• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişan takıları hakkında!!!!

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Aslında babanızın dediği mantıklı evin içi yapılacaksa ve ailelerin durumu yoksa onlardan yapılması en mantıklısı
ama eğer nişan salonu için o paralar bozdurulacaksa haybeye gitmesin salona gidicek boşu boşuna evde ya da sade bi yerde yapın altınlar kalsın
nişan altınlarıyla beyaz eşya vs alınır nişanda takılan takılar kız çeyiz alsın diye takılır aslında kimse senin ne yaptığının hesabını soramaz yani bizim adetlerde öyledir
ben kendi nişanımda takılan küçük altınlarımı formasyonum için bozdurmak zorunda kaldım bozdurup onu yatırdım çünkü bi anda 2050 lira bulamadım ama bunu nişanlıma ve babasına söyledim onlarda senin ne yapmak istersen onu yap dediler aslında adetler böyledir ama bizde sizin gibi nişan takılarını düğün takısıyla birleştirip hiç dokunmayıp eve kullanmayı düşündük kalanlarına dokunmadım
ama evin içine bi masraf olacak ve karşılanmayacaksa baban mantıklı diyor ama beyaz eşya nişan salonu için bozulcaksa boşu boşuna olur millet takı takacak siz salona vermiş gibi olacaksınız
beyaz eşyalarda artık taksitle alınıyor altın bozdurmak nakit vermek saçma olur çünkü evin içi vs yapımı daha büyük paralar gerektiren şeyler oralarda size daha çok lazım olacaktır

Aslında ailelerin durumu kötü değil oğlan tarafında sıkıntı bile yok diyebilirim onlar hazırlar bizde sadece kardeşim üni okuyor 2. Senesi kirada kalma durumu var kirada kalmasa bile servisle gidip gelme ihtimali var vs. Masraf yani. Hem çocuk okutucaz hem seni evlendircez sıkışırız diyor. Ben yaklaşık 3 senedir çalışıyorum çalıştığımı hep aileme verdim herşeyim güzel güzel olsun istiyorum. Ben istediğimi yapamadıktan sonra bi anlamı yok yani. Şuan anlaştık gibi ama bilmiyorum söz merasiminden sonra ne olır ama şuan büyük nişan yapmak istemiyorum ufak bi yer tutup Max 100 kişiyle geçiştirmeyi düşünüyorum bakalım görücez artık ne olacak :)

Bana 40 gr altın, 2oo0 tl civarında para geldi, Altınları toparlayıp bilezik yaptık, nakit parayı o anki masraflarda kullandık. Bilezikleri ev alırken peşinat yapıcam. Ben artan 2 gr a bile dokunmadım, yakışan dokunmamak kullanmamaktır.

Aslında ailelerin durumu kötü değil oğlan tarafında sıkıntı bile yok diyebilirim onlar hazırlar bizde sadece kardeşim üni okuyor 2. Senesi kirada kalma durumu var kirada kalmasa bile servisle gidip gelme ihtimali var vs. Masraf yani. Hem çocuk okutucaz hem seni evlendircez sıkışırız diyor. Ben yaklaşık 3 senedir çalışıyorum çalıştığımı hep aileme verdim herşeyim güzel güzel olsun istiyorum. Ben istediğimi yapamadıktan sonra bi anlamı yok yani. Şuan anlaştık gibi ama bilmiyorum söz merasiminden sonra ne olır ama şuan büyük nişan yapmak istemiyorum ufak bi yer tutup Max 100 kişiyle geçiştirmeyi düşünüyorum bakalım görücez artık ne olacak :)
sen eve verdiğin paraları bırıktırdıler mi kullandılar mı sana
bence altına dokunmada ben alırım diğerlerini dğebilirsin tabi durum varsa
anlaştıysanız çok iyi olmuş beyaz eşyayı evlendıkten sonra da ödeyebilirsin
söz nişan kalabalık değilseniz en iyi evde yapmak teyzen halab varsa herkes bsy yapıp getiriyor süper oluyor

sen eve verdiğin paraları bırıktırdıler mi kullandılar mı sana
bence altına dokunmada ben alırım diğerlerini dğebilirsin tabi durum varsa
anlaştıysanız çok iyi olmuş beyaz eşyayı evlendıkten sonra da ödeyebilirsin
söz nişan kalabalık değilseniz en iyi evde yapmak teyzen halab varsa herkes bsy yapıp getiriyor süper oluyor

evde olmaz sığamayız ama salon fikrinden vazgeçtim gibi dışarıda olur ama ufak bi yer tutulur cafe tarzı bi yerde nişan takıları henüz gelmedi harcansın daha nişan için bi yer bile tutulmadan bu muhabbete giriyoruz neyse ki şimdilik sorun yok halledildi gibi ama bakalım zaman yaklaşınca ne olacak

Merhaba benimde şöyle bi sorunum var. Önümüzdeki yıl nişan yapmayı düşünüyoruz. Damat tarafı ile değilde kendi ailemle sorun yaşıyorum. Daha şimdiden babam nişan takılarını ev düzerken kullanacaksınız diyor. Ama bizde erkek arkadaşımla en başından beri nişan ve düğün takılarını bankaya atıcaz dokunmayacağız diyoruz. Babamda bunu kabul etmiyor. İlla da ev düzerken kullanacaksınız diyor. Ne yapıcam ben erkek arkadaşıma az bişey çıtlatayım dedim biz seninle ne anlaşmıştık neden çeviriyorsun şimdi takılara dokunmayacağız diyor :///

okudum yazılanları da kendmden örnek vereyim ben de.
yaklaşık 1 ay önce oldu nişanım, takılan çeyrek altınlar ve nakitler hepsi birlikte 4000 lirayı biraz geçti. artı ailemin taktığı set, ananemin taktığı bileklik ve kayınvalidemin taktığı bilezik var. takı töreninden sonra nişanlım direk boynundaki kurdeleyi çıkarıp bana verdi, olduğu gibi de annemlere gitti. zaten her masrafımı onlar yapıyorlar takıları bize verin biz tutalım demek aklıma gelmedi.
keşke en başından erkek arkadaşınızla böyle bir muhabbete girmeseydiniz. zira nişanda takılacak takı çok fazla bişey tutmuyor, yani kenara atsanız da ileride araba alacak olsanız arabanın 10da 1i eder ancan. ama şimdi boşuna huzurunuzu kaçırmış oluyorsunuz.
babanızın tutumunu da doğru bulmuyorum tabi, hem sizin elinizden maaşınızı alıp hem de takılarla ev için eksiklerinizi alın demesi adil gelmiyor bana. ama benim fikrim mantıklı olan o paranın evin hazırlanmasında kullanılması. aklınıza bile gelmeyecek o kadar çok masraf çıkıyor ki daha ne 4binler harcanır gider :KK51:

okudum yazılanları da kendmden örnek vereyim ben de.
yaklaşık 1 ay önce oldu nişanım, takılan çeyrek altınlar ve nakitler hepsi birlikte 4000 lirayı biraz geçti. artı ailemin taktığı set, ananemin taktığı bileklik ve kayınvalidemin taktığı bilezik var. takı töreninden sonra nişanlım direk boynundaki kurdeleyi çıkarıp bana verdi, olduğu gibi de annemlere gitti. zaten her masrafımı onlar yapıyorlar takıları bize verin biz tutalım demek aklıma gelmedi.
keşke en başından erkek arkadaşınızla böyle bir muhabbete girmeseydiniz. zira nişanda takılacak takı çok fazla bişey tutmuyor, yani kenara atsanız da ileride araba alacak olsanız arabanın 10da 1i eder ancan. ama şimdi boşuna huzurunuzu kaçırmış oluyorsunuz.
babanızın tutumunu da doğru bulmuyorum tabi, hem sizin elinizden maaşınızı alıp hem de takılarla ev için eksiklerinizi alın demesi adil gelmiyor bana. ama benim fikrim mantıklı olan o paranın evin hazırlanmasında kullanılması. aklınıza bile gelmeyecek o kadar çok masraf çıkıyor ki daha ne 4binler harcanır gider :KK51:

bi şekilde ayarlanacak artık :KK64: umarım tatlılıkla hallolur herşey :dua: ve ayrıca P Prime18 şimdi farkettim sorunu benim bu zamana kadar çalıştıklarım yine benim çeyizime gitti eve veriyorum ama çeyizimin büyük masrafları için maaşımdan karşılandı diyebilirim yani benim maaşımla bana harcama yapıldı onun dışında ıvır zıvır havlu patik nevresim gibi şeyleri ben daha küçükken annem almaya başlmış kenra koymuştu

Benimde yakin zamanda soz nisanim var ama inanin cok korkuyorum taki mevzusunda...
Nisanlimin ailesi adetiniz nasil neler istenir ne yapilir diye sordular ama biz adet vs bilmedigimizden yuzukleri takariz gonuller bir olsun dedik
Kayinvalidemle konustum kuyumcuya gider yuzukleri aliriz o zaman dedi ama hic takidan falan bahsetmedi acaba takmayacaklar mi ? Nisanim evde olacak isteme soz nisan bir arada. Ve cogunluk benim akrabalarim olacak ya birsey takmazlarsa cok bozulurum ailemde bozulur nasil denir ki bana bilezik alacaksiniz diye ben diyemem

Biz nişanda takılanları birleştirdik camasır ve bulasık makınesını aldık

Benimde yakin zamanda soz nisanim var ama inanin cok korkuyorum taki mevzusunda...
Nisanlimin ailesi adetiniz nasil neler istenir ne yapilir diye sordular ama biz adet vs bilmedigimizden yuzukleri takariz gonuller bir olsun dedik
Kayinvalidemle konustum kuyumcuya gider yuzukleri aliriz o zaman dedi ama hic takidan falan bahsetmedi acaba takmayacaklar mi ? Nisanim evde olacak isteme soz nisan bir arada. Ve cogunluk benim akrabalarim olacak ya birsey takmazlarsa cok bozulurum ailemde bozulur nasil denir ki bana bilezik alacaksiniz diye ben diyemem

canım bize de kimse sormamıştı, nişanlıma söylüyordum sen anneme bırak o halleder dedi ama kimse sizin adetiniz nedir? ne alalım falan demedi biz gidip nişanlımla ucuz yollu (ben klasik istediğim için) alyanslardan almıştık, hatta annemlerde bozulmuşlardı ama bana çaktırmadılar hani ala ala bunu mu aldınız der gibi :KK14: Açıkçası bende bir şey takmazlar mı diye endişe ettim ama gel gör ki isteme günü (aynı zamanda söz ve nişan günümüz ) kayınvalidem 96 gr lık hasır set taktı :KK57::halay:belli olmaz yani, onların kafasında vardır bir şey yoksa da ne diyeceksin ki, yol yordam biliyorlarsa düşünmüşlerdir zaten.

sen nişanşına alttan alttan söyle bizimkiler şunu tıkacak siz ne düşündünüz vs diye kuyumcuya gittiğinizde de bana takacaklarınızı burdan mı alacaksınız ne begeniyim falan ayağı çek
ama bastan bunlar konusulsa iyi olurdu
gönüller bir olsun deniliyor bende de bsy istenmedi ama istenmeyince de karşı tarafın işine geliyor inan

Back