nişanlı geline bayramda bilezik takılır mı ?

iyi de herkes bu tip şeyleri yapabilecek kadar zengin değil ki... adam oğlunu evlendirecek diye borca harca giriyor yahu, yazıktır.

neymiş onların adetinde ? şimdi geldiklerinde ne yapmanız gerekiyormuş merak ettim gerçekten .
ayrıca aılesıyle geliyor teyzelerı ve farklı sehırdekı kardeslerı onları ağırlayacağız. nıkahtan sonra bı yer tutup yemek yıyecegız. bunlar söylenmez ama masraf acısından bakıosanız bunlarda masraf

Bizim büyük gelin 6 sene nişanlı kaldı,annem yılda iki bayram hep tepeden tırnağa bayramlık kıyafetlerini aldı bazen her güne ayrı bile aldı

Ben de 6 yıl nişanlı kaldım kayınvaldem bana hiç bişey almadı, bence bu insanın içinden gelmeli

Ben kayınvalidemle çok iyi anlaşırım arada sorunlar olsada

Annem gelinle küs konuşmuyor

Anlatmak istediğimi sen anla mutluluklar

Bir bilezik istendi diye kimsenin yuvasi dagilmaz gayette mutlu olurum. Ben istemeden yapan bir ailem ve kayinbaba kayinvalidem olacak cok sukur. Bizde bizden sonra evlenenlere takisini takariz. Sizede mutluluklar
Banada takilan takildi merak etmeyin.ama bu benim onceligim olmadi yani.olsada olur olmasada olur...hayat geline takilan bileziklerden ibaret degil yani

adetlerı yokmuş ama bız nıkah kıyafetını aldık nısanlıma sorup ve tam altın takacağız nıkahta.
benim soruma cevap vermemişsizin ama yaklaşık aynı şeyi sormuştum.
aldığınız takım en iyisinden 1500-2000 tam altında,850 tl civarı.peki sizden" bizim adetimizdir,bayram da oğlumuza ,5000 tl lik saat alacaksınız" deseler yapacak mısınız?

Konu sahibi pek atarli giderlisin masallah bu atarinj kaynanana yap da doldursunlar kollarini. Ya egitimlisinden cahiline takmislar bi adet. Altin adetlerine dikkat edildigi kadar baska bi adete dikkat edildigni goremedik henuz. dilencilikten baska bisey degil.

Adetleri bilmem ama sence arayıp böyle böyle takmanız gerekiyor demek hoş mu sence konu sahibi?
hos deıl zaten arayamıyorz yazdım da baslıkta ama kayınvalıdemın bız nıkah ıcın bayram ıcın gelecegız sızın adetınız nedır dıye sormaması sıze gore hos mudur ?

Onlar da erkekler kulübündedir derdim ama erkekler böyle tırışka şeylerle uğraşmıyorlar be :) En güzeli, helal valla.

ben masraf açısından bakmıyorum . içinizden gelmiyorsa yapmamalısınız.kıyaslamak yanlış . siz onların adetini Sorduğunuzda karşı taraf size sorup öğrenmiyorsa içinden gelmiyor demektir. sonrasında yaptırırsanız zorlama olacak . bir ihtimal zaten yapacaklar ve dile getirmiyorlar nezaketen . ben olsam ben de sana şu hediyeyi aldım demem Karşılık bekler gibi.

Onlar da erkekler kulübündedir derdim ama erkekler böyle tırışka şeylerle uğraşmıyorlar be :) En güzeli, helal valla.
Aslında her ailede uğrasmiyor biz evlenirken k.validem anneme sormuştu o da ben şunu bunu takın diyemem kendimi kötü hissederim siz nasıl biliyorsanız öyle yapın demişti.

yanı cvbı aldınız sımdı uzatıyosunuz haklı çıkarmak ıcın kendınızı saolun. yorumunuz ıcın ıyı aksamlar

iyi de herkes bu tip şeyleri yapabilecek kadar zengin değil ki... adam oğlunu evlendirecek diye borca harca giriyor yahu, yazıktır.
Ya tabikide ama diyorum ya sans isi kisi isterse yapar istemesse aramaz bil e bu durum kisiden kisiye degisir dedim ya ben gormedim sans isi birazda

arkadaşlar ben bı soru sordum bırakın adetlerı demek sıze düşmez. sız adetlere bakmıyor olabılırsınız. soruyu bılıyorsanız cevaplayın bılmıyorsanız da herkesın gorusu kendıne.

Burdaki cogu insan direk nedense onyargiya geciyor anlamis degilim konu cok saptiriliyor .
Neyse cnm ben nisanlandigimda 2 bilezik takti kayinvaldem sonra bayramda geldiler o sira ablamda dogum yapmisti hatta bizdeydi kayinvaldem bebise altin takti o sirada beni cagirdi bilezigi koluma takti ben sasirdim beklemiyodum yani oluyomus bana takmisti kayinvalidem

gerçekten iyi niyetiyle yardımcı olan ınsanlara tsekkur ederım. daha fazla yorum yapmayacağım. dalga geçenleri,saçma sapan laf edenlerı kendı hallerıne bırakıyorum. nıtekım her konuda varlar zaten kendılerını bellı edıyorlar. ıyı aksamlar

Aslında her ailede uğrasmiyor biz evlenirken k.validem anneme sormuştu o da ben şunu bunu takın diyemem kendimi kötü hissederim siz nasıl biliyorsanız öyle yapın demişti.

İşin püf noktası aile olarak, kültürel olarak dengini bulmak bence. Benden habire altın bekleyen, bunlara atarlanan aileyle birleşmek istemem. Bu artık adetten çıkıyor, karakter ve kültürel mesele oluyor. Bu konuda da denk değiller. Adeti sorulduğunda adetinin olmadığını söyleyip bir şey talep etmeyen kayınvalideye düşen aile tam tersi. O kadın da bilirdi istemeyi, yok demiş. Demek ki ya bunlara değer vermiyor, ya da aşmış mütevazi biri. Takdir ettim. Ama yazık olmuş kadına.

bizim buralarda da bayramda geline hediye altın takılır ama şart diye birşey yok
takarlarsa takarlar takmazlarsada dünyanın sonu değil bence hiç dile getirmeyin bile böyle şeyler için hiç yüz göz olmayın

şahsen ben eşimle evlenirken kimse bana bişey takmadı eşim herşeyi kendisi yapacaktı eşya düğün altın vs bende eşimi fazla masrafa sokmak istemedim sözde 1 alyans taktı eşim bana

evlenirkende elegüne karşı mahçup olamayalım diye eşimle çarsıdan 4 tane sahte bilezik aldık taktım evlendim ailemde anlayıs gösterdi
ozaman şartlar bunu gerektiriyodu

ogünlerin acısını çıkardım ama geçen bayramdada 8 tane burma bilezik aldı eşim bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…