Nişanlım Balık Ve Av Tutkunu Ben Ne Yapacağımı Bilmiyorum :(

yuh yaa fuhuş u avla bir tuttunuz ya yuh size

Valla benim için masum bir hayvanı keyif için öldürmekle, fuhuş yapmak aynı iğrençlik seviyesinde. Birinin diğerinden altta kalır yanı yok. Ayrıca bundan zevk alan birinden ben korkarım. Spor olarak bakamam buna.Madem birbirimizi yuhluyoruz bir canlının hayatını zevk için almayı spor olarak gören size yuh.

Vejeteryan misiniz? Domuz avı yapıldığında mesela hristiyan köylerine goturuyorlar orda insanlar yiyorlar. Balık avladiginda yine yiyorsun ? Bunu fuhuşa bir tutmanız çok garip

balık tutku.. seni bırakır balığı bırakmaz. ha illede balık av olmasın derseniz o zaman onu sevmeyen biriyle evlenmelisiniz. yol yakınken.

Hobiyse hobi olarak kalsin yani . Senin ailesinin onune geciyorsa vakit olarak ve buna onlem alamiyorsaniz yocak bisey yok. Ya kabullenceksiniz ya ayrilcaksiniz. Ki adam cok net soylemis gidicem diye. Hatali olan nisanliniz. Gitsin balikla evlensin o zaman

Vejeteryan misiniz? Domuz avı yapıldığında mesela hristiyan köylerine goturuyorlar orda insanlar yiyorlar. Balık avladiginda yine yiyorsun ? Bunu fuhuşa bir tutmanız çok garip
Ben nerede bir tuttum? Ava gitme fuhusa git mi dedim? Azicik ironiden anliyorsaniz benim dedigimin ne anlama geldigini gormek zor degil. Fuhusa gidilecegine ava gidilmez. Ikisi de benim gozumde birbirinden kotu aliskanliklardir. Avdan geldim su kadar domuz, tavsan, vs vurdum diyen adama saygi gosteremem, 'helal olsun sana guclu erkegim' diyemem. Ayni sekilde fuhus yapan kisiye de saygi duymam. Fuhusu yuceltip avi yermedim yani. Balikciliktan da hoslanmiyorum, yemiyorum da. Ama (muhtemelen tamamen psikolojik bir durum) kan olmadigi icin avciliga kiyasla daha kabul edilebilir geliyor.

Sonuc degil amac onemli. Hristiyan koylerine domuz goturulsun diye mi o hayvanlar olduruluyor? Ben buna inanmiyorum. Olay su: biz bunu keyfimiz icin oldurduk, yiyemiyoruz da, iki fotograf cekip hristiyan koylerine verelim de mundar olmasin.

saçma olan bir şey yok bana göre neden derseniz.. yarn sürekli gidecek gittimi 12 13 saat gelmiyor bu iyi bir şey mi ben bunun önüne geçemeyeceğim.
Benim eşim de nişanlıyken sevgiliyken sık sık gidiyordu bi de köye gittik mi kahve muhabbeti var ben gitme dedikçe ters tepki üstüne kavgalar falan koyverdim şimdi en azından huzursuzluk olmuyor ayrıca evi de ihmal etmiyor bayramda seytan da kırk yılda bir arkadaşlarını görmeye gidiyor o da hakkı yakın arkadaşlarıyla iş yüzünden sık görüşemiyor zaten iyice sıkboğaz etmenin anlamı yok nasıl benim arkadaşlarım geliyorsa ben gidiyorsam o da görüşecek çok sıkma derim

É tamam ikisi de birbirinden kötü diyerek kötülük derecelerini bir tutuyorsunuz. Balık ve et yemiyorsunuz. Burada sorgulanan şey etoburluk değil değil mi? Bu bir spor aynı zamanda insanlarından karnı doyuyor herkes memnun bunda ne zarar var. Baligi da ayri tutmamak lazim dediginiz gibi sadece psikolojik bir fark var arada. İlla ticari bir yapı içinde hayvanların kesilip para ile sunulması mi gerekiyor marketlerde? Hayvanlarin ozel kesim makinalariyla oldurulmesi mi avla markette satilan et arasindaki farkliligi olusturuyor? Farkı ne anlayamadım ??? He siz et yenmesin hayvanlar ölmesin diyorsanız onun konusu apayrı.

Benim soylediklerim 'ava gidecegine fuhusa gitsin' demisim gibi algilandi, ondan dolayi aciklama geregi duydum. Koyde yasiyordur, avlayip evine getiriyordur, amac tamamen karin doyurmaktir. Baligi tutar, sofraya koyar ayni sekilde. Ben buna bir sey demiyorum. Sehrin gobeginden kalkip da, arkadaslarla toplanip 'tamamen keyfi olarak' hayvanlarin oldurulmesine karsiyim. Cok guzel soylemissiniz illa ticari yapida mi sunulmasi gerek diye. Sizin de dediginiz gibi o apayri bir konu. E ama madem oyle markette haziri var. Bir de ekstradan oldurmeye ne gerek var? Benim gozumde farkin su oldugunu bir kez daha belirtmek isterim tamamen keyfi olarak bir canlinin oldurulmesine karsiyim.

Zaten benim en basta, konunun ilk sayfalarinda degindigim bir nokta daha var. Bunun bu kadar buyuk bir tutku olmasinin sebebi en sevilen yemegin et olmasi ya da etoburluk degil, oldurmek ve ego tatmini. Bu durumdan bu derece haz alan bir insandan ben sahsi olarak korkar ve supheyle bakarim. Konu sahibinin olayina donelim, en buyuk tutkusu bu ve surekli gidiyor diyor. Ihtiyac degil tamamen haz icin. Bu kisinin muhabbeti en fazla ne olabilir? Soyle vurdum, boyle ates ettim.

Bir de buna sadece yenilebilir hayvanlar olarak bakmayalim. Bir ayiyi vurunca ele ne geciyor ben bunu cok merak ediyorum? Geyigin kafasini kesip duvara asmak mesela. Duvara gerilmis hayvan postuna gercekten ihtiyac var mi?

Kotuluk derecelerini bir tuttum evet. Her ikisi de tamamen insanin kendi egosu ve tatmini icin haz almaya yonelik seyler. Sadece birinde bir baska insanin kalbi kiriliyor, dinen yasak ve toplum duyarliligi var.

Guzel aciklamissiniz ama avin altında yatan tek hazzı söyle vurdum böyle ateş ettim gibi algılamak eksik olur ki arkadaslarla buluşup yapılan bir etkinlik olup bir av tutkunu için bu arkadaşlarıyla bir cafede buluşup tabu oynamaktan daha çok zevk veriyor. Ve emin olun ava 1 2 kere hava için gidenlere sürekli gidenler arasında büyük bir fark var. Ben ne kadar magza gezmekten arkadaslarla cafede kahve içmekten hoşlanıyorsam o da arkadaslarla ormanda 10 saat yürüyüş yapıp avlanmaktn hoşlanıyor. Gereksiz öldürmeler degil kastim. Karaca vuran avciyi gruptan attıklarını bile biliyorum. Neyse siz duyarlı bir insansıniz ben de öyleyim verdiğiniz ayı postu geyik kafası örneklerine katılmakla beraber balık domuz bıldırcın gibi yenebilecek hayvanların avlanmasına karşı değilim çünkü günlük hayatımda da tüketiyorum domuz hariç. Eğer et yemesem olaya sizin gibi bakabilirdim ancak şu şartlarda ikiyuzlulukten fazlası olmaz bu durum. Yani sizin doğrularıniz farklıdır başkalarının ki farklıdır. Benim icin fuhuş yapanla avlanan aynı tip insandır derseniz sadece burada bir virgül koyma gereği duyarım. Bu sizin düşünceniz değiştirme gibi de bir niyetim yok elbette sadece bu cümleniz harakete giriyor.

Neyse konuyu çok saptırmamak lazım. Konu Sahibi arkadasim kusurabakma. Umarım hakkınız hayırlısı olur.

Açtığınız konulara dayanarak yazıyıyorum. Bence henüz yol yakınken evliliği bir kez daha düşünün, hem siz hem nişanlınız hep kendi istekleriniz olsun çabasındasınız, çok düşünerek evlenin.Nişanlınızın üslubu da çok sert

Nisanlinin yerinde olsam senden ayrilirdim.
Niye karsindakini oldugu gibi kabul etmeyip degistirmeye calisiyorsun? Ondan sonra da soyle mutsuzum boyle mutsuzum diye aglaniyorsunuz.
Ya karsinizdakini bogmayin ya ayrilin.

kabullenemiyorumda çekipde gidemiyorum o kadar arada kalmş bir haldeyim ki..
size şimdi abartıyorum olarak gelebilir ama gidiyor sabahlara kadar yok.. neymiş hobiymiş.. evlilikde eşini atsın atsın gitsin o halde.
Konu sahibesi haklısın, tamam avcılık belki hobidir, belki tutkudur ama hobiler Evliliğin önüne geçmemeli.

Sabahtan gidip akşam evine dönse amenna ama gidip Günlerce dönmüyorsa bu bir sorundur.
Bunun yarın öbürgün hamileliği var, bebek olunca Bebeğin hastalığı var, adam sizin gebeliğinize, Bebeğin hastalığına rağmen giderde Günlerce dönmezse kaldırabilecek misiniz?
Gebesiniz sancılandınız, Yanınızda eşinizi istersiniz, istemem diyen çıkmaz, eee siz doğuma anneniz kayınvalidenizle mi gideceksiniz? Gece bebeğiniz hastalansa adam av peşinde, siz konu komşu kapısı mı çalacaksınız?

Burda Sıkma diyenler çoğunlukta, evet evliliklerde herkesin özel bir hayatı olmalı, kadında erkekte arkadaşlarıyla görüşüp vakit geçirmeli, stres atmalı fakat bu belli çerçevelerde olmalı.
Sizinde arkadaşlarınızla haftada 1 gün toplanıp pijama partisi yapma hobiniz olsa eşiniz aaa tabii hayatım, git sabaha kadar eğlen stres at, beni sorun etme diyecek mi?

av olayını hazetmem. balığı geçte,diğer tavşan,geyik yada domuz.

eskidendi av. şimdi gerek varmı ava. biz yemek ihtiyacımızı avlayarak karşılıyan dönemlerde değiliz.
avlanmazsak et bulamayacak durumdada değiliz.
kısaca ava çıkılması artık öldürme içgüdüsünün tatminidir günümüzde..
. yaşam savaşı,aç kalmamak için değil,öldürme güdüsü ve zevki için ava gidiliyor artık..
. bir pofuduk tavşanı zevk için öldürmek benim gözümde hoş olamaz olamayacakta.
. bunu savunan kişilrrde benden uzak olsun. ne görüşürüm nede evine giderim.
bu arada bir cana kıymayı hobi olarak görmüyorum. hobi istiyorlarsa seçenek çok. can almak hobi olamaz

Son düzenleme:
Yorumların tamamını okumadim ama anladığım kadarıyla biseyler söylemeye calısıcam.
Bu balık olayı benim babamda da vardı insanlar genelde kafa dağıtmak için, dinlenmek icin, eğlence için gidiyorlar balığa ve bayağı da stres atılıyor gerçekten.
Diğer konunuzda size hak veriyordum fakat ayni şeyi su an soyleyemiycem, çok fazla müdehale ediyorsunuz konuşmalarınıza bakılırsa.
İnsanların evlendikten sonra da tek başlarına yapmaktan hoşlandıkları şeyler olabilir adamın her yaptığını sevmek zorunda degilsiniz ki zaten bu uğraştığı sey zararlı bisey değil.
Sizin de endişelerinizi anlıyorum ama eğer sizi sevdiğine gerçekten inanıyorsanız evlendikten sonra zaten sürekli gidemeyeceginin farkındadır.
Eşinizi anlamaya çalışın sizin boyle bi hobiniz olsaydı o size yapmiycaksin gitmiyceksin gibi cümlelerle yıldırsaydı siz de ona karşı asi tavırlar sergilerdiniz. Bence saygı duymaya çalışın ve esinize birlikte de eglenebildiginizi gösterin mesela sizi de götürmesini isteyin bi gün size balık tutmayı öğretsin beraber piknik yapın birbirinizi yaşamayı öğrenmeye çalışın inanın o kadar büyük sorunlar sınavlar var ki bu hayatta bunlar kendinizi uzmenize değmez. Sukredin ki daha kotu alışkanlıkları yok.

Avcılık bir hayvanı öldürme bir hobi değildir katılıyorum

dayımın av tutkusu vardı yengemle hiç ilgilenmıyordu boşandılar yengem başka biriyle ilişki yaşamıştı ne yazık ki . ama yengeme kızamadım çünkü ilgisizlik diz boyuydu. elbette aldatmak doğru olan değildi ama tek taraflı değil suç

Konu sahibi arkadaşım ben sana hak veriyorum çevremdekibalık tutma meraklısı avcılığa ilgisi olanları görerek yazıyorum.bizim bir kiracımız vardı adam her işte dikiş tutturamayan bir tip.karısını ve çocuğunu evde bırakarak üç gün bile balığa gittiği olurdu.ne yerler ne içerler hiç merak etmezdi.kışın da ördek avlardı.evine döndüğünde karısı hesap sorduğunda bir de kaeısını döverdi.senin nişanlın eminim bu kadar sorumsuz değildir balık tutma ve av belli bir süre bağımlılığa dönüşüyor .bir arkadaşımın eşi de giderdi.arkadaşım öyle övünürdü ki şu kadar balık tuttu vs.hani elleeinde para olmasa ondan avlanıyorlar diyecem de bu işi zevk için yapıyorlar konu sahibi arkadaşım bu konuda kararlılığını devam ettir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…