• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım cimrileşmeye başladı

Mezara mı saklıyor acaba o kadar parayı :)
Ensesine vurup kefenin cebi olmadığını söyleyin ona.
Bu durum cimrilikten ziyade sonradan görmelik bil hassa görgüsüzlük.

Öncelikle herkese teşekkür ederim yorumlarınız için. Belirtmem gerek, bu adam böyle değildi, olsa zaten 2 sene beraber olmazdık. Bu yüzden başlıkta "cimrileşmeye başladı" dedim. Laptopum yandı bana en iyisinden yenisini aldı, işsiz olduğumdan beridir bana hiç hesap ödetmedi ta ki şu son haftaya kadar. Ne olduysa gelinlik/yemek ücreti muhabbetinden sonra oldu ben de anlamadım
Onu kullandığınızı düşünüyor her halde

Öncelikle herkese teşekkür ederim yorumlarınız için. Belirtmem gerek, bu adam böyle değildi, olsa zaten 2 sene beraber olmazdık. Bu yüzden başlıkta "cimrileşmeye başladı" dedim. Laptopum yandı bana en iyisinden yenisini aldı, işsiz olduğumdan beridir bana hiç hesap ödetmedi ta ki şu son haftaya kadar. Ne olduysa gelinlik/yemek ücreti muhabbetinden sonra oldu ben de anlamadım
Sizin oranın adetlerini bilmiyorum ama gelinlik ve düğün yemeğini zaten durumu uygunsa erkek tarafı ödemez mi? Neden bu kadar bozulmuş olabilir ki buna?

20 bin aldığına emin misin bence yaşan söylüyor kesinlikle . Hesabı ödetmesi değil ama yalan söylemesi ve sizi bu şekilde kandırarak evlenmek istemesi hiç hoş değil.

Adamın görgü seviyesi geliriyle ters orantılı olarak gelişmiş :KK53:
Deli mi ne
Ayda 20.000 ! Kazanıp , henüz işi olmayan nişanlısına hesap ödetmeler , bit kadar tektaşla evlilik teklifi ve akabinde sahte taşlısıyla değiştirmeye kalkması
Nereden tutsan elinde kalır
Bi soğuma gelmedi mi size peki ?

merhaba kk ahalisi,

2 senelik bir ilişkim var, 1 aydır nişanlıyım. Nişanlım ayda 20 bin küsür kazanmakta bense 1 senedir işsizim. Olaylar burda başlıyor:

Nişanlım bu sene illa evlenelim diye tutturdu. Ülkenin ekonomik durumu ailemin işini çok kötü etkiliyor, işimiz batmak üzere. Ailem ekonomik durumumuzdan dolayı 1 sene daha beklememizi istedi, nişanlım da bu sene diye tutturunca ailem "gelinlik ve nikah sonrası yemeği sen karşılarsan olur" dedi, nişanlım da kabul etti. Bu arada düğün, kına, nişan vs hiç biri olmadı/olmayacak zaten istemiyordum da.
Bana yüzük almış kimseye danışmadan, incecik ufacık. Ben bir şey demedim ama annesi kızmış bunu nasıl verirsin kıza utanmıyor musun diye. Şimdi bana yüzüğü değiştirelim diye baskı yapıyor ama üstüne para koyup birşey almak yerine sahte taşlı birşey almamı istiyor. Bana sıkıntı yok tamam ama kimse yüzüğü de almak istemiyor, pırlanta bozdurmak zor iş. Buna surat asıyor.
Ve yetmezmiş gibi şimdi her dışarı çıktığımızda hesabı bana ödetiyor. 4 ayda eski kıyafetlerimi satarak 700 küsür lira biriktirdim zar zor acil durumda kullanayım diye. O paranın varlığını öğrendikten sonra sanki hırsını alırmış gibi hesap gelince kasada hoop arkama saklanıyor bana ödetmek için ki dışarı çıkıp yemek isteyen kendisi. Ben çalıştığımda hesabı tabi ki ödüyordum ama şu an işsizim ve o para benim zor gün param başka birikimim yok ki hiç, bunu da biliyor yani. Bana bir akıl verin nasıl konuşabilirim onunla bu konuyu? Bu bugün böyle yapıyorsa evlendikten sonra iş bulana kadar ne yapar diye korkmaya başladım.
Kaçarak uzaklaş
Her evlilikte olması gereken şeyleri sana lütuf olarak sunuyor
Ayrıca para harcadığı ve harcayacağı hiç bir şey yok
Sen gönlü gözü tok bir kızsın
Ama nişanlın seni sadece bu evliliği ucuza kapatmaya çalışıyor

merhaba kk ahalisi,

2 senelik bir ilişkim var, 1 aydır nişanlıyım. Nişanlım ayda 20 bin küsür kazanmakta bense 1 senedir işsizim. Olaylar burda başlıyor:

Nişanlım bu sene illa evlenelim diye tutturdu. Ülkenin ekonomik durumu ailemin işini çok kötü etkiliyor, işimiz batmak üzere. Ailem ekonomik durumumuzdan dolayı 1 sene daha beklememizi istedi, nişanlım da bu sene diye tutturunca ailem "gelinlik ve nikah sonrası yemeği sen karşılarsan olur" dedi, nişanlım da kabul etti. Bu arada düğün, kına, nişan vs hiç biri olmadı/olmayacak zaten istemiyordum da.
Bana yüzük almış kimseye danışmadan, incecik ufacık. Ben bir şey demedim ama annesi kızmış bunu nasıl verirsin kıza utanmıyor musun diye. Şimdi bana yüzüğü değiştirelim diye baskı yapıyor ama üstüne para koyup birşey almak yerine sahte taşlı birşey almamı istiyor. Bana sıkıntı yok tamam ama kimse yüzüğü de almak istemiyor, pırlanta bozdurmak zor iş. Buna surat asıyor.
Ve yetmezmiş gibi şimdi her dışarı çıktığımızda hesabı bana ödetiyor. 4 ayda eski kıyafetlerimi satarak 700 küsür lira biriktirdim zar zor acil durumda kullanayım diye. O paranın varlığını öğrendikten sonra sanki hırsını alırmış gibi hesap gelince kasada hoop arkama saklanıyor bana ödetmek için ki dışarı çıkıp yemek isteyen kendisi. Ben çalıştığımda hesabı tabi ki ödüyordum ama şu an işsizim ve o para benim zor gün param başka birikimim yok ki hiç, bunu da biliyor yani. Bana bir akıl verin nasıl konuşabilirim onunla bu konuyu? Bu bugün böyle yapıyorsa evlendikten sonra iş bulana kadar ne yapar diye korkmaya başladım.
Böyle bir adamla evlenme bence hatanın neresinden dönersek kardır

merhaba kk ahalisi,

Nişanlınız yabancı değil miydi eğer öyleyse aslında kendi ülkesinde 20 bin değil ort 4 bin dolar kazanıyor yani bizim ülkemizde yaşayan birne göre 4 bin türk lirasından çok farkı yok öyleyse yani sevgiliniz aslında zengin değil standart gelirli biri bu durumda ve düğün harcamaları nedeniyle sıkışmış olması normal. Tabii belirttğim gibi yurtdısında yaşıyor ve kazanıyorsa?

Gelinlik ve nikahı zaten erkek tarafı haller. Bunu neden belirtme gereği duydunuz ki? Bana garip geldi. Sizin adetlere göre gelinliği kız tarafı mı alıyor?

Madem öyle yapıyor düğün de isteyin bohça da 🙄düşünüp incelik edince hiyarlasiyor böylesi herhalde madem harcamadan kaciniyorsun ille de evlenelim diye niye diretirsin be adam. Değil mi ama yani. Bence derdini sorun bakalım ne kiviracak. Ben şahsen evlilik teklifinde illa tek taş olmalı diye düşünen biri değilim. Taşın boyutu da beni ilgilendirmez ama gel gelelim bunu daha büyük taşlı sahte yüzükle değiştirme düşüncesi mide bulandırıcı. İnadına yapıyorsa çok daha iğrenç tabi. Ne yani siz düşmanı mısınız?

Eski konularınıza baktım da yabancı damat demişsiniz, yurtdışına yerleşmeyi vs sormuşsunuz.
Adamın kendi para biriminin Türkiye'deki karşılığı mı 20 bin lira?
Yoksa burada çalışmaya başladı ve 20 bin lira mı alıyor?
Cevaba göre cimriliği değişir bence.
Ülkesine göre daha yüksek maaşı, lira karşılıgı 20 bin

merhaba kk ahalisi,

adam akilli yäzük almaga dahi gücünüz yokken evlenmege kalkismaniz cok ama cok mantiksiz

Sorun bence yüzük degil. Evet cirkin bir davranis fakat bence en büyük sorun sana saygi duymamasi. Sen ailenden ötürü 1 sene ertelemek istiyorsun dügünü fakat buna sevgilinin hic saygisi yok. Hersey onun istedigi gibi olmali! Evliliginiz bu sekilde cok sikintili gecer.

Ve aklima sey geldi, yesilcam filmi gibi, bu adam zengin yerine issiz olmasin? Fake pirlanta ve restoran hesaplarini aciklar. Eger ailende aslen zengin, sadece bu sene zor durumdalar ise, kendine yagli kapi buldugunu sanmasin?

İyide gelinliği zaten erkek alır. Karşınıza alıp konuşsanız derdi neymiş. Arkanıza saklanması, yüzüğü satmaya uğraşıp sahte almak istemesi falan garip çünkü

Adam ne kadar kazanirsa kazansin cimri. Onunla evlilik yurumez. Isin olsa da tum yük senin uzerinde olacak. Adam elini cebine atmayacak.

İş yerine gittin mi? Eminmisin o kadar kazandığını bu kadar acele etmesi, yemek parasını sana ödetmesi ve işsiz olduğunu bildiği halde o kadar para pırlanta almak istememesi çok tuhaf insan bence biraz erteleyin ister istemez düşünüyor acaba mı dolandırılma olayı mı

Back