- 4 Eylül 2013
- 1.513
- 1.560
arkadaşlar nısanlım samsunlu 9 aydır nısanlıyız. nısanlımın aılesı (annesi) bayram sonrası zıyarete gelecekler bize izmire yani. o ara tayin için nikah yapacağız.dugunu tayınden sonra düşünüyoruz.sorum su kaynanam cok sorumsuz, hıc sormuyor adetınız nedır, nasıl yapalım,hiç umuru değil. ailemde bayramda gelın kıza bır hedıye alınır hem senın nıkahın olacak bır sey takmaları gerekiyor dıyolar. bu nasıl oluyor takılması gerekiyor mu? ben söylemek ıstemıyorum utanıyorum açıkçası. annemde dıyor kaynanan aramıyor ben mı arayıp böyle böyle dıye soyleyeyım onun sorması gerekiyor dıyor. sızce nasıl yapalım ? adet nasıldır ? bayramda gelıne bı hedıye alınır mı ?
sizin adetinize bagli sanirim, bizdede nisanda dugunde bayramda hele kurban bayraminda nisanli kiza cok seyler yapilir. bilezik bayramlik koc elbise taki.
ama karsi tarafin ne dusundugu onemli, zira bende kv den hic bisey gormedim. zaten taki takmalarini beklemiyordum ama bir hediyelik bile gormedim. kisaca karsi tarafa bagli. hicbirsey takmayada bilirler, almayadabilirler. hazirlikli ol. ama eger ailende sorun olcaksa nisanlina biraz citlat gerekirse acik acik soyle. sonra tatsizlik olmasin.