Bizim bebiş genelde 36,8 derece oluyor. Alnından temassız ateş ölçer ile ölçüyorum. Nasıl bir aletle hangi bölgeden ölçtüğüne göre referans aralığı biraz değişiyor. Yenidoğanın 36,5 ile 37,5 arası ateş değeri normal kabul edilir canım. Ama en makbulü 37 leri pek geçirtmemek.
Evin ısısı 24 derece. Bazen 23 veya 25 oluyor ama mümkün mertebe 24 e sabitlemeye çalışıyorum. Evin çok sıcak olması, bebeğin kalın giydirilmesi ve üzerinin fazla örtülmesi maalesef ona daha çok zarar verir. Doktorlar zaten siz nasıl giyiniyorsanız bebeğe de sadece bir kat fazlasını giydirin der.
Bak mesela sabah 6 da uyuttum bebişi, annem sağolsun penye kundak battaniyeye sarmış üzerine müslin battaniye sermiş en üste de yün battaniye örtmüş! Saat 10 olmuş çocuk uyanmamış hala tabi ben de uykuya yenik düşmüşüm. Bebek o kadar sarıp sarmalanırsa kendini anne karnında gibi hisseder, mayışır kalır uykusunu açamaz. 4 saat bi bebeğin emmemesi ne demek. Sarılıktan yeni kurtulmuşuz aç bırakıp yeniden mi hasta edelim. Ciddi şekilde uyardım annemi, bir daha çocuk üşür muhabbeti yapıp bunu yaparsa bebeğe artık külahları değişicez. Söz verdi bir daha yapmıycakmış bakalım. Bence sen de annene aslında iyi birşey yapmadığını anlatmaya çalış canım.