- 15 Mart 2012
- 1.233
- 9
- 158
- Konu Sahibi pembemasal
-
- #2.001
saraçoğlunun sitesine bakmıştım hayatım , adet bittikten sonra 7.günde başlamayı öneriyor. Ama daha önce de başlanabileceğini bir sorun olmayacağını da söylüyor. Karışık bir durum yani:) yumurtlama zamanına denk gelmesin istiyorsan erken başlayabilirsin, ben öyle yapmıştım geçen ay... Adet bitince 3. Günde başladım 15 gün kullandım.. çünkü benim adet döngüm zaten kısa, o kadar geç başlarsam yumurtaya bir etkisi olmaz diye, erkenden başladım.. Ama kist vs için kullanacaksan sanırım adet bittikten sonra 7. Gün daha ideal.. Ama tabii konunun uzmanı değilim neticede:) saraçoğlunun sitesinde soru cevap bölümü var, oraya yazıp da sorabilirsin..:)
geçtiğimiz ay bende böyle bir şey yaşadım doktorum kimyasal bir gebelik olduğunu söyledi hem idrar testinde hemde kan testinde pozitif çıktı sonra hcg bir anda düşmeye başlamış ve sonuç tabi ki malum regl oldum yaratıcı spermin en kalitesiyle çocuğun oluşumunu başlatıyor kalite olarak düşük sperm rahimde tutunamıyor ve farkında olmadan bir düşük yaşıyoruz buna da doğal düşük deniliyor sanırım arkadaşına da aynısı oldu bu arada benim gecikmemin 4.günü çok merak ediyorum ama bir haftayı doldurmak istiyorum test için tekrar hayal kırıklığına uğramak istemiyorum :2:
Eki Görüntüle 384940 işte test yaptım, 2. çizgi silikte olsa belli oluyor. sizce kan testine gitmelimiyim? hayal kırıklığı yaşamaktan çok korkuyorum
Eki Görüntüle 384940 işte test yaptım, 2. çizgi silikte olsa belli oluyor. sizce kan testine gitmelimiyim? hayal kırıklığı yaşamaktan çok korkuyorum
ukala:)))))))))))))))))))
aldık bile hoşgeldin canımm inşallah bu ay senden güzel haberler alırızMerhaba herkese
ben de nisan ayinda hamile olmayi coooook istiyorum
beni de araniza alir misiniz
bilgilendirdiqin için çok teşekkür ederim canım...ama benim anlamadıqım bişey var...biz reqliykenmi yumurtluyoruz..doktor bana muayene esnasında 2 tane kocaman yumurtan var dedi...ve adetliydim...eve geldikten sonra niye soemadım diye yedim kendi kendimi...Canim simdi adetten sonra yumurta bir folikulun icinde gelismeye basliyor. Yumurta olgunlastiktan sonra LH denilen bir hormonun salgilanmasini sagliyor. Bu LH hormonu yumurtanin icinde gelistigi folikulun catlamasina ve yumurtanin aciga cikmasina neden oluyor. Buna da yumurtlama denir. Yani yumurtlamakla yumurtanin catlamasi ayni sey. Ovulasyon testinin olcutugu sey de LH artisi. O ikinci cizgi LH hormonu belli bir seviyeye ulastigi zaman koyulasiyor. LH hormonu bu seviyede 1 gun en fazla 2 gun kaliyor. Yani test genelde sadece 1 gun pozitif gosteriyor. Pozitif oldugu gunden 6-36 saat sonrasinda yumurtluyorsun. yani pozitifi gordugunde yakinda yumurtlayacaksin demek.
canım çook tebrik ederim Rabbim tamamına erdirsinkızlar 1 sene bekledim çok umutsuluğa kapıldım tam bu ay hiç düşünmemiştimki annemin rahatsızlığından dolayı bugün 3-4 haftalık hamile olduğumu öğrendim Rabbim hepimize sağlıklı bebekler versin
tebriklerrrrrrrrrrrben de bu ay hamile kaldım:))
canım düşük olmuştur büyük ihtimelle..geen ay bnm bir arkadaşımında başına gelmişti...sen olumsuz şeyler düşünme cnm..herkeste aynı şey olmaz...evet canım %90 pembe akıntılar bebişin habercisidir..hadi bakalım hayırlı haberlerini bekliyoruzmerhaba arkadaşlar, öncelikle sormak istiyorum kan testi yanlış çıkarmı? ben bunu ilk defa duyuyorum, bu hafta yakın bir arkadaşımın regli dönemi birkaç gün geçince idrar testi yapmış ikinci çizgi silik çıkmış ama kan testi için hastaneye gitmiş ve sonuç pozitif. bu olaylar pazar günü oldu cuma günü regli olunca korkup tekrar hastaneye gitmiş bide ne öğrensin hamile değil :s vajinal ultrason bile yaptılar bebek yok dedi. bende hiç anlam veremedim çok şaşırdım. bende yarın kan testine gidicektim ama şimdi emin değilim biraz dahamı beklesem diyorum. bu arada benimde bugün 35. günüm hala regli olmadım ama 37. günde olduğum zamanlarda oldu. fakat ilk defa bu ay 32 günümde sabah ve akşam iki kere pembe akıntı geldi regli oldum sandım ama devamı gelmedi. bu akşamda eşimle beraber olunca 1-2 saat sonra beyaz akıntı ile birlikte biraz kan geldi ama devamı yok :s çok kafam karıltı bu ay soğan kürüde yapmıştım ilk defa acaba hamilemiyim? yani bu pembe akıntılar hamilelik belirtisi olabilir mi acaba? bilgisi olan varmı?
canım inşallah hamişsindir..bende bir karar aldım adetim gecikse bile 1 hafta sora test yapıcam...hayel kırıklıqına uqramak istemiyorum...günaydın
umarım bu ay hepimiz hamileyizdir:))
adetimin gecikmesinin 2. günündeyim ben. bu sabah uyandığımdan beri sol kasığımda aşırı bir batma var. adet sancısı yok. bunu yaşayan var mı? hiç bu kadar şiddetli olmamıştı:18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18:
canım yakıyı hiç duymadım...paylaşım için teşekkürler hemen denemek istiyorum..arkadaşlar ben yakı kullanmıştım belim için ve yakıyı taktığımda yumurtlama günümdü ve bu ay tuttu yakı sıcak tuttuğu için yumurtaların çatlamasında iyi geliyomuş diye okumuştum eskiden yaşlılar gelinler 3 aya kadar hamile kalmazsa yakı yapıştırırlarmış ve genelde hamile kalınırmış denemekte bence fayda var yakının bi zararı yok çünkü
canım bol şanslarrgünaydın kıslarrr,azcık bi bakınayım dedim.öğleden sonra sınavım var.fazla kalamıyacağım nettene var ne yok.geçmiş sayfaları pek okuyamadım.inşallah bol bol hamiş haberleri alırız
canım çizgi çok silik çıkmış ama bende emin olamadım..kan testi yaptır bizde merakta kaldık şimdi...Eki Görüntüle 384940 işte test yaptım, 2. çizgi silikte olsa belli oluyor. sizce kan testine gitmelimiyim? hayal kırıklığı yaşamaktan çok korkuyorum
valla kızlar benim reglim düzensiz olduğu için hiç birşey diyemiyorum normalde 31 ila 33 güne kadar oluyorum en geç olduğum 37. gün ama çok üşüttüğüm zaman olmuştur öyle bugünde 37. günüm. ama hala bir numara yok. beyaz akıntım var ama çok dğeil normal. doktora gitmekten nasıl korkuyorum bir bilseniz :26:
geçtiğimiz ay bende böyle bir şey yaşadım doktorum kimyasal bir gebelik olduğunu söyledi hem idrar testinde hemde kan testinde pozitif çıktı sonra hcg bir anda düşmeye başlamış ve sonuç tabi ki malum regl oldum yaratıcı spermin en kalitesiyle çocuğun oluşumunu başlatıyor kalite olarak düşük sperm rahimde tutunamıyor ve farkında olmadan bir düşük yaşıyoruz buna da doğal düşük deniliyor sanırım arkadaşına da aynısı oldu bu arada benim gecikmemin 4.günü çok merak ediyorum ama bir haftayı doldurmak istiyorum test için tekrar hayal kırıklığına uğramak istemiyorum :2:
aldık bile hoşgeldin canımm inşallah bu ay senden güzel haberler alırız
bilgilendirdiqin için çok teşekkür ederim canım...ama benim anlamadıqım bişey var...biz reqliykenmi yumurtluyoruz..doktor bana muayene esnasında 2 tane kocaman yumurtan var dedi...ve adetliydim...eve geldikten sonra niye soemadım diye yedim kendi kendimi...
canım çook tebrik ederim Rabbim tamamına erdirsin
tebriklerrrrrrrrrrr
canım düşük olmuştur büyük ihtimelle..geen ay bnm bir arkadaşımında başına gelmişti...sen olumsuz şeyler düşünme cnm..herkeste aynı şey olmaz...evet canım %90 pembe akıntılar bebişin habercisidir..hadi bakalım hayırlı haberlerini bekliyoruz
canım inşallah hamişsindir..bende bir karar aldım adetim gecikse bile 1 hafta sora test yapıcam...hayel kırıklıqına uqramak istemiyorum...
canım yakıyı hiç duymadım...paylaşım için teşekkürler hemen denemek istiyorum..
canım bol şanslarr
canım çizgi çok silik çıkmış ama bende emin olamadım..kan testi yaptır bizde merakta kaldık şimdi...
canım reql günün gelipte beyaz akıntı başlarsa bu hamileliqin en büyük belirtisidir...ben günde 5-6 kez reql oldum sanıp wcye koştuqumu bilirim ama hep beyaz akıntı geldi ve hamileymişim...bence sende hamilesin..gününde baya geçmiş bir test al derim...ayy bak bende merak ettim şimdi
tatlım ınsallah hersey gonlunce olur bende yenı hamıle old ogrendım yazdılarınızdan bıraz korkmadım desem yalan olur....ıns rabbım hepımıze sag salım kucagımıza almamızı nasıp eder..bende normalde haftaya dr gıtmem lazımdı ama ben bır hafta daha bekleyıp oyle gıtmek ıstıyorum ama sızın yazdıkalrınız gorunce fıkrımı degıstırdım erkende gıdembılırım ıns hersey yolundadır rabbım herseyı gonlumuze gore versın...
Tatlım evet yeni yumurtalar gelişmeye başlar adet dönemiyle birlikte, o 13.14 günde hani yumurtluyoruz dediğimiz zaman aslında yumurtanın, yumurtalıklardan çıkıp çatladığı gündür.. Yumurtlama denir ona, ama yumurtanın gelişimi öncesinde başlar.. ortalama 14. günde çatlamayla birlikte döllenmeye hazır hale gelir. bu esnada rahmin içi kendini olası bir gebeliğe karşı hazırlar ve bir tabaka oluşturur. ancak eğer döllenme olmazsa yumurta , rahim iç tabakasıyla birikte, vücuttan atılır, ki bu da adet kanaması dediğimiz şeydir. ve sonra yeni bir yumurta büyümeye başlar:)
evet tatlım, senin vücudunda zaten bir yumurta rezervi var.. her adet döneminde döllenmemiş yumurta dışarı atılırken, diğer yandan yeni dönem için diğer yumurta veya yumurtalar olgunlaşmaya başlar..tatlım yani yeni yumurtalar reql dönemindemi oluşuyor...
cnm günün felan geçmişmiydi? çok silikte olsa görünen bi çizgi var orda..
silik bir çizgi görünüyor.. eğer günün geçtiyse bir kan testine gidip kesin sonucu al rahatla.. böyle acaba mı diye düşünmek daha zor.. İnşallah hamişsindir:)
Kuzum benim.. için nasıl rahat edecekse öyle yap, aklında soru işaretleri varsa bekleme git doktora, sonra keseyi kalp atışını duymak için bi daha gidersin , dert mi yani.. nasılsa çalışmıyorsunda hazır, işten izin alma vs gibi bir derdin de yok, her hafta git doktora nolcak ki:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?