemiyoruz.
bu kadar geçen zaman içinde başlarda beni çok kıskanıyordu (terazi burcu bide siz yorun artık kıskançlığı). bense benim üstüme gelme deyip uyarmaya başlayınca kontrolü eline aldı ve kıskançlıklarını azalttı.
ancak son bir yıldır artık roller değişti ve artık ben onu deli gibi kıskanmaya başladım. arkadaşlarıyla beraber çok aktiftir. hafta içi sürekli görüşen biz haftasonu gelince tüm gün boyunca sadece bir kez telefonlaşabiliyoruz. tüm arkadaşları bizim birlikteliğmizi, nişanlandığımızı falan biliyor. ama onların yanında samimi konuşmaktan çekiniyor. artık öyle bi duruma geldik ki arkadaşlarıyla beraberken tlfnda ben 'napiyorsun?' diye bile sorsam nişanlım, ona hesap soruyormuşum gibi algılıyor.
arkadaşlarıylada tanıştım. Allahım hiç biri içime sinmedi deli olcaam :S çok samimi 4-5 kişilik bi gruplar. bir tanesi evli içleriden. evli olan eşini ewde bırakıp okey oynamaya çıkabiliyor ki onlarda bikaç aylık evliler. diğer arkadaşlarıda bana güven vermediler. çok çapkın ve laubali geldiler bana... nişanlım haftanın 6 günü çok yoğun çalışan biri ve her haftasonu bu grupla beraber dışardalar.
dün akşam bunu gündeme getirdim. arkadaşlarından duyduğum hoşnutsuzluğu.. zaten onu kıskanıyorum, onu üstüne gidiyorum konusu sıcaklığını korurken bunuda duyunca çok sinirlendi. meğer arkadaşları onu için ne kadar değerliymiş, arkadaşları konusunda nasıl hassasmış.. bi an onlarla aynı kefedeyim sandım o derece yani...
tutturdu biz evlenince onlarla sürekli görüşcez sen yüzünü asıp oturcak mısın onların yanında, yok bende senin arkadaşlarını istemiyorum, istersen evlendiğimizde sen evde oturursun ben çıkarım falan....
nasıl üzüldüm anlatamam..mafoldumben
ne yapmalıyım? duygularımı nasıl kontrol altına alcam bilemedim..

ayrıca kızlar ALINTI YAPILMASIN lütfen..

Aynen bende sinir oluyorum napıyorsun dediğimizde hesap soruyo oluyoruz ama onlar beğenmedikleri bişeyi dile getirirken yapmicaksın istemiyorum diyolar ama bu baskı olmuyor..lmaz: erkek arkadaşıla güzelce tatlı konuşmaya çalış ama arkadaşlarını eleştirme şuan..eğer ki düzelmedi hafta sonları sende gayet sosyalleş 1.hafta farketmez 2. hafta önemsemez 3.hafta dikkatini çeker beni aramıyor kızmıyor bana dicek o zaman o gelicek.biz kadınlar için en büyük hata kıskandığımızı belli etmemiz o zaman daha da çığrından çıkıyor alsanaalsanasmile

4 yıllık bir ilişkide yeni mi öğrendin böyle bir kanki grubu olduğunu?

toz kondurmadığına göre arkadaşlarına, demekki onun için çok önemliler, sen ne söylesen fayda etmez hatta kendinden uzaklaştırır onlara yaklaştırısın iyice. Üzülerek söylemek istiyorum bu tarz erkekler henüz evlilik olgunluğuna erişememiş tipler benim kanaatimce.

Evlendikten sonra arkadaşlarından vazgeçmesi beklenemez.
Ama görüşme sıklığının aynı kalması da beklenemez.
Evlendikten sonra bazı şeylerin ve ilişkilerin değişmesi gerekiyor bence.
Ama siz aşırı üstüne giderseniz ters tepki de yapmış olabilir.
Eğer normalde sınırlarını koruyamayacaksa,
sizi de arkadaşlarıyla eş tutacaksa işiniz zor.
Şimdiden iyi ayırt etmeye çalışın.

ya samimi olmana gerek yokki sadece arada sırada görüşeceksiniz. benimde aynıydı eşim ama evlendikten sonra pek çıkmaz oldu evden birde ben çok rahatsızlandım beni yalnızda bırakıp gidemedi birkaç kez kılıbık felan demişler aldırış etmedi. evlilik erkekleri olgunlaştırıyor merak etme.
daha sonra arkadşlarının eşlerinin yaptığı birkaç salakça davranışları yüzünden samimiyeti kestik oldu bitti. evlendikten sonra zaten baktınız olmuyor ailecek görüşmezsiniz onlar dışarıda görüşsünler. çok takılma böyle konulara suratınıda asma suçlu duruma düşersin gül geç hayat güzel.

arkadaşlarıyla o kadar samimi ise nişanlınızda onlar gibidir. panik yapmanıza gerek yok. herkes sınırlarını bilir heraldekafamçokkarıştı

Ben de Eylül ayında evleniyorum ve çok net bir biçimde kendime zaman ayırmak istiyorum. Arkadaşlarıyla çıkmasına şimdiye kadar tek kelime etmedim , rahatsız olmadım çünkü. Ayrıca o her dışarı çıktığında onunla çıkmayacağımı da belirttim. 10 yıldır yalnızım ve her gün her akşam beraber olmak bana göre değil. Bağımsızlığım büyük bir bölümü elimden alınacak diye de çok korkuyorum. Akşamları koltukta uzanıp kitap okumak , mesela bones diye bir dizi var hastasıyım onu rahatlıkla izlemek istiyorum. Zaten iki tane evliliği hiç düşünmeyen insanın evlenmeye karar vermesinin nedeni de sanırım birbirimizi sıkmıyor oluşumuzdur. ben her arkadaşlarımla çıktığımda onun da gelmesini istemem, sıkılır çünkü. ben de sıkılırım üstelik her şeyi beraber yapma psikolojisini hiç sevmiyorum. bendedir belki gariplik bilemiyorum.

Nışanlının ara sıra arkadaşlarıyla takılması kötü bişey değil, evlenincede böyle olabilir. Fakat gittikleri yer takıldıkları mekan önemli tabi. Ne bileyim devamlı gece hayatı, disco, bar vs..gibi yerlere sık gidiyor iseler bende istemem ama ne bileyim balık tutmaya, yada okey oynamaya vs.. gibi şeylere sesin çıkmayabilir. Arkadaşlarının nesini beğenmedin? yani rahatsız olduğun mesele kız ayarlarlar seninkinide kendilerine uydururlarmı? diyemi..

Aslında alıntı yapacağım yoktu ama yapılmasın diyerek etkiledin beni:))
Bu canın sıkılınca mesajı sileceğin anlamına geliyor.
Arkadaşları yanlış tanımış ve peşinhüküm vermiş olabilirsin.
Ayrıca üstüne çok düşersen ters tepki oluşturacaktır.
Nasıl "alıntı yapılmasın" dediğin için ben alıntı yaptıysam, üstelersen nişanlın da arkadaşlarına daha fazla önem vermeye çalışacaktır.
Çok müdahele etmemeye çalış.
Ama umarım evlendiğinizde tüm boş zamanlarını onlarla geçirmeye kalkmaz.

nişanlımın gece hayatı kafe ve okey salonlarından ibaret. kesinlikle disko, bar gibi yerlere gitmez. arkadaşlarının çoğuda öyle..
arkadaşlarının nesini beğenmediğime gelince dediğim gibi çok laubaliler! benimle ilk kez karşılaşmaları birazda olsa onlardan ciddiyet beklerdim. sanki ben onların sohbetlerinde her daim varmışım gibi ciddiyetsiz konuşmalar...
arkadaşları hep bekar, onların bir aradayken kızlardan bahsetmeleride büyük ihtimal.. bu düşünceler deli ediyoo beniii

farklı şehirlerde olduğumuz için nişanlım evlendiğimz zaman ben o şehre alışana kadar bensiz hiç bir yere gitmeyeceğini, artık yeni bi hayatın başladığını ve bazı şeylerin değişmesi gerektiğini de söylüyor.
ama dediğim gibi arkadaşlarını sevemediğim için yinede onlarla yüz göz olcam istesemde istemesemde.. en başından sınır koymam lazım diye düşünüyorum.
üstüne düşme konusunda kendimden çok ödün veriyorum. bunu bir türlü öğrenemedim! çok kızıyorum kendimee..

4 yılda kabaca kaç kere görüştünüz yüzyüze? Yeterince tanıyor musun bu insanı

cnm merak etme benim eşimde arkadaşlarına laf söyletmezdi aynen öyle 7-8 kişilik bekar arkadaş topluluğu vardı nişanlıyken hep yanlarında olurduk artık benim ne işim varsa orda...bi dışarı çıksak yok okanı da arayalım yok Serkan ı arayalım ben de kızardım ne işleri var yanımızda diye.hep kız tavlamaya çalışırlardı kendilerine ama bi türlü bulmazlardı..Bende derdim eşime bak bi bulsunlar senin onlara verdiğin gibi sana veriyorlar mı..dediğim de çıktı hepsinin tek tek ilişkisi oldu ve bunu bi kere bile aramadılar ..herkes öyle mi millet sevdiğinin gözünün içini denetlio...demem o ki evliyiz eşim devamlı evde ... hoş bende biraz çıkıp dolaşsın stresini atsın istiyorum çünkü evdeki stres topu benim benle uğraşıyor alsanaalsanasmile

4 yılda kabaca kaç kere görüştünüz yüzyüze? Yeterince tanıyor musun bu insanı

canım biz 4 yıldır beraberiz ama bu süre zarfında 1 yıl aynı şehirde görev yaptık. yeterince tanıyor muyum sorusuna gelince evet tanıyorum. ama beraber aynı çatıyı hiç paylaşmadık muhakkak yeni yönlerinide o zaman keşfedeceğim..

Aynen öyle algidacım.. çok iyi anlamışsın beni saol!
bende yanıbaşımdan ayrılmasın demiyorum tabi ama bu kadar savunması, toz kondurmaması üzdü beni

Aynen öyle algidacım.. çok iyi anlamışsın beni saol!
bende yanıbaşımdan ayrılmasın demiyorum tabi ama bu kadar savunması, toz kondurmaması üzdü beni

canım aynı şeyleri bende yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum.Bizi en çok sinirlendiren onları savundukları gibi acaba bizi de savunuyorlar mı bilmiyorumkismile onlar hakkında bişey söylesem bir tepki gösteriyor sanki arkadaşlarınla bi daha görüşme demişim gibi vay efendim sen benim çevremde kimseyi istemiyorsun,hep senin başını mı beklicem...sanki benim başımı bekle diyorum da..o kadar savunma yeter ..kendimi bazen onun değer listesinde sonlarda hissediyordum bazen hala da hissediyorum.ilk sıralarda ailesi,sonra arkadaşları ve sonra ben ... bana bunu hissettiren o ..ve sen şuan bunları yaşıyorsun.Ama arkadaşları bi ilişkiye başlasın bak görürsün kimse aramaz sormaz olur nişanlını.moral bozukluğunun ve stresinin en kısa zamanda geçmesi dileğiyle opuyorumnanaktan

benim nişanlımda çok aradığım zaman şikayet eder. tüm gün aramayayım içinden 'neden aramıyoo acaba işi mi var' düşünür ama aramaz, sonra ben arayınca bende merak ettim seni der.
madem merak ediyosun neden aramıyosun dimiii? deli oluyorum bendeee!

Ercin, konuyu okuyunca sanki kendi hikayemi okuyo oldum. Benim nisdnlimda terazi, 4 yillik flortten sonra nisanlandik. Tam seninki gibi ilk gunden beri hafta ici benle ilgileniyo, hafta sonu arkadaslariyla cay bahceshnde yada evlerinin onunde oyun oynayarak geciriyo ve beni aramiyo. ilk baslarda cok kavgd ettim ama bisey degismedi, arkadaslarina da toz kondurmaz. Bende alistim artik sorun etmiyorum. Ha bide mesajlarinda cok romantik ama simdiye kadar goz goze bakmadik, elimi tutmadi bile. Utangac oluyo teraziler galia.. Sizde de boyle oldu mu?

bizimde çok uzun zaman oldu ama ben hala alışamadım diyebilirm. haftasonları canım sıkılmasın diyee özellikle bende onu aramıyorum.
arkadaşlarıyla beraber olunca aklım hep onda kalıyoo. güvensizlik mi? hayır bu başka bişey...
utangaçlığa gelince yok nişanlımda hiç anlattığın tarzda bi utangaçlık görmedim. hatta benim hala bazı konularda ondan utandığım oluyoo ve o bana kızıyoo 'kaç senedir beraberiz, yakında evleneceğiz neden utanıyosun hala' dediği oluyoo.. :)

Iste bu cok iyi canim. Erkekte utangaclik hic cekilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…