nisanda tüp bebek yaptıracaklar buyrun umut olalım birbirimize

Heh işte ben de tam o noktaya takılıyorum. Eğer ikinci yükleme sonrası çözüm olarak bana diyet ve spor önerecekse ikinci yüklemenin bi anlamı kalmıyor ki. İlki zaten sınırın çokta üstünde değil ki yüksek ihtimal 100 lük yüklediğinde de benzer bi sonuç çıkacaktır.

Ayrıca ben de ya da bebeğimde şeker hastalığının yan etkilerini gösteren herhangi bir emare yok. Mesela kanda d vitamini eksikliği-insülin yüksekliği-Trigliserid yüksekliği varsa o anne de kesin gebelik şekeri de vardır. Alsın kanımı bunlara baksın, varsa sorun tedavi aşamasına geçelim. Ama yok doktorlar illa yükleme diyor beni de deli ediyor :) Neyse kaçış yok Cumartesi gidip doktorla bi göğüs göğüse çarpışıcaz son sözü o söyleyecek yüksek ihtimalde o yükleme yapılacak :))

Canım o yüklemede yapılırsa bol yuruyus yap yüklemeden sonra..inş gerek kalmazda diyet verir canim..

Canım o yüklemede yapılırsa bol yuruyus yap yüklemeden sonra..inş gerek kalmazda diyet verir canim..
Aynen ben de yürümeyi düşünüyorum. Evim hastaneye yakın, eşime dedim arabada bekle sen hemen bi kan verip şekeri içip geliyim 1 saat sonrada tokluk kanı vermeye geliriz. Hemşire hastaneden çıkamazsın ani kan şekeri düşüşü yükselmesi falan olursa müdahale etmemiz lazım deyince saf saf oturduk kaldık. Hiç hareketsiz sabah mahmurluğu açlıkta cabası çıkan sonuç ortada. Halbuki gündelik hayatta böyle değiliz ki. Yemekten sonra illaki bi bulaşık ev işi yürüyüş birşey oluyor hayatında. Hayırlısıyla şu cumartesiyi bi atlatsam :)

kızlar günaydın.bana özellikle hıc kıpırdama otur dediler yüklemeden sonra.bende ole yaptım.saatlerce oturdum.ondan mı azcık sınıra yakın çıktı değerim acaba:)

kızlar günaydın.bana özellikle hıc kıpırdama otur dediler yüklemeden sonra.bende ole yaptım.saatlerce oturdum.ondan mı azcık sınıra yakın çıktı değerim acaba:)
Şeker hastalarına bol yürüyüş öneriyorlar çünkü şekerin düşmesine yardımcı oluyor canım. Nitekim ben daha öncede duymuştum, oturup bekleyerek yapılan test sonucu ile yürüyüp yapılan test sonucu arasında ciddi fark çıkıyor. Boş bulunup sabah mağmurluğu hemşire gitme bi yere deyince oturdum kaldım, sonuç sınırın biraz üzeri çıkan şeker :) Zaten bu testi madem en gerçek değerlerimize ulaşmak için yapıyorlar, o zaman bizi kendi halimize bırakmalılar. Sanki günlük hayatta sürekli yiyip yiyip yatıyor muyuz hiç mi hareket etmiyoruz. İkinci yükleme yaptıracaksan sen de yürü bence.

yok cnm ıkıncı yuklemeyı yaptırmıycam ben.görümcem hemşire, devlet hastanesinden endokrnoloji bölüm doktoruna göstermiş değerlerimi.sınırda demiş.tatlı ve hamur işi tüketimini minimuma indirsin yeterli, ciddi bi durum yok demiş.bende 3 gündür dikkatliyim.memurum ben çalışıyorum bu yüzden mesai bitiminden sonraki vakıtlerde de eşimle akşamları yürüyüşe çıkmayı planlıyoruz.kalan 2,5 ayı da böyle tamamlamayı planlıyorum Allah nasip ederse.

En iyisini yaparsın canım. Güzel bi diyet ve bol yürüyüş bence senin değerlerin için gayet yeterli bi çözüm. Ama sen yine de arada sırada açlık ve yokluk kan şekerine baktır. Yükleme yaptırmadan direk açken kan veriyorsun sonra gidip kahvaltı yapıp tekrar tok karnına kan veriyorsun. Temkinli olmakta fayda var. İnş bir daha hiç yükselmez Doğuma kadar.

haklısın cnm belli aralıklarla ben gene de baktırayım açlık tokluk şekerime..Allah hepimizin yardımcısı olsun.hepimzin sağlıklı kolay bir doğum yapalım inşallah:)

Canım nasılsın gitinmi doktora inş minis iyidir yükleme yapildimi tekrar ..benimde haftaya cuma kontrolum bu ay çok uzun geldi ara bana...

Canım nasılsın gitinmi doktora inş minis iyidir yükleme yapildimi tekrar ..benimde haftaya cuma kontrolum bu ay çok uzun geldi ara bana...
Şimdi geldik eve canım. Çok şükür 100 lük şeker sonuçlarım iyi çıktı. Doktor tahmin ettiğimden çokta farklı bi açıklama yapmadı aslında. 2008 yılında 25.000 gebe üzerinde yapılan araştırmalar göstermiş ki en sağlıklı teşhis sadece yükleme ile belli olurmuş falan filan. Bana güveniyorsan lütfen yaptır dedi. Yaptırmam dersen de sorumluluk sana ait, ilerde şeker hastasıysan ve bunu bilemezsek bebeğine zararı olursa beni uyarmadın deme deyince bi durdum zaten. Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal. Yükleme yapınca mı bebeğime daha çok zarar verdim yoksa yaptırmasa mıydım daha çok zarar verebilirdim bilmiyorum.. sonuç olarak yaptırdık, tahmin ettiğim gibi şeker falan çıkmadı. Artık bir sonraki randevu 28.hafta inş sıkıntısız geçer gider günler. Sen de haftaya güzel haberlerle gelirsin inşallah canım.

Maşallah iyi çıkmasına sevindim ultrason baktimi bebeğin kilosuna boyuna diyet yaptinmi bu aralar yükleme yapılınca yurudunmu benimde açlık şekerim 110tokluk 140cikmaya basladi evde hergun olcuyorum. Doktoruma gidince sorucam su yükleme işini böyle kafam hiç rahat değil..

Teşekkür ederim canım. Asıl muayenemiz geçen hafta yapıldı, bugün tekrar ultrasona girmedim. Ama bebişin tekmeler sağlam turp gibi kuzum belli :))

Açıkçası 1 haftadır kafam çok takıldı bu şeker olayına. Hem sinir oldum hem stres oldum. Bide perhiz falan düşündükçe inadına canım tatlı çekti hep. Öyle aman aman bi perhiz falan yapmadım. Her zamanki gibi beslenmeye ve abartmadan tatlı yemeye devam ettim. Özellikle boğazımdan kesmedim ki yükleme yapılırsa olabilecek en yüksek şeker seviyemi bi görmek istedim. Nitekim değerlerim normal çıktı ve şuanki yemek düzenimden daha kötüye gitmem yani. Sadece yürüyüş yapmaya özen gösterdim, belki onun bi faydası olmuştur. Açlık ilkinde de normaldi zaten benim, tokluk hafif yüksekti. Ben yine de belirli aralıklarla hastanede kan verip açlık ve tokluk kan şekerimi takip etmeyi düşünüyorum. Sende bi görüş bakalım doktorla ne önerecek. Olmadı sen de yaptır bi 100 lük için rahat etsin.

kızlar mrb bişiy sormak istiyorum.kabızlık problemi için bol su içmek dışında uyguladığınız bir yöntem var mı.haftalar ilerledikçe bu problemle karşı karşıya kalacak gibi duruyorumda:)

kızlar mrb bişiy sormak istiyorum.kabızlık problemi için bol su içmek dışında uyguladığınız bir yöntem var mı.haftalar ilerledikçe bu problemle karşı karşıya kalacak gibi duruyorumda:)

Ananas yiyebilirsin cnm iyi geliyo diye duymustum transferin ilk zamanlsrinda yasamistim ananas findik fistik kuru yemis tuketince gecmisti ondan sonrada kabizlik yasamadim sukur

Ben sanırım 8.haftalarda falan yaşadım, ne yaptıysam da 12.haftaya kadar artarak devam etti. 12.hafta itibariyle Demir hapına başladım ve resmen kabızlığım bıçak gibi kesildi. Gece yatarken içiyorum sabah kalktığımda ilk iş büyük abdeste çıkartıyor. Demir hapı kullanmana rağmen mi kabızlık var canım?

evet kullanıyorum kan ilacı ama bi faydasını görmedim.

Canım sabah aç karınla en az iki bardak su iç yemeklerden sonra hareketli ol akşamları yuruyusler yap bende ara ara kabızlık cekiyorum..
saol cnm yürüyüşe ağırlık versem hem şeker,hem de bağırsak sorunum ortadan kalkar belki.ama niyeyse hep halsizim,mesaiden sonra hiçbişiy yapmadan hep yatmak geliyor içimden:)

kızlar günaydın,aranızda çalışan anne adayları var mı? işi bırakmayı kaçıncı haftada düşünüyorsunuz acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…