Nişan Nisanda ne takar kayinvalide?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

Betty42

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
106
0
96
Diğer
kizlar merak ediyorum nisanda ne takar kayinvalide, bizimkinin bundan haberi yok bosuna masraf olarak goruyor, set fln takilir diye biliyorum bilmiyorum kayinvalidem bunu biliyormu sizlere ne takildi peki kendinizmi sectiniz?:

canım takmak isterlerse herşey takılır.set alınacak zaten nişanda taksınlar sanki.benimkiler sadece 10gr.bilezik taktılar bana.görümcem nişanda biz gelinlere bir sürü bilezik,set taktık dedi erkek tarafına onlarda hepsini taktılar.

ne kadar ayip yaa.. ama bizimkine gore gereksiz masrafmis yok zaten bohcada gereksiz olaylar hersey gereksiz hadi bisey takilmazsa rezilmi olcam o kadar insanin icinde takarlar dimi yani

ne kadar ayip yaa.. ama bizimkine gore gereksiz masrafmis yok zaten bohcada gereksiz olaylar hersey gereksiz hadi bisey takilmazsa rezilmi olcam o kadar insanin icinde takarlar dimi yani

inş. takarlar canım. kimileri düğünde takıyormuş, nişan atılırsa falan diye. ama mesela doğuda her şeyi nişanda takıyolar.

batıda da hiç değilse ince bi set fln takıyorlar, en olmadı gösterişli bir bilezik. valla benim de 19 nisan gibi nişanım var, umarım her şey istediğimiz gibi olur. :Saruboceq:

yani bu gereksiz lafı da çok gıcık! kötükedihüso sonuçta biz de gelin adayı olarak bize değer verildiğini görmek istiyoruz.

valla kızlar susmyın sonuçta bir kez nişanlanıp bir kez evleneceksiniz.benim keşkelerim var ama neyseee geçti

yaniiii haklisin canim bizde kucuk dusurulmek istemeyiz sonucta, tamam gozumde altin para mal mulk yok ama en azindan normal olani yapilsa agizimi acmicam valla en incesinden bir setede raziyim sozlum karadenizli bu arada..

nişanda 5 bilezik bir set takılmıştı. ama tam söz nişan zamanı bilmiyoruma getiriyor bazıları. boşver. sorarsa ne yaparsanız yapın farketmez. annemin evinde kalmayacak sonuçta diyesöyle. ben öyle dedim:))) kayınvalidem de ne takarsak bizim şanımıza tabi ki en iyisi olsun isteriz dedi.
bir rakam verirsen istediniz de taktık falan diye tangırtı olur. nişanda takmasa üğüne takacak boşver canım.

takmaları lazım canım 1 çift kaynanam bir çift de kayın babam taktı bilezik nişanlım tektaşla bir kolye taktı. takısız olmaz canım sözde takılmıyorda nişanda takılır

soz evde oldu aile arasi ama nisan olcak iste sozde bisi takilmadi tek soz yuzuklerimiz..

soz evde oldu aile arasi ama nisan olcak iste sozde bisi takilmadi tek soz yuzuklerimiz..

valla canım karadeniz'de de "çok altın takılır" derler; ama bazen adetlerini yapmıyorlar. yöreler farklı olunca.

ama şuna eminim kendi yörelerinden olsak aynı adetler ya mecbur yaparlar gibime geliyor. neyse içini ferah tut sen, iyi olsun.

bi de çaktırmadan zarf atsan sözlüne? ya da sözde annenlere "ne istersiniz?" diye sormadılar mı? onların ağzından bi şey söylesen?

bilemiyorum ki; ben de çok tecrübesizim...

yok yok ne sormasi, isteme gunu sadece dugunde ne takilcak diye konustu, kayinvalide dedi bizde oyle rakam belirtirmez durum neyse o takilir dedi :))) bu lafa ne denirki, bakalim ince bir bilezikmi hos bir setmi takicaklar, sonucta tek oglan.

yok yok ne sormasi, isteme gunu sadece dugunde ne takilcak diye konustu, kayinvalide dedi bizde oyle rakam belirtirmez durum neyse o takilir dedi :))) bu lafa ne denirki, bakalim ince bir bilezikmi hos bir setmi takicaklar, sonucta tek oglan.

benimki de tek oğlan, yaşayıp göreceğiz bakalım. opuyorumnanaktan

vallahi işi garantiye al konuş müstakbel nişanlınla. ben öyle yapmıştım:))) baba bir set 3 bilezik. annemlerde 4 bilezik takmışlardı:))
nişanlıma kalsa bişey takılmasada olurdu. vallahi aileleri araya sokmadan ne isteyeceksem istedim. yarın birgün hatırladığında bir olumsuzluk olursa için sızlamasın..

herkeste bu durum var sanırım :) biz bişey bilmiyoruz derler ya bide çok garip gelio bilmiosan öğreneceksin, sonuçta kendi onurları için takacaklar bence içini ferah tut annen baban takarken onlar bişey takmazsa akıllanıp düğüne telafi ederler heralde !!

benim bildiğim alınacakların yarısı nişanda takılır zaten aileler konuşur düğün işini takı konusunu erkek tarafı kız tarafına sorar usulen
Benim sözümde tektaş taktı aşkım bana annesi de ince bir bilezik taktı
Nişan takısız olmaz canım sen erkek tarafının her dediğine güvenme derim

Benimde bu cumartesi nişanım var.... Nişanlımın ailesi ilk başlarda bilmiyoruz diyerekten işin içinden çıkmaya niyetlendiler... Tabii ben ve annem bu iş öle olmaz böle olur diyerek şunlar şunlar yapılacak dedik... :))
Yani karşı taraf bişekilde atlatmaya çalışıyor tabii onlarında işi zor ama bu insanın hayatında bir kere olan bişey o yüzden sen sözlüne ailende karşı aileye söyleyecek....
Durumları yoksa bişey denemez ama yapamayacak bi aile bile incesinden bir set bikaç bilezik yapabiliyor...
Nişanda olmazsa bile düğünde kesin yaptırmaya bak...

sizde farklıymış benim bahsettiğim sözdü o zaman 10gr bilezik takılmıştı.bide yüzükler, olması gerekli zaten.bizde nişan yok nişan düğünden önceki kına gecesine diyoruz o zaman bütün takılar takılıyor.bi gün sonra düğün çıkarıp düğünden takılıyor bu defa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…