nisanda tüp bebek yaptıracaklar buyrun umut olalım birbirimize

Hmm anladim cnm bi sikayetim varmi diye sorar hep varsa onunla ilgilenir kiloda dedigin gibi zayif oldugum icin belkide o yuzden baktirmiyo ama bu seker konusunu bi sorayim gerci daha once bana surekli sakin seker yuklemesi yaptirma denmisti belkide o yuzden suskun kaldim sende yapilmasi gerek diyosun ne ise yariyoki yarari nedir genelde zararli diyolar

Yok hayır mutlaka şeker yüklemesi yapılması lazım demiyorum, belli bi haftadan sonra mutlaka şekerin açlık ve tokluk olarak ölçülüp takip edilmesi lazım diyorum. Yani istersen yükleme yaptırmayabilirsin ama şekerin olup olmadığına sık sık baktırmanda fayda var.

Normalde şeker hastası olmayan birçok kadında sadece hamileyken çıkan gebelik şekeri oluyor. Sonuçta gebelik şekeri de bir çeşit hormon. O yüzden nasılsa bende şeker yok diyemiyorsun çünkü her an çıkabiliyor. Ben aslında çokta isteyerek yaptırmadım, vücuda birden 50 gr glikoz vermek bebeğime ya zarar verirse diye düşündüm. Ama çoğu doktor bir dilim pasta iki dilim baklava da bile o kadar şeker var zaten diyor. Nitekim hafif sınır üstü çıktı dikkatli olmam gerektiğini öğrenmiş oldum.

Bu arada gebelikte şeker hastalığı bebekte iri bebek sendromuna sebep oluyor. Fazla kilolu bebeğin de normal doğumla doğması zorlaşıyor, Allah korusun kolu omzu çıkan bebekler oluyor o yüzden sezeryan yapıyorlar. En önemlisi de bebek doğuştan şeker hastası olarak doğabiliyor. Amniyon sıvısında fazlalık oluyor falan filan.. Yani kısacası gebelikte şeker önemli :) Dilersen yüklemeyle, yükleme istemezsen de açlık ve bol reçelli falan yapılmış bir kahvaltı sonrası tokluk kan şekerlerine baktırarak şekerin olup olmadığını öğrenmende fayda var canım.

Canım yazdığın gibi seker çok önemli gebelikte benim doktorum beni çok korkutmuştu bizi kucagina alamayabilirsinz diye Allahım korusun sen naptin ulasabildinmi doktoruna benim açlık şekerim normal ama bu aralar tokluk şekerim sınırda çıkıyor dün canın kızartma istedi kendime karşı kiyamazdim yedim iki saat sonra tokluk kan şekeri 175 çıktı şok oldum artık yemem tövbe sabah açlığımi olctum 90 çıktı normale donmuş toklugada bakican biraz sonra..doktorum beni uyarmıştı gebelik ilerledikçe şeker yükselir dikkat etmesen diye..

Ah ne diyorsun haftasonları sabah kahvaltısındaki en büyük zevkim patates kızartması kaçamağıydı şimdi oda mı yok artık yani

Doktoruma cebinden ulaştım canım, sağlık kongresindeymiş çok uzun konuşamadım ama durumu anlattım. Tahmin ettiğim gibi 100 gramlık ikinci bir yükleme ile kesin teşhis koymamız gerek dedi. Bende tekrar yükleme yaptırmak pek istemiyorum alternatif çözümlere gidelim deyince Perşembe günü hastanede olucam gel üzerinde konuşalım sana yüklemelerin aslında zararsız olduğunu anlatıyım yine istemezsen başka çözümleri de konuşuruz dedi. Bakalım perşembe tekrar bi gidiyim neler anlatıcak.

Canım ikinci yüklemede de yuksek çıkarsa diyet uygulaticaksa doktorun bencede ikinci bir yüklemeye gerek kalmaz..ben hamile kaldığım günden beri iyemez oldum herşeyi doğum yapayım hepsinden doya doya iyicem canım..

kızlar şekerimizin normal olması için yükleme yapıldıktan sonra açlık ve tokluk şekerimizin kaç olması gerekiyor acaba.

test adı test sonucu en düşük değer en yüksek değer
glukoz 120dk. 142 80 140
glukoz 60dk. 184 80 200
glukoz açlık 93 70 100
kızlar günaydın.şeker yükleme sonucum böyle çıkmış.doktorum ameliyattaymış henüz görüşemedim.siz ne dersiniz anormal bi durum görünüyor mu sizce?

Canım hangisi gercek değer hangisi referans aralığı yani olması gereken değer biraz karışık yazmissin..

Senin değerler sınırda canim...inş ikinci bir yükleme istemez doktorun büyük bir ihtimalle diyet vericek..

Senin değerler sınırda canim...inş ikinci bir yükleme istemez doktorun büyük bir ihtimalle diyet vericek..
saol cnm,tam tahmin ettiğin gibi.doktorumla görüştüm endokrinoloji diye bir bölüme gitmemi istedi.ne güzel yiyodum tatlıları,pastaları:) napalım diyetse diyet dişimi sıkıcam bikaç ay daha.bu bölüm devlet hastanelerinde oluyor mu acaba?

Evet canım devlet hastanelerinde endokrinoloji bölümü var. Yalnız bildiğim kadarıyla direk o bölüme randevu alamıyorsun sanırım. Önce dahiliye görüyor seni, bu hasta endokrinoloji takibi gerektiren bir hastadır diyerek seni o bölüme yönlendiriyor. Ama sen yine de direk endokrinolojiden ben gebeyim ve şeker hastalığı için randevu istiyorum diyerek bi talepte bulun bakalım ne diyecekler. Ben özel bi hastaneye gidiyorum, bütün branşlar için de aynı hastaneyi kullanıyorum. Özele gitmeye karar verirsen orda sıkıntı yok direk endokrinolojiye randevu alabilirsin cnm.

teşekkür ederim cnm,bi bakayım her türlü doktora gitmem gerekiyor o belli oldu.;( cok dıyet yapabilecek potansiyele de sahip değilim amane diyım hakkımızda hayırlısı.

Canım devlet hastanelerine gidebilirsin ben devlete gidiyorum oraya gidince randevu alabilirsin sonrası randevu almana gerek yok eline tahlil veriyor orda kendi randevu veriyor diğer tahlil tarihine ve hamiş olduğumuz icin sırada beklemiyorsun öncelik hamisleriz doktorlarda cok anlayışlı sıra konusunda..ben hamile olmayı bu hastane öncelik olayında çok sevdim..

Canım sen naptin konustunmu doktorunla diyetmi verdi..benim bu aralar şekerim sınırda nedense biraz diyet kaçtı bu aralarda canımdua herşeyi çeker oldu su uc ayimizida hayirlisiyla atlatsak..

Canım sen naptin konustunmu doktorunla diyetmi verdi..benim bu aralar şekerim sınırda nedense biraz diyet kaçtı bu aralarda canımdua herşeyi çeker oldu su uc ayimizida hayirlisiyla atlatsak..
Telefonla konuşmuştuk canım, perşembe sabahtan gel demişti. Ama perşembe ve cuma sabahlarına sezaryeni çıkmış, mecbur cumartesi sabahına kaldı gidişim. Her ihtimale karşı 12 saatlik açlıkla gidicem, görüşme sonrası ya yükleme yapıcaz ya da diyet ve takip vericektir. Şimdi yasak ya tatlılar kızartmalar, inadına her zamankinden daha çok canım istiyor valla sinir oldum :)

Canım doktorunun dediğini yap her ihtimale karşı ama yine ikinci yüklemede yuksek çıkıp yine diyete yonlendirceksede yukleme yapilmadan diyete başla takip edilsin en mantıklı..benimde cuma ikinci asım var sonrası ulke dışına cikicam memlekete gitmem gerek bazı işlemler için yol 6 saatlik inş sorun çıkmaz artık kritik donemkerede girdik..

teşekkürler cnm benm,hamiş avantajından faydalanmayı deneyeyim o zaman bende.gideyim bi görüşeyim

teşekkürler cnm benm,hamiş avantajından faydalanmayı deneyeyim o zaman bende.gideyim bi görüşeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…