Dini nikah yoktur diyen arkadaşa sormak istiyorum islami eğitim seviyeniz nedir acaba?
ilk okulmu!
lütfen bilmeden insanları günaha yada zarar sürüklemeyiniz.
Dini nikah ile resmi nikah arasındaki fark..
bizim çoğu kanunumuz yurtdışından isveç vs den getirtilmiştir.
bu yüzden osmanlıda olan kanunların hiç biri şuanda yoktur.
resmi nikahta kabul ediyormusun denir
dini nikahta kabul ettinmi denir.
islamda geçmiş kalıbı kullanılarak nikah kıyılır bir kelimeden dolayı yani. duası yapılır. kadının hakları dini nikahta belli olur. şayet eğitimli ve kültürlü biriyse ömür boyu ferahlık yada rezillik kendi elindedir.
bencede resmi nikah olmadan dini nikah yapmayınız.. şimdi dini nikahta neler isteyebilirsiniz anlatayım
erkek tarafından istediğiniz kadar mal mülk altın isteyebilirsiniz ne isterseniz vermek zorundadır.
islamda evlenirken hak talep etmezseniz boşama hakları erkekte olur erkek size boş ol dediğinde boş olursunuz.
ama siz hak talep edebilir 3 boşama hakkından birini aldığınızda sizde erkeğe boş ol dediğinizde boş olur..
yani siz ayrılıp başkasıyla evlenseniz bile günahkar olmaz sınız.
ayrıca bir kadın erkeğe benden başkası ile evlenemezsin benden başkkası ile nikah kıyamazsın derse, erkek sizle nikahlı iken asla başka kadınla dini nikah kıyamaz. dini nikah kıymazsa yaptığı zina olur.
bu hakları lutfen bilin. islam insana birçok özellikle kadına hak tanımıştır. kullanmasını bilirseniz bilgi sahibi olursanız ne ala!
ayrıca adam beni boşamıo ama ayrıldık ne yaapacağız ben evlenemezmiyim diye merak içine olan arkadaşlar zorla bile olsa döverek bile olsa ağzından boş kelimesi çıkarsa boş olursunuz
![KK34 :34: :34:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk34.gif)