• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım cimrileşmeye başladı

ona bakarsan bizde yurr disinda yasiyoruz ve su an esimle benimde maasim 20 TL yi gecer;) yani yaptiginiz is Euroyu dollari cevirip Tl olarak demeniz sacma... sonucta o parayla burda nca geciniyorsun... Kiralar zaten ona bakarsaniz 6 Bin TL civari oda uygun sayilir:)
Yani kiyaslamaniz mantiksiz

nişanlınızla konuşmanız lazım bu durumu. sonradan oldu diyorsunuz çünkü. hep böyle olsa kaçın derdim ama sizin durumunuzda farklı birşey var. bilememiş küçük yüzük almış, olur insanlık hali. ama işsiz olduğunuzu bile bile size hesap ödetmeye çalışması su katılmamış davarlık. benim yüzüğümde küçük, zevkim öyle çünkü. hatta kocaman yüksek modelleri beğenmedim,minimal model bulamadık diye yaptırmıştık biz. geliri çok diye çok büyük pahalı yüzük alması bir şart değil benim için. ama siz maddi açıdan bu durumdayken bilerek inatlaşmasının bir açıklaması olmalı.
bu sene evlenmek konusundaki inadına ailesi ne diyor?

Bu adam onu kullandığınız fikrine ulaşmış. Detayları bilmiyoruz ama size karşı gayet cömertmiş. Bu değişiklik, onun cömertliğini iyi niyetini takdir etmemenizden olabilir mi? Konuyu onun açısından bir değerlendirin derim.

Öncelikle herkese teşekkür ederim yorumlarınız için. Belirtmem gerek, bu adam böyle değildi, olsa zaten 2 sene beraber olmazdık. Bu yüzden başlıkta "cimrileşmeye başladı" dedim. Laptopum yandı bana en iyisinden yenisini aldı, işsiz olduğumdan beridir bana hiç hesap ödetmedi ta ki şu son haftaya kadar. Ne olduysa gelinlik/yemek ücreti muhabbetinden sonra oldu ben de anlamadım
Küçük aklıyla "benimle param için mi evleniyor" diye sizi deniyor o zaman. Bu da çirkin. Sizi 2 senedir tanımış olmalıydı.
He ben kimseden öyle pahalı hediyeler de kabul etmem, o başka mevzu.

Bu adam onu kullandığınız fikrine ulaşmış. Detayları bilmiyoruz ama size karşı gayet cömertmiş. Bu değişiklik, onun cömertliğini iyi niyetini takdir etmemenizden olabilir mi? Konuyu onun açısından bir değerlendirin derim.
Evet konu buymuş bir nevi ama benimle değil aileler düzeyinde, daha demin kendisiyle konuştum sıkıntı çözüldü :)

İlişkide kadın erkek yok bana göre ama. Sonuçta durumunu biliyor ve fazla fazla seni mutlu edebilecek imkanı var. Bence açık açık konuş ya da uzaklaş. Evlenince de böyle olursa işin zor. Gerçi bu durum nasıl konuşulur o da meçhul...

Neyine aşık oldun sorusuna insallah cimri olmasına demiyorsundur :/ nişanlı iken böyle ise evlenince Allah sana sabir versin cidden.

Evet konu buymuş bir nevi ama benimle değil aileler düzeyinde, daha demin kendisiyle konuştum sıkıntı çözüldü :)

Ailenizin onu kullandığı kanısına nereden varmış...
Sonuçta maddiyatımız yok 1 sene erteleyelim demişler kabul etmeyen kendisi...
Aklınca hesap ödetip yüzük almaktan kaçını cezalandıracak mı...
Evlendiğinizde en ufak pürüz de ekonomik şiddet uygulayacak bunu da buraya yazıyorum...

Kullanıldığı kanısına varsa da eski elbiselerin parasıyla yemeğini ödetmesi saçma
İçinde kurmuş kurmuş böyle tuhaf hırs mı almış
Garip yani

Ayril bildiğin cimri değişmez böyleleri hatta evlenince masraflar geçinmek daha çoğalacak sizle is bulamazsaniz daha beter olur

Adam şuan gelinlik ve nikah masraflarını o ödeyeceği için ailenize tepki veriyor aklınca.
Çünkü son zamanlarda böyle olduğunu söylediniz, öyle ise bu adam cimri değil.

Ama bu yaptığı çook çook saçma.
Birincisi gelinlik ve nikah-düğün zaten erkeğe aittir çoğu yerde bu böyle. Yani çok büyük birşey lütfetmiş gibi davranıyor.
İkincisi,adam size birşeylerin bedelini ödetmek konusunda çok acımasız.
İşsiz olduğunuz halde kasada arkalara saklanarak sizi maddi zarara sokarak intikam alıyor, bu çok adice.
Evlilikte daha birçok sorun çıkabilir, her zaman bu yaklaşımda olacaksa hayat çekilmez onunla.

Ben bunu anladım.

Ülkesine göre daha yüksek maaşı, lira karşılıgı 20 bin

Nasıl bir kıyas yaptığınızı tam anlayamadım. Parasının ülkesindeki değerini düşünerek değerlendirmeniz gerekmiyor mu?
Önemli olan oradaki alım gücü.

İşsiz olduğunuz halde hesap kitlemesi çok çirkin. Ben olsam soğurdum.
Ama yüzük konusu bu kadar önemsenecek bir şey değil. Adamın kültüründe böyle bir şey olmayabilir.
15-20 sene öncesine kadar bizde de yoktu pırlantayla evlenme kültürü. Birilerinin birilerine kazandırmak için yaptığı kolaylıklar ve reklamların etkisiyle bu kadar popüler olmuş bir şeyi "olmazsa olmaz" diye dayatmanın bir anlamı yok.

Hem alelacele evlenmek istiyor hem ucuza getirmeye calisiyor.
Su anda birak hesap odetmeyi sana harclik vermesi lazim. Telefon faturan olur ne bileyim kuafor bilmem ne...
Cok cimri.

Öncelikle herkese teşekkür ederim yorumlarınız için. Belirtmem gerek, bu adam böyle değildi, olsa zaten 2 sene beraber olmazdık. Bu yüzden başlıkta "cimrileşmeye başladı" dedim. Laptopum yandı bana en iyisinden yenisini aldı, işsiz olduğumdan beridir bana hiç hesap ödetmedi ta ki şu son haftaya kadar. Ne olduysa gelinlik/yemek ücreti muhabbetinden sonra oldu ben de anlamadım

Benim eşim 2 yerde dugun yapti ve 2 yerin dugun masrafinida o karsiladi.

Salonudur yemegidir.
Gelinligidir, kendi damatligidir. Takilaridir vs. Kendi istedi ne kendi ailesine, ne benm aileme cebinden 1 lira cikarttirmadi.

Diceksin ki milyoner mi hayir. Polis ve Polis Maasinla yapti. Memur yani, ve birgunden bir gune lafini bile yapmadi..
Tektaşimdan tut, beştaşma, bileziklerime setime kadar, herşeyim dort dortluktu..

Suan borc oduyoruz, ama sukur mutluyuz.

Demem o ki bu sana bunun tavrini yapiyorsa yol yakinken vazgec.

Hi şunuda diyim nisanlilik ve sevgilikte ben çalisiyordum o zaman calistigim halde bana harclik veriyor, kuaforumu, faturalarimi, alisverişimde ki aldigim seyleri o karşiliyordu, ki işsiz olsam heleee, sen dusun.

Kasada arkana saklanması ne kadar soğutucu bir davranış.
Sanırım maaşı 20bin diye sen devasa bi tektaş bekledin.
Geçen kuzenim aldı kız arkadaşına taşı minicik ama 6bin tl idi yüzük.
Ve o modeller daha kibar duruyor.
Ayrıca "nee?? Benimki bana 15 bine aldı 10bine aldı maaşı 10 bin ama 50bine aldı vs vs" türünden yorumları okuyunca yine bi gülümseme aldı beni. Bayadır KK da yoktum ama bazı zihniyetler hala stabil :KK51:

merhaba kk ahalisi,

2 senelik bir ilişkim var, 1 aydır nişanlıyım. Nişanlım ayda 20 bin küsür kazanmakta bense 1 senedir işsizim. Olaylar burda başlıyor:

Nişanlım bu sene illa evlenelim diye tutturdu. Ülkenin ekonomik durumu ailemin işini çok kötü etkiliyor, işimiz batmak üzere. Ailem ekonomik durumumuzdan dolayı 1 sene daha beklememizi istedi, nişanlım da bu sene diye tutturunca ailem "gelinlik ve nikah sonrası yemeği sen karşılarsan olur" dedi, nişanlım da kabul etti. Bu arada düğün, kına, nişan vs hiç biri olmadı/olmayacak zaten istemiyordum da.
Bana yüzük almış kimseye danışmadan, incecik ufacık. Ben bir şey demedim ama annesi kızmış bunu nasıl verirsin kıza utanmıyor musun diye. Şimdi bana yüzüğü değiştirelim diye baskı yapıyor ama üstüne para koyup birşey almak yerine sahte taşlı birşey almamı istiyor. Bana sıkıntı yok tamam ama kimse yüzüğü de almak istemiyor, pırlanta bozdurmak zor iş. Buna surat asıyor.
Ve yetmezmiş gibi şimdi her dışarı çıktığımızda hesabı bana ödetiyor. 4 ayda eski kıyafetlerimi satarak 700 küsür lira biriktirdim zar zor acil durumda kullanayım diye. O paranın varlığını öğrendikten sonra sanki hırsını alırmış gibi hesap gelince kasada hoop arkama saklanıyor bana ödetmek için ki dışarı çıkıp yemek isteyen kendisi. Ben çalıştığımda hesabı tabi ki ödüyordum ama şu an işsizim ve o para benim zor gün param başka birikimim yok ki hiç, bunu da biliyor yani. Bana bir akıl verin nasıl konuşabilirim onunla bu konuyu? Bu bugün böyle yapıyorsa evlendikten sonra iş bulana kadar ne yapar diye korkmaya başladım.
Ben olsam bu adamla evlenmeyi bir daha düşünürdüm. Ne kadar ayıp zar zor biriktirdiğin parayla yemek yiyip sana odetmesi, üstelik adam 20 bin küsür kazanıyor. Düğün, Nisan, kına olmamasına rağmen gelinlik ve nikah sonrası yemeği teklifsiz onun karşılaması gerekiyor zaten şu durumda. Bilemiyorum beni çok irrite etti, hiç hoşlanmıyorum böyle ufak hesaplardan. Siz artık aile olacaksınız insan arkadaşı ile bile girmez şu hesaplara kimde varsa o yardımcı olur olmayana. Ömür boyu takacağın yüzüğü alırken bile fesatlık yapıyor. Bu arada yüzüğü de giysilerini sattığın sitelerden satabilirsiniz ben o şekilde altın kolyemi satmıştım bozdururken yarısından Ucuza gidecekti, o sitelerden sıfır fiyatının bir miktar altında satmıştım

Adam ağır cimri net!

Back