• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişan

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

Premsesedat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2015
142
71
13
33
:KK15::KK48:Kızlaaaar tatilde nişanım var. Allah'ın izniyle. Yani şöyle olacak evde yapmayı düşünüyoruz. Neler yapılacak? Ne takılacak? Damat tarafı ne takmalı kız tarafı bişey Takar mı? İlk çocuğum o yüzden bilmiyorum pek bişey . Tecrübelerinizden bahşeder misiniz

Benimki de evde olmuştu,yemek filan yapıldı ardından tatlı vs..yani kimse şunu bunu yapın demedi eşimin ailesi taktı bişeyler,annemler takmadI nişanda,onlar düğünde taktılar

Benimki de evde olmuştu,yemek filan yapıldı ardından tatlı vs..yani kimse şunu bunu yapın demedi eşimin ailesi taktı bişeyler,annemler takmadI nişanda,onlar düğünde taktılar
Neler takıldı abartı bişey olmadı dimi. Yani sonuçta evde yapılıyor :) bizde de konusu geçmedi. Ben aileler arasında konuşulsun istemiyorum zaten nişan alış vrrişine çıkılacak o Zaman alınır bişeyler dedim. Annemde ben bişey istemem şunu taksın bunu taksın demem siz Mutlu olun yeter Dedi

Neler takıldı abartı bişey olmadı dimi. Yani sonuçta evde yapılıyor :) bizde de konusu geçmedi. Ben aileler arasında konuşulsun istemiyorum zaten nişan alış vrrişine çıkılacak o Zaman alınır bişeyler dedim. Annemde ben bişey istemem şunu taksın bunu taksın demem siz Mutlu olun yeter Dedi
Evet işte en güzeli hiç konuşulmaması herkes içinden geleni yapar zaten,yani biraz abartı oldu diyebilirim çünkü bütün takıcaklarını taktılar eşimin ailesi ama düğünden önce geri verdim aynı şeyleri düğünde tekrar taktılar öyle yapıyomuşlar bilmiyodum ben:)

:KK15::KK48:Kızlaaaar tatilde nişanım var. Allah'ın izniyle. Yani şöyle olacak evde yapmayı düşünüyoruz. Neler yapılacak? Ne takılacak? Damat tarafı ne takmalı kız tarafı bişey Takar mı? İlk çocuğum o yüzden bilmiyorum pek bişey . Tecrübelerinizden bahşeder misiniz
Hayırlı olsun canım benim de tatilde nişanım olacak inşallah, ne yapıldığını ben de bilmiyorum anneme devrettim her şeyi :KK51: bence sen de annene bırak gitsin :KK53:

:KK54: Hışgeldiinnnn tatilde kısmet olursa
Hayirli olsun tatlim :) benim nisanim da evde olmustu , rahmetli babamin saatini esime takmsti annem bir de gumus yuzuk
Esimin ailesi de bana altin takmisti
Nasil yaparsaniz oyle olur bence bu isin bir kurali yok
Allah gonlune gore versin

Evet işte en güzeli hiç konuşulmaması herkes içinden geleni yapar zaten,yani biraz abartı oldu diyebilirim çünkü bütün takıcaklarını taktılar eşimin ailesi ama düğünden önce geri verdim aynı şeyleri düğünde tekrar taktılar öyle yapıyomuşlar bilmiyodum ben:)
Evet bizde de öyle oluyor mesela bilezikler düğünde tekrar takılıyor

:KK54:Kızlar cevaplar için teşekkürler biz aşkımla Mutlu olalım yeter :nazar: çok bekledik. Ben fikir için genel sorayım dedim. Bakalım kızlar gelişmelerden haberdar ederim. Daha evlenme teklifi almadım :KK1:

herkeste farklı olur bu işler genel bi cevap alamazsın.
erkeğin ailevi maddi durumu vs hepsi ayrı faktör.
şimdiden hayırlı olsun ;)

herkeste farklı olur bu işler genel bi cevap alamazsın.
erkeğin ailevi maddi durumu vs hepsi ayrı faktör.
şimdiden hayırlı olsun :KK66:
Evet Can'ım doğru bizim maddi durumumuz çok iyi değil yani memur ailesi düşün öyle :) ben öğretmenim o polis. Kendimiz yapcaz bişeyler. İyi Dilek'lerin için teşekkürler ;)

yüzük takılır

onun dışında onlar ne takarsa onlar bilir

haa aileniz de durum varsa bir iki bir şey alsın

onlar takarsa ailen de taksın birer küçük altın

görümceme bir şey takmayacağız demişler kv kp hazırlık yapmamış

ama taktı erkek tarafı

ben evdeki küçükleri çantama atmıştım

ordan verdim taktılar birer tane

akşam misafirler gitti görümcem geri verdi altınları

benim taktığımı almadım

annesi ile babası biz ona alırız deyip onlara verdiklerimi geri verdiler

Tektaş ve alyans dışında evdeki nişanda pek bir şey takılmaz zaten. Bana nişanlım bir bilezik taktı. Onun yakın akrabalarından bir kısmı para ve çeyrek taktı. Kayınvalidem benim ve annemlerin nişan bohçalarını getirdi, bir de çeyiz sandığı. Gelirken çiçek, gondol, çikolata getirildi. Bunun dışında aperatif yenilebilecek bir şeyler hazırladık, sarma, dolma vs. gibi. Dışarıdan da bir kaç çeşit hazır yemek sipariş edildi börek, kurabiye gibi... Bir kaç çeşit de içecekle gayet güzel geçti. Ben misafirler için hediyeler hazırlamıştım nişanlımla kendi adıma onları dağıttım (mantar tıpalı şişelerde türk kahvesi, lokum, lavanta üçlü paket, birer havlı, ikişer süs sabunu) Gayet samimi ve güzel geçmişti. Hatta nişan tepsimi ve makasımı bile kendim süslemiştim :)

:KK54:Kızlar cevaplar için teşekkürler biz aşkımla Mutlu olalım yeter :nazar: çok bekledik. Ben fikir için genel sorayım dedim. Bakalım kızlar gelişmelerden haberdar ederim. Daha evlenme teklifi almadım :KK1:
Saat takarsiniz nisanlina.anne ve babanizda 1 tane yada 2 tane maddi duruma gore bilezik takabilir size.

:KK48:Kızlar evet karar verdik şimdi. Ben bir saat alcam. O da bilezik günlük kolye bileklik. Yüzükler doğal olarak ;) o da inşallah evlenme teklifi ederse tek taş :) böyle kızlar. Birde ben nişana gelecekler için küçük hediyeler hazırlamayı düşünüyorum. Nişan tepsisi konusunda karar veremedim daha. Yemekler de yapılır galiba. Ayyy ne telaşlı bir işmiş

Saat takarsiniz nisanlina.anne ve babanizda 1 tane yada 2 tane maddi duruma gore bilezik takabilir size.
Açıkcası ailem bişey yapsın istemiyorum. Ne yapacaklarsa düğünde yapsınlar. Hediyelik saat kolye gibi bişeyler alabilirler tabiki ;) ama onun dışında masraf olsun istemiyorum şuan için

İsteme söz filan bitmis belliki, nişan için de ufak ikramlar yaptirirsin, nişan pastası yaptirabilirsin, ufak hediyelikler yaptirabilirsin misafirlerine dagitmak icin... Senin elbiseni onlar alacak damadin takim elbisesini siz alacaksiniz... Nisandan bir kac gün önce nişan alisverisi yapilir muhtemelen... Taki konusuna gelince buna aileler karar verecek canim yakn zamanda oturup konusun hep birlikte damadin yüzüğünü siz alacaksiniz isterseniz bir de saat takarsiniz ekstra fazla birseye gerek yok bence... Onlarda ne takacaklarsa size bildirecekler fakat asil takiyi düğünde yaparlar muhtemelen... Biz nişanda saat takmadik sadece yüzüğünü aldik düğünde takilacak saati , böylede konusabilirsiniz.. Karsi tarafta bana, bir mega bilezik bir tanede normal bilezik takti birde küpe ve reşat çerçeve taktilar bu kadar , kendi ailem taki takmadi bana düğünde yapariz diye, sadce kucuk altin taktilar birer tane...

Bizde 14 şubatta yapacağız inşallah. Biz bir saat takacağız onlar da ne takarlarsa artık. Bir de yüzükler olacak tabi ki o kadar.

Back