Normalde nisanli kiza bayramda giyecek biseyler alinir ama sizde nikahta olacakmis. Bilezik olmasa bile biseyler takilmasi gerekir bencede.
Bu arada birakin bu adetleri diyenleri anlamiyorum.
Abartildiginda bende kiziyorum ama boylesi adetlerde guzel seyler.
Zaten hep birakin yahu diyerek eski geleneklerimizi unutuyoruz. Bari bir kac adet kalsin ..
gercekten bu adetler ah adetler sacmalik diyenler sanirim biraz dar dusunuyorlar.
burda bahsedilen bir tek bilezik degil benim gorusum.
biim ildigimiz gelin kiz azcik simartilir biraz ilgi gosterilir. bunuda havai fisek patlatarak ilgili bir kompizisyon yazip okuyarak yapamayacaklarina gore ufak tefekte olsa hediye alirnir. guzel suslenir. bir cikolatami alinir guzel bir pakete konulur.
makset dusunmus olmak ilgi gostermek.
ama benim gozlemledigim (kendimdede ne yazikki ysadim) simdiki erkek anneleri pek bedavaci gecinmeyi seviyor.
burada nisana gelirken bir nisan cikolatasi yaptirmaktan kacinan kv min kafasina BUYUK bir tas gonderiyorum.
bayram icin bir bile (30 yaslarina yeni basacak bir cift olarak) gittigimiz bir yerde cocuk varza hos bir paket yapip iki cikolata bir balon bisey gotururuz. yazin ziyarete gittigimiz akrabalarimiza zarif biseyler almayi, yemege gittigimiz yere eli bos gitmeyip ya bir tatli yapip yada almayi dusunuruz ihmal etmeyiz.
sanirim bu tarz seyleri bicogunuz yapiyorsunuzdur.
hal boyleyken nisan gibi nikah gibi dugun gibi genc kizin ilk nisanli bayrami gibi onemli gunlerde sayin erkek tarafini eli bos gormek herkesi uzer ve sinirlendirir.
kiz atarafi niye bos duruyor diyenlere tabiki durmasin ki durmuyor diyorum.
ornegin, nisanima gelen 10 kusur kisilik erkek takimi gurubunu iyi agirmalak icin herseyi kendi kazancimdan odemis, pijamasidir terligidir parfumudur almis. kv ye yatak takimi yaptirmis birisi olarak. karsilastigim duruma kizlaya uzulmeye son derece hakkim var diye susnuyorum.
burdaki konu sahibine tavsiyemde bu yondedir. esine yada nisanlina karsi duygularin iki hediye icin degismez ama iz kalir. bende feci kaldi halen daha dusundukce sinir oluyorum hic birinin yuzunu gormek istemiyorum.
bu yuzden nisanlina guzel bir dille soyle boyle boyle yapilir bizde, gerekirse durumun yoksa bende yardimci olayim ama ailemle aramiz bozulmasin uc bes bisey getirin gonuller kirilmasin de diyorum.
istedigin hediyeden ne cikar ne iki yuzluluk diyenlere ithafen, ne yazikki dag basinda tek basimiza yasamiyoruz mahlle baskizi kiz annesi beklentisi diye bisey var. genc nisanli azcik ilgi isteyen yaratilmis bir ruh var.
sira altin dizilsin demiyo kimse zaten, durumlari hic yoksa guzel bir cikolata sepeti yapacak kadarda durumlari yok degildir heralde. hatta malzemeleri alip evde yapsinlar ucuza gelir.
durumlari varsa bir bilezik almak atla deve degildir heralde. omru hayatta bir kere nisanli bayrami olacak bu kizin ve o bayramda bu bayram.
kisaca artik bu mevzu gercekten baydi. evet biz genc kizlar (bir zmnlar bende genctim :) ) olarak ilgi bekliyoruz, hediye bekliyoruz, buyuk yada kucuk dusunulmus olmak istiyoruz.
bunu gostermenin baska yolu varsa onlarada acigiz.