Ben öncesinden asla söylemeyeceksiniz dedim diye bir şey diyemediler. Teyzem gelmişti şehir dışından o kim oluyorsa o bile dedi bana ama karşı tarafa takıyla ilgili bir şey diyemediler.
Bak saati falan biz de aldık. Ben öncesinden gittim araştırdım bir kuyumcu buldum ucuz. Altın tabi her yerde aynı fiyat ama orada satılan saatler falan çok ucuzdu. Saat aldık ama çok çok ucuza gelmiş oldu (ki zaten kullanmadık). Yüzüğü de önceden seçmiştim. Biz her şeyi benim ailemin oturduğu ilde yaptık onlar şehir dışından geliyordu o yüzden benim önceden bir yer belirleyip oraya gitmemiz normaldi yani. Ki ben istemediğim için nişan söz falan sadece evde kendi aramızda yüzük takarak yaptık. Onlar şehir dışından geldiler yemek falan yedik sonra yüzük almaya çıktık yani birlikte. Kız isteme sırasında takı ne kadar istersiniz dediler ben direk atlayıp ben bir şey istemiyorum, siz içimizden geldi derseniz ne kadar isterseniz yapabilirsiniz dedim. Oraya gidince de yüzükler, saatler alınınca eşimin annesi bana kızım bilezik beğen de alayım dedi. Tamam dedim, açıkçası gözüme en hafif geleni seçtim. Kuyumcu tarttı, fiyatını söyledi, annesi bu sefer çok hafifmiş dedi, ben zaten takmıyorum, ağır bir şeye gerek yok dedim, iki tane mi üç tane mi ne aldı ondan. Nişanda takılan bu oldu. Babam da takıya bir şey diyemedi. Saatin parasını verirken ama benim ne yaptığımı anladığı için biraz bana laf soktu. Bizimki de en ucuz yeri beğenmiş bu saatler falan pek olmadı dedi. Sanki kızının ucuzculuğundan utanıyor gibi bir tavırla. Ama öyle şunu da isterim vs. diye tutturamadı. Sonrasında annem bana hepsi bu mu olacak düğünde de takılacak mı dedi. Ben de gözün doysun, bu yeter bana ne çok taktın diye kızdım. Ama eşimin annesi sağolsun düğün öncesinde biraz para göndermiş takı alıverir gelinin istediği gibi diye. Eşimle biz ikimiz gittik o parayla en hafif ve çok görünecek şekilde kaç tane olabiliyorsa bilezik aldık. Ben nişanda takılanları da verdim düğünde öyle taktı kv. Az da görünmedi bence. Ama tabi bu işleri bilen insan o bilezikleri görünce anlardı ucuz olduklarını.