• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlı Kızların Sohbet Topiği...

bızde nısan söz ayrı olmuyo.benı ıstedıler verdı babam .sımdı elbısemı fln aldılar .tatlı yıyecekmısızz bı salon tutup .takı fln takılcak.ısmı nısan deıl ama nısan gıbı ıste.

biz de bir yaptık.Ama herkes kendi şartları dahilinde elinden geleni zaten yapar böyle maddi konularda tartışmalara girmemeye çalışın canım çok yıpranır ilişkiniz

bana 2 bılezık takacaklar zaten .her benı gorduklerındede altın takıyolar saolsunlar zaten .ama bu nısanda bana akrabaları altın takacamıs cunku onlar takmıslar zamanında.onları kaynanam alcak bana bılezık yapcakmıs .annemde almayın fln fılan demıs. ne bıleyım ya. uzuldumde..amannn yaa en ıysı hıc karısmayımm kendılerı yapsınlarr of ya:ssz:

bana 2 bılezık takacaklar zaten .her benı gorduklerındede altın takıyolar saolsunlar zaten .ama bu nısanda bana akrabaları altın takacamıs cunku onlar takmıslar zamanında.onları kaynanam alcak bana bılezık yapcakmıs .annemde almayın fln fılan demıs. ne bıleyım ya. uzuldumde..amannn yaa en ıysı hıc karısmayımm kendılerı yapsınlarr of ya:ssz:

bana takılanları da nişanlımla ikimiz gittik bileziğe çevirdik olur öyle normalde ama kız evine kalması gerekiomuş onların galiba sizinkiler bunu problem etti

evet canım sen karışma hiç nişanlınla aran bozulur.
bir de salon tutulup ne tatlısı yencek anlamadım ben.??

bizimde öyle oldu altının a sı söylenmedi valaa takıldı olduuu kadar

Bizimkilerde hiç böyle şeyler konuşmadı.Sadece kayınvalidem bir kere arayıp set mi alayım kızım yoksa bilezik mi istersin dedi. Kötü gün dostudur diye düşünüp bilezik dedim.Onun haricinde altın mevzuları açılmadı hiç.Zaten düğün olayı stresli bir iş hazırlıklarda insanlar yeterince geriliyor bir de altın maltın diye germenin alemi yok

:43: :43: :43: :43:Bu sene kisin evlenecektik o yüzden gecen sene 10 cu ayda nisanlandik ama daha seneye evlenicez deseniz aranizda en uzun nisanli ben olcammmmmm:43: :43: :43: :43:

Bizimkilerde hiç böyle şeyler konuşmadı.Sadece kayınvalidem bir kere arayıp set mi alayım kızım yoksa bilezik mi istersin dedi. Kötü gün dostudur diye düşünüp bilezik dedim.Onun haricinde altın mevzuları açılmadı hiç.Zaten düğün olayı stresli bir iş hazırlıklarda insanlar yeterince geriliyor bir de altın maltın diye germenin alemi yok

bencede olması gereken o zaten canım yaaa

canım benim bildiğim nişanda takılan herhangi bir şeye erkek tarafı el sürmez. Ya nişan masrafına gider ya da ailen bilezik filan yapabilir sana.Kayınvalidenin böyle bir şeyi söylemesi biraz abest olmuş gibi.

annem bana bılezıkk takmayacaklarını gıbı bır dusunceye kapılmıss sanırım gecmıss kendı deneyımlerınden . yoksa kendı altınımı fln almazz.oyuzden boyle bı konusma gcmıss aralarında... salon tutuluyo ıstee adı tatlı yemekmıss ama bence nısann .adetlerınde varmıss. yuzu takacazz yanıı artık neyse bılmıyomm.benım altında gozum yokk.evleneyım askımla yeter:) ıpegımızz olsun bı tane ınss

:43: :43: :43: :43:Bu sene kisin evlenecektik o yüzden gecen sene 10 cu ayda nisanlandik ama daha seneye evlenicez deseniz aranizda en uzun nisanli ben olcammmmmm:43: :43: :43: :43:

neden uzadı sizin canım?
1,5- 2 yıl nişanlı kalan arkadaşlarım var canım.
bende 1,5 yıl nişanlı kalıcam.

annem bana bılezıkk takmayacaklarını gıbı bır dusunceye kapılmıss sanırım gecmıss kendı deneyımlerınden . yoksa kendı altınımı fln almazz.oyuzden boyle bı konusma gcmıss aralarında... salon tutuluyo ıstee adı tatlı yemekmıss ama bence nısann .adetlerınde varmıss. yuzu takacazz yanıı artık neyse bılmıyomm.benım altında gozum yokk.evleneyım askımla yeter:) ıpegımızz olsun bı tane ınss

İnş arkadaşım.Anneler tedirgin olabilir bu konuda.Büyük ihtimalle onu bilezik yapacaklar düğünde birşey takmayacaklar ekstra diye düşünüp tedirgin olmuştur.Durumları yoksa zaten zorlamanında alemi yok.Ama yinede kayınvalidenin teklif etmesi hoş değil zaten onlarda size verilecekmiş.Böyle konular açıldıkça işte düşünce farklılıkları,yanlış anlamalar çok oluyor en iyisi hiç açmamak.Umarım sizinde ilk ve son olur başka problem yaşamazsınız

Annem hep kiziyor sana dedim hemen nisanlanma :26: Nisanlim mühendislik okuyor hayirlisi ile 3 cü ayda biticek.... :26: Sevgili Kayinvalidecigim 24 saat aynisini konusuyor Nisanlin okulunu bitirsin is bulsun para biriktirsin evlenirsiniz artik gina geldi:47: Istemege geldiklerinde bile ayni seyi söyledi teyzem bugün kiziyor onu dinlemeyin simdiden yavas yavas biriktirin paranizi herseyi gönlünüzce yapin bu zamanin kayinvalideler neden böyle yaaaa:19:

Annem hep kiziyor sana dedim hemen nisanlanma :26: Nisanlim mühendislik okuyor hayirlisi ile 3 cü ayda biticek.... :26: Sevgili Kayinvalidecigim 24 saat aynisini konusuyor Nisanlin okulunu bitirsin is bulsun para biriktirsin evlenirsiniz artik gina geldi:47: Istemege geldiklerinde bile ayni seyi söyledi teyzem bugün kiziyor onu dinlemeyin simdiden yavas yavas biriktirin paranizi herseyi gönlünüzce yapin bu zamanin kayinvalideler neden böyle yaaaa:19:

tabi canım yavaş yavaş biritirmek lazım.Yoksa ekstradan bir de para biriktirmeyi bekleyeceksin.Çalışıyorsan belli taksitlerin altına gir istersen nişanlının okulu bitene kadar ne kadar birikim yaparsan okadar kar ikiniz içinde.Umarım kayınvaliden ile ortak bir nokta bulursunuz.Kötü niyetten söylediğini düşünmüyorum büyük ihtimalle sizi düşünüyor, rahat edin istiyor fakat yaş ilerledikçe bazen insanlar karar verdikleri hayatın kendilerinin değil çevresindekilerin olduğunu unutup,kendilerini fazla kaptırabiliyorlar.

Belki oğlu okuduğu için öyle konuşuyordur canım.
iş güç bulduktan sonra evlenirsiniz dicem ama düğünü damadın ailesi yaparsa o zaman biriktirmeyi beklemezsiniz.
bizim para biriktirmemiz lazım. nişanlım yeni iş açıcak.
babasıyla bozuştu. düğünümüzü desteklicek kimse yok yani.

kızlar bu takı konusunu anlamış değilim yaa :19: benim nişan alışverişinde sölendi ve tamam dedik nişanda erkek tarafı 2 bilezik taktı sadece
set almadılar bizde kız tarafı bişi takmz düğünde takar gelinle damada annemlerde bna takıcaklar düğünde bizimkilerde illaki sette taklıcak deseydi olay büyüyebilirdi bende diretmedim set falan diye
2 bilezikte düğünde takcak erkk tarafı bu kadar basit takı yüzünden gerginliğe gerek yok bence düğünde altın saat takarlar bide takıp takmıcaklarını bilmıyorum bende
hiç takı meselesi yüzünden arayı açmasın kimse bence erkek tarafının gururudur takı kendi bileceği iştir sorun etmeyın ne aileler ne de siz ben set takmadılar diye çok ta üzülmüyorum diğer gelinlerinin de seti yok hani bi eksiklikte sezmiyorum ben bunda bilezik sayısında da aynı tarzda huzurunuz olsun yeter aileler anlaşır zaten takı söz konusu olmasa aillerin diyeeceği laf siz ne düşünüyorsanız odur olmalı bence sizin şerefiniz
biz hiçç konuşmadık bile kaç bilezik diye kuyumcuda seçerken kuyumcu sormuştu o zaman öğrendik 22 grdan 4 bilezik aldık 2tanesi nişanda takıldı 2tanesi düğünde takılcak
gayette normal bence

Belki oğlu okuduğu için öyle konuşuyordur canım.
iş güç bulduktan sonra evlenirsiniz dicem ama düğünü damadın ailesi yaparsa o zaman biriktirmeyi beklemezsiniz.
bizim para biriktirmemiz lazım. nişanlım yeni iş açıcak.
babasıyla bozuştu. düğünümüzü desteklicek kimse yok yani.

Aynı durumda sayılırız canım sağolsun ailem destek olmasa bu düğünün altından hayatta kalkamazdık.Allahtan bir aksilik çıkmadan son aya girdik diye dua ediyorum hep

Back