• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlı Kızların Sohbet Topiği...

tabi canım yavaş yavaş biritirmek lazım.Yoksa ekstradan bir de para biriktirmeyi bekleyeceksin.Çalışıyorsan belli taksitlerin altına gir istersen nişanlının okulu bitene kadar ne kadar birikim yaparsan okadar kar ikiniz içinde.Umarım kayınvaliden ile ortak bir nokta bulursunuz.Kötü niyetten söylediğini düşünmüyorum büyük ihtimalle sizi düşünüyor, rahat edin istiyor fakat yaş ilerledikçe bazen insanlar karar verdikleri hayatın kendilerinin değil çevresindekilerin olduğunu unutup,kendilerini fazla kaptırabiliyorlar.

Ben calisiyorum Nisanlimin okulu bitirmesi icin staj yapmasi gerekiyor o da ordan para aliyor onu biriktirsek evimizin esyasi cikicak zaten Dügünde zaten takilan paradan cikiyor... Ben altin maltin hic istemedim kendisi eltime 6 burma bilezik takmis ve her gelinime aynisini takmak istiyorum diyor e durumun yoksa takmayi ver illahi takicak diye birsey yok Nisanimiz oldu kücük bir salon tutduk ikide bir ay biz ne yapalim biz ne alalim dedi hepsini kendim yaptim bizde nisan kiz evinde olur elbiseme varana kadar ben aldim bir burma taktilar abisi de saat almisti sagolsun abisi su fln aldi kayinvalidem hep uzak duruyor ben bilmem der baska birsey yapmaz Nisanlimin babasida yok Allah rahmet eylesin vefat etmis... Neyse nisani ben bilmem ben bilmem dedi sonunda geldi herseyin icine girdi annemde o dur kiziyor zaten Kinada hicbirseye karismasin diye :19:

Belki oğlu okuduğu için öyle konuşuyordur canım.
iş güç bulduktan sonra evlenirsiniz dicem ama düğünü damadın ailesi yaparsa o zaman biriktirmeyi beklemezsiniz.
bizim para biriktirmemiz lazım. nişanlım yeni iş açıcak.
babasıyla bozuştu. düğünümüzü desteklicek kimse yok yani.

Allah yardimcimiz olsun insallah güc kuvvet sabir versin amin.....

Bizde ev almak istiyoruz nisanlim cok düsünür az konusur öyle bir sorunumuz var:1:

Bizde ev almak istiyoruz nisanlim cok düsünür az konusur öyle bir sorunumuz var:1:

amin canımm...
size de...
Biz kirada otururuz herhalde.
gerçi bizim boşta evimiz var ailem gelim oturun bu da senin katkın olsun çalışmıyorsun diyorlar.
benimki ben orda oturmam diyor. ailesi istemiyormuş.
ben de dedimki o zaman çok para kazanır, parayı kiraya verirsin canım dedim.
yani imkan varken bize destek olucaktı bu durum.
sinir ediyor beni.
benimkide çok düşünür az konuşur canım.
ve çok konuşmamdanda hoşlanmaz.

Son düzenleme:
sizdedemi nişanlının ailesi yardım etmedi canım?

ellerinden geleni yaptılar demek isterdim canım ama malesef.Babası biraz problemli bu yüzden ben tek düğün yaparım başka birşey yapmam diyip kenara çekildi.Annesi sağolsun biraz yardımcı olmak istedi ama tabi tek başına kadın ne yapabilir ki.Biz de kredi çektik evimizi aldık.Üstü ile geri kalan masraflarımızı karşıladık.Ailemde sağolsun üstüne düşeni fazlası ile yaptı.Onların desteği olmasa bunun altından tek başımıza kalkamazdık.Neyse artık olan oldu önemli olan tadımız kaçmasın.Maddi şeyler bir şekilde hallediliyor.Bir sorun çıkmadan hayırlısı ile olup bitsin istiyorum:26:

Mervecim aşağıda gördüm senii...
341. dönem asker yareni arkadaşım nasılsın?

ellerinden geleni yaptılar demek isterdim canım ama malesef.Babası biraz problemli bu yüzden ben tek düğün yaparım başka birşey yapmam diyip kenara çekildi.Annesi sağolsun biraz yardımcı olmak istedi ama tabi tek başına kadın ne yapabilir ki.Biz de kredi çektik evimizi aldık.Üstü ile geri kalan masraflarımızı karşıladık.Ailemde sağolsun üstüne düşeni fazlası ile yaptı.Onların desteği olmasa bunun altından tek başımıza kalkamazdık.Neyse artık olan oldu önemli olan tadımız kaçmasın.Maddi şeyler bir şekilde hallediliyor.Bir sorun çıkmadan hayırlısı ile olup bitsin istiyorum:26:

inanmıyorum. aynı durumdayız canım.
babası problemli. anne baba ayrı zaten.
babası nişanımıza da gelmedi. takısını yollamış.
düğün için de bir yardım yapmıycak.
annesi nişanlımın yardım etmeye çalışıyor.
nişanlımın babaannesi bir miktar para verdi de onla dükkan kiraladık.
sıfırdan başlıyoruz. ben de gidicem nişanlıma yardıma.
babasının durumu gayet iyi. inşaat yapıyor. tripleks villada oturuyor.
bizim de durumumuz iyi çok şükür ama ailem arkamda benim.
nişanlımsa dımdızlak şuanda. Allah büyüktür. elbet hak yerini bulucak diye düşünüyorum.

amin canımm...
size de...
Biz kirada otururuz herhalde.
gerçi bizim boşta evimiz var ailem gelim oturun bu da senin katkın olsun çalışmıyorsun diyorlar.
benimki ben orda oturmam diyor. ailesi istemiyormuş.
ben de dedimki o zaman çok para kazanır, parayı kiraya verirsin canım dedim.
yani imkan varken bize destek olucaktı bu durum.
sinir ediyor beni.
benimkide çok düşünür az konuşur canım.
ve çok konuşmamdanda hoşlanmaz.

Hayret o da iyimis :1: Sende deki gel burda oturalim calisip para kazanalim kendimize bir ev alalim yani gecici olarak orda kalirdiniz bizim öyle bir imkanimiz olsa hemen evlenirdik vallahi ah ah neyse hayirlisi ne diym :26: Ben bazen aileleride anlamiyorum :26:

Az konusan cok konusandan iyidir kendimizi böyle avutalim:1::1:

Ben calisiyorum Nisanlimin okulu bitirmesi icin staj yapmasi gerekiyor o da ordan para aliyor onu biriktirsek evimizin esyasi cikicak zaten Dügünde zaten takilan paradan cikiyor... Ben altin maltin hic istemedim kendisi eltime 6 burma bilezik takmis ve her gelinime aynisini takmak istiyorum diyor e durumun yoksa takmayi ver illahi takicak diye birsey yok Nisanimiz oldu kücük bir salon tutduk ikide bir ay biz ne yapalim biz ne alalim dedi hepsini kendim yaptim bizde nisan kiz evinde olur elbiseme varana kadar ben aldim bir burma taktilar abisi de saat almisti sagolsun abisi su fln aldi kayinvalidem hep uzak duruyor ben bilmem der baska birsey yapmaz Nisanlimin babasida yok Allah rahmet eylesin vefat etmis... Neyse nisani ben bilmem ben bilmem dedi sonunda geldi herseyin icine girdi annemde o dur kiziyor zaten Kinada hicbirseye karismasin diye :19:

canım benden sana arkadaş tavsiyesi;boşver.Kim kime ne takmış,kim kimin hakkında konuşuyor hiçbiri ile ilgilenme.Malesef bazen büyüklerimiz bizim ne kadar stresli zamanlar geçirdiğimizi unutup kendi dertlerine düşebiliyorlar.Bizimde yapılması gereken,yapılmayan çok şey var ama önemli değil.Kendi ailem dahil olmak üzere isteyen istediğini diyebilir.Onlarada söyledim konuşulan şeylerin zararı bana,ben üzülüyorum onların haberi bile yok söylediklerinizden diye...Umarım şu stresli zamanları hepimiz hayırlısı ile atlatırız

Hayret o da iyimis :1: Sende deki gel burda oturalim calisip para kazanalim kendimize bir ev alalim yani gecici olarak orda kalirdiniz bizim öyle bir imkanimiz olsa hemen evlenirdik vallahi ah ah neyse hayirlisi ne diym :26: Ben bazen aileleride anlamiyorum :26:

Az konusan cok konusandan iyidir kendimizi böyle avutalim:1::1:

evet canım az konuşması bazen iyi bazen kötü :)
Yaa ailesi demiş ki kavga edince seni kapı önüne koyar burası benim evim der v.s
Birisi öyle yapmış akrabalarından.
birisi öyle yaptı diye genellemeye ne gerek var anlamıyorum.
o ev orda boşta duruyor hala.
kiraya vermiyor ailem.
gayette temiz güzel bir ev.
gidip bi de kiralara para mı verelim saçma sapan gururundan ?
o kiralık evleri görünce anlıycak beni.

canım benden sana arkadaş tavsiyesi;boşver.Kim kime ne takmış,kim kimin hakkında konuşuyor hiçbiri ile ilgilenme.Malesef bazen büyüklerimiz bizim ne kadar stresli zamanlar geçirdiğimizi unutup kendi dertlerine düşebiliyorlar.Bizimde yapılması gereken,yapılmayan çok şey var ama önemli değil.Kendi ailem dahil olmak üzere isteyen istediğini diyebilir.Onlarada söyledim konuşulan şeylerin zararı bana,ben üzülüyorum onların haberi bile yok söylediklerinizden diye...Umarım şu stresli zamanları hepimiz hayırlısı ile atlatırız

Tsk ederim...

Insallah ama dedigin gibi insan ister istemez üzülüyor zaten daha bizim dügün olunca ne stressler olucak benim annem babam ayri annem davetyeye babamin adinin yazilmasini istemiyor babamin aileside o zaman biz dügüne gelmeyiz diyorlar gelde isin icinden cik... Derdim bir degil iki degil.... :19: Ne yapim nasil yapim bilmiyorum....

inanmıyorum. aynı durumdayız canım.
babası problemli. anne baba ayrı zaten.
babası nişanımıza da gelmedi. takısını yollamış.
düğün için de bir yardım yapmıycak.
annesi nişanlımın yardım etmeye çalışıyor.
nişanlımın babaannesi bir miktar para verdi de onla dükkan kiraladık.
sıfırdan başlıyoruz. ben de gidicem nişanlıma yardıma.
babasının durumu gayet iyi. inşaat yapıyor. tripleks villada oturuyor.
bizim de durumumuz iyi çok şükür ama ailem arkamda benim.
nişanlımsa dımdızlak şuanda. Allah büyüktür. elbet hak yerini bulucak diye düşünüyorum.

bizimkilerinde ailesi ayrılmak üzere canım.
Hanelerine giren parayı hesaplamak bana düşmez ama yüksek bir miktar diyeyim ben sana.
Babasının zaten 4 apartmanı var,araba galerisi var.Evdeki herkesinde maaşı maşallah diyeceğim miktarlarda ama yinede herşeyi borç harç yapmak zorunda kaldık.Aldıklarımız içinde bir dünya laf yedi o babasından.Yani düşün bizim ödeyeceğimiz şeylere dahi laf edildi...
Sağlık olsun,böyle daha çok kıymeti biliriz diyorum ama tabi bu durum nişanlımı eziyor biraz.Bizimkiler herşeyin en iyisi almaya çalışırken kendi ailesi birşey yapmayınca iyice stres yaptı o.Heresin parası kendine diyorum ama anlamıyor .Aramız hala limoni bu hazırlık dönemleri yüzünden.Hayırlısı ile atlatırız bu stresli dönemleri hepimiz inş.Allah yardımcımız olsun

Son düzenleme:
Tsk ederim...

Insallah ama dedigin gibi insan ister istemez üzülüyor zaten daha bizim dügün olunca ne stressler olucak benim annem babam ayri annem davetyeye babamin adinin yazilmasini istemiyor babamin aileside o zaman biz dügüne gelmeyiz diyorlar gelde isin icinden cik... Derdim bir degil iki degil.... :19: Ne yapim nasil yapim bilmiyorum....

benimde anneannem ile dedem ayrı tekrar evliler.İnan tam bir gerginlik bu davetiye işi o yüzden.Ama kimsenin en özel gününü maf etmesine izin verme... isteyen gelmez sen ayrım yapmadan ver herkese arkadaşım

Son düzenleme:
bizimkilerinde ailesi ayrılmak üzere canım.
Hanelerine giren parayı hesaplamak bana düşmez ama yüksek bir miktar diyeyim ben sana.
Babasının zaten 4 apartmanı var,araba galerisi var.Evdeki herkesinde maaşı maşallah diyeceğim miktarlarda ama yinede herşeyi borç harç yapmak zorunda kaldık.Aldıklarımız içinde bir dünya laf yedi o babasından.Yani düşün bizim ödeyeceğimiz şeylere dahi laf edildi...
Sağlık olsun,böyle daha çok kıymeti biliriz diyorum ama tabi bu durum nişanlımı eziyor biraz.Bizimkiler herşeyin en iyisi almaya çalışırken kendi ailesi birşey yapmayınca iyice stres yaptı o.Heresin parası kendine diyorum ama anlamıyor o.Aramız hala limoni bu hazırlık dönemleri yüzünden.Hayırlısı ile atlatırız bu stresli dönemleri hepimiz inş.Allah yardımcımız olsun

varlık içinde yokluk çekiliyor canım.
Allah yardım etsin canım dediğin gibi.
inşallah iyi olur herşey.

varlık içinde yokluk çekiliyor canım.
Allah yardım etsin canım dediğin gibi.
inşallah iyi olur herşey.

öyle tabi ama yapacak bir şey yok.Yardım Edilse hepimiz rahat ederdik muhakkak ama kimse kimseye de yardım etmek zorunda değil aslında.Bu yüzden saygı duyuyorum.İnşallah arkadaşım.Herkes için herşey iyi olur.

benimde anneannem ile dedem ayrı tekrar evliler.İnan tam bir gerginlik bu davetiye işi o yüzden.Ama kimsenin en özel gününü maf etmesine izin verme... isteyen gelmez sen ayrım yapmadan ver herkese arkadaşım

:26: Aynen katiliyorum insan ister istemez geriliyor hayirlisi olsun daha cok zamanimiz var buluruz insallah bir yolunu:26:

öyle tabi ama yapacak bir şey yok.Yardım Edilse hepimiz rahat ederdik muhakkak ama kimse kimseye de yardım etmek zorunda değil aslında.Bu yüzden saygı duyuyorum.İnşallah arkadaşım.Herkes için herşey iyi olur.[/Q
tabiki yardım etmek zorunda değil canım ama benim nişanlım babasıyla iş yapıyordu.
düzgün maaşı v.s yoktu zaten.
hakkını alamadı o nedenle kötü oldu canım.
inşallahh mutlu oluruz.

evet canım az konuşması bazen iyi bazen kötü :)
Yaa ailesi demiş ki kavga edince seni kapı önüne koyar burası benim evim der v.s
Birisi öyle yapmış akrabalarından.
birisi öyle yaptı diye genellemeye ne gerek var anlamıyorum.
o ev orda boşta duruyor hala.
kiraya vermiyor ailem.
gayette temiz güzel bir ev.
gidip bi de kiralara para mı verelim saçma sapan gururundan ?
o kiralık evleri görünce anlıycak beni.

En sevmedigim sey gennelleme yapmak...:20:

Yada birini biriyle karsilastirmak o öyle yapti sende yap gicik olurum öyle seylere... :47:

Bencede Kiralik evleri görünce karari degisecek:1: Her kavga eden esini evden kovsa oho dünyada evli cift kalmaz allah göstermesin

tabiki yardım etmek zorunda değil canım ama benim nişanlım babasıyla iş yapıyordu.
düzgün maaşı v.s yoktu zaten.
hakkını alamadı o nedenle kötü oldu canım.
inşallahh mutlu oluruz.

Kimsenin hakkı kimsede kalmaz canım:34:
İnş nişanlını ailenin verdiği evde oturmaya ikna edersin.Hani destekten geçtim köstek olmaları üzüyor beni.Baksana hazır ev var saçma sapan hurafelerle insanın aklını karıştırmışlar.Yoktan yere kira ödemek zorunda bırakmak filan.Ah ah bazen büyüklerimiz bizlerin kararlarını öylesine etkiliyor ki:50:

Son düzenleme:
En sevmedigim sey gennelleme yapmak...:20:

Yada birini biriyle karsilastirmak o öyle yapti sende yap gicik olurum öyle seylere... :47:

Bencede Kiralik evleri görünce karari degisecek:1: Her kavga eden esini evden kovsa oho dünyada evli cift kalmaz allah göstermesin

büyük şehirde iyi bir ev 800 tl den aşağı değil.
ev olmasa tabiki kirada oturucaz ama imkan varken neden değerlendirmeliyim?
haklısın canımm...
anlatamıyorum. biraz da erkekler ailelerinden etkileniyorlar sanırım.

Back