nişanlı geline bayramda bilezik takılır mı ?

arkadaşlar nısanlım samsunlu 9 aydır nısanlıyız. nısanlımın aılesı (annesi) bayram sonrası zıyarete gelecekler bize izmire yani. o ara tayin için nikah yapacağız.dugunu tayınden sonra düşünüyoruz.sorum su kaynanam cok sorumsuz, hıc sormuyor adetınız nedır, nasıl yapalım,hiç umuru değil. ailemde bayramda gelın kıza bır hedıye alınır hem senın nıkahın olacak bır sey takmaları gerekiyor dıyolar. bu nasıl oluyor takılması gerekiyor mu? ben söylemek ıstemıyorum utanıyorum açıkçası. annemde dıyor kaynanan aramıyor ben mı arayıp böyle böyle dıye soyleyeyım onun sorması gerekiyor dıyor. sızce nasıl yapalım ? adet nasıldır ? bayramda gelıne bı hedıye alınır mı ?

sizin adetinize bagli sanirim, bizdede nisanda dugunde bayramda hele kurban bayraminda nisanli kiza cok seyler yapilir. bilezik bayramlik koc elbise taki.
ama karsi tarafin ne dusundugu onemli, zira bende kv den hic bisey gormedim. zaten taki takmalarini beklemiyordum ama bir hediyelik bile gormedim. kisaca karsi tarafa bagli. hicbirsey takmayada bilirler, almayadabilirler. hazirlikli ol. ama eger ailende sorun olcaksa nisanlina biraz citlat gerekirse acik acik soyle. sonra tatsizlik olmasin.

ama ben orda açıklıyorum tayın ıcın nıkah vs. memurum ve bunu yapmam gerekiyor hemde ıstıyorum. okumadan yazıyorlar

iste bak senin durumundada ayni sey oluyo, nikahiniz kiyiliyo ama kari koca sayilmiyosunuz ayni evde yasamaya baslamiyosunuz.

adetler önemlidir ama bazi seyleride zorlamamak gerek, simdi telefonda öyle bi talepte bulunursaniz bu olay ilerde huzurunuzun bozulmasina neden olabilir cogu arkadasda bunu anlatmaya calismis. bi bilezik veya altin parcasi yüzünden simdiden gerginlik olmasin

değer verilme parayla takıyla olmaz
bi düşünelim bakalım kendi kendine bilezik takan, hediye alan kayınvalide veya kayınpeder o gelininine kötü davranabilir mi? aksine kızı yerine koyar. veyahut buna hazırdır ki karşı tarafının gönlünü alma yolunda bir adım atıyor sonuçta.sevgiyi, kabulu göstermenin bin tane yolu var. Tek yolu bu değildir, ama biri de budur. ve de hoş bir jesttir.

iste bak senin durumundada ayni sey oluyo, nikahiniz kiyiliyo ama kari koca sayilmiyosunuz ayni evde yasamaya baslamiyosunuz.

adetler önemlidir ama bazi seyleride zorlamamak gerek, simdi telefonda öyle bi talepte bulunursaniz bu olay ilerde huzurunuzun bozulmasina neden olabilir cogu arkadasda bunu anlatmaya calismis. bi bilezik veya altin parcasi yüzünden simdiden gerginlik olmasin

karı koca sayılıyoruz bız evlılık aktini gerceklestırıyoruz . bu resmı bı olay.karı koca sayılmak ıcın ılla aynı ev gecerlı deıl.buna katılamıyorum af buyrun.

şu iki yorumundan takı beklentisi içinde olduğun anlaşılıyor o zaman ara söyle istiyorum diye, Viyanada Pariste yaşamıyoruz hani benim bilezik de aynen böyle

size normal gelen beklediğiniz talep ettiğiniz şeyi burda sizce nasıl diye sorgulamak aksi cevap verenleri şamarlamak ne demek

Halbuki ayni atari erkek tarafina yapsa hic bir sorun kalmayacak.

evet ya."çok modernim adetlere karşıyım" demesin kimse. evlenecek kıza alınan hediyeler takılar, verilen kıymetin de bir beyanıdır neticede.her eski şey kötü demek değildir.
bi düşünelim bakalım kendi kendine bilezik takan, hediye alan kayınvalide veya kayınpeder o gelininine kötü davranabilir mi? aksine kızı yerine koyar. veyahut buna hazırdır ki karşı tarafının gönlünü alma yolunda bir adım atıyor sonuçta.sevgiyi, kabulu göstermenin bin tane yolu var. Tek yolu bu değildir, ama biri de budur. ve de hoş bir jesttir.
Türk milleti gibi birbirinin varını yoğunu herşeyini inceleyen,irdeleyen dedikoducu bir ülkede yaşıyorsanız mahcup olmamak adına bunu bekleme psikolojisini de anlamanız gerekir.
gelinin annesine gelip soruyolar çünkü "aa bir şey yapmadılar mı kıza?" diye. damatın ailesine kimse sormuyor. Kadın da büyük ihtimal bu yüzden kafasına takıyor.
ha avrupada yaşarsınız,herkesin kapısı kapalıdır. düğün seramoninize 30 kişi gelir. o zaman önemsiz olur bu detaylar.
ama bu toplumda ve istesek de kurtulamadığımız bu yaşama biçiminde önemlidir.
bunu savunuyorum diye bunları yapdığımı sanmayın. 2 bilezik bir yüzükle evlendim ben. bileziğin birini de kendi ailem takmıştı.ve bu yüzden daha önce bir sorun yaşamadık şu anda da yaşamıyoruz. Ama herkes o kıymetin verildiğini görmek ister, bu yüzden açıkça talep edene de tepki vermemeliyiz
Yakinda esimin bi arkadasi evlendi.kiza oyle seyler taktilar oyle bir ev dugun yaptilarki dillere destan.yani sizin zihniyetinizle kiza cok deger verdiler.
Ayni aile o kiza haftada su gun temizlige geleceksin.ailene gidecegine biz karar verecegiz,babani sevmedik o evine gelip gitmeyecek..vs vs..kiz suan bosanma asamasinda.....altin bir guzellik olabilir hediyedir karsi degilim.ama bunun zorunlu gorunmesine ve altin takilan kesime sansli gozlerle bakilmasina karsiyim....
Degil arkadasim..benim kayinvalidem bana hicbirsey takmadi ama aileme deger vermesi,ben hastayken ilgilenmesi,esime hep beni savunmasi dunyalara bedel.
Yani bu is takiyla bilezikle olmuyor.hic bir bilezik deger statusunu kazandirmaz kimseye

Kültürel ve imkanlara göre değişiyor. Kimisi altın alıyor, elbise, ufak bir hediye , ya da sepette yumurta , reçel v.s :)

Genelde aileler kızların kafasına böyle direktifler sokuyor, onlarda nişanlısına soyluyor, eğer imkanı varsa ikiletmiyor yoksa kavga çıkarıyor er :)

Belki kendileri zaten getireceklerdir, şansa bırakmak istemiyorsanız nişanlınıza şaka yolu sorun :)

Üzmeyin kendinizi ve nişanlınızı böyle şeyler için.

karı koca sayılıyoruz bız evlılık aktini gerceklestırıyoruz . bu resmı bı olay.karı koca sayılmak ıcın ılla aynı ev gecerlı deıl.buna katılamıyorum af buyrun.

Burada tayin icin erken nikah yapipta dugun oncesi ayrilik yasayanlar nikah iptali davasi aciyor, bosanma davasi degil. Kendilerini evli saymadiklari icin bosanmis gorunmek istemiyorlar. Cunku ortada bir evlilik yok.

Şu dayatmayla altın aldırmayı, miletin peşinden bu kadar söylenmeyi, elalemin zırt pırt kıza mal getirip takmaya durumu var mı yok mu düşünmeden körü körüne sadece istemeyi ve beklemeyi güzel adetlerimizle karıştırmayın. Millet zorla altın aldığu kızı mı evladı gibi sevecekmiş? Güleyim bari. Bana göre de " o kadar para verdim aldım, artık ben ne dersem o" zihniyeti oluşuyor millette. Türkiye'de gelin-kaynana ilişkileri bilmesek inanacaz. :))

Hediye, jest, sevgi gösterme dediğiniz şey içten gelerek yapılır. Baskıyla değil. Bunları birbirine karıştırmayın. Millet oğlunu evlendirmekten bezmiş. Arayıp adet madet sormayan kaynanayı takdir ettim. Kimse kusura bakmasın da düğün arifesinde kız ailesine pek yüz vermeye gelmiyor. Habire istek istek istek, altın da altın. Sormazlar nı sen gelin olarak hangi adetleri yerine getiriyorsun diye? Kaynananın evinin işini görmeye gidiyor musun, ihtiyacını soruyor, sık arıyor musun, kayınvalide evine evleniyor musun önce ondan haber ver. "Hangi devirdeyiz" savunması 2 taraflı işte.

Yakinda esimin bi arkadasi evlendi.kiza oyle seyler taktilar oyle bir ev dugun yaptilarki dillere destan.yani sizin zihniyetinizle kiza cok deger verdiler.
Ayni aile o kiza haftada su gun temizlige geleceksin.ailene gidecegine biz karar verecegiz,babani sevmedik o evine gelip gitmeyecek..vs vs..kiz suan bosanma asamasinda.....altin bir guzellik olabilir hediyedir karsi degilim.ama bunun zorunlu gorunmesine ve altin takilan kesime sansli gozlerle bakilmasina karsiyim....
Degil arkadasim..benim kayinvalidem bana hicbirsey takmadi ama aileme deger vermesi,ben hastayken ilgilenmesi,esime hep beni savunmasi dunyalara bedel.
Yani bu is takiyla bilezikle olmuyor.hic bir bilezik deger statusunu kazandirmaz kimseye
yani boşuna açıklıyorsunuz bana. mesajımda da yazdım bende altınsız takısız evlendim. gayet mutluyum. ben mutluluk bununla ilgili demedim. ama altın isteyenleri öcü gibi görmek nedir?

Burada tayin icin erken nikah yapipta dugun oncesi ayrilik yasayanlar nikah iptali davasi aciyor, bosanma davasi degil. Kendilerini evli saymadiklari icin bosanmis gorunmek istemiyorlar. Cunku ortada bir evlilik yok.
pekı tmm ben memur deılım ve kuralları kanunları bılmıyorum tmm sız haklısınız saolun tskler :)))

Size bileziklerinizle mutluluklar o zaman:)
Bir bilezik istendi diye kimsenin yuvasi dagilmaz gayette mutlu olurum. Ben istemeden yapan bir ailem ve kayinbaba kayinvalidem olacak cok sukur. Bizde bizden sonra evlenenlere takisini takariz. Sizede mutluluklar

nişanlım ve ailesini seviyorum ve saygı duyuyorum öyle veya böyle. sızin gibi insanlara aynı duyguları beslemıyorum ve böyle davranıyorum. konuma yorum yapmazsınız olur bıter.

Saygidan falan degil. Tepki gosterip is bozulacak diye korkunuzdsn baska birsey degil. Bilezik almasinlar bakalim ben o zaman gorurum saygiyi.

arkadaşlar ben bı soru sordum bırakın adetlerı demek sıze düşmez. sız adetlere bakmıyor olabılırsınız. soruyu bılıyorsanız cevaplayın bılmıyorsanız da herkesın gorusu kendıne.
onların adetinde yok demekki . sadece sizin adetiniz olmaz. siz arayıp sordunuz mu sizin adetlerde damada ne almam gerekiyor diye ?

X