• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım, ailesi, evlilik karmaşası...

Alınan hediyenin maddi değerine asla takılmam.
Dediginiz gibi herkesin durumu bellidir.
Ama ben bir çift çorap görmedim.
Önemli olan dusunmektir.
Iyi niyettir ki güçleri de yerinde
Aslında bir bakıma şanslısın
Herşeye karışan müdahele eden tipler de olabilirlerdi
Sen yine de bu kadar cephe alma
Bak ben olsam bende kırılırdım ama kalkıp da eşim olcak adama ben onları ağırlamam demezdim
Gelirlerse yapardım çayımı kekimi sunardım sonra yolculardım aramaz sormazdım onlar gibi
Soğuk olcam mesafe koycam diye söylenirsen eşin herşeyi senden bilir en ufak meselede. Aklını kullan.

Inanın bende çok kez cok fazla kirildim .
Yok sayıldım. Ailemi bir kez insan yerine koyup kahve içmeye davet eden olmadı.
Biraz da o kırılsın.
Üzgünüm .
İşte sıkıntı burda başlıyor,o efset böyle yaptığına göre demek ki ailem haklı benim görmediğim bişeyi görüyorlar deyip ailesine hak vermeye başlıycak bu da ufak ufak aranızı açmaya başlayacak,politik olun,şöyle demeniz lazım “ tabi ki gelirlerse ağırlıcam çünkü tanrı misafiri ama onlar da bana azıcık daha ilgili olsalardı var ya ohoo o zaman herşey çok başka olurdu” yani her lafı söylemenin binbir yolu vardır anlatabiliyor muyum,ben çoğu zaman kvye kıl olurum ama eşime bahsetmem bile çoğu zaman ya kendim çözerim ya doğru zamanı beklerim ya da safa yatarım,ama doğrucu Davut olmam,eşim de ağırlıyor,gezdiriyor güleryüz gösteriyor ama uzun sohbetlere girmiyor mesela,ben de eleştirmiyorum onu,yani sizde canciğer kuzu sarması olmazsınız ama iletişimi devam ettiren taraf olursunuz gibi,konuşmam ağırlamam ayy ben çok çektim derseniz direk kin tutan olursunuz ve kabahatli olursunuz

Son düzenleme:
Bak ben olsam bende kırılırdım ama kalkıp da eşim olcak adama ben onları ağırlamam demezdim
Gelirlerse yapardım çayımı kekimi sunardım sonra yolculardım aramaz sormazdım onlar gibi
Soğuk olcam mesafe koycam diye söylenirsen eşin herşeyi senden bilir en ufak meselede. Aklını kullan.
Politik olamıyorum.
Kesinlikle öyle yapamiyorum .
Evet yaparım cayimi kekimi ama kesinlikle mesafemi bozmam .
Şunu biliyorum bize zor dan gelirler gelirlerse ama istemiyorum .
Net bir insanım.
Kirilabilir eş kişisi .
Ben de çok kirildim .
Ne bayram bildim, ne başka özel gün.

Yani onlar herşeyi yapsin ama ben herşeyi görmezden geleyim.
Sürekli olarak bu şekilde olması benim de ruhsal anlamda yipranmama sebep olmaya başlıyor .
Herkesi ben idare etmek zorunda miyim?
Madem öyle görüşmeyi kendisi kessin
Görüşmeyi kendisi kessin derken evlendikten sonra eşiniz kendi ailesi ile mi görüşmeyi mi kessin öyleyse bu mümkün olamaz ailesi sonuçta siz kendi ailenizle görüşmeyi keser misiniz zannetmiyorum,annesi,babası var ise kardeşleri elbette evinize gelecekler gidecekler nasıl sizin aileniz gelecekse onlarda gelir,çok samimi olmazsın normal davranırsın.

:KK9:

İşte sıkıntı burda o başlıyor,o efset böyle yaptığına göre demek ki ailem haklı benim görmediğim bişeyi görüyorlar deyip ailesine hak vermeye başlıycak bu da ufak ufak aranızı açmaya başlayacak,politik olun,şöyle demeniz lazım “ tabi ki gelirlerse ağırlıcam çünkü tanrı misafiri ama onlar da bana azıcık daha ilgili olsalardı var ya ohoo o zaman herşey çok başka olurdu” yani her lafı söylemenin binbir yolu vardır anlatabiliyor muyum,ben çoğu zaman kvye kıl olurum ama eşime bahsetmem bile çoğu zaman ya kendim çözerim ya doğru zamanı beklerim ya da safa yatarım,ama doğrucu Davut olmam,eşim de ağırlıyor,gezdiriyor güleryüz gösteriyor ama uzun sohbetlere girmiyor mesela,ben de eleştirmiyorum onu,yani sizde canciğer kuzu sarması olmazsınız ama iletişimi devam ettiren taraf olursunuz gibi,konuşmam ağırlamam ayy ben çok çektim derseniz direk kin tutan olursunuz ve kabahatli olursunuz
Sizin gibi olmayi çok isterdim .
Çok hemde . Sanırım bu birazda yapı ile ilgili .

Abartmamış mısınız?
Evlilik teklifi aldığımda eşim abisi ve ablasıyla küs idi. Ailem dedi ki barışın, istemeye hep beraber gelin. Barıştılar. Söze geldiler. Arada gene küstüler. Eşim konuşmayınca ben de konuşmadım. Sonra barıştılar, nişana geldiler. Eşim konuştu, ben de konuştum. Ama sonra gene küstüler, nişan bohçasını kayınvalideme göndermiş eltim ve kayınbiraderim. Bir şey demedim. Abartmadım. Düğünümde küslerdi yine. Sonra gene barıştılar. Eşim konuştu, ben de konuştum. Evlerine gittik, evimize misafir ettik.
Kızım doğdu, aynı şehirde hastaneye gelmediler, eve elleri bomboş geldiler. Sonra gene küstüler. Küçük kızıma hiç gelmediler. Kızım 2 aylıkken oğulları askere gidecek diye evde mevlüt verdiler. Eşim gideceğiz dedi, 2 aylık kızımla gittim. Kızımı ilk kez orada gördüler.

Küsmeleri, barışmaları, aramaları, aramamaları benimle ya da sizinle ilgili değil. Sizin nişanlınıza değer vermiyorlar. Benim de eşime değer vermiyorlardı. Ama bu eşimle onların sorunu idi. Eşim kabul ettiyse BANA NE. Sizin de nişanlınız için sorun değilse nişanlınız için o insanlara katlanmanız gerekir.

Daha evlenmeden tavır yapacağım demeniz büyük hata. Evlilik zaten SEVDİĞİNİZ eşiniz için onun SEVMEDİĞİNİZ diğer akrabalarına katlanmak demek.

Abartmamış mısınız?
Evlilik teklifi aldığımda eşim abisi ve ablasıyla küs idi. Ailem dedi ki barışın, istemeye hep beraber gelin. Barıştılar. Söze geldiler. Arada gene küstüler. Eşim konuşmayınca ben de konuşmadım. Sonra barıştılar, nişana geldiler. Eşim konuştu, ben de konuştum. Ama sonra gene küstüler, nişan bohçasını kayınvalideme göndermiş eltim ve kayınbiraderim. Bir şey demedim. Abartmadım. Düğünümde küslerdi yine. Sonra gene barıştılar. Eşim konuştu, ben de konuştum. Evlerine gittik, evimize misafir ettik.
Kızım doğdu, aynı şehirde hastaneye gelmediler, eve elleri bomboş geldiler. Sonra gene küstüler. Küçük kızıma hiç gelmediler. Kızım 2 aylıkken oğulları askere gidecek diye evde mevlüt verdiler. Eşim gideceğiz dedi, 2 aylık kızımla gittim. Kızımı ilk kez orada gördüler.

Küsmeleri, barışmaları, aramaları, aramamaları benimle ya da sizinle ilgili değil. Sizin nişanlınıza değer vermiyorlar. Benim de eşime değer vermiyorlardı. Ama bu eşimle onların sorunu idi. Eşim kabul ettiyse BANA NE. Sizin de nişanlınız için sorun değilse nişanlınız için o insanlara katlanmanız gerekir.

Daha evlenmeden tavır yapacağım demeniz büyük hata. Evlilik zaten SEVDİĞİNİZ eşiniz için onun SEVMEDİĞİNİZ diğer akrabalarına katlanmak demek.
Çok güzel anlatmissiniz.
Ve esas konunun özetini cikarmissiniz .
Değer vermiyorlar .
Değer vermiyorlar ama görüşmeye geliyorlar
Bune perhiz bu ne lahana turşusu ?
Enterasanlar.
Çözemedim.
Bizimkiler de bir dargın bir barışık.
Ama ben çok doldum

Sizin gibi olmayi çok isterdim .
Çok hemde . Sanırım bu birazda yapı ile ilgili .
Yok canım bunlar tecrübe sadece ,bu bahsettiklerim yedi yıllık evlilikte düşe kalka öğrendiğim şeyler,eşimi işin içine sokmadan aramız bozulmadan halletmeye çalışırken yaptığım şeyler

Çok güzel anlatmissiniz.
Ve esas konunun özetini cikarmissiniz .
Değer vermiyorlar .
Değer vermiyorlar ama görüşmeye geliyorlar
Bune perhiz bu ne lahana turşusu ?
Enterasanlar.
Çözemedim.
Bizimkiler de bir dargın bir barışık.
Ama ben çok doldum

Üstünüze alınmayın. Daha yolun çok başındasınız. Hem eşinizi hem kendinizi yıpratırsınız. Siz kendi ailenizin size ve nişanlınıza olan tutumu ile ilgilenin.
Nişanlınızı sevmemiş kişiler siz onun hayatına girdiniz diye sevmeye başlamayacaklar. Koca insanlara bunu biz öğretemeyiz. Sevmeyi bilmek çocukken öğrenilir. Siz nişanlınız sizi seviyor mu buna odaklanın.

Yok canım bunlar tecrübe sadece ,bu bahsettiklerim yedi yıllık evlilikte düşe kalka öğrendiğim şeyler,eşimi işin içine sokmadan aramız bozulmadan halletmeye çalışırken yaptığım şeyler
Benimde zamana ihtiyacım var .
Kendilerinden çok soğudum .
Uzun yıllar toparlanmaz herkes biliyor
Kendim için degilde daha çok anne ve babam adına üzüldüm.
Bir kez insan yerine konulmadilar .
Ben onları niçin insan yerine koyayim diyorum?
Belki sağlıklı düşünemiyorum ama boyle

İstemediğiniz anne ve babası mi? Bence siz iyi değilsiniz.. Öyle ya da böyle o insanlara hürmet etmeniz gerek. Çok ciddi bir sorun da yok ortada. Belki de henüz size ısınamadılar? Zamanla değişebilir. Siz gittiğinizde kovuyorlarsa diyebilirsiniz istemiyorum diye. Bu konuları konuşmak için erken. Siz daha şimdiden adamı arada bırakmaya başlamışsınız. Üzücü.

Konu teyze, dayı hala ise de kimse kimseyi aramaz. Evlenirsiniz insanlarla samimi olursunuz aramaya başlarlar iletişiminize göre. Bu şekilde soğuk, mesafeli olacağım, ailen evime gelmesin ben surat yaparım derseniz çok başınız ağrır..

Esimin annesi babasi da bize dügüne kadar hic karismadilar veya davet emediler (uzakoturuyorlar bize). Istedigimiz gibi herseyimizi planladik halletdik. Cok da iyi oldu aslinda. Nisanliniza bu durum neden böyle diye sorsaydiniz keske. Nisanliniz yine anlayisli karsilamis. Benim nisanlim böyle bir konusma yapsaydi oracikta nisani atardim.

Bende nişanlım ve nişanlımın ailesi bayram için bana elbise ayakkabı çanta aldılar, adet öyleymiş onlarda birde bilezik taktı kp onlara gittiğimde bunu yapmalılar bence. Sizinkiler pek sevmiyor galiba seni

Ne değişik bir üslupsuzluk örneğidir bu.Kadın derdini anlatıyor siz nispet peşindesiniz.

Ayrıca size alınanlar da hani akrabalar arasına çıkarken giyinmeyi bilmiyorsunuz ya,kendinize çekidüzen verebilesiniz diye alınmış olabilir.

Konuşma yapmanız sizi haklıyken haksız pozisyona düşürmüş, şimdi ağzınızla kuş da tutsanız siz henüz hiçbir şey belli olmadan cephe alıp ayrışmaya sebep olan taraf olarak kalacaksınız. Böyle şeyler konuşarak net cizgi çekerek olacak şeyler değildir tavrinizla durusunuzla zaten belli ederdiniz yani ne gerek vardı böyle bir konuşmaya

İstemediğiniz anne ve babası mi? Bence siz iyi değilsiniz.. Öyle ya da böyle o insanlara hürmet etmeniz gerek. Çok ciddi bir sorun da yok ortada. Belki de henüz size ısınamadılar? Zamanla değişebilir. Siz gittiğinizde kovuyorlarsa diyebilirsiniz istemiyorum diye. Bu konuları konuşmak için erken. Siz daha şimdiden adamı arada bırakmaya başlamışsınız. Üzücü.

Konu teyze, dayı hala ise de kimse kimseyi aramaz. Evlenirsiniz insanlarla samimi olursunuz aramaya başlarlar iletişiminize göre. Bu şekilde soğuk, mesafeli olacağım, ailen evime gelmesin ben surat yaparım derseniz çok başınız ağrır..
Bence siz konuyu bir daha okuyun
Okudugunuzu anlamamissiniz

Esimin annesi babasi da bize dügüne kadar hic karismadilar veya davet emediler (uzakoturuyorlar bize). Istedigimiz gibi herseyimizi planladik halletdik. Cok da iyi oldu aslinda. Nisanliniza bu durum neden böyle diye sorsaydiniz keske. Nisanliniz yine anlayisli karsilamis. Benim nisanlim böyle bir konusma yapsaydi oracikta nisani atardim.
Atabilirdi onu zorla tutmuyorum.
Başkaları için beni bırakıp gitmek ister ise herkes yolu biliyor .
Ben yüzlerce kez anlattım.
Kimse beni anlamadı.
Ne yapabilirim ?
Benim anne ve babam insan yerine hiç konulmadi...
Ne yapayım ?
Beni istemeyen insanlara canım cicim mi demem gerekiyor anlayamiyorim

Konuşma yapmanız sizi haklıyken haksız pozisyona düşürmüş, şimdi ağzınızla kuş da tutsanız siz henüz hiçbir şey belli olmadan cephe alıp ayrışmaya sebep olan taraf olarak kalacaksınız. Böyle şeyler konuşarak net cizgi çekerek olacak şeyler değildir tavrinizla durusunuzla zaten belli ederdiniz yani ne gerek vardı böyle bir konuşmaya
Sinsi bir insan değilim.
Uzun zamandır sessizce köşemde bazı şeylerin düzelmesini bekledim .
Beklemekle kaldım.
Olmadı düzelmedi .
Olmayınca olmuyor iste
O zaman onlarda uzak durmaya devam etsinler

Evlilik böyle birşey değil,bu tarz konular çok okuyorum,eşlerin ailesiyle orta kararda görüşülmesi gerekiyor,ağırlamak misafir etmek bayramlarda ziyaret etmek vs vs.. kalkıp da böyle bi açıklama yaparsanız haksız duruma düşersiniz bi bekleyin görün bakalım ne olacak belki evinize bile gelmiycekler adamakıllı,bu yüzden şimdiden gerilmeye değer mi? Dipnot; Benim muhteşem ailem zamanında eşimi evlerinden kovdu benimle beraber ama Ağustos ayında on günlüğüne bize gelicekler ve biz onları gayet güzel ağırlıcaz yine,evlilik böyle birşey ne yazık ki
Sizin yaptığınız doğru zaten,ama ne yazik ki ben de dahilim bu gruba bazi insanlar arınamıyor. Siz arınmış birisiniz belli ki . Keske herkes sizingibi olabilse (ben dahil) ama ne yazikki bazi insanlar affedici olamıyor. Ah aaaah

Back