Canım nasıl gidiyor annelik bende her bebeğimi kucağıma aldığımda binlerce sukrediyorum biz yavaş yavaş meme almaya başladık ama anne sütüyle doymuyor ve mama takviyesine devam..Aynen canım gazı yok senin bebişin kucağını istiyor :)) Gazı olsaydı o gaz çıkana kadar sen ne yaparsan yap huysuzlanmaya ağlamaya falan devam ederdi. Kucakta sakinleşiyorsa seni istiyor demektir. Şu sıralar hepimizdeki ortak sorun kucağa ve memeye alışmış olmaları sanırım :)
Çok şükür iyi gidiyor şimdilik, tek sıkıntımız meme sevdası :) Geceleri 3 saatte bir uyanıp emip güzelce uyuyan çocuk gündüz olunca bir haller oluyor sürekli memede kalmak istiyor. Annem yanımda allahtan evle o ilgileniyor ben de sürekli bebekleyim. Ama annem gidince çok zorlanıcam çözmem lazım bu işi. Yeni bi emzik sipariş ettim bakalım tutacak mı.Canım nasıl gidiyor annelik bende her bebeğimi kucağıma aldığımda binlerce sukrediyorum biz yavaş yavaş meme almaya başladık ama anne sütüyle doymuyor ve mama takviyesine devam..
Canım benim bebiste sürekli huy değiştiriyor gündüz ve gece güzel uyuyan bebeğim şimdi hemen uykuya dalamaz oldu uyutana kadar anam ağlıyor en ufak ayak sesinden bile uyanıyor..Bir aylık olunca biraz huzursuz oluyormuş bebisler inş hepsi geçici biraz anlamaya baslasinlar daha düzene girermiş herşey benimde gunum hep bebegimle geçiyor gaz çıkar,alt değiştirme, emzir, mama yap,uyut çok şükür diyorum herşeye ramen..tekrat dikiş atıldı geçen hafta iyilestim sayılır annemde rahatsızlığından dolayı döndü memlekete ben yalnız kaldım en güzeli yalnızlık her kafadan ses çıkıyordu...Çok şükür iyi gidiyor şimdilik, tek sıkıntımız meme sevdası :) Geceleri 3 saatte bir uyanıp emip güzelce uyuyan çocuk gündüz olunca bir haller oluyor sürekli memede kalmak istiyor. Annem yanımda allahtan evle o ilgileniyor ben de sürekli bebekleyim. Ama annem gidince çok zorlanıcam çözmem lazım bu işi. Yeni bi emzik sipariş ettim bakalım tutacak mı.
Hiç pes etme cnm aynen emzirmeye devam. Sütü iki şey arttırır; biri bol su içmek diğeri de bol bol emzirmek. Dikişlerin nasıl oldu?
Dikişlerine çok sevindim cnm. Geçmiş gitmiş olsun inş, bebek için annenin sağlıklı olması cidden çok önemliymiş. sezaryan mağdurları olarak yaşayarak öğrendik maalesef.Canım benim bebiste sürekli huy değiştiriyor gündüz ve gece güzel uyuyan bebeğim şimdi hemen uykuya dalamaz oldu uyutana kadar anam ağlıyor en ufak ayak sesinden bile uyanıyor..Bir aylık olunca biraz huzursuz oluyormuş bebisler inş hepsi geçici biraz anlamaya baslasinlar daha düzene girermiş herşey benimde gunum hep bebegimle geçiyor gaz çıkar,alt değiştirme, emzir, mama yap,uyut çok şükür diyorum herşeye ramen..tekrat dikiş atıldı geçen hafta iyilestim sayılır annemde rahatsızlığından dolayı döndü memlekete ben yalnız kaldım en güzeli yalnızlık her kafadan ses çıkıyordu...
Canım kaç aylık oldu senin bebis bizimde bir aylık aşımız.var eşim.agizdan yapıyorlar damla dedi ignemi aşı çok üzülürüm aglamasina kıyamam ya..Canım fazla ilerlemesini diye doktora git süte geçmeyen yada az zararlı ilaç verir tedavi olmasan Allah korusun daha kotu hasta olma minislerimizin bize ihtiyaçları var...Senin bebeğin huyları aynı bizim bebis gibi bizde açıkinca çok ağlıyoruz mama ve meme ağzına girene kadar nasıl heycan yapıyor sanki kıtlıktan çıkmış ve bizde kucağı alıştık mallesef kucağımda uyumak istiyor altında kaka olsun huysuzlaniyor gün içinde çok yoruluyorum genelde çok huysuz bazen yemek yemeye fırsat bulamiyorum biz bir aylık olduk bu barada senin bebisle bir aylık oldumu..
Evet aynı gün doğum yapmisisz Ay kıyamam ya çok aglamistir bende nasil dayancam ondan çok ben ağlarim herhalde su aşılar olmasa..Bizimde yarın gecikmeli aşımız olucak esim gecen hafta işte olduğundan dolayı bu hafta olsun aşı dedik.ebemiz kabul etti..Attes yaptimi asi canim..Sanirsam ayni gun dogum yaptik cnm ocak 3 bizim dun 1 aylik oldu aynen huylari ayni bebislerimizin malum ayni gunde dogmuslar:) cnm 1 aylik ignesi ayagina vurdular cani aciyinca nasil ses cikardigini gormus oldum demekki evdeki aglamalar can sıkıntisi aglamasiymis ama ondan cok benim canim yandi bakamadim grip oldugumu fark ettigim gibi koatum doktora simdi daha iyiyim sukur
Nasılsınız kızlar, bebişler nasıl? Sizinkiler 1 aylık oldular bile zaman ne çabuk geçti :) İlk ay kontrolleriniz nasıl geçti, kilo alımları aşıları falan nasıldı?
Benim kızım da yarın 1 aylık olacak inş :) Doktora kontrole gidicez, anne sütü yeterli gelmiş mi güzel kilo almış mı çok merak ediyorum. İnş güzel haberlerle dönerim. Bir de kalça ultrasonu çektiricez, yenidoğan için 1 aylık olduğunda mutlaka çektirmek gerekli. Henüz çektirmediyseniz size de bilgisini veriyim dedim.
Asimizi olduk ateş yapmadı ama ondan daha çok benim canım yandı sandım neyse bir çığlık sonra kucagima alınca sustu çok şükür atlatik darısı bir ay sonra asimiza..Sağlık ocağında kilosu tartirdik doğum kilomuz 2780 şimdiki kilomuzuz 4 kilo olmuşuz..kontrolumuz perşembe bizim kalça testimiz bir buçuk iki aylık olunca dedi doktorumuz işitme testini yaptırdık sorun çıkmadı çok şükür altı aylık olunca goz testi yaptircakmisiz..Benim rahatsizligim n3deniyle 1 aylik kontrolune gidemedik bir turlu hafta sonu girdi araya bugunde esimle islerimiz vardi kaldi yarina bizde yarin gidiyoruz kontrole kalca ultrasonu cektirecez bizde bilgu vermislerdi saglik ocaginda tarttilar kizimin kilosunu gayet iyi dedi 3.190 dogmustu 4.650 olmus kizim 1 aylik asimizida oldukgulneva77 yok cnm ates yapmadi sen ne yaptin asi oldumu kontrole gittinmi
Geçmiş olsun cnm iyisindir umarım şimdi. Siz de güzel haberlerle gelirsiniz inş.Benim rahatsizligim n3deniyle 1 aylik kontrolune gidemedik bir turlu hafta sonu girdi araya bugunde esimle islerimiz vardi kaldi yarina bizde yarin gidiyoruz kontrole kalca ultrasonu cektirecez bizde bilgu vermislerdi saglik ocaginda tarttilar kizimin kilosunu gayet iyi dedi 3.190 dogmustu 4.650 olmus kizim 1 aylik asimizida oldukgulneva77 yok cnm ates yapmadi sen ne yaptin asi oldumu kontrole gittinmi
Topuk kanı alınırken falan hiç ağlamadı benim minnoş ama aşıda ağlar herhalde ya. Ana yüreği nasıl dayanacak bakalım.Asimizi olduk ateş yapmadı ama ondan daha çok benim canım yandı sandım neyse bir çığlık sonra kucagima alınca sustu çok şükür atlatik darısı bir ay sonra asimiza..Sağlık ocağında kilosu tartirdik doğum kilomuz 2780 şimdiki kilomuzuz 4 kilo olmuşuz..kontrolumuz perşembe bizim kalça testimiz bir buçuk iki aylık olunca dedi doktorumuz işitme testini yaptırdık sorun çıkmadı çok şükür altı aylık olunca goz testi yaptircakmisiz..
Asimizi olduk ateş yapmadı ama ondan daha çok benim canım yandı sandım neyse bir çığlık sonra kucagima alınca sustu çok şükür atlatik darısı bir ay sonra asimiza..Sağlık ocağında kilosu tartirdik doğum kilomuz 2780 şimdiki kilomuzuz 4 kilo olmuşuz..kontrolumuz perşembe bizim kalça testimiz bir buçuk iki aylık olunca dedi doktorumuz işitme testini yaptırdık sorun çıkmadı çok şükür altı aylık olunca goz testi yaptircakmisiz..
Maşallah minisine topuk kanında ağlamaya bebek yoktur genelde sabırlı bir bebeğin var o zaman..Bugünkü kontrol nasıl geçti iyimi kilomuz senin bebisin doğum kilosu iyidi galiba canım..Topuk kanı alınırken falan hiç ağlamadı benim minnoş ama aşıda ağlar herhalde ya. Ana yüreği nasıl dayanacak bakalım.
Ne güzel kilo almış bebişleriniz yaa maşallah paşamabakalım bizim kıza da sütler yaramış mı :)
İşitme testi bizim de güzel çıktı çok şükür. Yalnız bizim hastanenin yenidoğan için rutininde göz muayenesi yokmuş. 12 aylık olunca yapıyorlarmış. Bana biraz saçma geldi Allah korusun sıkıntılı bir durum varsa erken teşhis önemli. Bugün çocuk doktoruna gidince konuşucam, onun muayenesi yeterli gelmezse ben de alıyım göz doktorundan bi randevu. Gerçi artık çok net göz teması ve cisim takibi yapıyor ama yine de bi uzman görüşü şart.
Bu sefer aşıda ağladı hafiften tontişim. Yalnız iğne acayip kalındı, bana yapsalar ben bile ağlayabilirdim yani :) Allahtan bi anda aklıma geldi emziriyim o sırada yapın iğneyi dedim. Sadece iğne girerken memeden çektim ki genzine falan süt gitmesin diye. İğne girdiği gibi ağladı bebiş, hemen memeyi verdim sustu allahtan. 2.ay açısında aklınızda bulunsun siz de deneyin :)Maşallah minisine topuk kanında ağlamaya bebek yoktur genelde sabırlı bir bebeğin var o zaman..Bugünkü kontrol nasıl geçti iyimi kilomuz senin bebisin doğum kilosu iyidi galiba canım..
Geçmiş olsun cnm iyisindir umarım şimdi. Siz de güzel haberlerle gelirsiniz inş.
Kilosuna da maşallaaaaah subhanallahNormalde 1.ay sonunda 600 gr ile 1 kg almaları yeterlidir senin bebiş 1.460 gr almış sadece anne sütü ile besliyorsun değil mi cnm? Darısı başıma inş benim sütüm de yetiyordur bebişe.
Çok geçmiş olsun canım ins kapanır tedaviye gerek kalmadan doktorun nasıl anladı üfürük olduğunu benimde bazı korkularim var hızlı bir şekilde iç çekme sesi gibi oluyor bebisimde bazen birinci ay kontrolünde bişey çıkmadı sizin nasıl anlaşıldı canım en azından erken teşhis olmuş inş Allahinda izniyle iyileşir meleğin..Bizde gaz sancıları ile boğuşuyoruz bazen sabahliyoruz kucagida alıştık hep kucakta kollarım ağrıyor ama bu günlerde geçici diyorum yeterki sağlıklı olsun minişler ben kucaktan indirmemeye razıyım..Selam kizlar nasilsiniz bebisleriniz nasil coktandir sessiz burasi yavrularimiz buyuyo sukur biz bu surecte gazla mucadele ediyoruz bi gece rahat yattiysa diger gece sabahliyoruz kucagada iyice alisti memede uyuyo artik kucakta uyumak istiyo birakinca uyaniyo gerci doyamiyorum onu kucaklamaya sevmeye ama ilerdede boyle devam ederse ne yaparim diye dusunuyorum birde kafama takmamaya calisiyorum cunku ben huzursuz olursam kizimda etkilenirmis bebegimin kontrolunde kalbinde ufurum oldugu tespit edildi cocuk kardiyolojisine goturmem gerwmtigi soylendi goturdum nasil bi uzuntuyle anlatamam resmen yikildim soka girdim hani olur ya dunya durur etrafindaki sesleri duymassin oyle oldum evet goturdum muayne oldu kalbinde minicik bir delik oldugunu tehlikeli bir yerde olmadiginj kendiliginden kapanabilecegi soylendi ilaca tedaviye gerek yok ama takip edilmesi gerwk dediler geeci beni rahatlatmadi hic olmamasini iaterdim ama ne yapalim bunada sukur doktor hic korkma dwdi ama yinede endise eymeden duramiyorum ufak bi ihtimalle kapanmaua bilirmis bunu dusunmek bile istemiyorum
Çok geçmiş olsun canım ins kapanır tedaviye gerek kalmadan doktorun nasıl anladı üfürük olduğunu benimde bazı korkularim var hızlı bir şekilde iç çekme sesi gibi oluyor bebisimde bazen birinci ay kontrolünde bişey çıkmadı sizin nasıl anlaşıldı canım en azından erken teşhis olmuş inş Allahinda izniyle iyileşir meleğin..Bizde gaz sancıları ile boğuşuyoruz bazen sabahliyoruz kucagida alıştık hep kucakta kollarım ağrıyor ama bu günlerde geçici diyorum yeterki sağlıklı olsun minişler ben kucaktan indirmemeye razıyım..
Çok geçmiş olsun canım yeni gördüm mesajını. Biliyorum ne denilse de anne yüreği evham yapacaksın ama üfürüm yenidoğan için gerçekten ciddi bir sorun değil. Etrafımda o kadar çok kalbinde ufak delik ile doğan ve daha 1 yaşına bile gelmeden kapanan bebek oldu ki. Zaten ciddi boyutta bir durum olsa bebeği kendine haline takibe bırakmaz hemen müdahale ederlerdi. Rabbim dermansız dert vermesin evlatlarımıza. Şu süreçte senin moralin en çok da sütün için önemli. Lütfen kafana takıp kendini üzme Allah korusun sütün kaçmasın. Birkaç kontrol sonrası göreceksin delik kapandı diyeceksin evelallah:)Selam kizlar nasilsiniz bebisleriniz nasil coktandir sessiz burasi yavrularimiz buyuyo sukur biz bu surecte gazla mucadele ediyoruz bi gece rahat yattiysa diger gece sabahliyoruz kucagada iyice alisti memede uyuyo artik kucakta uyumak istiyo birakinca uyaniyo gerci doyamiyorum onu kucaklamaya sevmeye ama ilerdede boyle devam ederse ne yaparim diye dusunuyorum birde kafama takmamaya calisiyorum cunku ben huzursuz olursam kizimda etkilenirmis bebegimin kontrolunde kalbinde ufurum oldugu tespit edildi cocuk kardiyolojisine goturmem gerwmtigi soylendi goturdum nasil bi uzuntuyle anlatamam resmen yikildim soka girdim hani olur ya dunya durur etrafindaki sesleri duymassin oyle oldum evet goturdum muayne oldu kalbinde minicik bir delik oldugunu tehlikeli bir yerde olmadiginj kendiliginden kapanabilecegi soylendi ilaca tedaviye gerek yok ama takip edilmesi gerwk dediler geeci beni rahatlatmadi hic olmamasini iaterdim ama ne yapalim bunada sukur doktor hic korkma dwdi ama yinede endise eymeden duramiyorum ufak bi ihtimalle kapanmaua bilirmis bunu dusunmek bile istemiyorum
Çok geçmiş olsun canım yeni gördüm mesajını. Biliyorum ne denilse de anne yüreği evham yapacaksın ama üfürüm yenidoğan için gerçekten ciddi bir sorun değil. Etrafımda o kadar çok kalbinde ufak delik ile doğan ve daha 1 yaşına bile gelmeden kapanan bebek oldu ki. Zaten ciddi boyutta bir durum olsa bebeği kendine haline takibe bırakmaz hemen müdahale ederlerdi. Rabbim dermansız dert vermesin evlatlarımıza. Şu süreçte senin moralin en çok da sütün için önemli. Lütfen kafana takıp kendini üzme Allah korusun sütün kaçmasın. Birkaç kontrol sonrası göreceksin delik kapandı diyeceksin evelallah:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?