İmam nikahı dininmizde var diye ne kadar güzel fetva veriyorsunuz, nereden biliyorsunuz....
Dinimzde nikah vardır Ve bu nikahın şartları da çeşitli kaynaklarda belirtilmiştir...
2 şahit, kızın ailesinn onayı.Bu şartlar resmi nikahla da sağlanabildiğine göre imam nikah diye tuturmanın da bir mantığı yok bana göre...
Zaten zamanında nikah salonu belediye görevlisi falan gibi şeyler olmadığı ve nikah boşanma gibi konuları kayda geçiren kişiler kadılar imamlar olduğu için imam nikahı denilmiştir....
Zaten bu konu ile ilgili konu aşçmak yasak çünkü işte böyle bilip bilmeyen herkes kendi düşüncesine göre fetva vermeye kalkıyor (buna bende dahilim ben de bence gereksiz dedim mesela ben de bu işin uzmanı değilim, ama aklım ve mantığım bana böyle söylüyor).
Ortada herkes kafasına göre fetva vermeye kalkınca da tartışma çıkıyor....
ben açıkçası doğru bulmuyorum hemen nikahlamanın ne gereği var resmi nikah olduktan sonra isteğe göre kıyılır.ayrılınca ne olacak ya nişanlın boşol demezse gerçektende çoğu demiyor pat ayrılıyor ama boşol demesi lazım.yoksa başkasıyla evlenince zina oluyor.
boşol demesede nikah bozulmuş oluyor
nişanı attığın zaman herkes artık senin ondan ayrıldığını biliyorsa sorun yok
bunu ben değil geçtiğimiz cuma günü tvde mustafa karataş söyledi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?