Nişanlılık ve o zor süreçç ...Birileri akıl versin çıldırecak gibiyim.

Evet:KK66:
O sorun dediğim de,mobilyaları eşim ödeyecekti,gezdiğimiz yerlerde cok kullanışlı bir takım, bir köşesindeki çizik nedeniyle,3/2 fiyata veriliyordu.Onu almak istiyordum ve aldım.Zaten taşınmalarda ve çocuklarla yıprandı iyice,değiştirdim bile.İyiki öyle yapmışım:KK6:
Eşinide düşündün ama orda dimi fazla ödeyip sıkıntıda olmasın diye yaptın aslında bunu

Yaptığımın arkasındayım ama ister istemez annem benim kanıma girmeye çalışıyor buna sinirleniyorum . Bazen etkleniyorum da . Allahtan nişanlım anlayışlı hiçbirşey yokmuş gibi davranacağını belirtti. Ama ilerde ne olur bilmiyorum ki ben bile çok kırgınken onun kırgın olmamasını bekleyemem ki . Yansıtmamayı başarabilseydim keşke

Herkes bu süreçlerden geçiyor. Aileleri gereğinden fazla karıştırmayanlar mutlu bir şekilde evliliğe ilk adımı atıyor.
Karıştırmayın. Yaş kaç bilmiyorum ama kanınıza da girmesine izin vermeyin.
Nişan takılarını yastık altı yapınca bir hayrı olmayacak. Gidin güzelce gerekli eşyalara kullanın. Daha az borçla evlenin. Kafanız rahat etsin. Düğünden gelenlerle de yine aynı şekilde açıkları kapatırsınız.

İnanın bu sorunun cevabını ben de kendi hayatımda arıyorum yıllardır. Sizinkinden çok farklı konular sebebiyle annem tarafından uzun yıllar kırıldım, hırpalandım. O zamanlar çok genç olduğum için genelde kavga gürültü şeklinde başa çıkmaya çalıştım. Üniversiteye başladığımda anneme sanki bir sihirli değnek değdi, bambaşka biri oldu, geçmiş için derin pişmanlık duymaya başladı ama ben en çok ihtiyaç duyduğum dönemde beni en çok yıpratan kişi olan annemi hala affedemiyorum. Yansıtmamaya çalışıyorum ama ailemin yanındaki son yıllarımın da üvey evlat gibi geçip gitmiş olmasını hazmedemiyorum. Annemdir, çok pişman, geçmişi değiştirmek için yapabileceği bir şey yok, onu üzmemek için her şeyi unutmuş gibi davranmaya çalışıyorum. Eşimin karakterinden emin olduğumdan beri eşimle paylaşıyorum. Annemin bir zamanlar nasıl o karakterde olabildiğine hayret ediyor ve bana destek oluyor, unutmam için çabalıyor, annemi de kendi annesi gibi sevip sayıyor sağolsun. Siz de ilerde gerçekten eşinizden emin olursanız o zaman belki siz de anlatarak atlatmaya çalışırsınız. Ama şu an çok erken. Sabredin.

İnşallah benim nişanlımda sizin eşiniz gibi bu şekilde devam eder.Bende sizin gibiyim . O kadar kırgınım ki nişanlıma gerek kalmadan en çok ben kırgınım . Asıl benim kırgınlığım nasıl geçecek ....

Herkes bu süreçlerden geçiyor. Aileleri gereğinden fazla karıştırmayanlar mutlu bir şekilde evliliğe ilk adımı atıyor.
Nişan takılarını yastık altı yapınca bir hayrı olmayacak. Gidin güzelce gerekli eşyalara kullanın. Daha az borçla evlenin. Kafanız rahat etsin. Düğünden gelenlerle de yine aynı şekilde açıkları kapatırsınız.
O kadar güzel konuşmuşunuz ki kafamdakileri yazılara döktünüz sanki. 30 yaşındayım ama işte anne olunca insan yine de etkileniyor . Eş dost o bu olsa etkilenmezsin de anne olunca bir duruyorsun işte ...

Ben evlenip barklanmış olcam kızsa ne olacak ki. Kimseye borçlu olmak istemiyorum canım sende öyle yap. Yarın bir gün bunu biz yaptık onu biz aldık demesinler
Aayy kimi ifrat,kimi tefrit bu işin ortası yok mu o_O Geçen gün duyuyorum,kıza nişanlısı gezerlerken giysi almış hediye.Kızı eve bırakırken, kızın annesi poşeti eline vermiş damadın,buna bir şeyler ekleyin,güzel bir bohça yapın,ailenle getirin diye...Maksat kızının şanı yürüsün,ayy x hanımın kızına bir değer veriyorlar kii densin:KK11:

Aayy kimi ifrat,kimi tefrit bu işin ortası yok mu o_O Geçen gün duyuyorum,kıza nişanlısı gezerlerken giysi almış hediye.Kızı eve bırakırken, kızın annesi poşeti eline vermiş damadın,buna bir şeyler ekleyin,güzel bir bohça yapın,ailenle getirin diye...Maksat kızının şanı yürüsün,ayy x hanımın kızına bir değer veriyorlar kii densin:KK11:
Her aile de bir çomakcı var olmadan olmuyor nedense yakıcam hepsini en sonunda :işsiz:

Sanki milletin dediklerine göre hayatımız şekillecenek . Ya bu anneler neden böyle yapıyor ben bunu anlamış değilim

sen benden genç olmana rağmen daha olgun davranmışssın etkilenmemişsin tebrik ederim
Bana en büyük destekçi nişanlım oldu. annem için beni yargılamadı mesela, aksine daha yapıcı oldu. O böyle olduğu için bende onun ailesine karşı daha göz yumucu oldum sorunları büyütmedik sizde böyle davranın inan ki büyük sorunlar küçülüyor

Eşinide düşündün ama orda dimi fazla ödeyip sıkıntıda olmasın diye yaptın aslında bunu
Tabii canım,ama annem olsa yeni gelin eşyası diye istemeyebilirdi,onu da üzmek istemedim, kendi öksüz oldugu için bir şeyi yapılmamış düğününde,bize çok hevesliydi çeyizimi de 4*4lük yaptı...
O yüzden onuda üzmek istemedim,eşimede bahsetmeden çözdüm.
Şimdi annem eşimi çok sever,eşimde saygılı ve canayakındır onlara karşı...

Bana en büyük destekçi nişanlım oldu. annem için Ebeni yargılamadı mesela, aksine daha yapıcı oldu. O böyle olduğu için bende onun ailesine karşı daha göz yumucu oldum sorunları büyütmedik sizde böyle davranın inan ki büyük sorunlar küçülüyor

Etkilenip nişanlıma sert çıkmadığım sürece benim de nişanlım en büyük destekçim. O da etkilenmeme kızıyor. Etkilenmesem duymaz sinirlenmez bile . Bende suç aslında .

Tabii canım,ama annem olsa yeni gelin eşyası diye istemeyebilirdi,onu da üzmek istemedim, kendi öksüz oldugu için bir şeyi yapılmamış düğününde,bize çok hevesliydi çeyizimi de 4*4lük yaptı...
O yüzden onuda üzmek istemedim,eşimede bahsetmeden çözdüm.
Şimdi annem eşimi çok sever,eşimde saygılı ve canayakındır onlara karşı...

Sanırım bunu bende yapabilirim :) Ama altın konusu eninde sonunda ortaya çıkıcak birşey bunu saklayamazdım . Benim hatam bu kavgada etilenmem ve nişanlıma yansıtmam oldu.

Aynen,biz düğünden 2 gün sonra takılarımızla borcumuzu kapatmıştık,kalanla 1 bilezik almıştım

Bi arkadaşım yakın zamanda evlendi. Sizin gibi destekçileri azdı. 1+1 ev tuttu bi köşe takımı küçük bi halı birde yatak odası aldı. küçük ev aletleri almadı bulaşık makinası almadı mesala. Sizde böyle yapın. Şimdilerde yavaş yavaş peşin alıyo eksiklerini.
Borçları ödeyecek olan sizlersiniz. Bunları düşünün kulaklarınızı tıkayın.

ne güzel bütün borcunuzu kapatabilmişiniz . İnşallah bizde kapatabiliriz.
Kapatırsınız canım,her şey gelip geçiyor,eşya dediğin nedir,ben hepsini yeniledim zamanla:KK48:...Eskidenmiş 1 kere alınıyor tam olsun durumları,inan kullanmaktan bıkıyorsun da,şu eskise de değiştirsem diyorsun:halay:

X