nisanda tüp bebek yaptıracaklar buyrun umut olalım birbirimize

Canım şimdi meleğini kucagina almışsındır ins fırsat bulunca mutlaka yaz..

Cnm cok gecmis olsun kotu olmus ya simdi durumun nasil biz emzirmede sorun yasamadik dikis yerlerim agriyodu dun gittim doktora tekrar bakti sorun yok iyi gozukuyi dedi odem iltihap kanama yok dedi gulemiyorum bile dedim normaldir dedi 10 gune kadar ancak gecer rahat rahat gulersin dedi gerci erken ayaklandim iyiyim dedim hic biside yoktu 3 gundur agriyo annemde kiziyo nazar degdirdin kendine diyo ne bilim iyisem niye yatayim dedim ilk gunden beri pek yataga girmedim galiba nazar oldu bunada sukur diyorum

Cnm cok gecmis olsun kotu olmus ya simdi durumun nasil biz emzirmede sorun yasamadik dikis yerlerim agriyodu dun gittim doktora tekrar bakti sorun yok iyi gozukuyi dedi odem iltihap kanama yok dedi gulemiyorum bile dedim normaldir dedi 10 gune kadar ancak gecer rahat rahat gulersin dedi gerci erken ayaklandim iyiyim dedim hic biside yoktu 3 gundur agriyo annemde kiziyo nazar degdirdin kendine diyo ne bilim iyisem niye yatayim dedim ilk gunden beri pek yataga girmedim galiba nazar oldu bunada sukur diyorum

Bende hastanede sonrası evde kendimi çok iyi hisetigim için bebegimlede ilgilenmeye başlamıştım hata yapmışım en güzeli doğum sonrası yatıp dinlenmek sadece emzirme için kalkmak..Hala akintim devam ediyor dikis yerlerinde bakalım inş iyi olucam bebegimlede kendim ilgilenen şimdi babane ve anane ilgileniyor..

derinn83 canım doğum yaptinmi ins sen ve bebisin iyisinizdir
Canımm gözümüz aydın hepimizin, çok şükür ben de aldım bebeğimi kucağıma. 9 Ocak Pazartesi saat 13:48 de bebişimiz geldi dünyaya :) Şimdilik herşey yolunda ama sezaryan sonrası biraz zorlandım açıkçası. Yavaş yavaş benim sağlığım da düzeliyor. Çok emek verdik sabrettik ama sonunda rabbim bize de anne olmayı nasip etti. İçim resmen sevgi seli, daha sesimi duyunca deliye dönen ve beni isteyen bi yavrum var artık. Bu tarifi imkansız bir duyguymuş. Seviyorum sandığım herşey yeniden anlamlanıyor, sevginin ne demek olduğunu asıl şimdi evlat sevgisi ile anladım. Doğuma giderken de evladımı kucağıma alırken de hep dua ettim, nerde evlat dileyen varsa tez zamanda rabbim nasip etsin inş.

Hayat şu an tamamen bu küçük prensesin üzerine dönüyor :) o yüzden pek siteye giremiyorum. Ama inş kısa zamanda işleri yoluna koyar yine burdan birbirimize destek olup bebişlerimizi birlikte büyütürüz inş.

Gozunuz aydın canım dünyanın en güzel duygusu evlat sevgisi onun kokusu beni benden götürüyor mest oluyorum aşığım ben oğluma..Canım sakin kendini yorma kendini iyi hisetsende kalkip iş yapma bebegini emzirmek için kalk ilk 10 gün mutlaka istrahat et bol bol..Kaç kilo doğdu prenses canim emziriyormusun...

Gozunuz aydin olsun cnm hayirli olsun cok guzel tarif etmissin gercekten bu ask baska harika bisi rabbim isteyen herkese nasip etsin bol bol dinlen hemen ayaklanma dedigin gibi kendimizi toparlayalim tekrar gireriz siteye kuzucuklarimizi birlikte buyuturuz:)

Sağolun kızlar, gün o kadar hızla ilerliyor ki ancak girebildim siteye :)
3.624 gram 53 cm doğdu kuzum, çok şükür herhangi bir sağlık sorunu olmadı. Doğumdan 48 saat sonra topuk kanı alındı, bir kısmı 19 Ocak'ta bir kısmı da 21 Ocak'ta sonuçlanacakmış. İnş tahlilleri de temiz çıkar. Dün işitme testi vardı iki kulağı da duyuyor çok şükür. Yalnızca sarılık sıkıntımız var, her bebek gibi bizimkide yenidoğan sarılığı oldu. Sürekli emziriyorum şimdilik değerler kontrol altında, umarım yükselmezde. Bir sonraki kontrolü 1 aylık olduğunda olacak. Kalça usg si ve aşıları yapılacak. Şimdilik bizde durumlar böyle :) Sizin bebişler nasıl?

Masallah cnm benim bebegimde 3.200 gram 49 cm dogdu sukur kilo kaybetmedi aksine kilo aldi 8 gunlukken tartindik en son 3.4

Masallah cnm benim bebegimde 3.200 gram 49 cm dogdu sukur kilo kaybetmedi aksine kilo aldi 8 gunlukken tartindik en son 3.4
Maşallah subhanallah yerim o prensesi ben
Normalde doğum kilosunun %10 kadarını verebiliyorlar, ödemlerini falan atıyorlar. Ama senin tontik vermeyi bırak birde üstüne kilo almış maşallah ona Demek ki senin sütün de yaramış daim olsun inş cnm.

Biz de sarılıkla uğraştık birkaç gün ama şükür atlattı. Sağ sağlim bi doğuralım da rahat edicez dedik ama sanırım anne olmak artık ömür boyu tetikte olmak demekmiş :))

Çok geçmiş olsun canım sariliktan bende çok.korkmustum olmadi cok.sukur inş olmaz aç bırakmamaya ozen gösteriyorum zaten paşam çok iştahlı açlığa hiç dayanamıyor mama yada meme olmasın kiyametler kopuyor..Canım bebisin ateşini olcuyormusun ben olctum 37.2 veya üç degsiyor sizde durumlar nasıl ev çok sıcak aslında ama ananemiz üşür diye sarıp sarmalıyor..

Aynen cnm ya uyku hayatimdan cikti sanki yani bebegim guzelce uyuyoda yinede onu seyretmekten yatamiyorum telefon hafizamiz doldu foto video cekmekten ne guzel mimikleri var arada gulumsuyo Allahim diyorum bu ne guzel bi hediyedir sana hamdu senalar olsun cok sukur rabbim isteyen herkese nasip etsin bide en guzelide kizimin benim kopyam olmasi cok benziyo herkes gorur gormez senin kopyam diyolar gozunun rengini sadece babasindan almis cok sukur senin prenses kime benziyo :)

Aynen cnm ya uyku hayatimdan cikti sanki yani bebegim guzelce uyuyoda yinede onu seyretmekten yatamiyorum telefon hafizamiz doldu foto video cekmekten ne guzel mimikleri var arada gulumsuyo Allahim diyorum bu ne guzel bi hediyedir sana hamdu senalar olsun cok sukur rabbim isteyen herkese nasip etsin bide en guzelide kizimin benim kopyam olmasi cok benziyo herkes gorur gormez senin kopyam diyolar gozunun rengini sadece babasindan almis cok sukur senin prenses kime benziyo :)

Masallah cnm sukur sagliklilar bebeklerimiz ins boyle devam eder ben hic olcmedim benim evimde sicak yinede korkuyorum usur diye ama fazla sarip sarmalamiyorum bi kere sıkı sardim kalin battaniyesiyle acinca bi baktim vucut isisi baya yukselmisti korktum atesi cikti diye acinca altini felan degistirince dustu vucut isisi demekki cok sarip sarmalamamak lazim birde benim bebek sutunun fazlasini az bisi cikariyo kusuyo diye korktum doktor birazciktan bisi olmaz normal dedi annemde olur oyle seyler dedi sık ve fazla lusarsa sorun dedi sukur yok oyle bisi sizinde oluyomu

Bizim bebiş genelde 36,8 derece oluyor. Alnından temassız ateş ölçer ile ölçüyorum. Nasıl bir aletle hangi bölgeden ölçtüğüne göre referans aralığı biraz değişiyor. Yenidoğanın 36,5 ile 37,5 arası ateş değeri normal kabul edilir canım. Ama en makbulü 37 leri pek geçirtmemek.

Evin ısısı 24 derece. Bazen 23 veya 25 oluyor ama mümkün mertebe 24 e sabitlemeye çalışıyorum. Evin çok sıcak olması, bebeğin kalın giydirilmesi ve üzerinin fazla örtülmesi maalesef ona daha çok zarar verir. Doktorlar zaten siz nasıl giyiniyorsanız bebeğe de sadece bir kat fazlasını giydirin der.

Bak mesela sabah 6 da uyuttum bebişi, annem sağolsun penye kundak battaniyeye sarmış üzerine müslin battaniye sermiş en üste de yün battaniye örtmüş! Saat 10 olmuş çocuk uyanmamış hala tabi ben de uykuya yenik düşmüşüm. Bebek o kadar sarıp sarmalanırsa kendini anne karnında gibi hisseder, mayışır kalır uykusunu açamaz. 4 saat bi bebeğin emmemesi ne demek. Sarılıktan yeni kurtulmuşuz aç bırakıp yeniden mi hasta edelim. Ciddi şekilde uyardım annemi, bir daha çocuk üşür muhabbeti yapıp bunu yaparsa bebeğe artık külahları değişicez. Söz verdi bir daha yapmıycakmış bakalım. Bence sen de annene aslında iyi birşey yapmadığını anlatmaya çalış canım.

İlk bakışta bana benziyor şükürler olsun ki halalarına değil :)))
Ama detaylara bakınca eşime de benziyor. Mesela burnu tıpatıp ben ama dudakları da babası. Kulağı ayağı elleri aynı eşim. Ten rengi, gözleri saç rengi ben :) Yani çok adaletli bi dağılım olmuş gibi ikimizden de hep birşeyler almış. Birkaç aya daha net şekillenirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…