- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
arkadaşlar ben bı soru sordum bırakın adetlerı demek sıze düşmez. sız adetlere bakmıyor olabılırsınız. soruyu bılıyorsanız cevaplayın bılmıyorsanız da herkesın gorusu kendıne.
buradaki herkes parıs Londra vıyanada yasıyor sanırım :))
Sizin kayinvalideniz bizim adetlerimiz boyle sana bayramda kiyafet alisverisine cikacagiz kurbanlik hediye alacagiz deseler yok ben istemem mi dicektiniz? Biz aileleri yada karsi tarafi zorlamiyoruz ki adetleri benimseyenler zaten gerekeni yapiyor siz soylemeden takisini aliyor. Bu dusuncede olan kimse mutlu degil demissiniz benim butun akrabalarim yuklu miktarda takiyla evlendi herkeste memnun hayatindan. Doguluyum demissiniz benim erkek arkadasimin aileside dogulu fakat ben tanismaya gittigimde sevgilimin annesi bilezik takti bana dogulular bu tur seylere cok daha fazla dikkat ediyor.O kinayanlarin hepsinin dort dortlukmu olmus herseyleri...elalem ne der diye dusunen genc zihniyete cidden uzuluyorum ve ne yazikki bu dusuncede olan hickimse mutlu degil etrafimda.
Demek istedigim geline dugunde taki takilir evet.ama nisanliyken yok kurbanda bilezik yok bayramda elbise..karsiyim ve acizlik olarak goruyorum.boyle beklentiler insani yorar sadece
buradaki herkes parıs Londra vıyanada yasıyor sanırım :))
Oralarda yaşamaya gerekmiyor bu tarz senin deyiminle "adetleri" savunmak için. Yukarıda bir üye yazmış zaten, sen sana düşen "adetlerin" ne kadarını benimseyip uyguluyorsun merak ediyorum. Çok mu hoşuna gidecek kaynanan sana sırf istiyorsunuz diye o bilezigi koluna takınca?buradaki herkes parıs Londra vıyanada yasıyor sanırım :))
evet ya."çok modernim adetlere karşıyım" demesin kimse. evlenecek kıza alınan hediyeler takılar, verilen kıymetin de bir beyanıdır neticede.her eski şey kötü demek değildir.
bi düşünelim bakalım kendi kendine bilezik takan, hediye alan kayınvalide veya kayınpeder o gelininine kötü davranabilir mi? aksine kızı yerine koyar. veyahut buna hazırdır ki karşı tarafının gönlünü alma yolunda bir adım atıyor sonuçta.sevgiyi, kabulu göstermenin bin tane yolu var. Tek yolu bu değildir, ama biri de budur. ve de hoş bir jesttir.
Türk milleti gibi birbirinin varını yoğunu herşeyini inceleyen,irdeleyen dedikoducu bir ülkede yaşıyorsanız mahcup olmamak adına bunu bekleme psikolojisini de anlamanız gerekir.
gelinin annesine gelip soruyolar çünkü "aa bir şey yapmadılar mı kıza?" diye. damatın ailesine kimse sormuyor. Kadın da büyük ihtimal bu yüzden kafasına takıyor.
ha avrupada yaşarsınız,herkesin kapısı kapalıdır. düğün seramoninize 30 kişi gelir. o zaman önemsiz olur bu detaylar.
ama bu toplumda ve istesek de kurtulamadığımız bu yaşama biçiminde önemlidir.
bunu savunuyorum diye bunları yapdığımı sanmayın. 2 bilezik bir yüzükle evlendim ben. bileziğin birini de kendi ailem takmıştı.ve bu yüzden daha önce bir sorun yaşamadık şu anda da yaşamıyoruz. Ama herkes o kıymetin verildiğini görmek ister, bu yüzden açıkça talep edene de tepki vermemeliyiz
evet ya."çok modernim adetlere karşıyım" demesin kimse. evlenecek kıza alınan hediyeler takılar, verilen kıymetin de bir beyanıdır neticede.her eski şey kötü demek değildir.
bi düşünelim bakalım kendi kendine bilezik takan, hediye alan kayınvalide veya kayınpeder o gelininine kötü davranabilir mi? aksine kızı yerine koyar. veyahut buna hazırdır ki karşı tarafının gönlünü alma yolunda bir adım atıyor sonuçta.sevgiyi, kabulu göstermenin bin tane yolu var. Tek yolu bu değildir, ama biri de budur. ve de hoş bir jesttir.
Türk milleti gibi birbirinin varını yoğunu herşeyini inceleyen,irdeleyen dedikoducu bir ülkede yaşıyorsanız mahcup olmamak adına bunu bekleme psikolojisini de anlamanız gerekir.
gelinin annesine gelip soruyolar çünkü "aa bir şey yapmadılar mı kıza?" diye. damatın ailesine kimse sormuyor. Kadın da büyük ihtimal bu yüzden kafasına takıyor.
ha avrupada yaşarsınız,herkesin kapısı kapalıdır. düğün seramoninize 30 kişi gelir. o zaman önemsiz olur bu detaylar.
bunu savunuyorum diye bunları yapdığımı sanmayın. 2 bilezik bir yüzükle evlendim ben. bileziğin birini de kendi ailem takmıştı.ve bu yüzden daha önce bir sorun yaşamadık şu anda da yaşamıyoruz. Ama herkes o kıymetin verildiğini görmek ister, bu yüzden açıkça talep edene de tepki vermemeliyiz
Oralarda yaşamaya gerekmiyor bu tarz senin deyiminle "adetleri" savunmak için. Yukarıda bir üye yazmış zaten, sen sana düşen "adetlerin" ne kadarını benimseyip uyguluyorsun merak ediyorum. Çok mu hoşuna gidecek kaynanan sana sırf istiyorsunuz diye o bilezigi koluna takınca?
Bence boşver böyle taleplerde bulunmaya zira itici bulabilir karşı taraf seni ve aileni boşuna gerginlik olur, inan o altınları huzur getirmiyor.
Biz eşimle sırf şu demode adetler yüzünden düğün yapmadık ve inan o kadar stressiz ve huzurlu bir şekilde evlendik ki.. Ailelerimiz altın, elbise vs gibi saçma şeyler yüzünden yüz göz de olmadı.
şu iki yorumundan takı beklentisi içinde olduğun anlaşılıyor o zaman ara söyle istiyorum diye, Viyanada Pariste yaşamıyoruz hani benim bilezik de aynen böyle
size normal gelen beklediğiniz talep ettiğiniz şeyi burda sizce nasıl diye sorgulamak aksi cevap verenleri şamarlamak ne demek
Bana ters gelse de fikirlerine saygı duyuyorum anlatmak istediğim tek şey taleplerini yüksek tutma. Bir bilezik için gerginlik yaşamayın, değmez bence.sız yapmıyor olabılırsınız adetlerı ıstemıyo olabılırsınız saygı duyuorum ama sızde bana saygı duyun.
şamarlamıyorum kımseyı ben soru sordum cvp verıyosa her kımse versın vermıyosa da kımse benım gelenek görenek orfumu adetımı sorgulayamaz. kımse karışamaz buna.
Bana ters gelse de fikirlerine saygı duyuyorum anlatmak istediğim tek şey taleplerini yüksek tutma. Bir bilezik için gerginlik yaşamayın, değmez bence.
Nikahın olduğu için eğer oda gelecekse takılır ayrıca sana a dan z ye kıyafet almalı Ona söylüyemiyorsanız nişanlınızı söyleyin aynen şöyle de bak sizinkiler ne aradı ne sordu sen erkesinden belki böyle şeyleri bilmezsin ama bizim hatta birçok yerin adetidir canım bu kıza bayramda hadi arada nikahda var sen bi tane aldır kıyafet alınır nikahda bişey takılır de benim için çok önemli değil ama millet laf eder sizin onurunuz de almazsada bo......tan bişey git onların yanında anneni dinle ama annem dedi demearkadaşlar nısanlım samsunlu 9 aydır nısanlıyız. nısanlımın aılesı (annesi) bayram sonrası zıyarete gelecekler bize izmire yani. o ara tayin için nikah yapacağız.dugunu tayınden sonra düşünüyoruz.sorum su kaynanam cok sorumsuz, hıc sormuyor adetınız nedır, nasıl yapalım,hiç umuru değil. ailemde bayramda gelın kıza bır hedıye alınır hem senın nıkahın olacak bır sey takmaları gerekiyor dıyolar. bu nasıl oluyor takılması gerekiyor mu? ben söylemek ıstemıyorum utanıyorum açıkçası. annemde dıyor kaynanan aramıyor ben mı arayıp böyle böyle dıye soyleyeyım onun sorması gerekiyor dıyor. sızce nasıl yapalım ? adet nasıldır ? bayramda gelıne bı hedıye alınır mı ?
Cok yerinde bir yorum olmus soylediginiz her cumleye katiliyorumevet ya."çok modernim adetlere karşıyım" demesin kimse. evlenecek kıza alınan hediyeler takılar, verilen kıymetin de bir beyanıdır neticede.her eski şey kötü demek değildir.
Bu arada Trabzon luyum bizim ve onların adetinde var îstearkadaşlar nısanlım samsunlu 9 aydır nısanlıyız. nısanlımın aılesı (annesi) bayram sonrası zıyarete gelecekler bize izmire yani. o ara tayin için nikah yapacağız.dugunu tayınden sonra düşünüyoruz.sorum su kaynanam cok sorumsuz, hıc sormuyor adetınız nedır, nasıl yapalım,hiç umuru değil. ailemde bayramda gelın kıza bır hedıye alınır hem senın nıkahın olacak bır sey takmaları gerekiyor dıyolar. bu nasıl oluyor takılması gerekiyor mu? ben söylemek ıstemıyorum utanıyorum açıkçası. annemde dıyor kaynanan aramıyor ben mı arayıp böyle böyle dıye soyleyeyım onun sorması gerekiyor dıyor. sızce nasıl yapalım ? adet nasıldır ? bayramda gelıne bı hedıye alınır mı ?
Size bileziklerinizle mutluluklar o zaman:)Sizin kayinvalideniz bizim adetlerimiz boyle sana bayramda kiyafet alisverisine cikacagiz kurbanlik hediye alacagiz deseler yok ben istemem mi dicektiniz? Biz aileleri yada karsi tarafi zorlamiyoruz ki adetleri benimseyenler zaten gerekeni yapiyor siz soylemeden takisini aliyor. Bu dusuncede olan kimse mutlu degil demissiniz benim butun akrabalarim yuklu miktarda takiyla evlendi herkeste memnun hayatindan. Doguluyum demissiniz benim erkek arkadasimin aileside dogulu fakat ben tanismaya gittigimde sevgilimin annesi bilezik takti bana dogulular bu tur seylere cok daha fazla dikkat ediyor.