Takdir ettim eşinizin duruşunu çok şanslısınız.Benim eşim 2 yerde dugun yapti ve 2 yerin dugun masrafinida o karsiladi.
Salonudur yemegidir.
Gelinligidir, kendi damatligidir. Takilaridir vs. Kendi istedi ne kendi ailesine, ne benm aileme cebinden 1 lira cikarttirmadi.
Diceksin ki milyoner mi hayir. Polis ve Polis Maasinla yapti. Memur yani, ve birgunden bir gune lafini bile yapmadi..
Tektaşimdan tut, beştaşma, bileziklerime setime kadar, herşeyim dort dortluktu..
Suan borc oduyoruz, ama sukur mutluyuz.
Demem o ki bu sana bunun tavrini yapiyorsa yol yakinken vazgec.
Hi şunuda diyim nisanlilik ve sevgilikte ben çalisiyordum o zaman calistigim halde bana harclik veriyor, kuaforumu, faturalarimi, alisverişimde ki aldigim seyleri o karşiliyordu, ki işsiz olsam heleee, sen dusun.
Benim de abim 20 bin lira üstü maaş alıyor ama çok cimri ve bize bir kuruş faydası yok. İnanın çekilmez bir insan, babamın emekli maaşı ile geçiniyoruz ki o da çok az birşey, eve bir şey alacağına bizim evde yemek yiyor arada dışarda yememek için. Daha neler neler... Eşi vardı, kız sevmiyordu zaten parası için evlenmişti, kız sabretti ama ve mahkemede boşanırken bir evini kıza verdi, kız da muradına erdi. Annem çok üzülüyor, bize bir şey alma ama kardeşin işsiz bir yardım et diye ama tık yok. Ben kendisinden zaten bir şey almam.
Diyeceğim o ki böyle insanlar var ve düzelmiyorlar. Aynı zamanda benim erkek arkadaşım öğrenci babasından az bir miktar maaş alıyor, ben çalışırken az para kazanırdim ama bana ödetmezdi ben ona hediye alırdım. Bir kaç aydır işsizim, tek kuruş ödetmiyor, üstüne kendi tütün içiyor, evde makarna yiyor ve para biriktirip bana ihtiyaç duyabileceğimi düşündüğü şeyleri hediye alıyor. O kadar mahçup oluyorum ki... Biz zaten ayrı şehirlerdeyiz, uçak parası ve otel parası hep öderdi. Şimdi bu durumda her ay görüşmüyoruz, iki aya yaklaşıyor ama gene herşeyi harçlıkla ödüyor. Böyle insanlar da var.
Sizin nişanlınız değişmeyecek, mutsuz olacağınızı düşünüyorsanız sizin için fedakar olabilecek birisiyle evlenin.
Kullanıldığını dusunuyor olabilir mi geliri iyi diye acabaÖncelikle herkese teşekkür ederim yorumlarınız için. Belirtmem gerek, bu adam böyle değildi, olsa zaten 2 sene beraber olmazdık. Bu yüzden başlıkta "cimrileşmeye başladı" dedim. Laptopum yandı bana en iyisinden yenisini aldı, işsiz olduğumdan beridir bana hiç hesap ödetmedi ta ki şu son haftaya kadar. Ne olduysa gelinlik/yemek ücreti muhabbetinden sonra oldu ben de anlamadım
Ya anlamıyorum. Çiftler yüzük falan almak için birlikte çıkmıyo mu annemle babam alyanslarını yenilemek için çıkmışlardı birlikte seçmişlerdi. Kendi başına göre iş yapması ve koskoca milletvekili maaşı alan adamın hoop diye kasanın arkasına geçmesi çok kaba. Sevgilimin eski görüştüğü kız 5 tllik hesap gelince tuvalete kaçmış. Hala onun dalgasını geçeriz mesela. Komik yani yakışmıyorYüzük alma isini erkege birakmiicaksiniz iste. Utanmamis mi o yuzugu verirken size, ne ayip.
Ne o öyle bedavaya getirmek istercesine, ‘ben en az yarim karatlik yuzuk istiyorum dusundum tasindim bu icime hic ama hic sinmedi’ de cekil kenara izle gör ne olacagini. dugun dernek te yok zaten, oh ne ala memleket.
Sizin uyarinizla baktım konu sahibinin eski konularına ....aynı ülkede bile yaşamıyorlar mis ki!!İki ben gittim,üç o geldi şeklinde bir ilişki (bilemiyorum sonrasında arkadaş o ülkeye mi taşındı ) zaten adamı ne zaman tanımış da değişti diyor onu da bilemedim.Durumu çok yanlış bir şekilde anlatıyorsunuz, ikinizde bir tuhafsınız cidden. Sanki adam Türkiye de 20 bin kazanıyor gibi algı yaratıp konuyada toplasan 3 - 4 mesaj bi cevap yazmışsınız. İnsanlarda burada dil döküyor.
Adam Türkiye de ve Türk lirası ile o parayı almiyormus...arkadas TL ye çeviriyormus sanki adam Türkiye de yasiyor ,burada harciyor gibi ..belki sadece kirası bile 10 bin tutuyor ...bilmiyoruz ki!Ay pinti
Duzelmez yol verin. 20bin maas basini yesin
O da dogruAdam Türkiye de ve Türk lirası ile o parayı almiyormus...arkadas TL ye çeviriyormus sanki adam Türkiye de yasiyor ,burada harciyor gibi ..belki sadece kirası bile 10 bin tutuyor ...bilmiyoruz ki!
1.Gelinlik isi zaten damattadır.merhaba kk ahalisi,
2 senelik bir ilişkim var, 1 aydır nişanlıyım. Nişanlım ayda 20 bin küsür kazanmakta bense 1 senedir işsizim. Olaylar burda başlıyor:
Nişanlım bu sene illa evlenelim diye tutturdu. Ülkenin ekonomik durumu ailemin işini çok kötü etkiliyor, işimiz batmak üzere. Ailem ekonomik durumumuzdan dolayı 1 sene daha beklememizi istedi, nişanlım da bu sene diye tutturunca ailem "gelinlik ve nikah sonrası yemeği sen karşılarsan olur" dedi, nişanlım da kabul etti. Bu arada düğün, kına, nişan vs hiç biri olmadı/olmayacak zaten istemiyordum da.
Bana yüzük almış kimseye danışmadan, incecik ufacık. Ben bir şey demedim ama annesi kızmış bunu nasıl verirsin kıza utanmıyor musun diye. Şimdi bana yüzüğü değiştirelim diye baskı yapıyor ama üstüne para koyup birşey almak yerine sahte taşlı birşey almamı istiyor. Bana sıkıntı yok tamam ama kimse yüzüğü de almak istemiyor, pırlanta bozdurmak zor iş. Buna surat asıyor.
Ve yetmezmiş gibi şimdi her dışarı çıktığımızda hesabı bana ödetiyor. 4 ayda eski kıyafetlerimi satarak 700 küsür lira biriktirdim zar zor acil durumda kullanayım diye. O paranın varlığını öğrendikten sonra sanki hırsını alırmış gibi hesap gelince kasada hoop arkama saklanıyor bana ödetmek için ki dışarı çıkıp yemek isteyen kendisi. Ben çalıştığımda hesabı tabi ki ödüyordum ama şu an işsizim ve o para benim zor gün param başka birikimim yok ki hiç, bunu da biliyor yani. Bana bir akıl verin nasıl konuşabilirim onunla bu konuyu? Bu bugün böyle yapıyorsa evlendikten sonra iş bulana kadar ne yapar diye korkmaya başladım.
Abi ağır cimri. Bununla evlenirsen yediğin lokmayı boğazına dizer ciddiyim.
Konu sahibi niye banlı bu arada?
Not: Özür dilerim, abi cimri olmayabilir; konu sahibi yurtdışındaki adamın maaşını TL'ye çevirip yazıyormuş hahasjsjsjs. Ablacım senin kafanla yurtdışında yaşayan herkes milyoner zaten.
Allah'ım sen cimriden koru bende başlığı görünce durumu iyi değil falan sandmmerhaba kk ahalisi,
2 senelik bir ilişkim var, 1 aydır nişanlıyım. Nişanlım ayda 20 bin küsür kazanmakta bense 1 senedir işsizim. Olaylar burda başlıyor:
Nişanlım bu sene illa evlenelim diye tutturdu. Ülkenin ekonomik durumu ailemin işini çok kötü etkiliyor, işimiz batmak üzere. Ailem ekonomik durumumuzdan dolayı 1 sene daha beklememizi istedi, nişanlım da bu sene diye tutturunca ailem "gelinlik ve nikah sonrası yemeği sen karşılarsan olur" dedi, nişanlım da kabul etti. Bu arada düğün, kına, nişan vs hiç biri olmadı/olmayacak zaten istemiyordum da.
Bana yüzük almış kimseye danışmadan, incecik ufacık. Ben bir şey demedim ama annesi kızmış bunu nasıl verirsin kıza utanmıyor musun diye. Şimdi bana yüzüğü değiştirelim diye baskı yapıyor ama üstüne para koyup birşey almak yerine sahte taşlı birşey almamı istiyor. Bana sıkıntı yok tamam ama kimse yüzüğü de almak istemiyor, pırlanta bozdurmak zor iş. Buna surat asıyor.
Ve yetmezmiş gibi şimdi her dışarı çıktığımızda hesabı bana ödetiyor. 4 ayda eski kıyafetlerimi satarak 700 küsür lira biriktirdim zar zor acil durumda kullanayım diye. O paranın varlığını öğrendikten sonra sanki hırsını alırmış gibi hesap gelince kasada hoop arkama saklanıyor bana ödetmek için ki dışarı çıkıp yemek isteyen kendisi. Ben çalıştığımda hesabı tabi ki ödüyordum ama şu an işsizim ve o para benim zor gün param başka birikimim yok ki hiç, bunu da biliyor yani. Bana bir akıl verin nasıl konuşabilirim onunla bu konuyu? Bu bugün böyle yapıyorsa evlendikten sonra iş bulana kadar ne yapar diye korkmaya başladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?