Nişanlılık ve o zor süreçç ...Birileri akıl versin çıldırecak gibiyim.

O dönemde sorun olmasın, stres yapmayalım diye ona da anlatmdım, kendim de çok takılmadım. Ama evlendikten sonra çok anlattım ailemden dert yanarak böyle yapıyorlardı diye. E artık ondan bir şey de beklemiyorum, geçen geçmiş zaten daha kolay anlatmak. Ama şöyle bir şey var. Ben eşim ailemle az görüşmek falan istese bunu dert edecek birisi değilim. Ben de az görüşürüm. O gitmezse evlerine bile gitmem. Sen eğer eşin soğur da çok gitmek istemezse sorun yapacaksan anlatma evlenince de.
Peki şu an ailenle aran nasıl ?

Ben öncesinden asla söylemeyeceksiniz dedim diye bir şey diyemediler. Teyzem gelmişti şehir dışından o kim oluyorsa o bile dedi bana ama karşı tarafa takıyla ilgili bir şey diyemediler.
Bak saati falan biz de aldık. Ben öncesinden gittim araştırdım bir kuyumcu buldum ucuz. Altın tabi her yerde aynı fiyat ama orada satılan saatler falan çok ucuzdu. Saat aldık ama çok çok ucuza gelmiş oldu (ki zaten kullanmadık). Yüzüğü de önceden seçmiştim. Biz her şeyi benim ailemin oturduğu ilde yaptık onlar şehir dışından geliyordu o yüzden benim önceden bir yer belirleyip oraya gitmemiz normaldi yani. Ki ben istemediğim için nişan söz falan sadece evde kendi aramızda yüzük takarak yaptık. Onlar şehir dışından geldiler yemek falan yedik sonra yüzük almaya çıktık yani birlikte. Kız isteme sırasında takı ne kadar istersiniz dediler ben direk atlayıp ben bir şey istemiyorum, siz içimizden geldi derseniz ne kadar isterseniz yapabilirsiniz dedim. Oraya gidince de yüzükler, saatler alınınca eşimin annesi bana kızım bilezik beğen de alayım dedi. Tamam dedim, açıkçası gözüme en hafif geleni seçtim. Kuyumcu tarttı, fiyatını söyledi, annesi bu sefer çok hafifmiş dedi, ben zaten takmıyorum, ağır bir şeye gerek yok dedim, iki tane mi üç tane mi ne aldı ondan. Nişanda takılan bu oldu. Babam da takıya bir şey diyemedi. Saatin parasını verirken ama benim ne yaptığımı anladığı için biraz bana laf soktu. Bizimki de en ucuz yeri beğenmiş bu saatler falan pek olmadı dedi. Sanki kızının ucuzculuğundan utanıyor gibi bir tavırla. Ama öyle şunu da isterim vs. diye tutturamadı. Sonrasında annem bana hepsi bu mu olacak düğünde de takılacak mı dedi. Ben de gözün doysun, bu yeter bana ne çok taktın diye kızdım. Ama eşimin annesi sağolsun düğün öncesinde biraz para göndermiş takı alıverir gelinin istediği gibi diye. Eşimle biz ikimiz gittik o parayla en hafif ve çok görünecek şekilde kaç tane olabiliyorsa bilezik aldık. Ben nişanda takılanları da verdim düğünde öyle taktı kv. Az da görünmedi bence. Ama tabi bu işleri bilen insan o bilezikleri görünce anlardı ucuz olduklarını.
Bende içinizden ne geliyorsa dedim Allahtan annem şu kadar bilezik olacak falan demedi. Ama kesin düğünden sonra az takılırsa laf sokacak diye bir his var içimde.Peki ayıptır sorması saati ne kadar aldın ?

Bende içinizden ne geliyorsa dedim Allahtan annem şu kadar bilezik olacak falan demedi. Ama kesin düğünden sonra az takılırsa laf sokacak diye bir his var içimde.Peki ayıptır sorması saati ne kadar aldın ?
Ben evleneli dört seneyi geçti, beşe yaklaştı. Ellişer lira falandı sanırım. Çok komik bir fiyattı :)

Peki şu an ailenle aran nasıl ?
Bir sorunumuz yok. Eşim istiyor diye neredeyse her hafta gidiyoruz. O istemese ben aramam. Bu aralar başka şeyler var ama biraz da uzağa taşındılar iki haftada bir anca.
Ama ben hani o zamanlar diyeceğimi dedim falan ama kavga da çıkarmadım yani, diyeceğimi dedim sonra normal muhabbete geçtik iki dakika sonra. Öyle büyük sorunlar kavgalar olmadı hiç.

Artik adet, gelenek, gorenek kelimelerini duyunca tepe tuylerim dikeliyor. Nedir bu cevreye gosteris amaci altinda genclere yapilan baski? Altin nicin takilir? Kotu gun icin sıkısık zamanlar icin degil mi? Kizda kalsa ne olacak oglanda kalsa ne olacak sonucta yine "birlikte" harcanmayacak mi bu altinlar? Nedir yani bu anlamsiz diretme? Annenizin tavrini yanlis buldum. Biz aileleri karistirmadan atlattik bu sureci. Ben gelemem boyle gelenekci tavirlara en bastan iki taraf da bildi ve ona gore davrandi herkes. Siz de oyle yapmazsaniz cok uzuleceksiniz..

Merhaba Arkadaşlar... Bu aralar o kadar bunaldım ki derdimi anlatacak kimse bulamıyorum. Anlatsam etrafımdakilerin başkalarına anlatıp dedikodumu yapmasından korkuyorum . Nişanlılık süreci zordur bilirsiniz. Siz ne yaptınız biz ne yaptık konuları vardır hep. Benim annem ile babam ayrı . Babamın evlenmemde maddi olarak desteği yok bırak maddi manevi olarak da bir kere açıpta kızım naptın diye sormaz. Annem ise destek oluyormus gibi gözüküyor. Gözüküyor diyorum çünkü destek olduğunu düşünmüyorum . Nişanlımın da anne babası ayrı ve o da babası ile görüşmüyor. ikimizde de yok anlayacağınız bir destek. Ne yapalım dedik biz kendimiz yaparız ama aileleri karıştırmayız . Ama gelin görün ki öyle olmuyor annem hiç rahat durmuyor. Beyaz esyaları falan nişanlım çalıştığı yerden çok uyguna aldı ve neredeyse dışarıdan alacağımız fiyatın yüzde ellisini ödüyorum . O da sanırım çamaşır makinesi falan alıyormuş O da taksitin bir kısmını ödüyor. Küçük ev aletleri falan süpürge ütü bunları da uyguna getirecek
fırın ve aygaz ise nerdeyse bedava . Kayınvalidem ise benim almam gereken mutfak eşyalarının bir kısmını o alıyor . Tabiki yine ben alıyorum büyük mutfak eşyalarını.Ev tuttuk kiraydı aidattı gelinlikti nişlanlım sıkıştı . Bizde beraber anlaştık nişanda düğünde takılanlar bizim olacak onları bizim için harcayacağız . Mobilyaları alırken nakite ihtiyacımız vardı ve nişanda takılan altınları satalım dedim. Nişanlım hep son ihtimal onu düşündü ama sıkışınca kabul etti. Ama gelgelelim annem dünyaları kopardı . Yok o kız tarafında kalır ne kadar uyanık insanlar bilmemne . E diyorum biz nasıl alacaz yatak odasını beyaz esyayı . Nerden bulacaz Ben senin için kredi çektim diyor nişan için. Çektiği krediyide ödüyorum yani alıp bana hibe ettiği bir olay yok. Nasıl ödicez dediğimde ödicektin diyor. E ben kaç yere yetişeyim .İş olayları desen sallantıda zaten o konulara hiç girmiyorum .Annemdir diyorum iyiliğimi düşünüyor diyorum ama benim ilişkimi çok etkilemeye başladı. İster istemez yansıtıyorum . Nişanlıma söyledim çok kzıdı hemen mobilyacıya gidip alıyorum veriyorum dedi bende o zaman diğer mobilyaya bakarım sende yatak odasını alırsın dedi. Ya o baksa ne olur evlenince biz ödemeyecezmi ya da ben baksam ne olur nasıl ödeyecem. Bana kızmıyor aslında annemin yaptığı bu düşüncesizliğe kızıyor. Allah aşına bir akıl verin ben napayım çıldıracak gibiyim akşamdan beri ağlamaktan mahfolfum
Valla, ben de evlenirken iki tarafa da söyledim.. Gelenek görenek adı altında karışılmasını istemiyorum; zaten herşeyi biz ödeyeceğiz, o zaman siz de karışmayın dedim. Çoğu şeyi kendimiz seçtik ve aldık. Annemi sadece gönlü olsun diye bazı mobilyaları seçmeye çağırdım, fikir verdi gönlü oldu. Ama yine benim beğendiğimi aldık.

Madden karışmıyorlarsa manen de gölge etmesinler mümkünse. Nişan altınlarımı inanın hatırlayamadım bile, muhtemelen düğün masrafı için bozdurmuşuzdur.. Yani ne önemi var ki, eşiniz kredi çekip borcu artacağına altını kullanması bence makul.

Artik adet, gelenek, gorenek kelimelerini duyunca tepe tuylerim dikeliyor. Nedir bu cevreye gosteris amaci altinda genclere yapilan baski? Altin nicin takilir? Kotu gun icin sıkısık zamanlar icin degil mi? Kizda kalsa ne olacak oglanda kalsa ne olacak sonucta yine "birlikte" harcanmayacak mi bu altinlar? Nedir yani bu anlamsiz diretme? Annenizin tavrini yanlis buldum. Biz aileleri karistirmadan atlattik bu sureci. Ben gelemem boyle gelenekci tavirlara en bastan iki taraf da bildi ve ona gore davrandi herkes. Siz de oyle yapmazsaniz cok uzuleceksiniz..
Keşke ben de bunu başarabilsem ama annem hala tam gaz devam ediyor huysuzluğa . Kayınvalideme laf sokar ortalığı karıştırır diye ödüm kopuyor. İstediği kadar konuş dinlemiyor . Delirecek gibi oluyorum artık

Valla, ben de evlenirken iki tarafa da söyledim.. Gelenek görenek adı altında karışılmasını istemiyorum; zaten herşeyi biz ödeyeceğiz, o zaman siz de karışmayın dedim. Çoğu şeyi kendimiz seçtik ve aldık. Annemi sadece gönlü olsun diye bazı mobilyaları seçmeye çağırdım, fikir verdi gönlü oldu. Ama yine benim beğendiğimi aldık.

Madden karışmıyorlarsa manen de gölge etmesinler mümkünse. Nişan altınlarımı inanın hatırlayamadım bile, muhtemelen düğün masrafı için bozdurmuşuzdur.. Yani ne önemi var ki, eşiniz kredi çekip borcu artacağına altını kullanması bence makul.
Herkes böyle düşünüyor da gel de anneme bunu anlat işte ...

Bir sorunumuz yok. Eşim istiyor diye neredeyse her hafta gidiyoruz. O istemese ben aramam. Bu aralar başka şeyler var ama biraz da uzağa taşındılar iki haftada bir anca.
Ama ben hani o zamanlar diyeceğimi dedim falan ama kavga da çıkarmadım yani, diyeceğimi dedim sonra normal muhabbete geçtik iki dakika sonra. Öyle büyük sorunlar kavgalar olmadı hiç.
Çünkü ailen susmuş . Benim annem susmuyor sıkıntı o zaten.

Isinize aileleri karistirmamanizi oneririm.Nereye ne aldiginizi sormayan ailenize neyi nasil aldiginizin da hesabini vermek zorunda degilsiniz.

X