NİŞANLIM BENİ TERKETTİ, ÇOK ÜZGÜNÜM AİLESİ VE ONU ALLAHA HAVALE ETTİM

Adam hakli, birbirinize gore degilsiniz ki. Sen dugun diyorsun o nikah diyor, sen bohca diyorsun o hayir diyor, sen ak diyorsun o kara diyor.
anlasamamissiniz adam mantikli dusunuyormus ki birakmis.
hic ahım tutar mi falan diye bekleme bence, bunlari gore gore evlenseydiniz daha mi iyiydi?

Ah ettim cunku bunlara soz verip sonra yan cizdi :KK43:(

Görücü usulü tanışmışsnız, adam seni sevmemiş değer vermemiş. Yaşı kemale erdiği için laf olsun diye evlenecekti seninle ve asla mutlu olamayacaktın. Üzerine basa basa tekrar söylüyorum, ne kendisi ne ailesi sana değer vermemişler. Evlenip 6 ay sonra boşanmak daha mı iyi olacaktı? Allahın sevgili kuluymuşsun, kurtulduğuna dua et.

Allah karşına tez vakitte hayırlı birini çıkartır inşallah ama bu defa lütfen kendi seçtiğin, beğendiğin ve karşılıklı olarak birbirinizi sevebileceğiniz biri olsun.

Amin :KK43:(((

dogrusu baya seviyesiz insanlara denk gelmissiniz. Allah kurtarmis bi bakima.
merkak ettigim bu bey ne is yapiyordu. sanirim is olarakta seviyesi sizden dusuk, hem maddi hem konum olarak. yoksa 39 yasina gelmis adam bi yuzugu dert etmez. durumlarida iyi diyosunuz ama yinede cimri belkide isin kolayina kacma yollarini arayan insanlarmis.
ne yazikki helede kiz 30 unu gecmisse isi iyice bedavaya getirelim dusuncesi var bicok kiside. eskiden gelin almak buyuk bir olaydi, bizim annemlerin kizlara sira altin takmadan kimse kiz vermezdi alanda gururuna yediremezdi.
abartmayada karsiyim oyleki afedersinzi donuna kadar nisanlisinin ailesine aldirmaya calsianlarda var ama iki yuzuk icin nisan atam adamdan zaten adam olmaz.
ins ahiniz kalmaz zaten. en basta ailesinin yuzssuzlugu zaten birsey olmamisa yatmalari.
sizi istemeden once maddi durumunuzu neler isteyebileceginizi tahmin etmiyolarmiydi acaba. yada kizinda durumu iyi herseyi onlar yapar bir bdavaya konarizda demis olabilirler.
Allah kurtarmis hic uzulmeyin.
kimselerede dert degil sizin nisan atmaniz. yarin herkes unutur eskiye doner.

Canım cok guzel tesbitler yapmissin, aynen dedigin gibi, tahsil durumu benden dusuktu masdi da oyle, ama ben bunlari sorun etmedim cunku aradigim insan evladiydi, hersey o kadar guxeldiki... Ne oldu bilmiyorum bi anda bityi, gururum cok kirik, onurum sahsiyetim :KK43: dua et cok mutsuz ve umutsuzum :KK43:((

Ben ahımın çıkmasını istiyorum kızlar :KK43: aileme bilhassa anneme bu acıyı yaşatmaya hakları yoktu. en dokunan şeylerden birisi de bir telefon bile etmediler. Aile büyükleri istedi biz tanışmadıkki... Böyle sıyrılıp hiçbişeyden haberleri yokmuş gibi davranmaları çok çirkin :KK43:( çok gurur incitici :KK43:(( sanki ben sahipsizmişim gibi :KK43:((

Geçmiş olsun.Şimdi üzülüyorsunuz ama aslında ucuz kurtulmuşsunuz.İnşallah zamanla anlarsınız.
Şu mesajınızda çok fazla abarttığınızı düşünüyorum.Anneme bu acıyı yaşatmaya hakları yoktu demişsiniz.
Ne acısı ? Allah acı göstermesin.

33 ve 39 yaşında iki insan ayrılacaksa elbette kendi aralarında hallederler.Ailelerin birbirini araması bence biçimsiz olur.
Yemek ısmarlamadı,kendimi değersiz hissettirdi demişsiniz.Madem öyle zamanında bu sebeple "siz" ayrılacaktınız.

Ben çok perişan olacak bir durum göremedim.Görücü olduğu da düşünülürse...Nişan,tanışma kaynaşma dönemidir.
Siz bu dönemde yürümeyeceğini anlayıp kopmuşsunuz.
Kendinize haksızlık olarak görmekten lütfen vazgeçin,mantıklı düşünmeye çalışın.

Kardeşine beddua etmen hiç hoş değil :KK20: onun ne suçu var?belki hiç bişeyden haberi yoktu.sen abinin yaptıkları yüzünden sorumlu tutulmak ister misin???

Canım ailecek benimle ve benim ailemle dalga geçtiler. Bu meseleyi ailece bitirmişler aptalı oynadılar ve bilmemzlikten geldiler:KK43: ben komple ah ediyorum .....

Her seyyyy nasip

Allahimizin sevgili kuluymussun kiii boyle bir yanlistan kurtulmussun. Senin bence sukur namazi kilman gerek

Akillira bakin hele vayyy vayyyy hrm calisan temiz bir bayan alacak. Hem aksama kadar yemek yok. Eee o yok bu yokkkkk eee ne gonderecekmis bu kayinvalide sana 39 yasindaki kokmus oglunun kokmus burusmus donunumu tobe tobeee :KK70:sinirden guldum vallahi. Hadi bacim verilecek sadakan varmis toparlan ve kendine gel sende ailende buyuuuuuuk bir beladan kurtulmussun. Rabbimize bol bolll dua et rabbena suresini agzindan dusurme ve sana hayirli bir es nasip etsin. Kendini guzel huyu guzel. Annecigini aileni uzme o pislik cimriler icin tek goz yasina binlerce yazik olur. Haydii hayatina devam bosveeerrrrrr. Hadi bulsunlar bakalim. Oyle 4 kurusa evlilik. Simdi yazcam buraya bulacagi kizi da tobe tobeeee bulurlar onlar belalribi 3 kurusa gelen gelin sonradan cikar oyunu. Sende duyarr ohhhhhh dersin keyifliceee

Ay canım benim ne güzel yazmışsın. İstediğim bu zaten değerimi bilmeleri :KK43: beni yok yere harcadılar .... üzdüler gururumu incittiler :KK43:(((

Sizin durumunuz iyi sanırım ama karşı Tarafın değil heralde ya da sizin isteklerinizi karşılayacak kadar iyi değil
Pırlanta ve sıralı Taşlı pırlantanın fiyatı bir setin yada 2-3 bilezikten daha fazla
Ben ilişkinizde sizinde çok Hatalı olduğunuzu düşünüyorum
Onlarda Hatalı elbette özellikle atılan Yüzük sonrası aramayacak yapmışlar Hatayı ama sizde kendinizin yaptıgı şatafatı onların durumlarını gözetmeden istemişsiniz herşeyi

Vallahi canım kardeşim bana 2 tanecik yüzük aldı. Zaten de benim de talebim olmadı. durumları da iyiydi ... Ne bileyim gururum çok kırıldı.. Ben bişey talep etmedim. Neticede gelinim elbet taleplerim olucak bu çok normal ...

bence kendını bu kadar uzme sevınmelısın bıle benımde basımdan bı nısanlılık gectı ve allaha havale ettım ve sonunda ıyıkı bıtmıs dıye bınlerce sukrettım bence sımdı sende aynı seyı yapmalısın donsun dıye dua etme bence o zaten basından bellı etmıs kendını zamanla hersey unutuluyor :)

Lütfen dua et ben de iyiki olmamış diyeyim diyeceğim günler gelsin :KK43:((

Aman canım hakkında hayırlısı verilmiş sadakat varmış. Sen sen ol ailesinin sözüyle hareket eden bi adam gördüğünde arkaya bakmadan kaç. Bi erkeğin ana kuzusu olması tahammül edilemez bişey. Ben evlendim hiç bir şey almadılar küçücük bişey bile yabancı gibi düğüne geldiler olay çıkarıp gittiler. Allah bildiği gibi yapsın böyle insanları.

:KK43:((( Evet canım ben kaçmasam da o bıraktı beni :KK43:(((

Bence ne olursa olsun yine de cok erken ilişkide güzel günler kadar tartısabilmek de önemli tartıştığınızda ne kadar ileri gideceğini üslubunu da görebilmek gerekiyor.hem yemek ısmarlamaması kafanızda soru işareti yaratmış en basitinden.siz bence ilişkiyi tam yaşayamadan sonunu görmüşsünüz.keşke tam tersi olsaydı her sey cok üzüldüm sizin adınıza.

Evet :KK43:((

Ya sözüm ona kadınlar erkeklerle eşit(!) ya böyle adetlerle erkeklere haksızlık oluyormuş. Yersen. Ama evlendikten sonra 2 tarafın da çalışmasına rağmen yemek ve temizlik ve çocuk bakımını tek kadının sırtlanmasını nedense göz ardı ediyor arkadaş. Erkekler ne zaman hayatın müşterek olduğuna inanır yukarıda saydığım işleri yaparlar o zaman kadınların da altın isteği biter. Türk kadınları paragöz, çünkü bir evlilikten elde edecekleri yegane kazanç para ve ziynet oluyor çoğu zaman.

:KK43:((

Cok tesekkur ederim degerli yorumunuz icin. Allah razi olsun. Gururum cok kirildi. Rabbim sabir ihsan eylesin. Benim bir gelin olarak talebim hic olmadiki :KK43: ne haddime... Dugun dedim sonra vazgecip nikah olsun dedim o da olmadi bitirdi :KK43:(( lutfen dua edin ben travma yasiyorum :KK43:((
tabiki ederim.. ama "gel,n olarak bir isteğim olmadı ne haddime" bu bakış açısında olma. gelin olmak bir şey isteme hakkı getiriyormu bilmem ama senin bir insan olarak taleplerde bulunma hakkın var. kendini bu kadar ezme. insanlar senin kendine saygı duymadığını görürse sana hiç saygı duymaz. sen kendini ezersen onlarda seni ezer. bu hayatta tutunabilmek için dişli olmak lazım biraz. senin bir kadın olarak istediğin evliliği yapma hakkın var. ister düğün istersin ister nikah bu senin özel günün istediğin şekilde olmalı zaten. kendini o gün mutlu hissetmezsen hep içinde kalır. bu bir içgüdü sanırım düğün gelinlik neredeyse bütün kadınların hayal ettiği bir gündür zaten sen ekstra değilsinki.. sen şanslı bir insanmışsınk, o sünepe adama kocam demedin. karşına seni sevecek anlayacak ve en önemlisi değer verip saygı duyacak biri çıkar inşallah..

Bu evlilik görücü usulü olacakmış.iki taraf da birbirine deli divane aşık değil.çiftler büyük sevaplar yssadiklarindaa genelde böyle bohça takı vesaire beklentisi olmuyor.ama burada erkek tarafı talip olmuş.kime gitse belli beklentilerin olacağı aşikar.sizi de muhtemelen yaşı gelmiş,tek amacı evlenmek ,ne şartta olsa kabul eder gözüyle bakmışlar.öyle olmadığıni anlayınca da vazgeçmişler.belli ki o kişiyle hayata bakışınız,aile yapilarininz oldukça farklı..evlilik olsa dahi sürekli buna benzer sorunlar yasayacaktiniz.bu yuzden olabilecek en iyi şekilde bitmiş.ufkunuzu geniş tutun.
Mesele evlilik yapmak değil,içinde mutlu,saygılı,sevgili insanların yaşadığı bir yuva kurabilmek...

Haklısızn ama çok mutsuzm ve umutsuzm .. Ümitlerim hayallerim gururum onurum kırıldı :KK43:((

Annesi gelmis once. Annesi begenmis ve siz gorusup 3 ay sonra nisan yapmissiniz. Madem ailesi oncu oldu o zaman keske bohca, dugun isini sizinle degil ailenizle muhatap olsalardi. Genelde cunku bu tip konulari buyukler konusup ortak bir karar alirlar. Siz sadece o 3 ayi birbirinizi tanimak icin harcasaydiniz ve bu tip konulara hic girmeyip topu buyuklere biraksaydiniz.
Uzuntunuzu anliyorum. Her ayrilik da bir yas donemi olur. Bu normal. Ama malesef hayat devam ediyor ve yasadigimiz her olayda bizim icin bir hayir vardir. Bunu hemen anlayamiyoruz maalesef. Ah etmeyin, beddua da etmeyin. Bu size zarar verir. Negatif duygulari bunlari dusunerek ustunuze cekmeyin. Evrene salin onlari. Eminim sizin icin bu uzuntulu olaydan sonra guzel bir sey bekliyor sizi... Rabbim hayirlisi ise olsun hayirlisi degilse olmasin diye dua edin bundan sonra. Hakkinizda hayirlisini dilerim.
Sevgiyle kalin.

Büyükler konuşurlar da aile beni muhatap almadıki :KK43:( ailemi de muhatap almadı. 11 saat oturmaya geldiler. Annem hasta ve 11 saat oturdular tek konu açmadılar..... ah ediyorum ailece hepsine onurumuzla oyndaılar....

Rica ederim canım. Sıkma canını. Boşver. Takıntı haline getirip de daha fazla yıpratma kendini. O pintiler parasına kıyamamışlar, sen onlar için sağlığını mı bozacaksın? Kimsenin ahı kimsede kalmaz.

İnşallah canım benim hasta annemi düşünmeden gururumla oynadılar. annem hasta yatağında gecelerce ağladı benim için .... :KK43:((

Hayırlısı böyleymiş. Yarın öbür gün evlendiğinizde ayrılmak daha zor gelecekti. Emin olun çok şey yaşardınız ama çevreden utancınıza sabrınızı zorlardınız. Zarardan ne zaman dönülse kardır. Bu kadar beddua etmeyin. Size iyilik yapmış olabilirler.

İnşallah :KK43:((

Yapmayın lütfen evet yaşadığınız çok zor bi durum elin adamı geliyor bütün umutlarınızı bi hiç uğruna yıkıyor ama şöylede olabilirdi evlenebilirdiniz ve boşanabilirdiniz bu sizi daha çok incitirdi kendinizi yıpratmayın pişman olmasını da beklemeyin hayatınıza kariyerinize devam edin sizi mutlu edecek adam er yada geç karşınıza çıkacaktır mutlu olmanızı diliyorum allahdan iyi akşamlar:KK60:

İnşallah çıkar biri .. ama çok mutsuz ve umutsuuzm :KK43:(((((

X