Nişan Nisanda ne takar kayinvalide?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
allahtan benim kayınvalidem öyle değil bana sordu sözlüme sordurttu tabi ben şunu isterim bunu isterim demedim sonra annemi en sonda ablamı aramış ne ister ağzından bi laf al diye düşünüyo saolsun ama şunu isterim bunu isterim demem ama sürekli sözlüm soruyo ne istersin diye şimdi 20gr bi bilezik alındı sanırım kayın validemde ya ince bir set yada o da bilezik takar

şu ne istersin diye soran kayınvalidelere sinir oluyorum gelininiz ve ailesi sizinle pazarlıkmı yapcak ya yapın işte durumunuz neyi el veriyorsa gelininize oğlunuzun karısı olcak neticede yabancıya gitmiyor ya. sonrada söyleyince şu olsun bu olsun diye bu seferde fiyat biçilmiş gibi oluyor söylemesen bazı fırsatçı aileler nasılsa istemedi aman en azıyla geçiştirelim yapıyor baş etmek zor Allah huzur versin ne diyeyim:Saruboceq:

Neden ki? bence sorması büyük incelik. Sorulmayınca da bu sefer bana sormadan gitmiş takmayacağım şeyleri almış diyenleri okudum burda. O yüzden nasıl bir şey takarsın diye sorulması bence o kişinin zerafetini gösterir. Kayınvalidem nişanda bana da sordu. Gençler sarı sarı kaba altınları takmıyor artık, kıyıda köşede kalıyor ben isterim ki her zaman takabilceğin bir şey olsun pırlanta set alalım dedi. Valla açıkçası bu tavrı beni çok mutlu etti. Sağolsun benim için en güzelini düşünmüş. Tabii doğru söylüyorsunuz katılıyorum dedim ben de :)

Son düzenleme:

ne güsel canım ınsallah bana da oyle düşer

bence sorması kadar güzel bişey yok ne güzel işte ne var bunda

canım bence cok abartmadan
solenmesı gusel olabılır
ama bence hanı sarı altın sevmıyorsan
beyaz altın pırlanta karısımı dıyebılırsın
sarı altın sevıyorsan oyle bırsey dıyebılırsın

hatta nısanlancagın kısının aklına gırıp
hanı zevkıme uygun orta karar bısı olsa daha gusel olur hayatım deyıp
bırsekılde o alısverıse senınde gelmenı ıstenebılır
yada sen daha onceden sozlune gosterırsın
orta karar bırsey olsun ama

cevaplayabılırsın cok maddıyatcı gozukmeden

peki bukadar şey nişanda takılıyor bu takanlar düğünde tekrardan takıyormu allah aşkına
ne eli açık insanlar varyaaa

benım bıldıgım sonradan tekrar takılıyor bazı takılar
hatta ben ıstedıgım takıyı ıkı defa takılcak zaten dıe kandırıp almayı ıstıorummmm

evet canım
zaten bır ton borc harc oluyor
yeterkı kocanız kadır kıymet bılsın
o ılerıde alır sıze

ahh kızlar ahhh
bana sözde bir bilezik
nişanda bir bilezik düğünde 1 bilezik takıldı. Set met te takmadılar. Eşimde hiçbir şey yapmadı.

ay canlarım size yine iyi bana bir iğne bile yapmadılar ne evime ne bana paramız yok ayağına yattılar misafir gibi geldi gittiler o yüzden bende onlarla hiç ama hiç görüşmüyorum görüşmekde istemiyorum....

bizim adetlerde de 2 bilezik 1 set takılır, ancak bana bir tek süslü bilezik takacaklar diye düşünüyorum, lafı geçtiğinde öyle dendi, bana daha bir şey sorulmadı sorarlarsa da bir şey denmez.. kaderime mahkumum artık ne yapalım hahaha, önemli değil, sağlık olsun onlara göre adet öyleyse dencek bir şey yok.

aynen valla canım yapılması edilmesi gereken bellidir bi sen mi evlendiriyosun dimi alıyosan senin şanındandır yani ama benim tarzım farklı ya ondan yada sırf nezaketen de olabilir ama sorulmasada iyidir bende nişanlıma dedim zaten bana asla şunu istermisin ne istersin diye sorulmasın asla şunu da isterim bunuda isterim demem kimseye.... ama allah var nişanlımın aldıklarını ben seçtim anlattım çünkü gerçekten böyle kalın dikkat çekici şeyleri sevmem her kıyafete olmalı zarif olmalı

Daha önce buraya bikaç defa bakmıştım meraktan. O zamanlar amaaannn altında ne ki falan derdim.
Dün akşam nişanım oldu benimde. Güzel geçti. Tek sorun takılar!!!
Nişanda bana nişanlımın babası teneke gibi altın bilezik, annesi ise çocuk bilekliği gibi bi zincir, ablası ise teklik taktı. Nişanlım ise birşey takmadı. Açıkçası ilk başta önemsemedim fakat akrabalarımın içinde utandım biraz. Hele ki o bilezik ve zincire.
Bugün ise tüm gün boyunca annemle babam başımın etini yedi. Nişanlımın ailesini çok ayıpladı herkes. Bende üzüldüm. Annem, babam, akrabalar senin gibi bi kıza üstelik tahsilli avukat birine nasıl bunları layık gördüler falan dediler işte.
Evet insan başına gelince anlıyormuş malesef. Moralim sırf bu altınlar yüzünden ne yazık ki bozuk. Üstelik ailem nişanlıma bu durumu söylemem konusunda baskı yapıyor. Söylenir mi kızlar ya da nasıl söylenir ki?

Valla ben nişanda 5 düğünde 7 tane bilezik, bir de set istemiştim.sözde kalın söz bileziği taktılar.nişanımda tanesi 1.300 olan bileziklerden beğendim 20 ile 22 gr arasında.ille bundan olcak dedim:))2 nişanlım 2 kaynanam taktı.5 etti.düğünde kaynanam 3 tane takcakmış.nişanlımda set ve bilezik takıcak.seti aldırcamda 4 tane bilezik istemeye kıyamıyorum.heralde 2 tanede o taksa yeter napayım.borçla altın alacağıma almayayım borcumda olmasın:SS bizim tek sorunumuz kaynanam 2 nişan,3 te düğünde bilezik takıcak.başkada hiçbişey yapmıycak.ne düğün,ne eşya ne başka bişiy herşey nişanlımla aileme yaıkıldı;((98:

nişanım oldu herşey çok güzeldi ve takılarımda öyle:) nişanlım 50gr yeni moda bilezikten almış 5sıra tamtur yüzük taşlı çok sade ve şık bir 3lü set almış. bileziği kayın valide taktı, seti ve tamturu nişanlım ..... ayrıca 5 tanede ablası abisi v.s çeyrek taktılar iyiydi bence.. en önemlisi zaten insanlara mahçup olmuyosun özellikle bunları nişanlımın düşünüp yapması ayrıca bi gurur verdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…