Nişanlılık ve o zor süreçç ...Birileri akıl versin çıldırecak gibiyim.

O kadar güzel konuşmuşunuz ki kafamdakileri yazılara döktünüz sanki. 30 yaşındayım ama işte anne olunca insan yine de etkileniyor . Eş dost o bu olsa etkilenmezsin de anne olunca bir duruyorsun işte ...

Yaş da gayet iyiymiş. Anne de olsa bazen herkes yanılabilir.

İnşallah her şey gönlünüzce olur. :KK36:

Siz karışmayın dediğinizde karışmadılar mı peki ?Bende öyle diyorum neler diyor üstüne. Evet haklısınız hata ediyorum nişanlıma bunları söylemekle ama ben nasıl tek başına mücadele edeyim üzülmesin bu böyle olsun diye ben arada çok yıpranıyorum. Nişanlım ne kadar kırgınsa ben de kırgınım anneme ya bu ne olacak ?

ama o senin annen

nişanlının değil

bunu söylemişsiniz ama bundan sonra söylemeyin

nişan takısı ile kızın çeyizi alınır işte

eee siz de onları alıyorsunuz sanki kv ye hibe mi ettiniz altınları

annenizi susturun

ben çok yaşlandım artık galiba

yeni neslin lügatında ben böyle istiyorum, seni ilgilendirmez, sana ne gibi kelimeler yok galiba

ayy yaşınızı şimdi gördüm

dur deyin annenize ben sizi 21-22 sanmıştım

ama o senin annen

nişanlının değil

bunu söylemişsiniz ama bundan sonra söylemeyin

nişan takısı ile kızın çeyizi alınır işte

eee siz de onları alıyorsunuz sanki kv ye hibe mi ettiniz altınları

annenizi susturun

ben çok yaşlandım artık galiba

yeni neslin lügatında ben böyle istiyorum, seni ilgilendirmez, sana ne gibi kelimeler yok galiba

ayy yaşınızı şimdi gördüm

dur deyin annenize ben sizi 21-22 sanmıştım
Söylemem gerekenlerin hepsini söyledim . Endişem bundan sonrası için. Bak nişanlım bu konu oluna bugün ankastre işini de halletmiş. Daha napsın . Böyle olunca anneme daha da kızıyorum anlayışlı olmadığı için sadece kendini düşündüğü için . Arabasını satsın alsın diyor. Ne demek arabasını satsın ya .Benimde mi rahat etmemi istemiyorsun. Ayrıca ben adama nasıl derim arabanı sat.Yani şaşıp kalıyorum gerçekten.

Anneniz neyi kimin aldığını bile bilmesin bence. Herşeyi şimdi dört dörtlük yapmak için uzmeyin kendinizi. Belki salon masanizi da 6 ay sonra alırsınız. Veya tv uniteniz 1 sene sonra olur. Bazi mobilyacilarda kumaşı sıfırlanmış iskeleti ikinci el mobilyalar oluyor, uygun ve cok şık. Onlara bakabilirsiniz. Hele düğün bence hiç yapmayin, kimse memnun olmuyor boşuna para harcadiginiza yazık. Çok şükür imkanımız vardı ama mutfak masam 2 sene sonra oldu. Zigon sehpami 3 sene sonra aldik. Benim için o kadar degerliler ki :)

ailenle olan ailenle, nişanlınla olan nişanlınla aranda kalsın. ayrıca madem baya sıkışıksınız önce sadece salon ve yatak odanızı alın. evlendikten snra borcu bitince snra oturma odası falan alın. böyle bir imkanınız varmı acaba? zmana yararsanız bence daha rahat halledilir diye düşünüyorumm

ailenle olan ailenle, nişanlınla olan nişanlınla aranda kalsın. ayrıca madem baya sıkışıksınız önce sadece salon ve yatak odanızı alın. evlendikten snra borcu bitince snra oturma odası falan alın. böyle bir imkanınız varmı acaba? zmana yararsanız bence daha rahat halledilir diye düşünüyorumm
Yok şu an zaten sadece salon ve yatak odasını aldık geri klanı artık daha sonradan halledilecek. Dediğiniz gibi şu saatten sonra arada kalmayı başarıcam.

Anneniz neyi kimin aldığını bile bilmesin bence. Herşeyi şimdi dört dörtlük yapmak için uzmeyin kendinizi. Belki salon masanizi da 6 ay sonra alırsınız. Veya tv uniteniz 1 sene sonra olur. Bazi mobilyacilarda kumaşı sıfırlanmış iskeleti ikinci el mobilyalar oluyor, uygun ve cok şık. Onlara bakabilirsiniz. Hele düğün bence hiç yapmayin, kimse memnun olmuyor boşuna para harcadiginiza yazık. Çok şükür imkanımız vardı ama mutfak masam 2 sene sonra oldu. Zigon sehpami 3 sene sonra aldik. Benim için o kadar degerliler ki :)
Öndemli olan mutluluk aslında eşya sadece bir araç . Mutluluğunuz daim olsun inşallah :)

Merhaba Arkadaşlar... Bu aralar o kadar bunaldım ki derdimi anlatacak kimse bulamıyorum. Anlatsam etrafımdakilerin başkalarına anlatıp dedikodumu yapmasından korkuyorum . Nişanlılık süreci zordur bilirsiniz. Siz ne yaptınız biz ne yaptık konuları vardır hep. Benim annem ile babam ayrı . Babamın evlenmemde maddi olarak desteği yok bırak maddi manevi olarak da bir kere açıpta kızım naptın diye sormaz. Annem ise destek oluyormus gibi gözüküyor. Gözüküyor diyorum çünkü destek olduğunu düşünmüyorum . Nişanlımın da anne babası ayrı ve o da babası ile görüşmüyor. ikimizde de yok anlayacağınız bir destek. Ne yapalım dedik biz kendimiz yaparız ama aileleri karıştırmayız . Ama gelin görün ki öyle olmuyor annem hiç rahat durmuyor. Beyaz esyaları falan nişanlım çalıştığı yerden çok uyguna aldı ve neredeyse dışarıdan alacağımız fiyatın yüzde ellisini ödüyorum . O da sanırım çamaşır makinesi falan alıyormuş O da taksitin bir kısmını ödüyor. Küçük ev aletleri falan süpürge ütü bunları da uyguna getirecek
fırın ve aygaz ise nerdeyse bedava . Kayınvalidem ise benim almam gereken mutfak eşyalarının bir kısmını o alıyor . Tabiki yine ben alıyorum büyük mutfak eşyalarını.Ev tuttuk kiraydı aidattı gelinlikti nişlanlım sıkıştı . Bizde beraber anlaştık nişanda düğünde takılanlar bizim olacak onları bizim için harcayacağız . Mobilyaları alırken nakite ihtiyacımız vardı ve nişanda takılan altınları satalım dedim. Nişanlım hep son ihtimal onu düşündü ama sıkışınca kabul etti. Ama gelgelelim annem dünyaları kopardı . Yok o kız tarafında kalır ne kadar uyanık insanlar bilmemne . E diyorum biz nasıl alacaz yatak odasını beyaz esyayı . Nerden bulacaz Ben senin için kredi çektim diyor nişan için. Çektiği krediyide ödüyorum yani alıp bana hibe ettiği bir olay yok. Nasıl ödicez dediğimde ödicektin diyor. E ben kaç yere yetişeyim .İş olayları desen sallantıda zaten o konulara hiç girmiyorum .Annemdir diyorum iyiliğimi düşünüyor diyorum ama benim ilişkimi çok etkilemeye başladı. İster istemez yansıtıyorum . Nişanlıma söyledim çok kzıdı hemen mobilyacıya gidip alıyorum veriyorum dedi bende o zaman diğer mobilyaya bakarım sende yatak odasını alırsın dedi. Ya o baksa ne olur evlenince biz ödemeyecezmi ya da ben baksam ne olur nasıl ödeyecem. Bana kızmıyor aslında annemin yaptığı bu düşüncesizliğe kızıyor. Allah aşına bir akıl verin ben napayım çıldıracak gibiyim akşamdan beri ağlamaktan mahfolfum
Annen senin iyiliğini falan düşünmüyor. Çektiği krediyi bile sana ödetiyormuş. Kendi cebinin kendi rahatının derdinde. Onu karıştırtma hiç bir şeye. Nişanlına ikinizin her şeyde birlikte olduğunuzu hissettir. Anneni umursamadığını da hissettir. Takılar zaten sizin karar vermenize gerek yoktu. İstediğiniz gibi eşyanıza harcayın. İki tarafa da bir kuruş koklatmayın. Ucuzundan yapmaya çalışın bir şeyleri. Biz de kendimiz yaptık hemen hemen her şeyi. Merak etme çok daha tatlı oluyor sonra o eşyaları kullanması. Hepsi sizin emeğiniz çünkü. Annen daha ne koparabilirim derdinde. Asla adet görenek vs. diye bir şeyler bastırıp masrafları artırmasına izin verme. Düğünde yapılan bir çok şeye aslında hiç ihtiyaç yok. Sadece kendi hevesin varsa ve bütçe ayırabilecekseniz yap. Annenin bu durumunu kabullenirsen senin için daha iyi olur. O benim iyiliğimi düşünüyor diye kendini kandırdığın sürece zarar edeceksin.

Siz karışmayın dediğinizde karışmadılar mı peki ?Bende öyle diyorum neler diyor üstüne. Evet haklısınız hata ediyorum nişanlıma bunları söylemekle ama ben nasıl tek başına mücadele edeyim üzülmesin bu böyle olsun diye ben arada çok yıpranıyorum. Nişanlım ne kadar kırgınsa ben de kırgınım anneme ya bu ne olacak ?
Anlıyorum o artık senin en yakının olduğu için annene olan kırgınlığını onunla paylaşmak istiyorsun. Sana yapma demeye dilim varmıyor çünkü her ne kadar yanlış olduğunu bilsem de ben de yapıyorum kaç senelik evliyim oysa. Ama ondan acısını çıkarır gibi davranma en azından bu çok tehlikeli.

Telefon açmaz bu kadar üstüme gelmez fakat suratını asar eve geldiğimde laf sokar. Biliyorum bunları nişanlıma söylememle beni suçlayacaksınız. Ama inanın bende yoruldum iki tarafı da nasıl idare edeyim bende insanım . Benden dayanamıyorum artık . Konuşmak istiyorum birileriyle
Soksun yahu, istediği lafı soksun. Sen de onun canını acıt. Hiç mi ergen olmadın. Ciddi konuşmaya çalıştığında dil çıkar odana git. Laf soktuğunda "Amaaaaan istediğini de bu saatten sonra, üç gün sonra senin evinde olmayacağım artık" de. Çocuklar neler yapıyor anne babalarına delirtiyor. Kusura bakma da annen bildiğin kötü yani. Seni dolduruyor baskı yapıyor ve senin için değil kendisi için. İki tarafı da idare edemezsin, imkansız. Nişanlının bir kusuru var mı burada, yok. O zaman onunla anneni aynı kefeye koyamazsın, dengeleyemezsin. Benim her zaman eşim ağır basar. Çünkü ailemi biliyorum. Çok iyi bir ailen olsaydı da nişanlın falsolu olsaydı kesinlikle aileni dinle derdim ama öyle bir şey yok.
Hayırlı evlat olacağım diye kendi hayatını mahvedeceksin. Hayırlı olmayan anne babaya hayırlı evlat ancak hayırlı köle olur.
Benimkiler başımın etini yedi, takı da takı diye diye. Evlendikten sonra anca anlattım eşime böyle yapıyorlardı diye. Onlara asla ağzınızı açıp bir şey demeyeceksiniz, beni utandırmayacaksınız dedim. Takı falan olmayacak dedim. Halbuki takı hiç takmayacak değillerdi, kayınvalidem tek başına emekli maaşıyla elinden geleni yaptı sonuçta. Takıdan başka bir şey vermedi. Ben de beklemedim. Ne yapayım yaşlı kadına git kredi çek, borçlan da bana ciciler al mı diyeyim kendi maaşım var param var elim ayağım tutarken. Ama o miktar bizimkileri zaten mutlu edecek bir miktar değildi, baştan hiç olmayacak deyip onları kabullendirmesem sonradan beğenmeyip bir şeyler söylerlerdi. Gittim kendi gelinliğimi tek başıma aldım "böyle olmaz"lar, "şimdi nişanlının annesi verecek değil mi bunun parasını sana sonra" diye sormalar, üstüne gülerek gittim odamda giydim geldim de mankenlik yapıverdim oh ne güzel diye :KK70: Beni ilgilendirmez saçma adetler o niye alsın ben giyicem aldım işte hiç uğraşmadan oh mis dedim.
Eşimin ailesi hiç gelip gitmedi bize, aramadılar bile pek o dönem, her şeyi ben seçtim. Düğün salonunu falan. Babam her şeye laf etti onu da mı biz yapıcaz diye. Halbuki ben her şeyi kendim yapıyorum zaten, nişanlım gelince beraber geziyoruz seçiyoruz. Onlara sadece ben düğün salonunu falan hazırlayınca gidip görelim beraber dedim, arabayla gidilecek yer diye. Sanki düğünü yaptı beyefendi.
Bak ben istediğimi kabul ettirdim aileme. Ve bizimkiler kendileri için bir şey de istemiyordu. Kredi çekip bana ödetmiyordu, altınlarıma göz koymuyordu. Benim değerli olmayacağım gibi saçma bir düşünceye kapılmışlardı eğer "ucuza gidersem". Dertleri buydu. Seninki bir de kendi derdinde yani. Olma yahu hayırlı evlat olma.

Nisanlina niye yansıtıyorsun ki annenle olan mevzunu. Annene karışma de geç. Nasıl iyilik dusunme o anlamadım ben.

En kolayı ev alışverişi konularına anneni bulaştırma, hiç bahsetme sorarsa hallediyoruz bir şekilde diye geçiştir. Sen anlatırsan oda kendi düşüncesine göre fikrini söyleyecek elbette. Biz öyle yaptık rahat ettik. Sorarsa her şey yolunda biz hallediyoruz merak etme falan diye geçiştir.

En kolayı ev alışverişi konularına anneni bulaştırma, hiç bahsetme sorarsa hallediyoruz bir şekilde diye geçiştir. Sen anlatırsan oda kendi düşüncesine göre fikrini söyleyecek elbette. Biz öyle yaptık rahat ettik. Sorarsa her şey yolunda biz hallediyoruz merak etme falan diye geçiştir.
Aynen şu saatten sonra asla . Zaten öyle yapıyordum . Altın meselesi eninde sonunda ortaya çıkacaktı o yüzden söylemek zorunda kaldım .

Soksun yahu, istediği lafı soksun. Sen de onun canını acıt. Hiç mi ergen olmadın. Ciddi konuşmaya çalıştığında dil çıkar odana git. Laf soktuğunda "Amaaaaan istediğini de bu saatten sonra, üç gün sonra senin evinde olmayacağım artık" de. Çocuklar neler yapıyor anne babalarına delirtiyor. Kusura bakma da annen bildiğin kötü yani. Seni dolduruyor baskı yapıyor ve senin için değil kendisi için. İki tarafı da idare edemezsin, imkansız. Nişanlının bir kusuru var mı burada, yok. O zaman onunla anneni aynı kefeye koyamazsın, dengeleyemezsin. Benim her zaman eşim ağır basar. Çünkü ailemi biliyorum. Çok iyi bir ailen olsaydı da nişanlın falsolu olsaydı kesinlikle aileni dinle derdim ama öyle bir şey yok.
Hayırlı evlat olacağım diye kendi hayatını mahvedeceksin. Hayırlı olmayan anne babaya hayırlı evlat ancak hayırlı köle olur.
Benimkiler başımın etini yedi, takı da takı diye diye. Evlendikten sonra anca anlattım eşime böyle yapıyorlardı diye. Onlara asla ağzınızı açıp bir şey demeyeceksiniz, beni utandırmayacaksınız dedim. Takı falan olmayacak dedim. Halbuki takı hiç takmayacak değillerdi, kayınvalidem tek başına emekli maaşıyla elinden geleni yaptı sonuçta. Takıdan başka bir şey vermedi. Ben de beklemedim. Ne yapayım yaşlı kadına git kredi çek, borçlan da bana ciciler al mı diyeyim kendi maaşım var param var elim ayağım tutarken. Ama o miktar bizimkileri zaten mutlu edecek bir miktar değildi, baştan hiç olmayacak deyip onları kabullendirmesem sonradan beğenmeyip bir şeyler söylerlerdi. Gittim kendi gelinliğimi tek başıma aldım "böyle olmaz"lar, "şimdi nişanlının annesi verecek değil mi bunun parasını sana sonra" diye sormalar, üstüne gülerek gittim odamda giydim geldim de mankenlik yapıverdim oh ne güzel diye :KK70: Beni ilgilendirmez saçma adetler o niye alsın ben giyicem aldım işte hiç uğraşmadan oh mis dedim.
Eşimin ailesi hiç gelip gitmedi bize, aramadılar bile pek o dönem, her şeyi ben seçtim. Düğün salonunu falan. Babam her şeye laf etti onu da mı biz yapıcaz diye. Halbuki ben her şeyi kendim yapıyorum zaten, nişanlım gelince beraber geziyoruz seçiyoruz. Onlara sadece ben düğün salonunu falan hazırlayınca gidip görelim beraber dedim, arabayla gidilecek yer diye. Sanki düğünü yaptı beyefendi.
Bak ben istediğimi kabul ettirdim aileme. Ve bizimkiler kendileri için bir şey de istemiyordu. Kredi çekip bana ödetmiyordu, altınlarıma göz koymuyordu. Benim değerli olmayacağım gibi saçma bir düşünceye kapılmışlardı eğer "ucuza gidersem". Dertleri buydu. Seninki bir de kendi derdinde yani. Olma yahu hayırlı evlat olma.
Öncelikle üşenmeyip benim için böyle açıklaycı ve örnekleyici yazı yazdığın için sana çok teşekkür ederim . İnan bunu en yakın arkadaşın bile yapmıyor artık bu zamanda . Gerçekten yazmış oldukların beni daha da kamçıladı emin ol.Annem ile ilgili acaba sadece kendini mi düşünüyor diye aklımda soru işareti vardı bu söylediklerinle daha da emin olmaya başladım kendini düşünmesinden . Ben artık tavrımı ve kararlılığımı koydum . Nişanlıma takılacak olan saati bile ben alacağım o parayı ayarlamaya çalışıyorum. Ama bunu yaptığımı da ileride söyleyeceğim buna kimse engel olamaz bunu da böyle bilmeliler. Mesela pazar günü gelinliğin son provasına gidiyorum kayınvalidem gelecek ama annemi çağırmıyorum . Bazı şeyleri anlamalı benimde sabrım var ve sabrımın son noktasında artık . Sen de sanırım buna benzer şeyler yaşadın . Takı konusunda ailen laf etti mi peki istedikleri takılmayınca sorun yarattılar mı?

Annen senin iyiliğini falan düşünmüyor. Çektiği krediyi bile sana ödetiyormuş. Kendi cebinin kendi rahatının derdinde. Onu karıştırtma hiç bir şeye. Nişanlına ikinizin her şeyde birlikte olduğunuzu hissettir. Anneni umursamadığını da hissettir. Takılar zaten sizin karar vermenize gerek yoktu. İstediğiniz gibi eşyanıza harcayın. İki tarafa da bir kuruş koklatmayın. Ucuzundan yapmaya çalışın bir şeyleri. Biz de kendimiz yaptık hemen hemen her şeyi. Merak etme çok daha tatlı oluyor sonra o eşyaları kullanması. Hepsi sizin emeğiniz çünkü. Annen daha ne koparabilirim derdinde. Asla adet görenek vs. diye bir şeyler bastırıp masrafları artırmasına izin verme. Düğünde yapılan bir çok şeye aslında hiç ihtiyaç yok. Sadece kendi hevesin varsa ve bütçe ayırabilecekseniz yap. Annenin bu durumunu kabullenirsen senin için daha iyi olur. O benim iyiliğimi düşünüyor diye kendini kandırdığın sürece zarar edeceksin.
Nişanlıma hissetirip hissetirmemek arasında gidip geliyorum o kadar ortada kalıyorum ki bazen . Allahtan nişanlım benden daha çok anlayışlı sakın kavga etme annenle birşey deme bak herşey onun istediği gibi olacak dedi. O böyle deyince daha sinirleniyorum anneme . Gerçekten o kadar zor süreçmiş ki şu iki ay geçsin gitsin artık çok ama çok daraldım . Oysaki herşey çok yolunda gidiyordu.

Anlıyorum o artık senin en yakının olduğu için annene olan kırgınlığını onunla paylaşmak istiyorsun. Sana yapma demeye dilim varmıyor çünkü her ne kadar yanlış olduğunu bilsem de ben de yapıyorum kaç senelik evliyim oysa. Ama ondan acısını çıkarır gibi davranma en azından bu çok tehlikeli.
Nişanlıyken nişanlına anlatıyor muydun peki ?

Nişanlıyken nişanlına anlatıyor muydun peki ?
O dönemde sorun olmasın, stres yapmayalım diye ona da anlatmdım, kendim de çok takılmadım. Ama evlendikten sonra çok anlattım ailemden dert yanarak böyle yapıyorlardı diye. E artık ondan bir şey de beklemiyorum, geçen geçmiş zaten daha kolay anlatmak. Ama şöyle bir şey var. Ben eşim ailemle az görüşmek falan istese bunu dert edecek birisi değilim. Ben de az görüşürüm. O gitmezse evlerine bile gitmem. Sen eğer eşin soğur da çok gitmek istemezse sorun yapacaksan anlatma evlenince de.

Öncelikle üşenmeyip benim için böyle açıklaycı ve örnekleyici yazı yazdığın için sana çok teşekkür ederim . İnan bunu en yakın arkadaşın bile yapmıyor artık bu zamanda . Gerçekten yazmış oldukların beni daha da kamçıladı emin ol.Annem ile ilgili acaba sadece kendini mi düşünüyor diye aklımda soru işareti vardı bu söylediklerinle daha da emin olmaya başladım kendini düşünmesinden . Ben artık tavrımı ve kararlılığımı koydum . Nişanlıma takılacak olan saati bile ben alacağım o parayı ayarlamaya çalışıyorum. Ama bunu yaptığımı da ileride söyleyeceğim buna kimse engel olamaz bunu da böyle bilmeliler. Mesela pazar günü gelinliğin son provasına gidiyorum kayınvalidem gelecek ama annemi çağırmıyorum . Bazı şeyleri anlamalı benimde sabrım var ve sabrımın son noktasında artık . Sen de sanırım buna benzer şeyler yaşadın . Takı konusunda ailen laf etti mi peki istedikleri takılmayınca sorun yarattılar mı?
Ben öncesinden asla söylemeyeceksiniz dedim diye bir şey diyemediler. Teyzem gelmişti şehir dışından o kim oluyorsa o bile dedi bana ama karşı tarafa takıyla ilgili bir şey diyemediler.
Bak saati falan biz de aldık. Ben öncesinden gittim araştırdım bir kuyumcu buldum ucuz. Altın tabi her yerde aynı fiyat ama orada satılan saatler falan çok ucuzdu. Saat aldık ama çok çok ucuza gelmiş oldu (ki zaten kullanmadık). Yüzüğü de önceden seçmiştim. Biz her şeyi benim ailemin oturduğu ilde yaptık onlar şehir dışından geliyordu o yüzden benim önceden bir yer belirleyip oraya gitmemiz normaldi yani. Ki ben istemediğim için nişan söz falan sadece evde kendi aramızda yüzük takarak yaptık. Onlar şehir dışından geldiler yemek falan yedik sonra yüzük almaya çıktık yani birlikte. Kız isteme sırasında takı ne kadar istersiniz dediler ben direk atlayıp ben bir şey istemiyorum, siz içimizden geldi derseniz ne kadar isterseniz yapabilirsiniz dedim. Oraya gidince de yüzükler, saatler alınınca eşimin annesi bana kızım bilezik beğen de alayım dedi. Tamam dedim, açıkçası gözüme en hafif geleni seçtim. Kuyumcu tarttı, fiyatını söyledi, annesi bu sefer çok hafifmiş dedi, ben zaten takmıyorum, ağır bir şeye gerek yok dedim, iki tane mi üç tane mi ne aldı ondan. Nişanda takılan bu oldu. Babam da takıya bir şey diyemedi. Saatin parasını verirken ama benim ne yaptığımı anladığı için biraz bana laf soktu. Bizimki de en ucuz yeri beğenmiş bu saatler falan pek olmadı dedi. Sanki kızının ucuzculuğundan utanıyor gibi bir tavırla. Ama öyle şunu da isterim vs. diye tutturamadı. Sonrasında annem bana hepsi bu mu olacak düğünde de takılacak mı dedi. Ben de gözün doysun, bu yeter bana ne çok taktın diye kızdım. Ama eşimin annesi sağolsun düğün öncesinde biraz para göndermiş takı alıverir gelinin istediği gibi diye. Eşimle biz ikimiz gittik o parayla en hafif ve çok görünecek şekilde kaç tane olabiliyorsa bilezik aldık. Ben nişanda takılanları da verdim düğünde öyle taktı kv. Az da görünmedi bence. Ama tabi bu işleri bilen insan o bilezikleri görünce anlardı ucuz olduklarını.

X