• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nisanda tüp bebek yaptıracaklar buyrun umut olalım birbirimize

Cnm sgl benimde bebegin ic cekisleri vardi nefesi kesiliyo gibi oluyodu odum kopuyodu doktora soyledim onemli degil dedi bende tipa akdeniz uni hastanesine orda tam bi muayne etsinler tum tetkikleri yapilsin istedim cunku gittigim hastane dogum hastanesiydi cocuk doktorununda ufak bi burun tikanikligina antibiyotik hir suru ilac vermesine ve bos bos tahlil istemesine huylandim o yuzden tipa goturdum ordaki doktorun muaynesinde ufurum oldugu soylendi cocuk kardiuolojis8ne gotur dedi ordaki doktor bakti ufurum oldugunh kalp usg cekilmesi lazim dedi iki prof.doktor tarafindan bakildi tehlikeli olmayan bir yerde cok ufak onemsemedigimiz bi delik ama yinede kontrol altinda olmasi lazim korkma dedi oyle iste o hastanedeki doktora tekrar gittim durumu soyledim aciklamasi burun hiriltisindan duymamisim dikkatli dinleyince evet ufurum varmis dedi sinirlendim ama yapacak bisi yok bir daha goturmem o doktora arastirdum yeni doganlarin cogunda oluyomus mutlaka iyice muayne edilmesi gerektigini okudum erken teshis cok onemli rabbim miniklerimkzi korusun hasta olan butun bebeklere sifalar versin benim bebegimede ins
Canım derinn83 derinn83 dediği gibi senin bebeğin için sakin olmam gerek sütun için çok önemli sakin olman ama dediğin gibi anne yüreği çok zor bir durumdur ama bebeklerimiz Allah'a emanet Allahım küçük melekkerimizi sağlık versin çok küçükler kıyamam onlara..Bizimde iç cekmelerimiz devam ediyor bazen nefesini tutuyor.gibi eşim normal her bebek yaparmış diyor yinede benim içim rahat değil hangi doktora gitsem bende araştırma Hastanesi'ne gidicem benim çocuk doktorum hırıltisi var bebeğimin normal diyor mesela pek güven verici bulmuyorum doktoru..

Ins cnm ins basta cok kotu oldum arastirinca felan birde baktim kizimda etkileniyo huzursuz kendimi toparlamaya calistim birde doktor dedi hic endise etme kendiliginden kapanabilcek bi delik bu onemsemiyoruz bu tur delikleri sadece kontrol etmemiz yeterli rahatlamaya calistim suan daha iyiyim ama ne bilim ister istemez aklimdan cikmiyo arada sutu bogazina kaciyo nefesi kesiliyo keske yuzumdeki korkuyu girebilseniz ic cekiyo benim canim cikiyo sanki rabbim korusun rabbim acilarini gostermesin evladi hasta olan tum annelerim yardimcisi olsun sifalar versin gercekten zormus beterin beteri var hamdolsun her halimize bu arada nasil gidiyo bebegin nasil biz cok sukur gaz sorununu atlattik galiba cok rahat cikariyo gyzelce beslenip uyuyo sukur biraz vucudu kuru sabah aksam bebeyagigla nemlendirmeye calisiyorum
Doğurunca rahata ericez sanırdım ne mümkün :) O korkular hiç bitmeyecekmiş anladım. Geçen gün kızım memede uyuyunca usulca koltuğun üzerine bıraktım. Etrafını da yastık ve sandalyelerle destekledim ki Allah korusun uyanıp tepişirken düşmesin diye. Tuvalete gidip geldim ki çocuk koltukta yok. Kalpten gidiyordum ki meğer L koltuğun yanlış tarafına bakmışım :))

Bebişin düzene girmesine çok sevindim cnm. Büyüyorlar artık eski zorlukları kalmadı şükür. Her gün daha da iyiye gidicek inş. Cilt kuruluğu varsa sık sık yıkamaman, banyo sürelerini 10 dk dan fazla tutmaman, çok sıcak ve klorlu çeşme suyu kullanmaman falan lazım biliyorsundur gerçi. Bazen de genetik oluyor bu işler. Senin ya da eşinin cilt yapısı kuruysa bebişin de ondan kuru olabilir.

Doğurunca rahata ericez sanırdım ne mümkün :) O korkular hiç bitmeyecekmiş anladım. Geçen gün kızım memede uyuyunca usulca koltuğun üzerine bıraktım. Etrafını da yastık ve sandalyelerle destekledim ki Allah korusun uyanıp tepişirken düşmesin diye. Tuvalete gidip geldim ki çocuk koltukta yok. Kalpten gidiyordum ki meğer L koltuğun yanlış tarafına bakmışım :))

Bebişin düzene girmesine çok sevindim cnm. Büyüyorlar artık eski zorlukları kalmadı şükür. Her gün daha da iyiye gidicek inş. Cilt kuruluğu varsa sık sık yıkamaman, banyo sürelerini 10 dk dan fazla tutmaman, çok sıcak ve klorlu çeşme suyu kullanmaman falan lazım biliyorsundur gerçi. Bazen de genetik oluyor bu işler. Senin ya da eşinin cilt yapısı kuruysa bebişin de ondan kuru olabilir.
Canım nasilsin nasıl gidiyor annelik bizi. Çok şükür iyi gidiyor benim sarı kafalı tontis oğlum çok inatçı memeyi zor aldirdik çok şükür şimdi uyku duzenimiz çok karışık bazen 12 saat uyumuyor ve kucakta uyumaya alıştı kerata birazda büyüyunce zor olucak ama yinede şikayet etmiyorum çok şükür bu günleri gördük bazen rüyada gibiyim sanki biri dokunacak uyandıracak sanki..Birde utanarak bişey sorucam canım malum kırkımız çıktı ve eslerle münasebetler başladı benim çok ağrım oluyor ilişki esnasında canım normal bir durumu acaba doktora danışmak gerekmi acaba..

Herkese mrb bizde Nisanda Hayırlısı ile tedaviye başlamayı düşünüyoruz .yumurta ve sperm kalitesi ni artırmak için Önerileriniz var mı ?

Canım derinn83 derinn83 dediği gibi senin bebeğin için sakin olmam gerek sütun için çok önemli sakin olman ama dediğin gibi anne yüreği çok zor bir durumdur ama bebeklerimiz Allah'a emanet Allahım küçük melekkerimizi sağlık versin çok küçükler kıyamam onlara..Bizimde iç cekmelerimiz devam ediyor bazen nefesini tutuyor.gibi eşim normal her bebek yaparmış diyor yinede benim içim rahat değil hangi doktora gitsem bende araştırma Hastanesi'ne gidicem benim çocuk doktorum hırıltisi var bebeğimin normal diyor mesela pek güven verici bulmuyorum doktoru..

Esin dogru diyo cnm bebeklerin hepsi oyle yapiyomus ben ister istemez ona bagliyorum diyorum acaba ondanmi ama arastirdim cok normalmis yutmayi nefes almayi unutabiliyolarmis kafana takma ufurum olsaydi simdiye coktan farkedilirdi doktor bana guzelce kilosunu alip beslenirse sorun tamamen ortadan kalkar cok sukur gittikce guzellesiyo kiloda almis tombis olmus 2 aylik kontrolune az kaldi cok merak ediyorum kac kilo olmus diye ailecek yiyoruz onu nesemiz dunyamuz huzurumuz mutlulugumuz olmus rabbim yavrularimizin acisini gostermesin bize bagislasin

Canım nasilsin nasıl gidiyor annelik bizi. Çok şükür iyi gidiyor benim sarı kafalı tontis oğlum çok inatçı memeyi zor aldirdik çok şükür şimdi uyku duzenimiz çok karışık bazen 12 saat uyumuyor ve kucakta uyumaya alıştı kerata birazda büyüyunce zor olucak ama yinede şikayet etmiyorum çok şükür bu günleri gördük bazen rüyada gibiyim sanki biri dokunacak uyandıracak sanki..Birde utanarak bişey sorucam canım malum kırkımız çıktı ve eslerle münasebetler başladı benim çok ağrım oluyor ilişki esnasında canım normal bir durumu acaba doktora danışmak gerekmi acaba..
Memeye dönmesine çok sevindim canım. Senin de çabanı takdir ediyorum, pes etmemen çok iyi oldu. İnş daha uzun süreler emer bebişlerimiz.

Bizim de tahminen ilk 25 günümüz falan sürekli memede geçti. Bebeklerin dış dünyaya alışma süreci ve güvenli bağlanma dönemi. Sonuçta anne karnından bilmedikleri bir dünyaya geldiler. Bizim sıcaklığımıza ihtiyaçları vardı. Ama ben bu adaptasyon süreci bitince yavaş yavaş benden bağımsız zaman geçirmesini sağladım. Özellikle de annem ve eşimin çok faydası oldu. Senin de yanında birileri varsa ufak ufak başla derim. Doyduğundan emin olduğunca annene ver mesela bebişi. İlk günler 5 dk zor bile duracak. Ama gittikçe sürenin uzadığını göreceksin. Kucaklarına alıp evin içinde gezdirsinler. Tablolar buzdolabı üstü süsleri lambalar herşey onlar için çok eğlenceli. Ev tipi ana kucağını tavsiye ederim. Bar kısmında asılı olan oyuncaklarına bayılıyor bizimki. Hatta bu sabah onlara tekme atmayı bile öğrenmiş :))

Bebeklerimize zor kavuştuk, bu yüzden de tüm zorluklarına seve seve katlanıyoruz. Ama bazı noktalarda onların zararına olabilecek şeylere dikkat etmekte fayda var. Şu an çevresini ve kendisini tanıma sürecinde. Eğer mütemadiyen memende ve kucağında yaşarsa bunları hep geriden gelerek öğrenecek. Motor gelişimleri için zararlı bi durum.

Eş münasebeti herkes de zor sanırım. Hele de normal Doğum yapıp epizyotomi dikişi atılanlar bizden daha da betermiş. Biz Hamilelik sürecinde ilişkiye girmemiştik. Dolayısıyla şu an ben de çok zorlanıyorum. Ama zamanla geçicekmiş korkulacak bir durum yokmuş cnm :)

Günaydın kızlar ben birinci denememde pozitif gördüm ama 8haftalikken kalp atışı olmadığı için kürtaj oldum malesef :( 6 Aralık kürtaj tarihim nerdeyse 3ay olacak tekrar dondurulmuş tedaviye başlamak için doktoru aradım ve yasmin başlattı. Eşim de istekli gibiydi ama dün daha erkendi dedi :( moral olarak kötü etkilendim sizce de erken mi? Böyle bir deneyim yaşayan var mı?

Esin dogru diyo cnm bebeklerin hepsi oyle yapiyomus ben ister istemez ona bagliyorum diyorum acaba ondanmi ama arastirdim cok normalmis yutmayi nefes almayi unutabiliyolarmis kafana takma ufurum olsaydi simdiye coktan farkedilirdi doktor bana guzelce kilosunu alip beslenirse sorun tamamen ortadan kalkar cok sukur gittikce guzellesiyo kiloda almis tombis olmus 2 aylik kontrolune az kaldi cok merak ediyorum kac kilo olmus diye ailecek yiyoruz onu nesemiz dunyamuz huzurumuz mutlulugumuz olmus rabbim yavrularimizin acisini gostermesin bize bagislasin
Canım nasılsın iki ay kontrolüne gitinizmi inş he şey yolundadır kaç kilo olmuşsunuz aşı oldunuzmu canım üç tane aşı varmış bizde yarın olucaz aşımızi ateş yaptimi öncesi ve sonrası fitil kullandınızmi

Canım nasılsın iki ay kontrolüne gitinizmi inş he şey yolundadır kaç kilo olmuşsunuz aşı oldunuzmu canım üç tane aşı varmış bizde yarın olucaz aşımızi ateş yaptimi öncesi ve sonrası fitil kullandınızmi

Cnm kontrole gittik ama kilosunu olcmedi baska bir doktora gittik o ara bende unuttum nasil olduysa eve gelince aklima geldi cok sinir oldum doktordan yana sansimiz yok galiba simdide doktor arastirmasina girdim asimiz carsamba gunu birde rota virus asisi varmis eczaneden biz aliyoz saglikocaginda yapiyolarmis carsamba kilosunu ogrenirim iyiyiz sukur sizde durumlar nasil gaz problemini atlattinizmi gerci erkek bebeklerde daha uzun suruyormus

Cnm kontrole gittik ama kilosunu olcmedi baska bir doktora gittik o ara bende unuttum nasil olduysa eve gelince aklima geldi cok sinir oldum doktordan yana sansimiz yok galiba simdide doktor arastirmasina girdim asimiz carsamba gunu birde rota virus asisi varmis eczaneden biz aliyoz saglikocaginda yapiyolarmis carsamba kilosunu ogrenirim iyiyiz sukur sizde durumlar nasil gaz problemini atlattinizmi gerci erkek bebeklerde daha uzun suruyormus
Canım biz bugün aşımızi olduk ebe ateş yapmaz dedi fakat altı saat sonra ateş yaptı fitil vermişti doktor ateş yada huzursuz olursa diye vermedim ben ateş çıkmadı diye sana tavsiyem ateş cilmadan sonrası fitil köy..İnş ateşi düşer çok huzursuz oldum çok küçük minigim Allahım korusun melekkerimizi..

Canım biz bugün aşımızi olduk ebe ateş yapmaz dedi fakat altı saat sonra ateş yaptı fitil vermişti doktor ateş yada huzursuz olursa diye vermedim ben ateş çıkmadı diye sana tavsiyem ateş cilmadan sonrası fitil köy..İnş ateşi düşer çok huzursuz oldum çok küçük minigim Allahım korusun melekkerimizi..

Biz dun asimizi olduk sol.koluna sag ve sol.bacanagina olmak.uzere 3 igne vurdular yavruma cok.agladi kuzum meme verdimde sakinlesti.ondan cok.babasiyla.bizim.canimiz yandi :( rabbim evladi hasta olanlarin.yardimcisi olsun sifa versin bi asi olmasi gerek bu kadar bizi.uzerken digerlerini dusunemiyorum rabbim.acilarini gostermesin cnm ebe bize ates yapabikir calpol bi cay kasigi vermen yeterli.dedi oda.38 olursa ver dedi ama sukur ates olmadi hatta biz asidan sonra.kizimla.gezmeye gittik geldik cokta guzel uyudu gecede rahatsiz etmedi beni bugun biraz huzursuz anlamadim.disari cikinca iyi gezmek istiyo galiba :)

Birde kizlar rota virus asisi hakkinda.ne.dusunuyorsunuz biz yaptirmayi dusunuyoruz bu hafta icinde 3 doz vericez oyle karar aldik siz ne dersiniz bu konuda yaptirdinizmi

Birde kizlar rota virus asisi hakkinda.ne.dusunuyorsunuz biz yaptirmayi dusunuyoruz bu hafta icinde 3 doz vericez oyle karar aldik siz ne dersiniz bu konuda yaptirdinizmi
Canım bende yaptırmayı düşünüyorum bugün bizimde kontrolumuz vardı doktor kalbinde önemsiz bir üfürükçü sesi geliyor her bebekte aolabiliyor dedi bende iç çekmesi var deyince çocuk kardiyoloji goturun dedi birde burnu tıkalı çıkıyor kontrolde biz örtü bebe aldık çok fazla gelen yok dedim kulak burun bogaz kontrol etsin dedi..Rota virüsü bu asilarla yapılması gerekmiş canım yada bir ay sonra yapılıyormuş üç ay bitmeden birinci söz yapılması gerekmis

Canım bende yaptırmayı düşünüyorum bugün bizimde kontrolumuz vardı doktor kalbinde önemsiz bir üfürükçü sesi geliyor her bebekte aolabiliyor dedi bende iç çekmesi var deyince çocuk kardiyoloji goturun dedi birde burnu tıkalı çıkıyor kontrolde biz örtü bebe aldık çok fazla gelen yok dedim kulak burun bogaz kontrol etsin dedi..Rota virüsü bu asilarla yapılması gerekmiş canım yada bir ay sonra yapılıyormuş üç ay bitmeden birinci söz yapılması gerekmis

Cnm.ins.onemsiz bi.ufuruktur benimkininde burnu tikaniyo surekli serum fizyolojik okyanus suyu diyolar onu ve otri bebeyi kullaniyorum rahatliyo aciliyo

Cnm.ins.onemsiz bi.ufuruktur benimkininde burnu tikaniyo surekli serum fizyolojik okyanus suyu diyolar onu ve otri bebeyi kullaniyorum rahatliyo aciliyo
İnş onemsizdir canım Allahim sağlık versin kuzulara evlat acısı göstermesin hep öyle dua ediyorum..Rota virusunu yaptırdığını asilarla yapmadılar mı canım bizim verme aşımız kaldı sadece toplu acildigi için ay sonu olucaz inş doktorumuz aşı ile rotayida birlikte yaptırın dedi..

Verme yazmışım verem aşı kaldı sadece sen naptın buldunmu çocuk doktoru bizde dışarı çıkmaya basladik AVM gidiyoruz genelde orda çiş kaka meme derken çok zor oluyor birde bizim bebis seste hiç uyumuyor geçen hava güzeldi ilk defa sahile gidelim dedik ağlama krizi tutu bizimkini arabaya nasıl.donduk anlatamam herkez bize bakıyor tabi bu kadar küçük çocukla çıkılırmi diye..

Verme yazmışım verem aşı kaldı sadece sen naptın buldunmu çocuk doktoru bizde dışarı çıkmaya basladik AVM gidiyoruz genelde orda çiş kaka meme derken çok zor oluyor birde bizim bebis seste hiç uyumuyor geçen hava güzeldi ilk defa sahile gidelim dedik ağlama krizi tutu bizimkini arabaya nasıl.donduk anlatamam herkez bize bakıyor tabi bu kadar küçük çocukla çıkılırmi diye..

Bende cikiyorum.disari cnm avm market kizimla.cikiyoz surekli Cok seviyo disari cikmayi rahatliyo misil.misil.uyuyo meraklida sanki arabayla gezmeyide seviyo sukur sesinj etmiyo simdilik.ilerde bozulurmu bilmem :) erkek milleti sevmez gezmeyi ya sizinkide o hesap olsa gerek ondan mizmizlanmistir :))

Ben de yaptırıcam canım.
3 dozluk olan Rotateq markalı aşıyı tercih ettik, sen de o markayı yaptırıcaksın sanırım. 2 dozluk olan aşıya göre bir kat daha koruyuculuğu fazla dedi doktorumu. 3-5-7.aylar şeklinde yapılacak. İkinci ay aşıları zaten fazla, araya bir de Rotavirüs aşısını sıkıştırmayalım dedik.
Yalnız bu markanın aşısı bebekler 12.haftasını doldurmadan yapılmalı. tarihe dikkat edersin.

İnş onemsizdir canım Allahim sağlık versin kuzulara evlat acısı göstermesin hep öyle dua ediyorum..Rota virusunu yaptırdığını asilarla yapmadılar mı canım bizim verme aşımız kaldı sadece toplu acildigi için ay sonu olucaz inş doktorumuz aşı ile rotayida birlikte yaptırın dedi..
Canım canlı virüs aşıları ya aynı gün ya da en az 28 gün arayla yapılmalı. Verem aşısı da Rotavirüs aşısı da canlı aşılar. Normalde ikisi de canlı virüs aşısı olduğu için aynı gün yapılması gerekli. Fakat verem aşısı koldan rotavirüs aşısı ise ağızdan damla şeklinde olduğu için, yani yapılış teknikleri farklı olduğu için farklı zamanlarda yapılabiliyor. Eğer ikisi de koldan olsaydı o zaman aynı gün yaptırmak zorunda kalıcaktık.
Biz doktorla ikinci ay aşıları zaten çok diye rotavirüs aşısını 3.ayda yapmaya karar verdik.

Bebişine de geçmiş olsun canım. Üfürüm çoğu yenidoğanda görülebiliyor ama çok şükür ki büyüdükçe düzeliyorlar. Tez zamanda geçer gider inş.

Back