• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım cimrileşmeye başladı

Hesabı sana ödetmek tam ödersin bi iki olur da her zamam ne öyle ya. Sahte yüzük nedir o yüzüğü sana nasıl yakistiriyo. Yani böyle adamla nasıl gider bilmiyorum epeydir taniyosun yani.

Ayda 20 bin kazanan birinin böyle yapması bilemedim ne desen.Ancak eş adayının bencil ve duyarsız biri olduğunu söyleyebilirim.Sizin işsiz olduğunuzu bile bile böyle yapması çok ayıp ve gelecek için sinyal verici nitelikte.Bence biraz daha gözlemleyip böyle biriyle bir ömür geçirip geçiremeyeceğinize karar verin.

Kasada arkanıza saklanması da ne bileyim... :olamaz:

Adam hep cimriymiş ama sevgililik döneminde saklamış bence. Cimri insanla yaşanmaz. Biraz daha gözlemleyin. Küçük cimrilik testleri yapın ona:KK48: Ne bileyim borç isteyin mesela mantıklı bir sebep bulup (eğer verirse bir süre parayı tutar sonra geri verirsiniz). Pahalı tektaş beğenin bakalım ne yapacak. Bence arkasına bakmadan kaçacak.

Kusura bakmayın ama bu cimrilik değil malesef. Edepsizlik, terbiyesizlik. Ben olsam açık açık söylerim hatasını anlar düzelirse ne âlâ, yok devam ederse bence ilişkinizi tekrar gözden geçirin derim, bir ömür üzülen taraf siz olursunuz.

merhaba kk ahalisi,

2 senelik bir ilişkim var, 1 aydır nişanlıyım. Nişanlım ayda 20 bin küsür kazanmakta bense 1 senedir işsizim. Olaylar burda başlıyor:

Nişanlım bu sene illa evlenelim diye tutturdu. Ülkenin ekonomik durumu ailemin işini çok kötü etkiliyor, işimiz batmak üzere. Ailem ekonomik durumumuzdan dolayı 1 sene daha beklememizi istedi, nişanlım da bu sene diye tutturunca ailem "gelinlik ve nikah sonrası yemeği sen karşılarsan olur" dedi, nişanlım da kabul etti. Bu arada düğün, kına, nişan vs hiç biri olmadı/olmayacak zaten istemiyordum da.
Bana yüzük almış kimseye danışmadan, incecik ufacık. Ben bir şey demedim ama annesi kızmış bunu nasıl verirsin kıza utanmıyor musun diye. Şimdi bana yüzüğü değiştirelim diye baskı yapıyor ama üstüne para koyup birşey almak yerine sahte taşlı birşey almamı istiyor. Bana sıkıntı yok tamam ama kimse yüzüğü de almak istemiyor, pırlanta bozdurmak zor iş. Buna surat asıyor.
Ve yetmezmiş gibi şimdi her dışarı çıktığımızda hesabı bana ödetiyor. 4 ayda eski kıyafetlerimi satarak 700 küsür lira biriktirdim zar zor acil durumda kullanayım diye. O paranın varlığını öğrendikten sonra sanki hırsını alırmış gibi hesap gelince kasada hoop arkama saklanıyor bana ödetmek için ki dışarı çıkıp yemek isteyen kendisi. Ben çalıştığımda hesabı tabi ki ödüyordum ama şu an işsizim ve o para benim zor gün param başka birikimim yok ki hiç, bunu da biliyor yani. Bana bir akıl verin nasıl konuşabilirim onunla bu konuyu? Bu bugün böyle yapıyorsa evlendikten sonra iş bulana kadar ne yapar diye korkmaya başladım.

Ne iş yapıyorki 20.000 kazanıyor? ve bu kadar cimri bir adam iyi para kazanan biri alırdı ? cok paraya deger vermiş olsa bilemedimki bir tuhaf geldı?

merhaba kk ahalisi,

2 senelik bir ilişkim var, 1 aydır nişanlıyım. Nişanlım ayda 20 bin küsür kazanmakta bense 1 senedir işsizim. Olaylar burda başlıyor:

Nişanlım bu sene illa evlenelim diye tutturdu. Ülkenin ekonomik durumu ailemin işini çok kötü etkiliyor, işimiz batmak üzere. Ailem ekonomik durumumuzdan dolayı 1 sene daha beklememizi istedi, nişanlım da bu sene diye tutturunca ailem "gelinlik ve nikah sonrası yemeği sen karşılarsan olur" dedi, nişanlım da kabul etti. Bu arada düğün, kına, nişan vs hiç biri olmadı/olmayacak zaten istemiyordum da.
Bana yüzük almış kimseye danışmadan, incecik ufacık. Ben bir şey demedim ama annesi kızmış bunu nasıl verirsin kıza utanmıyor musun diye. Şimdi bana yüzüğü değiştirelim diye baskı yapıyor ama üstüne para koyup birşey almak yerine sahte taşlı birşey almamı istiyor. Bana sıkıntı yok tamam ama kimse yüzüğü de almak istemiyor, pırlanta bozdurmak zor iş. Buna surat asıyor.
Ve yetmezmiş gibi şimdi her dışarı çıktığımızda hesabı bana ödetiyor. 4 ayda eski kıyafetlerimi satarak 700 küsür lira biriktirdim zar zor acil durumda kullanayım diye. O paranın varlığını öğrendikten sonra sanki hırsını alırmış gibi hesap gelince kasada hoop arkama saklanıyor bana ödetmek için ki dışarı çıkıp yemek isteyen kendisi. Ben çalıştığımda hesabı tabi ki ödüyordum ama şu an işsizim ve o para benim zor gün param başka birikimim yok ki hiç, bunu da biliyor yani. Bana bir akıl verin nasıl konuşabilirim onunla bu konuyu? Bu bugün böyle yapıyorsa evlendikten sonra iş bulana kadar ne yapar diye korkmaya başladım.

Evlenince olabilecekleri düşünemiyorum çok korkunç.

Yüzük alma isini erkege birakmiicaksiniz iste. Utanmamis mi o yuzugu verirken size, ne ayip.

Ne o öyle bedavaya getirmek istercesine, ‘ben en az yarim karatlik yuzuk istiyorum dusundum tasindim bu icime hic ama hic sinmedi’ de cekil kenara izle gör ne olacagini. dugun dernek te yok zaten, oh ne ala memleket.

Hah “10 tane bilezik isterim, kiralık eve gelin gidemem vs” diyen bir “yeni gelin” konusu demiştim tam tersi çıktı.

Acı ama bu adamın seni sevdiğine emin misin? Zor durumda olduğunu bile bile daha da zorlamak iyi niyetli değil. Hesap öderken arkana saklanmak falan çok çirkin. Nişanlandım dönüşü olmaz diye düşünme, yoksa ileride boşanmak zorunda kalabilirsin. Bu adama çalışamazsan içtiğin su bile batar.

Almis bir yuzuk kucukde olsa derdin dusunmus almis belki borcu var,belki birikim yapiyor hadi neyse degistirmeye calismak gosterise giriyor hemde sahtesiyle.

Daha da kotusu paran yok zor durumdasin ama arkana saklaniyor.Yani seni dusunmuyor. :( Sana garezi mi var?

Nişanlınız gerçkten tuhaf herkes kendi bütçesine göre almalı durumu yerindeyse iyisini alıcak tabi ama bu şekilde kabullenin durumu bu adam değişmez.

• Beğen
Reactions: rpt
Öncelikle herkese teşekkür ederim yorumlarınız için. Belirtmem gerek, bu adam böyle değildi, olsa zaten 2 sene beraber olmazdık. Bu yüzden başlıkta "cimrileşmeye başladı" dedim. Laptopum yandı bana en iyisinden yenisini aldı, işsiz olduğumdan beridir bana hiç hesap ödetmedi ta ki şu son haftaya kadar. Ne olduysa gelinlik/yemek ücreti muhabbetinden sonra oldu ben de anlamadım

Ayda 20 bin kazanıyor, işsiz kalma durumunu hiç düşündünüz mü? Ne yapar sizce o zaman?

merhaba kk ahalisi,

Oha

Öncelikle herkese teşekkür ederim yorumlarınız için. Belirtmem gerek, bu adam böyle değildi, olsa zaten 2 sene beraber olmazdık. Bu yüzden başlıkta "cimrileşmeye başladı" dedim. Laptopum yandı bana en iyisinden yenisini aldı, işsiz olduğumdan beridir bana hiç hesap ödetmedi ta ki şu son haftaya kadar. Ne olduysa gelinlik/yemek ücreti muhabbetinden sonra oldu ben de anlamadım
Bana Da öyle geldi bir şeye kızmış inadına yapıyor gibi. Açık açık sorun madem. Derdin ne niye farklı davranıyorsun diye. Eğer gelinlik ve yemeği söylerse kusura bakmasın bunları zaten erkek tarafı yapar. Kız tarafı da damatlığı alır. Adetlere uymak istemiyorsa o zaman babanı dinleyip 1 yıl bekleyecekti. Kızması hiç mantıklı değil başka bir şey varsa ayrı.

Canim gelinligi ve dugunu erkek yapar zaten.Siz ustunuze niye alindiniz.Hangi kiz kendi gelinligini almis zorda kalmadigi surece.Size bu konuda kizmaya haklari yok.Inat ediyor belli ki.

Back