• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım, ailesi, evlilik karmaşası...

Anlamadım ki.. kv ile kb ile aranız iyi diğer akrabalarla mı kötü??
Onlarla da ne iyi ne kötü .
Aynı hiç bir farkı yok .
Bir lafları sözleri olmadı ama hiç bir zaman yanımızda olmadılar.
Gelmediler, ilgilenmediler .
Ama anne baba olduğu için , onları ayırıyorum .
Hakları var nede olsa

Ben üzülüp ağlarken onlar gayet mutlu mesut hayatlarını yaşamaya devam ettiler
Nisanlimin bir kuruş parası yokken onlar tatile gittiler .
Aile kavramı onlarda yok .
Ben niçin üzülen taraf olmaktan bir türlü çıkamıyorum?
Yarın bir gün benim ailem derse , ailesinin yanına gitmekte özgür .
Ben el kiziyim .
Evet
Anne baba candir
Ama ben el olarak onun için neler yaptım.
Yine de anne ve babasını ayırarak konuşuyorum .
Onların bedduasini almak asla istemem.
Ama kardeşler nerde ?
Yok..
Şimdiye kadar nerde iseler oraya gitsinler

Benim eşim yıllarca çalıştığını ailesine harcamış. Ebeveynlerine köyde ev yapma, ablasının bir kıtadan diğerine taşınırken tüm masraflarını karşılama( boşanma, ulaşım, yeni ev eşyaları, kirası gibi), diğer ablasının patlattığı kredi kartlarını ödeme vs. O kadar çalışıp iyi kazanmasına rağmen 5 kuruş parası yoktu. Evlendikten sonrada sıkıştıklarında para vermeye devam ettik. Ben hep iyi davrandım, görmemeye çalıştım yaptıklarını ama çocuğumuz olup muslukları kapayınca bizden kötüsü olmadı. Kv bana bariz bir şekilde kötü davranıyor, benimle ilgili çözemediğim bir hırsı var. Bende ilk başlarda sizin gibi üstüme alındım. Olay benimle alakalı sandım. Olayın sizle veya benimle ilgisi yok. Kendi çözülmemiş ailevi problemleri. Değer vermedikleri kişi eşim/sizin nişanlınız. Yapacağınız en büyük hata buna dahil olmaktır bence. Görmezden gelin, samimi olmayın,mesafenizi koruyun. Ama benim evime gelmesin gibi sert çıkışlar yapmayın. Nişanlınızla aranıza bir çizgi çekmiş olursunuz. Araya mesafeyi yanlış insanla koymayın.

Benim eşim yıllarca çalıştığını ailesine harcamış. Ebeveynlerine köyde ev yapma, ablasının bir kıtadan diğerine taşınırken tüm masraflarını karşılama( boşanma, ulaşım, yeni ev eşyaları, kirası gibi), diğer ablasının patlattığı kredi kartlarını ödeme vs. O kadar çalışıp iyi kazanmasına rağmen 5 kuruş parası yoktu. Evlendikten sonrada sıkıştıklarında para vermeye devam ettik. Ben hep iyi davrandım, görmemeye çalıştım yaptıklarını ama çocuğumuz olup muslukları kapayınca bizden kötüsü olmadı. Kv bana bariz bir şekilde kötü davranıyor, benimle ilgili çözemediğim bir hırsı var. Bende ilk başlarda sizin gibi üstüme alındım. Olay benimle alakalı sandım. Olayın sizle veya benimle ilgisi yok. Kendi çözülmemiş ailevi problemleri. Değer vermedikleri kişi eşim/sizin nişanlınız. Yapacağınız en büyük hata buna dahil olmaktır bence. Görmezden gelin, samimi olmayın,mesafenizi koruyun. Ama benim evime gelmesin gibi sert çıkışlar yapmayın. Nişanlınızla aranıza bir çizgi çekmiş olursunuz. Araya mesafeyi yanlış insanla koymayın.
Para söz konusu olunca insan evladıgini bile siliyor:(

Evliligimize çok az kaldı.
Bu konuşma olmasının sebebi bu .
Kendilerinden beni iyice uzaklastirdilar.
Yok saydilar
Insan yerine koyamadılar .
Yapamıyorum iste.
Belki yanlış ama istemiyorum
Oooo bence cok abartmıssın seni insan yerıne koymasalar oğullarıyla evlenme ıtıraz ederlerdı.yanı sunu anlayamıyorum ıkı farklı ınsan evlenıyor belkı sız yakın ılıskılerden hoslanıyoesunuz ama karsınızdakı aıle mesafelı davranmaktan yana belkı sızı aradıgında rahatsız edecegını dusunuyor yanı ınsanları zamanla tanıyıp ona gore davranmak yerıne zavalla nısanlınıza baskı yapıp kendı yasam seklınızı dogrunuz dayatmak nıye

Para söz konusu olunca insan evladıgini bile siliyor:KK43:

Aslında silmek değil. Kötü niyetli olduklarından da değil. Yıllarca ailenin yükünü sırtlamış ama kendi kurduğu ailemiz artık öncelikli duruma gelince ilk başta anlayamadılar. Hep alıştılar ne yaparsak yapalım o g.tümüzü toplar diye yaşamaya. Bir iyiliği yıllarca yapınca görev gibi üstünüze yapışır. Yapamadığınız bir anda kabahatli ilan edilirsiniz ya durum o. Şimdi bu durumu sindirme sürecindeyiz. Hayırlısı diyoruz.

Evime gelen misafir yedi kat el olsa guleryuzle ağrılarım. Yok aradı yok aramadı, 5 kere gittim 3 kere aradılar gibi hesaplara hiç gerek yok. Aramazlarsa aramasınlar, hatta aramasınlar yani ne kafam rahat olur ama misafir berekettir, evi ev yapar. Bana sanki insanları ağırlamak istemeyip bahane olarak kullanmissiniz gibi geldi.

Evliligimize çok az kaldı.
Bu konuşma olmasının sebebi bu .
Kendilerinden beni iyice uzaklastirdilar.
Yok saydilar
Insan yerine koyamadılar .
Yapamıyorum iste.
Belki yanlış ama istemiyorum

Tamamda boyle konusarak sadece kendinize ve evliliginize zarar verdiniz
Ofkeyle kalkan zararla oturur
Politik olun
Soyle dusunun siz nisanlinizi sevmiyormusunuz? Benim esimin huzuru herseyden onemlidir. Inanin tum evliliklerde boyle seyler olabilir ama dinamigi ve tepkileri farklidir sorun haline gelmeden cozulmeli. Orasi esinizinde evi olacak ve en azindan anne baba kardesi isteyerek heyecanla karsilamak isteyecek. Ben degilde biz demeye calisin. O zmn sorunlar daha kolay cozulur veya sorun haline bile gelmez. Sakin olmaya calisin. Hatta nisanliniza daha ilimli bir konusma yapip ona aslinda guvendiginizi evinizde onceligin ikiniz olacagini zamanla hersyi elele halledeceginizi onun icin fedakarlik yapabileceginizi ama aslinda onun sizi ezdirmeyecegini bildiginizi soyleyebilirsiniz. Simdi siz kar tanesini yuvarladiniz karsiniza dev bir top olarak cikmasin

Anne babasini ayri tutuyorum demissinz geriye kardesleri kaliyor, iyi de kardesleri de sizi surekli arayip sormak zorunda degil ki ne bileyim ben kardesimn nisanlisini aman arayayim falan demem cok yakin degilsem, kardesime sorarim bir ihtiyacn var mi falan diye...bana sacma gelir ben nisanlandim beni aramadilar falan filan ben insanlarla mesafeli olmayi seviyorum ayrica isim yok da arayip milleti mi pohpohliycam ben de nisanlandim evlendim ama kendimi premses ilan edip ilgi beklemedim gereksiz seyler sizn nisanlinzla araniz onemli olan, zate nisanliliktaki kavgalarda boyle sacma seylerden cikiyor takilmayin bunlara tadinj cikarn

İlerde şöyle olursa ben de böyle yaparım. Ben böyle yaparsam sen de şöyle yaparsan onlar da böyle böyle yaparlarsa...... siz sadece bu konu için mi, yoksa genel olarak mı böyle gelecekle ilgili senaryolar kurarak kendinizi mutsuz ediyorsunuz? Hele bi evlenin bakalım da evinize gelen olursa o zaman düşünürsünüz. Siz beni insan yerine koymadılar beni yok saydılar diyorsunuz ama belki de insan yerine koymadıkları, yok saydıkları siz değil nişanlınızdır. Kardeşime değer verdiğim için, özel günlerde eşini ararım. Kardeşim mutlu olsun diye sadece. Ona değer vermesem ne diye kadını arayıp anneler günün kutlu olsun, Doğum günün kutlu olsun vs. Deyim ki! Belki siz evlendikten sonra bırakın gelmeyi aramayacaklar bile. Ne diye şimdiden mutsuz oluyorsunuz

Sizi yok saymaktan kastınız kastınız nedir?
Gelip sizi isteyip nişan yapmadılar mı ?
Anlayamadım da konuyu tam

Merhaba hanımlar, sizlerin fikirlerine inanılmaz ihtiyacım var ...
Inanılmaz derecede kendimi çıkmazın içinde hissediyorum.
Sanki başkasının hayatını yaşıyorum .
Sürekli olarak dogrusu bu ama böyle olmalı bu cümlelerden bunalmış durumdayim.
Konuya girmek istiyorum.
Nisanlimin ailesi ile hiç bir şekilde laf söz olmadı ancak nisandan sonra hiç bir şekilde görüşülmedi ....
Biz bir kaç kez bayram ziyareti için gittik.
Onda da geri ne aranildik nede gelen oldu ..
Biz anlamlandiramadik.
Mesala, bir kez olsun beni bir kisi arayıp, nasılsın demedi..
Bu tarz çok fazla olay oldu .
Çok fazla sorunla karşılaştık
Çok fazla şeyi yalnız hallettik.
Bazen tukendik, bazen yorulduk ama vazgecmedik .
Gelelim bugünkü soruna; bu akşam nisanlim ile ağustos ayında evlilik tarihimiz olduğu için bir konuşma geçti aramızda
Bunu konuşmak isteyen bendim .
Konu tam olarak şöyle gelişti, ben bunca zaman hic bir şekilde aranilmadim sorulmadım.
Yok sayıldım.
Annen ve babani tenzi ediyorum .
Onların hakkı ödenmez.
Dünyaya getirip büyütmüş ama diğerleri olurda bu saatten sonra evimize gelmeye kalkar ise ben istemem dedim.
Kendisi de kovalicak misin dedi .
Bende kovalayamam ama belli ederim dedim.
Soğuk ve mesafeli olarak .
Evine gelen düşmanin bile olsa öyle davranmak çok yanlış değil mi dedi .
Bunca zaman bana yapılanlar yanlış değil miydi dedim..
Konu böyle uzadı ve biraz tadimiz kaçtı .
Beni yok saydilar ise hangi yüzle evime gelcekler ?
Hadi geldiler ben niçin hiç bir şey olmamış gibi davranayim?
Herhangi birisi gelir ve ben mesafeli dururum sen bana ertesi gün neden böyle davrandin diceksen bugün birbirimizi üzmeden bir daha düşünelim dedim .
-Beni ezmis olmaz misin? dedi .
Sizce nasıl bir tavır sergilemem gerekiyor ?

Not: Dışarda görürsen konuşmaya arama sorma ama ev ortami farklı diyor.
Ve kesinlikle baskı yapmaz

Eger konu gelip gitmemek ve arayip sormamaksa evinize almamak cok ciddi bir karar olur ya da soguk davranmak... Bizde ilk zamanlar cok soguktuk ama sonradan evlenince cok sevdim ailesini hep arayip sordular. Bazen insanlar nikah kiyilmadan once biraz farkli davranabiliyorlar. Bazi seylere kesin gozuyle bakmiyorlar. Ama aileye girince işler degisiyor.

Anne ve babayi ayrı tutunca geriye kardeşleri kalıyor. Ve kardeşlerinin sizi aramasına zaten gerek yok. Neden arasın ki? Demek ki mesafeden hoşlanan insanlar. Ve doğrusu da mesafeli olmaktır zaten

Konuya girmek istiyorum.
Nisanlimin ailesi ile hiç bir şekilde laf söz olmadı ancak nisandan sonra hiç bir şekilde görüşülmedi ....
Biz anlamlandiramadik.
Gelelim bugünkü soruna; bu akşam nisanlim ile ağustos ayında evlilik tarihimiz olduğu için bir konuşma geçti aramızda
Konu tam olarak şöyle gelişti, ben bunca zaman hic bir şekilde aranilmadim sorulmadım.
Yok sayıldım.
Onların hakkı ödenmez.
Dünyaya getirip büyütmüş ama diğerleri olurda bu saatten sonra evimize gelmeye kalkar ise ben istemem dedim.
Herhangi birisi gelir ve ben mesafeli dururum sen bana ertesi gün neden böyle davrandin diceksen bugün birbirimizi üzmeden bir daha düşünelim dedim .

Bende yaşadığını yaşadım evlerin arası arabayla 10 dakika olmasına rağmen bir kilo meyve alınıp gelinmesi gelinim diye arayıp sorulmadı birde görücü usulü oldu yani severek olmadı ki istenilmediğimden olsun meğer mevzu başkaymış benim sürekli eşimin ailesine gitmem kendimi sevdirmem gerekiyormuş bense onlar gibi uzak durdum 3,5 ayda düğünüme beş gün kala istenmeyen gelin oldum:))ramazanda diye görümceme mesaj attım yemediğim hakaret işitmediğim tehdit kalmadı dünde bayram ziyaretine gelecekti bize eşim kabul etmedi son mevzuyu bilmemesine rağmen gidip ailesinde gördü...Sorun aranmamaksa bence böyle bir tavırla gerek yok ama mesela görümcem çok haddini aştı biryerde gördüğümde hal hatırdan öteye gitmem evimde kabul etmem artık.

Bende nişanlım ve nişanlımın ailesi bayram için bana elbise ayakkabı çanta aldılar, adet öyleymiş onlarda birde bilezik taktı kp onlara gittiğimde bunu yapmalılar bence. Sizinkiler pek sevmiyor galiba seni
İç çamaşırıda aldılarmı yoksa sizmi istemediniz? Konuya cevapmı veriyorsunuz yoksa övünüyor musunuz belli değil. Her ailede yörede farklıdır adetler, önemli olan konu sahibi ve müstakbel eşinin birbirini Sevip sayması. Önce evliliği bi gerçekleştirin de, kimin gelip gitmeyeceğine sonra karar verirsiniz. Zaten istemediğiniz kimse zorla gelmez evinize bence

Bende nişanlım ve nişanlımın ailesi bayram için bana elbise ayakkabı çanta aldılar, adet öyleymiş onlarda birde bilezik taktı kp onlara gittiğimde bunu yapmalılar bence. Sizinkiler pek sevmiyor galiba seni
insanların size karsi olan sevgisini maddiyatla mı ölçüyorsunuz
bir çözüm oldu mu bu yorumunuz

Sizi arayip sormak zorunda mi kardesleri ben anlayamadim? Siz arayip soruyormusunhz onlari?
Belki sizi sevemediler belkide mesafeli olmak istiyorlar.
Bizde arayip sormazdk nisanliyken abinin esini cunku sevemedik o zamanlarki bazi hareketlerinden dolayi.
Ne alaka yani gelin beni abimin evinde istemeyecek birde geldigimde surat asacak oyle mi.
Sonsuza kadar istenmeyen gelin olursunuz soylemesi.
He ne oldu biz sonradan birbirimize gide gele alistik simdi iyiyiz cok sukur.

Sizin gibi olmayi çok isterdim .
Çok hemde . Sanırım bu birazda yapı ile ilgili .
yapi değil de kafayı çalıştırmak. yoksa eşinizle aranız açılır. aslinda eşinizle bir sorununuz yok sizin, oyuzden evinizde mutluysanız bazı şeyleri görmezden
gelin.gelemiyorsanız şimdiden ayrılın

Konuya girmek istiyorum.
Biz anlamlandiramadik.
Yok sayıldım.
Onların hakkı ödenmez.

Benimkiler beni başta çok arıyordu kandırana kadar derler ya o misal. Sonra baktılar bu kız zaten bize bir şey demiyor hiçbir şeyde gözü yok istemiyor hiç aramamaya başladılar. Bi nevi sevgimizden de eminlerdi onların gözünde ben onların oğullarını zaten bırakmazdım. Yani bu biraz sizden emin olmalarıyla alakalı bir durum sanıyorum.

Back
X