iyi de herkes bu tip şeyleri yapabilecek kadar zengin değil ki... adam oğlunu evlendirecek diye borca harca giriyor yahu, yazıktır.Bizin adetlerimizde de var ama ben gormedim orasi ayri.. kuzenime bayramda kv bir cift bilezik takti izine geldiklerinde de kalin bir kunye hediye almisti. Bu islerde biraz kismet isi deger verme isidir yani.. takilmasi alinmasi karsi tarafa aittir yani.. sen istedigin kadar yap et karsisi umursamiyorsa bisey yapmaz takilma bosver.. isterlerse sormadan zaten yaparlar.. etrafimda yapan insanlar var ama kisiye kalmis mutluluklar ...
ayrıca aılesıyle geliyor teyzelerı ve farklı sehırdekı kardeslerı onları ağırlayacağız. nıkahtan sonra bı yer tutup yemek yıyecegız. bunlar söylenmez ama masraf acısından bakıosanız bunlarda masrafneymiş onların adetinde ? şimdi geldiklerinde ne yapmanız gerekiyormuş merak ettim gerçekten .
Banada takilan takildi merak etmeyin.ama bu benim onceligim olmadi yani.olsada olur olmasada olur...hayat geline takilan bileziklerden ibaret degil yaniBir bilezik istendi diye kimsenin yuvasi dagilmaz gayette mutlu olurum. Ben istemeden yapan bir ailem ve kayinbaba kayinvalidem olacak cok sukur. Bizde bizden sonra evlenenlere takisini takariz. Sizede mutluluklar
benim soruma cevap vermemişsizin ama yaklaşık aynı şeyi sormuştum.adetlerı yokmuş ama bız nıkah kıyafetını aldık nısanlıma sorup ve tam altın takacağız nıkahta.
hos deıl zaten arayamıyorz yazdım da baslıkta ama kayınvalıdemın bız nıkah ıcın bayram ıcın gelecegız sızın adetınız nedır dıye sormaması sıze gore hos mudur ?Adetleri bilmem ama sence arayıp böyle böyle takmanız gerekiyor demek hoş mu sence konu sahibi?
Onlar da erkekler kulübündedir derdim ama erkekler böyle tırışka şeylerle uğraşmıyorlar be :) En güzeli, helal valla.Bi de nişanlı samsunluymus,hemsehri sayiliriz bence bayramda bilezik olayina hiç girmeyin bizim oralarda böyle bi adet yok çünkü. Kıyafet alınır ya da daha başka hediyeler.
Şu adetler gelenekler bi de erkek tarafının lehine olsa be ya
ben masraf açısından bakmıyorum . içinizden gelmiyorsa yapmamalısınız.kıyaslamak yanlış . siz onların adetini Sorduğunuzda karşı taraf size sorup öğrenmiyorsa içinden gelmiyor demektir. sonrasında yaptırırsanız zorlama olacak . bir ihtimal zaten yapacaklar ve dile getirmiyorlar nezaketen . ben olsam ben de sana şu hediyeyi aldım demem Karşılık bekler gibi.ayrıca aılesıyle geliyor teyzelerı ve farklı sehırdekı kardeslerı onları ağırlayacağız. nıkahtan sonra bı yer tutup yemek yıyecegız. bunlar söylenmez ama masraf acısından bakıosanız bunlarda masraf
Aslında her ailede uğrasmiyor biz evlenirken k.validem anneme sormuştu o da ben şunu bunu takın diyemem kendimi kötü hissederim siz nasıl biliyorsanız öyle yapın demişti.Onlar da erkekler kulübündedir derdim ama erkekler böyle tırışka şeylerle uğraşmıyorlar be :) En güzeli, helal valla.
yanı cvbı aldınız sımdı uzatıyosunuz haklı çıkarmak ıcın kendınızı saolun. yorumunuz ıcın ıyı aksamlarbenim soruma cevap vermemişsizin ama yaklaşık aynı şeyi sormuştum.
aldığınız takım en iyisinden 1500-2000 tam altında,850 tl civarı.peki sizden" bizim adetimizdir,bayram da oğlumuza ,5000 tl lik saat alacaksınız" deseler yapacak mısınız?
bu kafayla sizi gerçekten mutsuz bir evlilik bekliyor.ayrıca aılesıyle geliyor teyzelerı ve farklı sehırdekı kardeslerı onları ağırlayacağız. nıkahtan sonra bı yer tutup yemek yıyecegız. bunlar söylenmez ama masraf acısından bakıosanız bunlarda masraf
Ya tabikide ama diyorum ya sans isi kisi isterse yapar istemesse aramaz bil e bu durum kisiden kisiye degisir dedim ya ben gormedim sans isi birazdaiyi de herkes bu tip şeyleri yapabilecek kadar zengin değil ki... adam oğlunu evlendirecek diye borca harca giriyor yahu, yazıktır.
iyi de herkes bu tip şeyleri yapabilecek kadar zengin değil ki... adam oğlunu evlendirecek diye borca harca giriyor yahu, yazıktır.
arkadaşlar ben bı soru sordum bırakın adetlerı demek sıze düşmez. sız adetlere bakmıyor olabılırsınız. soruyu bılıyorsanız cevaplayın bılmıyorsanız da herkesın gorusu kendıne.
Valla orasını hatırlamıyorum ablam nişanlıyken o şekilde yapılmıştı ama süsünü falan inan hatırlamıyorum :))Alinan kurbanligi kurdeleyle nazar boncuguyla susluyorlar mi sizdede?
Aslında her ailede uğrasmiyor biz evlenirken k.validem anneme sormuştu o da ben şunu bunu takın diyemem kendimi kötü hissederim siz nasıl biliyorsanız öyle yapın demişti.
bizim buralarda da bayramda geline hediye altın takılır ama şart diye birşey yokarkadaşlar nısanlım samsunlu 9 aydır nısanlıyız. nısanlımın aılesı (annesi) bayram sonrası zıyarete gelecekler bize izmire yani. o ara tayin için nikah yapacağız.dugunu tayınden sonra düşünüyoruz.sorum su kaynanam cok sorumsuz, hıc sormuyor adetınız nedır, nasıl yapalım,hiç umuru değil. ailemde bayramda gelın kıza bır hedıye alınır hem senın nıkahın olacak bır sey takmaları gerekiyor dıyolar. bu nasıl oluyor takılması gerekiyor mu? ben söylemek ıstemıyorum utanıyorum açıkçası. annemde dıyor kaynanan aramıyor ben mı arayıp böyle böyle dıye soyleyeyım onun sorması gerekiyor dıyor. sızce nasıl yapalım ? adet nasıldır ? bayramda gelıne bı hedıye alınır mı ?