Teşekürler canım bende aventis Philips biberon kullanıyorum oda anne gogusune uygun diye biliyorum o yüzden almıştım ama oğluşum maşallah çok hızlı çekiyor manayı dışarı bile akıtıyor nedense..Sağma makinasıyla veriyorum etmediği için sütüm geri gitmesin diye ama sütüm azaldı emedigi için..Sen kullaniyormusun biberon inş emiyodur senin bebis..piskolojimm hiç iyi değil su emme problemi yüzünden..Merhaba arkadasim yazini okuyunca yardimci olmak istedim bebegini normal biberonla beslersen memeni birakir. Anne memesini taklit eden biberonlar var ben medela calma adinda bir biberon kullaniyorum cok memnunum tipki anne memesi gibi bebek vakumlamadan mamayi disari akitmiyor arastirip yorumlari okuyabilirsin. Memeyi birakan bebekleri geri dondurdugunu yazan bile var. Mamadan cok anne sutunu sagip verebilirsin hem sutunu arttirir. Sagma makinesi olarak ta ameda marka bir makine kullaniyorum emis gucu bebeklerle orantiliymis. Bu makine biraz pahali bende teklisi var o da yetiyor fiyat olarak ta daha uygun. Umarim bebeginin memeye donmesi icin yardimci olmusumdur.
Teşekürler canım bende aventis Philips biberon kullanıyorum oda anne gogusune uygun diye biliyorum o yüzden almıştım ama oğluşum maşallah çok hızlı çekiyor manayı dışarı bile akıtıyor nedense..Sağma makinasıyla veriyorum etmediği için sütüm geri gitmesin diye ama sütüm azaldı emedigi için..Sen kullaniyormusun biberon inş emiyodur senin bebis..piskolojimm hiç iyi değil su emme problemi yüzünden..
Sağol tavsiylerin için canım benim bebbis hiç emiyor uykudan kalkınca uykulu alıyor günde bir kere oda zorla.sagiyorum günde iki kere anca 40 m cikiyor biraz daha emesede sütüm gidicek gibi geliyor bana inş bende döndürebilirim anne gogusune..Bahsetmiyorda biberonda akış nasil.disari çıkarıyorum bizimki çok çok iki dakikada bitiriyor mamayı ben şahsen aventis hiç memnun kalmadım inş çözüm buluruz çok üzülüyoruz ememesine..Ben de biberon veriyorum bazen sutumle doymuyor. Bir de meme uclarim surekli yara oldu iyilesmiyor o yuzden de biberon kullaniyorum. Ben de ilk once philips aventin biberonunu almistim. Ama onunla pek vermedim bir arkadasim medela calmayi onerdi. Memeyi birakmak uzere olan bebegini memeye geri dondurmus. Basligi ozel, 3 parcali kullandigin biberondan cok farkli benim bebegimde de ise yaradi hic uzaklasmadi memeden. Ben bunu nutlaka denemeni oneririm. Ben de sutumle cok ugrastim moralini hic bozma. Bebegin her emdikten sonra goguslerini makine ile sag. Bu da sutunu arttiriyor. Bir de hic sut olmasa da mama vermeden once bebegini emzir mamayi sonra dedigim biberonla ver. Emzirdikten hemen sonra da sen makine ile sag. Cikan sutleri de biriktirip bebegine icir. Her sagimda cikan sutleri birlestirirken ayni dereceye getir.
Sağol tavsiylerin için canım benim bebbis hiç emiyor uykudan kalkınca uykulu alıyor günde bir kere oda zorla.sagiyorum günde iki kere anca 40 m cikiyor biraz daha emesede sütüm gidicek gibi geliyor bana inş bende döndürebilirim anne gogusune..Bahsetmiyorda biberonda akış nasil.disari çıkarıyorum bizimki çok çok iki dakikada bitiriyor mamayı ben şahsen aventis hiç memnun kalmadım inş çözüm buluruz çok üzülüyoruz ememesine..
Sağol tavsiylerin için canım benim bebbis hiç emiyor uykudan kalkınca uykulu alıyor günde bir kere oda zorla.sagiyorum günde iki kere anca 40 m cikiyor biraz daha emesede sütüm gidicek gibi geliyor bana inş bende döndürebilirim anne gogusune..Bahsetmiyorda biberonda akış nasil.disari çıkarıyorum bizimki çok çok iki dakikada bitiriyor mamayı ben şahsen aventis hiç memnun kalmadım inş çözüm buluruz çok üzülüyoruz ememesine..
Bahsettiğiniz biberonu araştırdım memun olanda çok memnun olmayanda çok iki üç yıkamada özelliğini yitirmiş demiş bazıları ,biberon ucu uzun olduğu için gırtlağa kadar geldiği için bebeğim boğuldu diyende var sen bu şikayetleri yasadinmi canım genelde hep olumlu yorumlar var tekrar.memeye döndük gibi şimdi bu biberona alıştık almasa bosuna para verirmiyiz diyede düşünüyorum..Uykulu meme alıyoruz bakalım bende iyilesemedim daha yeniden dikiş atıldı bir sürü sorun cikti dikislerle ilgili dediğin gibi almadı meme dünyanın sonu değil..Bebeginin emmemesine hic moralini bozma. Sutunde 40 ml kotu degil bebegini doyurur. Ama bebeginin biberona alismis memeyle ugrasmak istemiyor.bence sen 2 saatte bir goguslerini sag. Bebegin emiyormus gibi sut dolmaya alissin. Aventin biberonunu da verme. nette bebegi tekrar memeye dondurmek ile ilgili bir suru yazi var onlari okuyup aklina yatani deneyebilirsin. Mama vermeden once hep emzirmeyi dene uykuda aliyosa uykuda vermeye calis. Biraz ugrastirir ama imkansiz degil bence.. baktin olmadi kendini hic uzme mamayla buyuyen cocuklar da gayet saglikli oluyorlar.
Söylediğin
Bahsettiğiniz biberonu araştırdım memun olanda çok memnun olmayanda çok iki üç yıkamada özelliğini yitirmiş demiş bazıları ,biberon ucu uzun olduğu için gırtlağa kadar geldiği için bebeğim boğuldu diyende var sen bu şikayetleri yasadinmi canım genelde hep olumlu yorumlar var tekrar.memeye döndük gibi şimdi bu biberona alıştık almasa bosuna para verirmiyiz diyede düşünüyorum..Uykulu meme alıyoruz bakalım bende iyilesemedim daha yeniden dikiş atıldı bir sürü sorun cikti dikislerle ilgili dediğin gibi almadı meme dünyanın sonu değil..
Canım ben hastaneden eve gelince deneme amaçlı verdim emzik hemen cuk diye etKizlar ben emzik konusunu arastiriyorum siz ne dersiniz sizce bebege emzik verilmelimi verilmemelimi ben karsi olanlardanim saglikli oldugunu dusunmuyorum ve agzinda emzik olan cocuk goruntusunude sevmiyorum alisiyolar kac yasa kadar birakmiyolar bide Allah korusun kaybolsa emzik buyuk kriz bi tanidigim gece yarisi emzik icin nobetci eczane aradigini biliyorum bunlar korkutuyo beni ve sanki bebegimde surekli bisileri emme ihtiyaci duyuyo tok oldugu halde deliriyo surekli memede kalma istiyo agzini goturup getiriyo eline yapismaya calisiyo ne yapacam bilemedim huzursuz gazida var gaz damlasi aldim zinco diye bir marka korkuyorum vermeyede gunde bir veya iki kez iki damla vermeye calisiyorum eczaci gunde 3 kez 4 damla dedi ama kucucuk bebe zararli olmazmi bilemedim
Canım ben hastaneden eve gelince deneme amaçlı verdim emzik hemen cuk diye et
meye başladı şaşırdım hata hemen nasıl alır diye zaten öyle hemen pat diye emiyor bebekler emzigi benim oğlum çok iştahlı aciktigi zaman emziği veriyorum mamayı hzirlayana kadar sinir oluyor nede mama gelmiyor diye yani hemen aliskanlik olmuyor yada her bebek emzik kabul etmiyor.. bence emzik alan bebeklerin bakımı daha kolay bazen emzik onları susturabiliyor bence dene derim canım her zaman vermezsin..Bizde gaz sancıları başladı bende damla kullanmaya çekiniyorum çok küçük olduğu için doktorunun önerdiği damla varmı peki canım..Benim paşada aciktigi zaman mama gelene kadar ellerini emiyor mama gelincede biberonu zor veriyorum nerdeyse ellerine mamayi tutacak ve açken yalanci emziği kesinlikle almiyor hep aranıyor ağzıyla tok olsada..
Canım şu sıralar bebeğim mütemadiyen emmek ve göğsümde uyumak istiyor. Anne memesini emzik niyetine kullanan bebiş çok yorucu oluyor, malum senin bebişte öyleymiş bilirsin zaten.. İlk başlarda sürekli ara vermeden emiyordu ve artık göğüslerim uyuşuyordu resmen. Şimdilerde karnı doyunca memeyi kendi çıkarıyor ağzından ama kafasını yaslayıp orda uyumaya devam etmek istiyor. Şimdi kucakta taşıması kolay ama birkaç ay sonra iyice kilo alacaklar nasıl taşıycam saatlerce. Hem o uyuduğunda ben de işimi gücümü yapmak istiyorum ama kucakta uyuyan bebekle bu mümkün değil.Kizlar ben emzik konusunu arastiriyorum siz ne dersiniz sizce bebege emzik verilmelimi verilmemelimi ben karsi olanlardanim saglikli oldugunu dusunmuyorum ve agzinda emzik olan cocuk goruntusunude sevmiyorum alisiyolar kac yasa kadar birakmiyolar bide Allah korusun kaybolsa emzik buyuk kriz bi tanidigim gece yarisi emzik icin nobetci eczane aradigini biliyorum bunlar korkutuyo beni ve sanki bebegimde surekli bisileri emme ihtiyaci duyuyo tok oldugu halde deliriyo surekli memede kalma istiyo agzini goturup getiriyo eline yapismaya calisiyo ne yapacam bilemedim huzursuz gazida var gaz damlasi aldim zinco diye bir marka korkuyorum vermeyede gunde bir veya iki kez iki damla vermeye calisiyorum eczaci gunde 3 kez 4 damla dedi ama kucucuk bebe zararli olmazmi bilemedim
Canım şu sıralar bebeğim mütemadiyen emmek ve göğsümde uyumak istiyor. Anne memesini emzik niyetine kullanan bebiş çok yorucu oluyor, malum senin bebişte öyleymiş bilirsin zaten.. İlk başlarda sürekli ara vermeden emiyordu ve artık göğüslerim uyuşuyordu resmen. Şimdilerde karnı doyunca memeyi kendi çıkarıyor ağzından ama kafasını yaslayıp orda uyumaya devam etmek istiyor. Şimdi kucakta taşıması kolay ama birkaç ay sonra iyice kilo alacaklar nasıl taşıycam saatlerce. Hem o uyuduğunda ben de işimi gücümü yapmak istiyorum ama kucakta uyuyan bebekle bu mümkün değil.
Bence bebeğin karnı kesin doymuşsa emzikle emme isteğini karşılamalı. Uykuya dalarken de kullanılabilir.
Ben hem Dr.Browns'un silikon emziğinden hem de Natursutten'in kauçuk emziğinden aldım ama bebeğim pek emmiyor. Emziği verdiğimde, benim mememin kahverengi kısmının tamamını ağzına alarak emdiği için emziği de ağzını kocaman açıp almaya çalışıyor. E tabi emzik öyle bi yapıda değil direk sinir yapıyor bebemde :) Aynı benim göğsüm gibi de üretilmiş bi emzik olmadığı için hangi markayı alırsam alıyım bizimki emmeyecek gibi duruyor. Ama bu bahsettiğim iki marka ve Aventin Soothie isimli emziği bebeklerin diş ve damak yapılarına uygun üretilmiş emziklerdir. Tutarsa bebeğin gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.
Gaz damlası için de Biogaia diye bir damla var. Bizim bebişin gaz sorunu olmadığı için bizzat kendim denemedim. Ama eczacı bi arkadaşım bebeklerinde kullanıyor ve mesleki tecrübesine dayanarak bu damlanın diğer damlalardan içerik olarakta fayda olarakta daha iyi olduğunu söylüyor. Sen de internetten bi araştır doktoruna da sor istersen cnm. Aklına yatarsa kullanırsın. Zinco'nun içeriği evet bitkisel yağlardan oluşuyor ama maalesef kulağa çok masum gibi gelen bu yağlar henüz yeni doğmuş bir bebeğin bağırsaklarının ve midesinin kaldırabileceği yapıda değil. Aynı hataya ben de düşüyorum "bitkisel ve organik" kelimelerini duyunca tamam diyorum işte zararsız birşey. Halbuki durum öyle değilmiş.
Keşke emziği alsalardı azıcık rahat ederdik. Sürekli ağzında emzikle dolaşan çocuğu ben de sevmiyorum ve sağlıklı bulmuyorum. Biz zaten sadece karınları tokken göğsümüzü emzik niyetine kullanmasınlar diye verirdik ama kısmet değilmiş herhalde :)Cnm o zaman benim bebekte emzik tutmaz anlattigina gore gogus yapimiz ayni galiba emmek icin baya agzini acmak zorunda kaliyo meme ucu da baya var siyah yerinide aliyo agzina hatta bazen bogulcak diye korkuyorum tutup cekiyorhm bogazina kadar gitmesin diye gaz damlasinuda cok kullanmiyorum gunde bir defa iki damla oda bakiyorum sıkıntisi var o zaman kullaniyorum ama sukur bebegim kuvvetli gazini cikarmak icin baya ugrasiyo cikariyoda ozellikle emerken cikariyo diskisinida yapiyo onu anlamadim iste emerken daha rahat gaz ve diski cikarmasina birde bezi birazda kirliyse yapmiyo baya sıkıyo kendini degistirince veya acinca altini direk yapiyo diskisini alt degistirme bezinj surekli kirletiyo :) elimden geldigince uyudukca birakiyorum onu almamaya calisiyorum dedigin gibi bir kac ay sonra tasimak zor olacak simdi bile elim uyusuyo zaten hamilelik elime vurmustu sinir sıkısmasi uyusma oluyodu hala iyilesmedi zor oluyo almak emzirmek elim cok uyusuyo cnm sukur bebegim yarin 4 haftalik oluyo buyudugunu fark ediyoruz cok guzel ya hep duamiz olsun rabbim isteyen herkese nasip etsin ne kadar yorucu olursa olsun hic gozume gelmiyo sikayetci degilim asla aksine cok mutluyum yeterki kizim iyi olsun cani yanmasin sıkıntisi olmasin rabbim yavrularimizi korusun ina emanetler
Keşke emziği alsalardı azıcık rahat ederdik. Sürekli ağzında emzikle dolaşan çocuğu ben de sevmiyorum ve sağlıklı bulmuyorum. Biz zaten sadece karınları tokken göğsümüzü emzik niyetine kullanmasınlar diye verirdik ama kısmet değilmiş herhalde :)
Gazını kendi çıkarabiliyorsa damlayı dediğin gibi çok zorda kalınca kullanırsın. Emzirirken hava yutmamasına özen göster cnm. Gazı çıkartmaktan daha önemli birşey varsa o da gazın hiç oluşmamasını sağlamaktır :) Gaz çoğunlukla emzirme sırasında bebeğin hava yutmasından kaynaklı oluyor.
Seninki temiz titiz kız olacak desene :) bizimkinin altı kirlense de umurunda değil :)
Elin için de geçmiş olsun cnm maalesef gebelikte sık görülen bir durum. Eğer geçmezse bi doktora göster istersen bebekle zor cidden sağlık sıkıntısı çekmek.
Ah ne güzel söylemişsin, her zorluğuna rağmen asla ben de şikayet edemem. Rabbime şükürler olsun evlat sahibi olmayı da nasip etti bize. Bebeğime her baktığımda dua ediyorum, nerde evlat hasreti çeken varsa rabbim tez zamanda nasip etsin inş.
Aslında olay tamamen göğüs ucunu kavramada bitiyor. Kahverengi kısmın "tamamını" mümkünse tek seferde bebek kavrayıp öyle emmeli. Bebek ne kadar kısa sürede memeyi kavrarsa o kadar az hava yutar. Çünkü memeyi her kavramaya çalıştığında, kavradığı ana kadar hava yutuyorlar.. Sadece memenin ucunu emerse de hava yutuyor demektir.. Aynı zamanda göğüs ucu yaralarının en büyük sebebi de kahverengi kısmın tamamını almamasından kaynaklı. Sütün çok fazla geliyorsa bu da bebeğe hava yutturur. Elin c pozisyonunda olacak şekilde memeni kavrayıp sıkıştırarak sütünün akış hızını yavaşlatabilirsin. emzirirken bebeğin baş kısmını göğsünden yukarı da ayakları aşağıda olacak şekilde yatır. Göğsünü iyice emerek boşalttıysa o memeyi emzirmeye devam etme. boşalmış memeyi emmek bebeğe gaz yutturacaktır, diğer memeye geç. Emzirme sırasında bebeğin burun deliklerinden mutlaka birinin açık olduğundan emin ol. Burnundan hava alamazsa bebek memeyi çekerken bi anda kafasını geri çekecek ve nefes almaya çalışacaktır. Bu sırada da hava yutacaktır. Çokta süt kanallarını tıkamadan bir tane parmağınla bebeğin burun deliği önündeki göğüs kısmına bastırabilirsin. Şimdilik aklıma gelenler bunlar :)Amin ins sgl cnm bu hava yutma olayini nasil yapicam bileniyorumki cok acele ediyo icerken saldiriyo bazen :) sanki kitliktan kacmis babasiyla kopuyoz o haline hava yutmamasi icin ne yapmaliyim
Aslında olay tamamen göğüs ucunu kavramada bitiyor. Kahverengi kısmın "tamamını" mümkünse tek seferde bebek kavrayıp öyle emmeli. Bebek ne kadar kısa sürede memeyi kavrarsa o kadar az hava yutar. Çünkü memeyi her kavramaya çalıştığında, kavradığı ana kadar hava yutuyorlar.. Sadece memenin ucunu emerse de hava yutuyor demektir.. Aynı zamanda göğüs ucu yaralarının en büyük sebebi de kahverengi kısmın tamamını almamasından kaynaklı. Sütün çok fazla geliyorsa bu da bebeğe hava yutturur. Elin c pozisyonunda olacak şekilde memeni kavrayıp sıkıştırarak sütünün akış hızını yavaşlatabilirsin. emzirirken bebeğin baş kısmını göğsünden yukarı da ayakları aşağıda olacak şekilde yatır. Göğsünü iyice emerek boşalttıysa o memeyi emzirmeye devam etme. boşalmış memeyi emmek bebeğe gaz yutturacaktır, diğer memeye geç. Emzirme sırasında bebeğin burun deliklerinden mutlaka birinin açık olduğundan emin ol. Burnundan hava alamazsa bebek memeyi çekerken bi anda kafasını geri çekecek ve nefes almaya çalışacaktır. Bu sırada da hava yutacaktır. Çokta süt kanallarını tıkamadan bir tane parmağınla bebeğin burun deliği önündeki göğüs kısmına bastırabilirsin. Şimdilik aklıma gelenler bunlar :)
Aynen canım gazı yok senin bebişin kucağını istiyor :)) Gazı olsaydı o gaz çıkana kadar sen ne yaparsan yap huysuzlanmaya ağlamaya falan devam ederdi. Kucakta sakinleşiyorsa seni istiyor demektir. Şu sıralar hepimizdeki ortak sorun kucağa ve memeye alışmış olmaları sanırım :)Cok sgl cnm ya aynen bunlari yapiyorum dikkat etmeye calisiyorum kendisi biraz aceleci olunca o sirada hava yutuyo galiba birde dun ablam dediki bu kizin gaz sorunu yok olsa karni tas gibi olur siser alismis kucaga o yuzden boyle hareket edip sıkıyo kendini cunku her sıktıginda sen onu almissin kucagina alismis gazi sancisi olsa aglardi durmazdi bizimki aglamiyo kendini sıkıyo tuhaf sesler cikariyo cok elini ayagini hareket ettiriyo uzuluyorum gazi var diye aliyorum kucagimda sakin harektsiz diruyohic bisi yokmus gibi ablam dogru diyo galiba
Aynen canım gazı yok senin bebişin kucağını istiyor :)) Gazı olsaydı o gaz çıkana kadar sen ne yaparsan yap huysuzlanmaya ağlamaya falan devam ederdi. Kucakta sakinleşiyorsa seni istiyor demektir. Şu sıralar hepimizdeki ortak sorun kucağa ve memeye alışmış olmaları sanırım :)
Canım kaç aylık oldu senin bebis bizimde bir aylık aşımız.var eşim.agizdan yapıyorlar damla dedi ignemi aşı çok üzülürüm aglamasina kıyamam ya..Canım fazla ilerlemesini diye doktora git süte geçmeyen yada az zararlı ilaç verir tedavi olmasan Allah korusun daha kotu hasta olma minislerimizin bize ihtiyaçları var...Senin bebeğin huyları aynı bizim bebis gibi bizde açıkinca çok ağlıyoruz mama ve meme ağzına girene kadar nasıl heycan yapıyor sanki kıtlıktan çıkmış ve bizde kucağı alıştık mallesef kucağımda uyumak istiyor altında kaka olsun huysuzlaniyor gün içinde çok yoruluyorum genelde çok huysuz bazen yemek yemeye fırsat bulamiyorum biz bir aylık olduk bu barada senin bebisle bir aylık oldumu..Kizlar bugun kizimin saglikocaginda kontrolu ve asisi vardi yavruma asi yaptilar ondan cok benim canim acidi galibanasil agladi kiyamam 4.650 gram olmus gayet iyi dedu yani tahmini dogdugundan bu yana bir bucuk kilo almis bana az gibi geldi sizcede oylemi birde grip oldum galiba dunden bu yana evde maskeyle dolasiyorum doktor bi ilac verdi caylarla idare ediyoz tavsiyeniz varmi kizima yaklasamiyorum hemen iyilesmeliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?