- 16 Mayıs 2018
- 200
- 133
- 18
- 34
- Konu Sahibi Efsetefset
-
Onlarla da ne iyi ne kötü .Anlamadım ki.. kv ile kb ile aranız iyi diğer akrabalarla mı kötü??
Ben üzülüp ağlarken onlar gayet mutlu mesut hayatlarını yaşamaya devam ettiler
Nisanlimin bir kuruş parası yokken onlar tatile gittiler .
Aile kavramı onlarda yok .
Ben niçin üzülen taraf olmaktan bir türlü çıkamıyorum?
Yarın bir gün benim ailem derse , ailesinin yanına gitmekte özgür .
Ben el kiziyim .
Evet
Anne baba candir
Ama ben el olarak onun için neler yaptım.
Yine de anne ve babasını ayırarak konuşuyorum .
Onların bedduasini almak asla istemem.
Ama kardeşler nerde ?
Yok..
Şimdiye kadar nerde iseler oraya gitsinler
Para söz konusu olunca insan evladıgini bile siliyorBenim eşim yıllarca çalıştığını ailesine harcamış. Ebeveynlerine köyde ev yapma, ablasının bir kıtadan diğerine taşınırken tüm masraflarını karşılama( boşanma, ulaşım, yeni ev eşyaları, kirası gibi), diğer ablasının patlattığı kredi kartlarını ödeme vs. O kadar çalışıp iyi kazanmasına rağmen 5 kuruş parası yoktu. Evlendikten sonrada sıkıştıklarında para vermeye devam ettik. Ben hep iyi davrandım, görmemeye çalıştım yaptıklarını ama çocuğumuz olup muslukları kapayınca bizden kötüsü olmadı. Kv bana bariz bir şekilde kötü davranıyor, benimle ilgili çözemediğim bir hırsı var. Bende ilk başlarda sizin gibi üstüme alındım. Olay benimle alakalı sandım. Olayın sizle veya benimle ilgisi yok. Kendi çözülmemiş ailevi problemleri. Değer vermedikleri kişi eşim/sizin nişanlınız. Yapacağınız en büyük hata buna dahil olmaktır bence. Görmezden gelin, samimi olmayın,mesafenizi koruyun. Ama benim evime gelmesin gibi sert çıkışlar yapmayın. Nişanlınızla aranıza bir çizgi çekmiş olursunuz. Araya mesafeyi yanlış insanla koymayın.
Oooo bence cok abartmıssın seni insan yerıne koymasalar oğullarıyla evlenme ıtıraz ederlerdı.yanı sunu anlayamıyorum ıkı farklı ınsan evlenıyor belkı sız yakın ılıskılerden hoslanıyoesunuz ama karsınızdakı aıle mesafelı davranmaktan yana belkı sızı aradıgında rahatsız edecegını dusunuyor yanı ınsanları zamanla tanıyıp ona gore davranmak yerıne zavalla nısanlınıza baskı yapıp kendı yasam seklınızı dogrunuz dayatmak nıyeEvliligimize çok az kaldı.
Bu konuşma olmasının sebebi bu .
Kendilerinden beni iyice uzaklastirdilar.
Yok saydilar
Insan yerine koyamadılar .
Yapamıyorum iste.
Belki yanlış ama istemiyorum
Para söz konusu olunca insan evladıgini bile siliyor
Siz kendinizi alınıp verilen birşey olarak görüyorsanız haklısınız.
Evliligimize çok az kaldı.
Bu konuşma olmasının sebebi bu .
Kendilerinden beni iyice uzaklastirdilar.
Yok saydilar
Insan yerine koyamadılar .
Yapamıyorum iste.
Belki yanlış ama istemiyorum
Merhaba hanımlar, sizlerin fikirlerine inanılmaz ihtiyacım var ...
Inanılmaz derecede kendimi çıkmazın içinde hissediyorum.
Sanki başkasının hayatını yaşıyorum .
Sürekli olarak dogrusu bu ama böyle olmalı bu cümlelerden bunalmış durumdayim.
Konuya girmek istiyorum.
Nisanlimin ailesi ile hiç bir şekilde laf söz olmadı ancak nisandan sonra hiç bir şekilde görüşülmedi ....
Biz bir kaç kez bayram ziyareti için gittik.
Onda da geri ne aranildik nede gelen oldu ..
Biz anlamlandiramadik.
Mesala, bir kez olsun beni bir kisi arayıp, nasılsın demedi..
Bu tarz çok fazla olay oldu .
Çok fazla sorunla karşılaştık
Çok fazla şeyi yalnız hallettik.
Bazen tukendik, bazen yorulduk ama vazgecmedik .
Gelelim bugünkü soruna; bu akşam nisanlim ile ağustos ayında evlilik tarihimiz olduğu için bir konuşma geçti aramızda
Bunu konuşmak isteyen bendim .
Konu tam olarak şöyle gelişti, ben bunca zaman hic bir şekilde aranilmadim sorulmadım.
Yok sayıldım.
Annen ve babani tenzi ediyorum .
Onların hakkı ödenmez.
Dünyaya getirip büyütmüş ama diğerleri olurda bu saatten sonra evimize gelmeye kalkar ise ben istemem dedim.
Kendisi de kovalicak misin dedi .
Bende kovalayamam ama belli ederim dedim.
Soğuk ve mesafeli olarak .
Evine gelen düşmanin bile olsa öyle davranmak çok yanlış değil mi dedi .
Bunca zaman bana yapılanlar yanlış değil miydi dedim..
Konu böyle uzadı ve biraz tadimiz kaçtı .
Beni yok saydilar ise hangi yüzle evime gelcekler ?
Hadi geldiler ben niçin hiç bir şey olmamış gibi davranayim?
Herhangi birisi gelir ve ben mesafeli dururum sen bana ertesi gün neden böyle davrandin diceksen bugün birbirimizi üzmeden bir daha düşünelim dedim .
-Beni ezmis olmaz misin? dedi .
Sizce nasıl bir tavır sergilemem gerekiyor ?
Not: Dışarda görürsen konuşmaya arama sorma ama ev ortami farklı diyor.
Ve kesinlikle baskı yapmaz
Bende yaşadığını yaşadım evlerin arası arabayla 10 dakika olmasına rağmen bir kilo meyve alınıp gelinmesi gelinim diye arayıp sorulmadı birde görücü usulü oldu yani severek olmadı ki istenilmediğimden olsun meğer mevzu başkaymış benim sürekli eşimin ailesine gitmem kendimi sevdirmem gerekiyormuş bense onlar gibi uzak durdum 3,5 ayda düğünüme beş gün kala istenmeyen gelin oldum:))ramazanda diye görümceme mesaj attım yemediğim hakaret işitmediğim tehdit kalmadı dünde bayram ziyaretine gelecekti bize eşim kabul etmedi son mevzuyu bilmemesine rağmen gidip ailesinde gördü...Sorun aranmamaksa bence böyle bir tavırla gerek yok ama mesela görümcem çok haddini aştı biryerde gördüğümde hal hatırdan öteye gitmem evimde kabul etmem artık.Merhaba hanımlar, sizlerin fikirlerine inanılmaz ihtiyacım var ...
Konuya girmek istiyorum.
Nisanlimin ailesi ile hiç bir şekilde laf söz olmadı ancak nisandan sonra hiç bir şekilde görüşülmedi ....
Biz anlamlandiramadik.
Gelelim bugünkü soruna; bu akşam nisanlim ile ağustos ayında evlilik tarihimiz olduğu için bir konuşma geçti aramızda
Konu tam olarak şöyle gelişti, ben bunca zaman hic bir şekilde aranilmadim sorulmadım.
Yok sayıldım.
Onların hakkı ödenmez.
Dünyaya getirip büyütmüş ama diğerleri olurda bu saatten sonra evimize gelmeye kalkar ise ben istemem dedim.
Herhangi birisi gelir ve ben mesafeli dururum sen bana ertesi gün neden böyle davrandin diceksen bugün birbirimizi üzmeden bir daha düşünelim dedim .
İç çamaşırıda aldılarmı yoksa sizmi istemediniz? Konuya cevapmı veriyorsunuz yoksa övünüyor musunuz belli değil. Her ailede yörede farklıdır adetler, önemli olan konu sahibi ve müstakbel eşinin birbirini Sevip sayması. Önce evliliği bi gerçekleştirin de, kimin gelip gitmeyeceğine sonra karar verirsiniz. Zaten istemediğiniz kimse zorla gelmez evinize benceBende nişanlım ve nişanlımın ailesi bayram için bana elbise ayakkabı çanta aldılar, adet öyleymiş onlarda birde bilezik taktı kp onlara gittiğimde bunu yapmalılar bence. Sizinkiler pek sevmiyor galiba seni
insanların size karsi olan sevgisini maddiyatla mı ölçüyorsunuzBende nişanlım ve nişanlımın ailesi bayram için bana elbise ayakkabı çanta aldılar, adet öyleymiş onlarda birde bilezik taktı kp onlara gittiğimde bunu yapmalılar bence. Sizinkiler pek sevmiyor galiba seni
yapi değil de kafayı çalıştırmak. yoksa eşinizle aranız açılır. aslinda eşinizle bir sorununuz yok sizin, oyuzden evinizde mutluysanız bazı şeyleri görmezdenSizin gibi olmayi çok isterdim .
Çok hemde . Sanırım bu birazda yapı ile ilgili .
Benimkiler beni başta çok arıyordu kandırana kadar derler ya o misal. Sonra baktılar bu kız zaten bize bir şey demiyor hiçbir şeyde gözü yok istemiyor hiç aramamaya başladılar. Bi nevi sevgimizden de eminlerdi onların gözünde ben onların oğullarını zaten bırakmazdım. Yani bu biraz sizden emin olmalarıyla alakalı bir durum sanıyorum.Merhaba hanımlar, sizlerin fikirlerine inanılmaz ihtiyacım var ...
Konuya girmek istiyorum.
Biz anlamlandiramadik.
Yok sayıldım.
Onların hakkı ödenmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?