- 12 Nisan 2016
- 665
- 918
- 53
Aslında babanızın dediği mantıklı evin içi yapılacaksa ve ailelerin durumu yoksa onlardan yapılması en mantıklısı
ama eğer nişan salonu için o paralar bozdurulacaksa haybeye gitmesin salona gidicek boşu boşuna evde ya da sade bi yerde yapın altınlar kalsın
nişan altınlarıyla beyaz eşya vs alınır nişanda takılan takılar kız çeyiz alsın diye takılır aslında kimse senin ne yaptığının hesabını soramaz yani bizim adetlerde öyledir
ben kendi nişanımda takılan küçük altınlarımı formasyonum için bozdurmak zorunda kaldım bozdurup onu yatırdım çünkü bi anda 2050 lira bulamadım ama bunu nişanlıma ve babasına söyledim onlarda senin ne yapmak istersen onu yap dediler aslında adetler böyledir ama bizde sizin gibi nişan takılarını düğün takısıyla birleştirip hiç dokunmayıp eve kullanmayı düşündük kalanlarına dokunmadım
ama evin içine bi masraf olacak ve karşılanmayacaksa baban mantıklı diyor ama beyaz eşya nişan salonu için bozulcaksa boşu boşuna olur millet takı takacak siz salona vermiş gibi olacaksınız
beyaz eşyalarda artık taksitle alınıyor altın bozdurmak nakit vermek saçma olur çünkü evin içi vs yapımı daha büyük paralar gerektiren şeyler oralarda size daha çok lazım olacaktır
Aslında ailelerin durumu kötü değil oğlan tarafında sıkıntı bile yok diyebilirim onlar hazırlar bizde sadece kardeşim üni okuyor 2. Senesi kirada kalma durumu var kirada kalmasa bile servisle gidip gelme ihtimali var vs. Masraf yani. Hem çocuk okutucaz hem seni evlendircez sıkışırız diyor. Ben yaklaşık 3 senedir çalışıyorum çalıştığımı hep aileme verdim herşeyim güzel güzel olsun istiyorum. Ben istediğimi yapamadıktan sonra bi anlamı yok yani. Şuan anlaştık gibi ama bilmiyorum söz merasiminden sonra ne olır ama şuan büyük nişan yapmak istemiyorum ufak bi yer tutup Max 100 kişiyle geçiştirmeyi düşünüyorum bakalım görücez artık ne olacak :)