Nişanlım Balık Ve Av Tutkunu Ben Ne Yapacağımı Bilmiyorum :(

Her şeyi bir kenara atıyorum da , av nedir yahu? Ne kadar itici, ne kadar barbarca bir şeydir o öyle... Hayvanları sevmeyen, elinde tüfekle mekan mekan gezip umarsızca hayvanları öldüren biri, insanları ne kadar sevebilir merak ediyorum.
Gerçekten içim kaldırmıyor kusura bakmayın!

Edit: Ve sırf bu sebepten ayrılabilirdim.

Haklısın kendince tabi ki.. Ama evlenince bu kadar sık olmaz bence.. Babam da her haftasonu balığa gidiyormuş eskiden anneme sormak lazım nasıl katlanıyormuş diye..

Dogmamis çocuğa don bicmek diye bir tabir varya sizinki o hesap...şimdi nişanlı istediği yere gider o sana şuraya gitme diye kısıtlama getirse konu acarsin nisamlim beni çok sıkıyor diye hepimizde topa tutariz ayrıl ayrıl diye ...bırakın gitsin kafası dağılıyor belliki hoşlanıyor adam.ha dersenki ya evlenince de giderse ozaman da senide ihmal etmemesi koşuluyla izin verirsin bunun için kavga gürültüye gerek yok üç günlük dünya istediğin gibi yasayamadiktan sonra ne yarar benim eşim de gider balığa sabaha karşı gelir hafta sonu birkac saat uyur sonra bizimle gezer tozar bunlar için daha şimdiden yormayin birbirinizi bekleyin bakalım zaman ne gösterir. ..

Hepimizin hobisi var ama aile hayatina zarar verecek boyutta degildir eminim
Kizlar hic birimiz haftada 4-5gun alip basimizi sabahlara kadar cikip gezmiyoruz degil mi?
Mavi tura cikmak da benim hobim o zaman basip gideyim 10 gun esim de noluyor diyemesin bana
Boyle sacma sey olur mu?

her gün gidilmez ki balığa her gün de eşlik edemezsiniz zaten..eşinizinki hobiden ziyade takıntılı hastalıklı bi durum haline gelmiş..
böyle olaya basitçe bakıp hobisine karışmayın şu bu vs yorumlar çok ilginç yani normal boyutta olsa zaten kimse kimsenin hobisine karışmaz eşlik bile eder..
karıya kıza gitmiyor balığa gidiyor çok enteresan olmuş bu da aldatmayla apayrı bi konu bu eşi yalnız kalacak yalnız uyuyacak ve vazgeçmeyeceğini adam vurgulamış doğru düzgün bi konuşma olmamış ya da evlenince böyle olmaz dememiş

karıya kıza gitmiyor die e haftada 3-4 gece yalnız uyu canım ne olacak aldatmıyor ya seni eve gelmesede olur nasılsa aldatmıyor!! çok alakasız..

Sanki kadin olarak iki secenegimiz var ya kari kiza gidecek aldatacak ya da baliga ava gidip gunlerce gelmeyecek

bence basin buyuk dertte bu hobisiyle ve evlensen de bu boyle surecek.... bencil adamin teki belliki yani senin uzulup uzulmemen onemli degil yeterki o baligini tutsun...

Adamın hobilerine niye karışıyorsun gören de bara pavyona gidiyor sanacak.
Benim çevremde o kadar çok ki balığa ava giden bana çok normal geldi bu anlattığın.
Arada bir ayrı yerlerde nefes almak iyi gelir,ses etme bence.

benim eşimde karadenizli ve o da çok sever balık tutmayı,arkadaşlarıyla tekne ayarlayıp giderler,çokta mutlu olur ben hiç karışmam çünkü benimde severek yapacağım şeylere eşim ambargo koysa hiç mutlu olmam,mutlu olmadığım gibi bei düşünmediği için eşimden soğurdum.insan hayatı eşinden ibaret değil arkadaşlarıyla sevdiği birşeyi yapması neden siz rahatsız ediyor anlamıyorum.benim iki hamileliğimdede eşim gitti balık tutmaya gece gidip ertesi günü gelirdi ne taze balıklar yedik :))) bence kasmayın bu kadar,nişanlınız size aynısnı yapsa hoşunuza gidermi?

Onun deyimiyle "ava giden" insanlığın deyimiyle zevk için bir canlıyı öldürmeye giden bir insanla evleniyorsunuz.Canlı öldürmekten zevk almak normal bir psikoloji değildir,insanlara yapamadıkları için acısını hayvanlardan çıkarırlar.Ama her iddiasına varım yarın öbürgün acısı sizden de cocuklarından da cıkacak ve biri vardı söylemişti haklıymış diyeceksiniz..bence siz vakit ayırıp ,ayırmamasından ziyade psikolojisi bozuk bir sadistle birlikte olabilcekmisiniz onu düşünün

Bak şimdi esi baliga ve ava giden bir kadin olarak yaziyorum. Bu olaya ilk nasıl tepki verdin bu cok önemli. Zira erkekler inatlasmaya yapi olarak yatkinlar. Hele ki söz konusu hobileriyse ve kısıtlanmaksa.
Orta yol bulunabilir bunun için ayrilinmaz. Sen ona yumuşak bir dille 'hayatım hobine saygı duyuyorum ama lütfen beni de ihmal etme. Gittiğinde ara en azından aklım kalmasın. Ya da mesajlasalım. Evlenince sen orda sabahlarsan ben evde yalnız ne yapacağım beni de düşünerek gitsen.Bunun için birbirimizi kirmayalim, ben hiçbir hobim için seni ihmal etmek, yalnız birakmak istemem, sen de bana anlayış göster , gel bir orta yol bulalım' de.
Benim esim iki haftada bir, üç haftada bir gider. Fırsatı olsa her gün degil ama haftada bir gider ama evli ve bunun farkinda, düğündü, kutlamaydı, bu günlerde gitmez asla. Benim babamla beraber yada arkadaslari ile gidiyor, yani ben esimle tanismadan önce de balık av olaylarını bilirdim. Babam da gider. Belki bana garip gelmemesi bu yüzden.
İlk gitmek istediğinde ters tepki verseydim, hele de senin yaptığın gibi 'yuvan mi balik mi? ' gibi inu tercih yapmak zorunda biraksaydim biz de iddalasirdik büyük ihtimal. Canim erkekler kiyaslamalardan ve tercih yapmak zorunda olmaktan nefret eder. Hele de arkadaşları, hobileri ve sevdiği kadın arasinda yapıyorsa bunu. Zaten çalışmıyor mu? Nasıl sürekli gidiyor.Evlenince geçim derdi, iş yoğunluğu derken o kaadar vakti kalmaz zaten. İnatlasmissiniz siz. Bence sorun balığa gitmesi değil olayi degerlendiris şekliniZ ve üslubunuz. O kadar sert olmayin. Daha yumuşak halledilecek bir konu bu. Ha konuşursunuz, baktınız sizin yapıcı uslubunuza rağmen hiç adim atmiyor o zaman balığa gittiği icin değil de olaylara yaklasim tarzı ve üslubu yüzünden ayrilirsiniz.
Mesela ben esimle gitmistim bir kere, gitar çaldı bana ates basinda, mangal yaptik, balik tuttuk, kamp gibi esim ona katildigim icin acayip mutlu oldu. Cok teşekkür etti ' trip yapmak yerine bana katildin cok sevindim falan dedi.
Uzun oldu baya ama demem o ki diğer yönlerden büyük sıkıntılı bir cift değilseniz bu asilamayacak bir mesele değil.

Ya normalde böyle şeylere ben de hobiler, karışmamak lazım derim. Hatta ne güzel böyle aktiviteler insanı dinlendirir ve mutlu bir birey yapar. Mutlu insan da mutlu eder gibi bağlantılar kurardim.

Ama kardeşimin eşi de evin içinde bile ilgisiz ve hep yorgunum diyormus. Ama esine ayrmadigi o zamanı balıklarına ayiriyormus mesela. Bu onların arasında ciddi sorun oldu tabi.

Yani her şey tadında güzel. Gitsin balığa ava ama sabahlara kadar orda kalıp seni aramamasi hoş değil ve endiselenmekte haklısın.

Yazılanların hepsini okuyamadım belki sorununuzda bu değil ama balıkçılık neysede eline silahı alıp kendini koruyamayacak masum günahsız hayvanları vurması çok kötü bu basbaya vicdansız biri olduğunu gösterir bence,açlıktan yapılan avlanmayı anlarım ama günümüz şartlarında böyle bir ihtiyaç yokken buna yönelmek helede bir canlıyı kasten zevk için öldürmek hobi değildir. Sizede böyle bir eşle kolaylıklar diliyorum

Fesat mıyım bilmiyorum ama aklıma direkt ya ileride ava-balığa gidiyorum deyip, başka yerlere giderse sorusu geldi. Madem 12-13 saat olmuyor, madem o süre zarfında iletişim kısıtlı dikkat etmek lazım.

bara gitmiyor,kadına gitmiyor,nerde akşam orda sabah sürtmüyor
yuh yani,benim nişanlım dediğim bir insan böyle tutkuyla bağlı oldugumu bildiği,kendisine bir zararı olmayan bir hobim,bir uğraşım hakkında ya ben ya o noktasına getirseydi direk ben ayrılırdım.ne kadar da bencil,benim sevdiğim şeylere tahammülü saygısı yok diye..
çok yazık.

Bence gayet normal, gidebilir ne var ki bunda? Hatayi kendi kisitlamanizda arasaniz belki sorun cozulur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…