- 28 Mart 2015
- 360
- 251
- 103
- 36
Şeker yüklemesi 24 ile 28.haftalar arası yapılıyor canım, acaba bir sonraki randevunda mı yaptırmanı planlıyor? Keşke sana da anlatsa planlamalarını biraz bilgi akışı az sanki doktorun. Biz mesela her randevu bitiminde bir sonraki randevuyu ve o randevu da ne yapacağını mutlaka konuşuyoruz. Şeker gebelikte önemli bi konu, ister yükleme yanlısı bi doktor olsun ister Canan Karatay gibi sağlıksız bir işlem olduğunu düşünsün mutlaka her halükarda şeker takibi yaptırır doktorlar. Bence ilk randevunda bu konuyu bi konuş doktorunla canım.
Ayrıntılı usg ye gelince, burda başka arkadaşlardan da duydum 5-10 dk da bitiren doktorlar varmış. He bana sorarsan kesinlikle yeterli değil. Benim kadın doğumcum aynı zamanda perinatolog olduğu için ayrıntılı usg ye başka doktora gitmeme gerek kalmıyor. 2 tane asistanı var, kızların önünde uzun bir liste var, tek tek ordan bakılması gereken organları okuyolar, doktor inceleyip neticeyi söylüyor, kızlarda rapora yazıyor. Bebeğin aklına gelebilecek neyi varsa o listede mevcut. Onca organa damara falan 5 dakikada bakılması mümkün değil.
Her gittiğimde hemşireleri önce Tansiyon ve kilo kontrolümü yapıp sisteme kaydediyor. Belki senin görüntü itibariyle kilo sorunun yoksa üzerinde durmayı gerek görmemiş olabilir. Ama bunun dışındaki konularda ilgi ve açıklama eksikliği hissediyorsan bi dile getir bence canım bu devirde ağlamayana resmen meme yok.
Hmm anladim cnm bi sikayetim varmi diye sorar hep varsa onunla ilgilenir kiloda dedigin gibi zayif oldugum icin belkide o yuzden baktirmiyo ama bu seker konusunu bi sorayim gerci daha once bana surekli sakin seker yuklemesi yaptirma denmisti belkide o yuzden suskun kaldim sende yapilmasi gerek diyosun ne ise yariyoki yarari nedir genelde zararli diyolar