- 28 Mart 2015
- 360
- 251
- 103
- 36
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Maşallah canım sağlığı daim olsun inşallah :)Kizlar benimde bugun kontrolum vardi sukur bebegim iyi kilosu boyu iyi gayet saglikli dedi doktor sadece bebegim ters galiba kafasi midemin ustunde gerci daha iki aydan fazla var duzelir buyudukce doner dedi doner ins saglikla gelsin ins bebislerimiz
günaydın kızlar,guzel bir konuya değinmişsin cnm.doğumlarınızı normal mı yoksa sezeryan mı düşünüyorsunuz acaba?Maşallah canım sağlığı daim olsun inşallah :)
Bu haftalarda çoğu bebeğin kafası yukarda oluyor, 36.haftaya kadar dönmesi için zaman var canım. 36 dan sonra pek dönmesi mümkün olmaz ama bizim vaktimiz var daha. Sezeryan olacaksa zaten konumu çok sorun değil. Sen normal doğum mu yapacaksın
Canım doktorla ben hiç konuşmadım bu konuyu. Tamamen ona bırakıyorum. Bu zamana kadar çok güzel geldik onla beraber çok şükür, güvenim tam. Sadece 1 kere şeker yükleme yaptırmasam olur mu dedim, o kadar kızdıki:)günaydın kızlar,guzel bir konuya değinmişsin cnm.doğumlarınızı normal mı yoksa sezeryan mı düşünüyorsunuz acaba?
Maşallah canım sağlığı daim olsun inşallah :)
Bu haftalarda çoğu bebeğin kafası yukarda oluyor, 36.haftaya kadar dönmesi için zaman var canım. 36 dan sonra pek dönmesi mümkün olmaz ama bizim vaktimiz var daha. Sezeryan olacaksa zaten konumu çok sorun değil. Sen normal doğum mu yapacaksın
Canım tüp bebek olunca genelde doktorlar sezeryan öneriyor yada onlar içinde kolay oluyor risk almıyorlar ben bu konuyu konuştum normal olsun çok istiyorum ama korkularim var yapabilirmiyim dedim.. doktorum sen normal yapamazsın o.zman sezeryan tavsiye ediyorum dedi..çok mücadele verdik bu bebisler için normal doğumda sanci ne zaman başlar sanci olmasa suni sancı berbat biseymis geç doğarsa kakasini yapma ihtimali var birsuru deli sorular..Cnm evet normal dogum dusunuyordum olmazsa mecbur sezeryan olacak hayirlisi ins birde kimin agzi acilsa tup bebeklere normal dogum yapmiyolar diyolar neden oyle diyolarki varmi dogruluk payi
benim doktorumda normal doğum yapabilirsin ama kendini nasıl güvende hissedeceksen onu seç dedi.bende hassas bir gebelik geçirdiğim için, sancının ne zamn başlayacağını da kestiremediğim için,daha sakin olurum diye düşünerekten sezeryan yapmayı düşünüyorum.ancak zaman neyi gösterecek fikrim değişecek mi bilemiyorum.hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun inşallah.Canım tüp bebek olunca genelde doktorlar sezeryan öneriyor yada onlar içinde kolay oluyor risk almıyorlar ben bu konuyu konuştum normal olsun çok istiyorum ama korkularim var yapabilirmiyim dedim.. doktorum sen normal yapamazsın o.zman sezeryan tavsiye ediyorum dedi..çok mücadele verdik bu bebisler için normal doğumda sanci ne zaman başlar sanci olmasa suni sancı berbat biseymis geç doğarsa kakasini yapma ihtimali var birsuru deli sorular..
günaydın kızlar,guzel bir konuya değinmişsin cnm.doğumlarınızı normal mı yoksa sezeryan mı düşünüyorsunuz acaba?
Şuan için bende ve bebeğimde normal Doğuma engel teşkil edecek hiçbir şey yok. Henüz doktorumla bu konuyu hiç konuşmadım, korkumdan hala da konuşamıyorum :))Cnm evet normal dogum dusunuyordum olmazsa mecbur sezeryan olacak hayirlisi ins birde kimin agzi acilsa tup bebeklere normal dogum yapmiyolar diyolar neden oyle diyolarki varmi dogruluk payi
son iki paragrafında duygularıma tercüman olmuşsun valla:) ne diyelim.görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler...Şuan için bende ve bebeğimde normal Doğuma engel teşkil edecek hiçbir şey yok. Henüz doktorumla bu konuyu hiç konuşmadım, korkumdan hala da konuşamıyorum :))
Tüp bebek gebeliği, zor elde edilen gebelikler ve bebekler olduğu için hiçbir şekilde riske atmak istemiyorlar. Sonuçta sezeryan aslında bir Doğum şeklinden ziyade bir ameliyat tipi. Belirli adımlar takip edildiği taktirde bebeğin rahimden en güvenli çıktığı şekil. Ancak normal doğum kendi içinde riskleri olan ve gerçekten normal doğumda tecrübeli doktorlar elinde yapılması gerekli. Normal doğumda, doğumu yapan aslında annedir. Doktor-hemşire-ebe-doula hepsi anne için sadece birer yardımcı. Anneyi doğru yönlendirmeli, doğru zamanda doğru şekilde bebeğin çıkışına müdahale etmeli. Allah korusun sonra okuyoruz işte bebeğimin doğumda kolunu çıkardılar, kalçasını çıkardılar, bebek kanala sıkıştı doktor çıkaramadı bebeğim nefessiz kaldı, sancılarımı ve açılmalarımı doğru değerlendirememişler bebeğim kakasını yedi ya da strese girdi kalp atımları durdu falan filan.. Ama sezeryanda bebeğin gelişimi tamamlandıysa ameliyatla alıyorlar bitti gitti.
Yani sezeryan bebek için daha güvenli - normal doğum ise anne için daha sağlıklı bir doğum şekildir. E tabi bizim gibi bebeğine zor kavuşan anneler için de öncelik bebek oluyor. Doktorlar da genelde sezeryan yapıyor.
Hepimiz gibi benimde yıllardır vajinal muayene serüvenim olduğundan artık inanın değil normal Doğum yapmak, doktor gel çatı muayenesi yapıcam alttan bakıcam dese tüylerim ürperecek. Psikolojik olarak normal Doğumun üstesinden gelebileceğimi düşünmüyorum. Ama hakkımda da en hayırlısı neyse o olsun diye de rabbime dua ediyorum.
Aynen canım tevekkül ettim bekliyorum :) Sezeryan için hazırlıklarımı yapıyorum ama normal olursa diye de elimden geldiğince okuyup araştırmaya devam ediyorum. Rabbim hepimizin evladını sağlıkla bizlere bağışlasın inşson iki paragrafında duygularıma tercüman olmuşsun valla:) ne diyelim.görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler...
amin cnm inşallah.bende öle sezeryan için hazırlanıyorum.ama her sey nasip kısmet tabi.Aynen canım tevekkül ettim bekliyorum :) Sezeryan için hazırlıklarımı yapıyorum ama normal olursa diye de elimden geldiğince okuyup araştırmaya devam ediyorum. Rabbim hepimizin evladını sağlıkla bizlere bağışlasın inş
Canım benimde bugün kontrolum vardı senin bebisin kilosu ve boyu kaç merak ettim..Kizlar benimde bugun kontrolum vardi sukur bebegim iyi kilosu boyu iyi gayet saglikli dedi doktor sadece bebegim ters galiba kafasi midemin ustunde gerci daha iki aydan fazla var duzelir buyudukce doner dedi doner ins saglikla gelsin ins bebislerimiz
Aynen canım tevekkül ettim bekliyorum :) Sezeryan için hazırlıklarımı yapıyorum ama normal olursa diye de elimden geldiğince okuyup araştırmaya devam ediyorum. Rabbim hepimizin evladını sağlıkla bizlere bağışlasın inş
Canım benimde bugün kontrolum vardı senin bebisin kilosu ve boyu kaç merak ettim..
Canım.bu kadar tesadüf olurmu benim ministe aynı kilo ve boyda uc gün önden gidiyormus bana biraz az geldi kilosu geçen iki hafta önce 1070gr doktor herşey yolunda çok önde gitmesi iyi değil böyle.devam etse süper dedi ben 3 kilo dogsa bari minisler..38 cm boyu 1279 gr kilosuydu cnm seninki nasildi
Canım.bu kadar tesadüf olurmu benim ministe aynı kilo ve boyda uc gün önden gidiyormus bana biraz az geldi kilosu geçen iki hafta önce 1070gr doktor herşey yolunda çok önde gitmesi iyi değil böyle.devam etse süper dedi ben 3 kilo dogsa bari minisler..
Canım ben kıyafetleri tamamladım besik ve araba kaldı pusetimizde hazır 30hafta bitsin kıyafetleri yikiycam ütü yapicam hastane çantamıda hazirlarim.y apilcak çok isimsiz var Allah kolaylık versin burda kimsemde yok yardım edecek annem doğuma yakin gelicek memeleketen..Banada az gelmisti kilosu ama seninkide oyleyse cok normal cnm doktorumda cok iyi dedi kilosu boyu ne bilim evhammi yapiyoruz ne annelik coktan baslamis bizde ins saglikli bisekilde dogarlar birde hazirlik yapmaya baslayan varmi neler aldiniz benim ilk aldigim ana kucagi oldu :)
Canım ben kıyafetleri tamamladım besik ve araba kaldı pusetimizde hazır 30hafta bitsin kıyafetleri yikiycam ütü yapicam hastane çantamıda hazirlarim.y apilcak çok isimsiz var Allah kolaylık versin burda kimsemde yok yardım edecek annem doğuma yakin gelicek memeleketen..
Canım benim.masallah herşey tamamdır senin bayag bir servet dokmussundur bunlara ben bunlarin çeyreğini almadim bazıları da gereksiz gibi geldi bana yada gerekli olunca alırım diye dusunuyorum birde işin madi kısmı girince bunları alsam eşim beni topa tutar..Allahım güzel günlerde kullanmayı nasip etsin..SLaYeR_07 gulneva77
Kızlar bebişlerinizin kilosu da boyu da tam olması gereken aralıklarda maşallah hiç endişe etmeyin azı sıkıntı olduğu kadar fazlası da zarar olabiliyor.
Ben alışverişin elzem kısmını bitirdim sayılır. Tekstil kısmını az çok hepimiz biliyoruz zaten, diğer kısımlar için aldıklarımı yazıyım size de fikir olur. Listemde olmayıp sizin aldıklarınızı da bana yazarsanız çok makbule geçer
Aldıklarım
-Banyo Şampuanı Burt's Bees
-Banyo süngeri Chicco
-Yıkanınca kullanmak için başlıklı havlu kundak Chakra
-Saç fırçası ve saç tarağı Chicco
-Vücut Yağı Burt's Bees
-Tırnak makası
-Kulak çubuğu
-Burun aspiratörü ve serum fizyolojik suyu Otribebe
-Human Still Tee süt arttırıcı çay
-Munchkin bebek kaşığı ısı göstergeli
-Gaz şurubu Aguline