NİŞANLIM BENİ TERKETTİ, ÇOK ÜZGÜNÜM AİLESİ VE ONU ALLAHA HAVALE ETTİM

Canim cimri oldúklarini sanmiyorum ,bazen insani denemek icin cimri gibi tavir takiniyorlar ,unutma.Senin hatan hayal kurman olmus cok nezih yerlerde dügün istemissin tabiiki bu senin hakkin ,ama sunu unutma bugün durumu iyi olan insanlarin gecmiste bir cok zorluk yasamisliklari vardir ,temkinlidirler denerler alacagi kizi erkegi ...yarin öbürgün bitmek bilmez istekler yüzünden zora düsmesinler diye .Belki sanada böyle birileri denk gelmistir ,apar topar nisan attiklarina göre mutlaka önemli bir nedeni vardir sen bunu bulmak yoluna cikmissin.Ama üzülme bitmis bitmis.

Boyle denemek mi olur :KK43: ciddi bi is bu, ciddi bi surec ....

Arkadaşım üzülürsün haklısın da.ama bence artık kendini toplaman gerek.hem düşünsene iyi ki kendini yolun başında belli etmiş.ya evlenseydin de bu adam hayatını böyle çekilmez etseydi?ya kucağında çocuğunla mahkemelerde uğraşsaydın.çoook iyi olmuş da ne mal olduğu çıkmış ortaya.bence Allah ın sevgili kuluymuşsun

:KK43:(( haklisin da gurumu cok incitti:KK43:((

ya resmen yaşım geçiyor evleneyim derken gözleriniz kör olmuş az daha kendiniz ateşe atıyormuşsunuz , pis cimrileri ne yapıcaktın , nişanlısını aç aç gezdirene adam mı denir napcan öyle kocayı ! gerçekten çok sinirlendim size ahlık durum yok , şükür et kurtulmuşsun, seni gerçekten seven sayan birini bulmadan da evlilik düşünme.

Haklısın :KK43:((((((

Aile falan sorun ama esas sorun nedir biliyor musunuz? Nişanlınız size aşık değilmiş, sizi gerçekten sevmemiş, gerçekten evlenmeyi istememiş... Ailesi istemese, takı almasa, bohça yapmasa, yol yordam bilmese bile seven adam sırf içinizde kalmasın diye karınca kararınca yapardı. 39 yaşına gelmiş adam çeyizi annesine sorup annesinin verdiği cevabı size taşıyorsa olay bitmiştir. Kimse alınacak 3 5 parça eşyaya muhtaç değil. Çok nezaketli bir bayana benziyorsunuz, çok kibarsınız. Hayırlısı değilmiş demek ki... Hayatta her zaman iyi düşünmek doğru olmuyor, herkesi etrafımızdaki insanlar gibi zannediyoruz iyiye yoruyoruz. Ayrıca 33 yaş bir kadın için gayet normal bir yaş. Rabbim hakkınızda hayırlısını, sizin kalitenizden anlayan birilerini çıkarsın inşallah karşınıza...

Haklisiniz :KK43: ama kesle isi nisan a kadar uzamasina sebep olmasaydi :KK43:(( bitirseydi ....

Hayırlısı böyleymiş. Yarın öbür gün evlendiğinizde ayrılmak daha zor gelecekti. Emin olun çok şey yaşardınız ama çevreden utancınıza sabrınızı zorlardınız. Zarardan ne zaman dönülse kardır. Bu kadar beddua etmeyin. Size iyilik yapmış olabilirler.

Canım ben seni o kadar iyi anlıyorum ki bende nişanlımdan ayrılmıştım. İnan öyle sevineceksin ki bu karaktersiz adamdan ayrıldığına.. Şuan barışma ümidinin olmasınıda anlıyorum , ama geri dönse bile değiştiğini görmeden sakın affetme.
Bana nişandan 3 gün sonra gelip ayrılalım demişti eski nişanlım, yalvardım yakardım ayaklarına kapandım ama ne oldu?3 ay sonra attık nişanı.Bir iş naıl başlarsa öyle gidiyor bence olmayacaksa olmasın ,dünyada başka erkek mi yok?
Bak ben aylarca kahroldum sonrasında şimdiki eşimle tanıştım.Ve değer verildiğini o zaman anladım. Eski nişanlım ailesi istemediği için problem çıkarıp ayrılmıştı,ama adam olsaydı sevdiğini koruyup bunu yapmazdı.Bunu ne zaman anladım biliyor musun, şuanki eşimle nişanlandığımda onun aileside istememişti ama o hiçbir zaman ezdirtmedi onlara laf söyleme hakkı bile vermedi.Yani adam olsaydı biraz sana bunları yapmazdı.
Hiç üzülme önüne bak , eminim seni hakeden ve bu kötü günleri unutturacak biri çıkar karşına.Sadece acele etme..[/QUOTE.

Senin adına cok sevindim :KK43: Allah mutlulugunubdaik eylesin:KK43: ben umudumu kayvettim:KK43:( 33 yasindayim ve hersey kötü gidiyor :KK43:((

ay canim bastan belli etmis kendini dua et sevin bence
ya evlenseydin o fena annesi seni mutlu birakir miydi saniyorsun
böyle sinegini savamayan adamla hele de bu yasa gelmis aile kurulmazmis zaten kukla olurdun aralarinda bosver hatta ara veya yaz hic beklemedigi sekilde bir bir icinde kalmasin rahatla bilsin ne oldugunu sümsük adam kusura bakma canim ama bende tanimistim böyle birini dua ediyortum kurtulmusum diye merak etme ins cok daha iyi birileri cikar karsina daha gecnsin.

Hayır dualarina amin diuorum canım :KK43:((

Bir erkek 40 yaşına kadar hiç evlenmemişse önce bi durup düşünmek lazım, onlar bizim gibi değil çünkü, duygusal yaklaşmıyorlar ve çoğu da 35 olmadan evlenmiş oluyor, bunda demekki gerçekten problem var ki daha önceki ilişkileri de bi şekilde bitmiş, bence yat kalk dua et

Evrt sanirim özgüveni yok :KK43:((

Allah bir kapıyı kaparsa başka kapıyı açar .üzülme

Bu evlilik görücü usulü olacakmış.iki taraf da birbirine deli divane aşık değil.çiftler büyük sevaplar yssadiklarindaa genelde böyle bohça takı vesaire beklentisi olmuyor.ama burada erkek tarafı talip olmuş.kime gitse belli beklentilerin olacağı aşikar.sizi de muhtemelen yaşı gelmiş,tek amacı evlenmek ,ne şartta olsa kabul eder gözüyle bakmışlar.öyle olmadığıni anlayınca da vazgeçmişler.belli ki o kişiyle hayata bakışınız,aile yapilarininz oldukça farklı..evlilik olsa dahi sürekli buna benzer sorunlar yasayacaktiniz.bu yuzden olabilecek en iyi şekilde bitmiş.ufkunuzu geniş tutun.
Mesele evlilik yapmak değil,içinde mutlu,saygılı,sevgili insanların yaşadığı bir yuva kurabilmek...

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:şiştim bu konudan canım aynen ya aynen senin gibi düşünüyorum bu kadar kendini acındırmak ne yaaaa..

Acındırmıyorum üzülüyorum vebunu paylaşıyorum :KK43:((
ay canim bastan belli etmis kendini dua et sevin bence
ya evlenseydin o fena annesi seni mutlu birakir miydi saniyorsun
adama ne koyduysa artik iki tane yuzuk aman kapiyim kuyumcu kapanmadan bozdurayim demis bence.
hic uzulme gercekten kurtulmussun.

böyle sinegini savamayan adamla hele de bu yasa gelmis aile kurulmazmis zaten kukla olurdun aralarinda bosver hatta ara veya yaz hic beklemedigi sekilde bir bir icinde kalmasin rahatla bilsin ne oldugunu sümsük adam kusura bakma canim ama bende tanimistim böyle birini dua ediyortum kurtulmusum diye merak etme ins cok daha iyi birileri cikar karsina daha gecnsin.
Bir erkek 40 yaşına kadar hiç evlenmemişse önce bi durup düşünmek lazım, onlar bizim gibi değil çünkü, duygusal yaklaşmıyorlar ve çoğu da 35 olmadan evlenmiş oluyor, bunda demekki gerçekten problem var ki daha önceki ilişkileri de bi şekilde bitmiş, bence yat kalk dua et
konuyu okurken içimde size karşı bir sıcaklık oluştu o gelenekçi kuralcı maumane tavrınız çok samimi geldi. ama artık dünya sizin kadar samimi veya iyi niyetli değil. sizinle bakış açılarımız taban tabana zıt ama sizin bakış açınızdan baktığımda o kadar haklısınızki.. öncelikle şunu söyleyim 33 yaşındasınız yaşınız geçmiş falan değil. mutlu olmak 90 yaşındaki kadınında hakkıdır kaldıki siz daha gençsiniz. seçtiğiniz adam yaşlı benceyani belli ruhu yaşlı, 39 yaşında hala sünepe.. yaşınızın geçkin olduğu konusundaki yersiz inancınız yüzünden biran önce evlenmek istiyorsunuz bu adamı istemeniz bu yüzden gibi geldi bana. yoksa ilk günden beri sizi hayal kırıklığına uğratmış bir adam var karşınızda. bir insan 39 yaşına gelipte bir ilişkiyi insan gibi konularak kararının arkasında durarak konuşmayı beceremez mi? o kadar çok evlenip zulüm gören mutlu olamayan varki "bekarlık sultanlıktır" lafı burdan çıkmış. bu kadar hayati ve önemli bir karar için olmuş olsun diye karar vermeyin bence. bence en iyisi olmuş. hakettiğiniz masumiyet ve saflıkta biri çıkar inşallah karşınıza..
Onun aldığı kararın sizin içinde iyi olmuş gibi gördüm ben. Çünkü gerçekten uyumlu bir çift değilmişsiniz. Bir ömür mutsuzluktan iyidir.

Hangi şehirdesiniz? Çalışıyor musunuz? Daha önce ciddi bir ilişkiniz oldu mu ?
Görücü usulü tanışmışsnız, adam seni sevmemiş değer vermemiş. Yaşı kemale erdiği için laf olsun diye evlenecekti seninle ve asla mutlu olamayacaktın. Üzerine basa basa tekrar söylüyorum, ne kendisi ne ailesi sana değer vermemişler. Evlenip 6 ay sonra boşanmak daha mı iyi olacaktı? Allahın sevgili kuluymuşsun, kurtulduğuna dua et.

Allah karşına tez vakitte hayırlı birini çıkartır inşallah ama bu defa lütfen kendi seçtiğin, beğendiğin ve karşılıklı olarak birbirinizi sevebileceğiniz biri olsun.
dogrusu baya seviyesiz insanlara denk gelmissiniz. Allah kurtarmis bi bakima.
merkak ettigim bu bey ne is yapiyordu. sanirim is olarakta seviyesi sizden dusuk, hem maddi hem konum olarak. yoksa 39 yasina gelmis adam bi yuzugu dert etmez. durumlarida iyi diyosunuz ama yinede cimri belkide isin kolayina kacma yollarini arayan insanlarmis.
ne yazikki helede kiz 30 unu gecmisse isi iyice bedavaya getirelim dusuncesi var bicok kiside. eskiden gelin almak buyuk bir olaydi, bizim annemlerin kizlara sira altin takmadan kimse kiz vermezdi alanda gururuna yediremezdi.
abartmayada karsiyim oyleki afedersinzi donuna kadar nisanlisinin ailesine aldirmaya calsianlarda var ama iki yuzuk icin nisan atam adamdan zaten adam olmaz.
ins ahiniz kalmaz zaten. en basta ailesinin yuzssuzlugu zaten birsey olmamisa yatmalari.
sizi istemeden once maddi durumunuzu neler isteyebileceginizi tahmin etmiyolarmiydi acaba. yada kizinda durumu iyi herseyi onlar yapar bir bdavaya konarizda demis olabilirler.
Allah kurtarmis hic uzulmeyin.
kimselerede dert degil sizin nisan atmaniz. yarin herkes unutur eskiye doner.
adama ne koyduysa artik iki tane yuzuk aman kapiyim kuyumcu kapanmadan bozdurayim demis bence.

Evet :KK43:(

bencede kimseye ah etmeyin.eski nişanlınınız cimri yada size size aşık değil insan bir yemeği çok görür mü karşısındaki kişiye ya evlenmezsem gözüyle bakıp bir yemek bile ısmarlamamış olabilir.bohça konusunagelince bencde çok gereksiz bişey ama çok istiyorsanız yapabilirlerdi nişandada herkes bişey takmıyor artık.bence onlar sizi o yüzük olayından sonra istememeye başlamışlar eski nişanlınınızda dünden razıymış boşverin gitsin demekki hayırlısı böyleymiş ve yaşınıza lütfen takmayın artık insanlar okumaktan iş sahibi olana kadar sizin yaşlarda anca evlenebiliyorlar inanki yaşnızda bişey yok.

:KK43: gururumu cok kırdi:KK43: gercekten pisman olmasini istiyorum, cunku kotu biri degilim ben :KK43:

konuyu okurken içimde size karşı bir sıcaklık oluştu o gelenekçi kuralcı maumane tavrınız çok samimi geldi. ama artık dünya sizin kadar samimi veya iyi niyetli değil. sizinle bakış açılarımız taban tabana zıt ama sizin bakış açınızdan baktığımda o kadar haklısınızki.. öncelikle şunu söyleyim 33 yaşındasınız yaşınız geçmiş falan değil. mutlu olmak 90 yaşındaki kadınında hakkıdır kaldıki siz daha gençsiniz. seçtiğiniz adam yaşlı benceyani belli ruhu yaşlı, 39 yaşında hala sünepe.. yaşınızın geçkin olduğu konusundaki yersiz inancınız yüzünden biran önce evlenmek istiyorsunuz bu adamı istemeniz bu yüzden gibi geldi bana. yoksa ilk günden beri sizi hayal kırıklığına uğratmış bir adam var karşınızda. bir insan 39 yaşına gelipte bir ilişkiyi insan gibi konularak kararının arkasında durarak konuşmayı beceremez mi? o kadar çok evlenip zulüm gören mutlu olamayan varki "bekarlık sultanlıktır" lafı burdan çıkmış. bu kadar hayati ve önemli bir karar için olmuş olsun diye karar vermeyin bence. bence en iyisi olmuş. hakettiğiniz masumiyet ve saflıkta biri çıkar inşallah karşınıza..

Cok tesekkur ederim degerli yorumunuz icin. Allah razi olsun. Gururum cok kirildi. Rabbim sabir ihsan eylesin. Benim bir gelin olarak talebim hic olmadiki :KK43: ne haddime... Dugun dedim sonra vazgecip nikah olsun dedim o da olmadi bitirdi :KK43:(( lutfen dua edin ben travma yasiyorum :KK43:((

Annesi gelmis once. Annesi begenmis ve siz gorusup 3 ay sonra nisan yapmissiniz. Madem ailesi oncu oldu o zaman keske bohca, dugun isini sizinle degil ailenizle muhatap olsalardi. Genelde cunku bu tip konulari buyukler konusup ortak bir karar alirlar. Siz sadece o 3 ayi birbirinizi tanimak icin harcasaydiniz ve bu tip konulara hic girmeyip topu buyuklere biraksaydiniz.
Uzuntunuzu anliyorum. Her ayrilik da bir yas donemi olur. Bu normal. Ama malesef hayat devam ediyor ve yasadigimiz her olayda bizim icin bir hayir vardir. Bunu hemen anlayamiyoruz maalesef. Ah etmeyin, beddua da etmeyin. Bu size zarar verir. Negatif duygulari bunlari dusunerek ustunuze cekmeyin. Evrene salin onlari. Eminim sizin icin bu uzuntulu olaydan sonra guzel bir sey bekliyor sizi... Rabbim hayirlisi ise olsun hayirlisi degilse olmasin diye dua edin bundan sonra. Hakkinizda hayirlisini dilerim.
Sevgiyle kalin.

canım ne yazık ki sizin aranzda baştan bir elektriklenme olmamış. adam en başta sana karşı duygusal bir yakınlık hissetmemiş. biz erkeklere odun deriz ama erkekler bir şey hissetmedikleri kadınlara karşı odunlaşıyorlar. canları istedi mi bir kadını ilgiye sevgiye boğmayı öyle iyi biliyorlar ki. kaldı ki 40 yaşına gelmiş bir adamdan bahsediyoruz. seni en başından beri önemsemiyor, aç mısın tok musun ilgilenmiyormuş bile. belki en başta anlaşabileceğinizi düşündü, ancak zaman geçtikçe senin normal isteklerin ona ve ailesine batmaya başladı. bu yüzden bu kadar çabuk bitti. sen en başta herşey güzel sanırken adam aslında olur mu olmaz mı diye kendini tartıyormuş içinde gibi geldi.

bence bu olay erkenden patlak verdiği için şanslısın. hayatta hiçbir şey için geç değil, günümüz toplumunda 33 yaş bir bayan için evlilik için hiç de geç bir yaş değil zaten. umarım karşına gönlüne göre biri çıkar. annene de acil şifalar.

Cok tatlisin ne guzel tesbitler yapmissin... Hakikaten noktasal atis :KK43:(( annem icin sofa dileklerine amin diyorum :KK43:((( pisman olur mu sence :KK43:

Adam hakli, birbirinize gore degilsiniz ki. Sen dugun diyorsun o nikah diyor, sen bohca diyorsun o hayir diyor, sen ak diyorsun o kara diyor.
anlasamamissiniz adam mantikli dusunuyormus ki birakmis.
hic ahım tutar mi falan diye bekleme bence, bunlari gore gore evlenseydiniz daha mi iyiydi?

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. :KK43: benim 33 yaşında olduğum için adeta bedavaya gideceğimi ve sanki tek oğullarına kaldım herşeyi kabul edeceğimi sandılar. Hoş zaten bir talepte de bulunmadım. al tarafı 2 yüzüktü alınan. ' tanecik pırlanta... Millet neler istiyor ama benim gözüm tok... Ailece benimle bizimle dalga geçtiler :KK43:((( Hakkımı Allah alsın :KK43:((
Rica ederim canım. Sıkma canını. Boşver. Takıntı haline getirip de daha fazla yıpratma kendini. O pintiler parasına kıyamamışlar, sen onlar için sağlığını mı bozacaksın? Kimsenin ahı kimsede kalmaz.

Annesi gelmis once. Annesi begenmis ve siz gorusup 3 ay sonra nisan yapmissiniz. Madem ailesi oncu oldu o zaman keske bohca, dugun isini sizinle degil ailenizle muhatap olsalardi. Genelde cunku bu tip konulari buyukler konusup ortak bir karar alirlar. Siz sadece o 3 ayi birbirinizi tanimak icin harcasaydiniz ve bu tip konulara hic girmeyip topu buyuklere biraksaydiniz.
Uzuntunuzu anliyorum. Her ayrilik da bir yas donemi olur. Bu normal. Ama malesef hayat devam ediyor ve yasadigimiz her olayda bizim icin bir hayir vardir. Bunu hemen anlayamiyoruz maalesef. Ah etmeyin, beddua da etmeyin. Bu size zarar verir. Negatif duygulari bunlari dusunerek ustunuze cekmeyin. Evrene salin onlari. Eminim sizin icin bu uzuntulu olaydan sonra guzel bir sey bekliyor sizi... Rabbim hayirlisi ise olsun hayirlisi degilse olmasin diye dua edin bundan sonra. Hakkinizda hayirlisini dilerim.
Sevgiyle kalin.

Ah ediyorum cunku ailesi oncu olmadina ragmen sonrasinda hic devreye girmediler... Annesi beni cok bakimsiz gorup begendi. Ben gorucuye geldigini bilmiyodum. Sanirim oyle oldugumu dusundu biomiyorum. Soz gunu cok guzel olmustum ve şık .. Zatrn donra degisti benimle muhtap bile olmadi :KK43:(( birakin ceyizi nasil oldugumu bile sormadi

X