Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım zaten nişanda çok bi takı olmuyorki. bi set bi kaç tane de çeyrek zaten bişey etmiyor yani.. tabi yöreden yöreye göre değişir ama genelde bu şekilde oluyor. eee seti zaten bozduramazsn. çeyreklerde sana kalmış.
bizde nişandaki takılara dokunulmaz iş bozulursa geri verilir çünkü.
öyle saçma bişey mi var ya :Snişanda herşey kız tarafının (masraf da, takılan takı da para da )
ama bazı kişiler nişan masraflarına erkek tarafından destek alıp parayı onlara takıyı kendilerine alıyorlar
düğünde para erkek takı kız tarafının
ben de mekan tuttum bakalm temmuzda nişanım var söylerim sana ne takıldığınıbiz salonda yapmayı düşünyoruz nişanı ve ailem nişana tüm tanıdıkları çağırmayı düşünüyorlar ve bu yüzden diyor takılar ev için kullanılacak diye.
ben de mekan tuttum bakalm temmuzda nişanım var söylerim sana ne takıldığını
ama genelde düğünde taktığı için insanlar nişana ya bir şey takmıyor ya da çeyrek dediğim gibi..
öyle saçma bişey mi var ya :S
ne takılırsa evlenene kalsın aillere napıcak parayı . sinir oluyorum şu adetlere
nişanı aile alıyor düğünü değilöyle saçma bişey mi var ya :S
ne takılırsa evlenene kalsın aillere napıcak parayı . sinir oluyorum şu adetlere
yani çok bi takı olmıcağını düşünüyorum o yüzden plan yapmadık hiç. sözlüme kalsa araba fln alalm diyor dedim uçma 3 - 5 altın takılcakinşallah canım :) bekliyorum haberlerini Allah tamamına erdirsin inşallah :) sorması ayıp ama merak ediyorum siz ne yapmayı düşünüyorsunuz düşen takılarınızı. Dediğim gibi bizim erkek arkadaşımla aldığımız karar düşen para ve çeyrekler işte bankaya atılacak düğünde takılanlarda eklenip bankada birikim olarak kalacak
anneniz yumuşatmaz mı o da mı öyle düşünüyor ?kesinlikle cydnz_1 bende sinir oluyorum babamla resmen tartışıyoruz "hayır öyle olmayacak" diye diretiyor banakonuşacaksın bizim dediğimiz gibi olacak diyor. Karşı taraftan sorun çıkar mı bilmiyorum ama sanırım benim ailemden sorun çıkacak
yani çok bi takı olmıcağını düşünüyorum o yüzden plan yapmadık hiç. sözlüme kalsa araba fln alalm diyor dedim uçma 3 - 5 altın takılcak
çeyrekleri kullanabilirim ben ama düşünmüyorum dursun kenarda. kayınvalidemde 2-3 bilezik takıcak bi de çift olark saat takıcaz. saatleri kullanırız bilezkleri zaten bzdurmam dursn kenarda yani..
yok canım tepen atmasın.. sööz oldu mu ? aileler konuşur zaten. yani Allah korusun nişan atılsa erkek tarafı takıları geri ister. o yüzden bozdurmaman daha iyi.. babana da böyle açıklarsın. elaleme rezil mi olalım öyle bi durumda dersen hak verir sana.hayırlısı :) en iyisi tepem atıcak salondan vazgeçicem zaten bu gidişle öyle görünüyor içimde kalacak ona yanıyorum
anneniz yumuşatmaz mı o da mı öyle düşünüyor ?
ya da babanızın fikrini değiştirecek birisini araya sokun . inş sorun çıkmaz
yok canım tepen atmasın.. sööz oldu mu ? aileler konuşur zaten. yani Allah korusun nişan atılsa erkek tarafı takıları geri ister. o yüzden bozdurmaman daha iyi.. babana da böyle açıklarsın. elaleme rezil mi olalım öyle bi durumda dersen hak verir sana.
tamam ordan yaptırdık diyip geçin babanız tek tek hesabını mı soracak ki ?söz olmadı canım ekimde olucak inşallah daha söz falan olmadan bu muhabbetleri yapıyoruz işte düşün bozdurmamak değil de biz düşen çeyrekleri bozdurup düşen paralalrla birleştirip bankaya atıcaz diyoruz o da ona razı gelmiyor işte beyaz eşya alınsın ne bileyim kapıları dolapları falan yaptırın diyo :/
tamam ordan yaptırdık diyip geçin babanız tek tek hesabını mı soracak ki ?
neyse bence panik yapma şimdi. bi isteme söz olsun bakalım ne olcak..benim alacak olduklarımı ben kendi maaşımla almaya başlayınca anlayacak ve hani düşen paralarla yapmıştınız diyecek aldığım maaşı aileme veriyorum ve onlardan habersiz bişi yapamıorum ne yazık ki :/
neyse bence panik yapma şimdi. bi isteme söz olsun bakalım ne olcak..
Şimdilik kapat konuyu tamam babacım fln de. Artık nişanlar eskisi gibi değil benm ablam geçen hafta nişanlandı 3 çeyrek geldi sadece herkes düğünde takarız diye takmadı. Arkadaşım geçen ay nişanlandı 8 çeyrek gelmiş. Muhtemelen kayınvaliden bi set alır o kdr diğer gelenler çeyrek takar düğünde büyük takarlar o da çok bişey etmez yanisorun yaşanmaz inşallah bu aralar kafama çok takılıyor uykularım kaçıyor diyebilirim resmen tartışıyoruz babamla ya şaka gibi
Şimdilik kapat konuyu tamam babacım fln de. Artık nişanlar eskisi gibi değil benm ablam geçen hafta nişanlandı 3 çeyrek geldi sadece herkes düğünde takarız diye takmadı. Arkadaşım geçen ay nişanlandı 8 çeyrek gelmiş. Muhtemelen kayınvaliden bi set alır o kdr diğer gelenler çeyrek takar düğünde büyük takarlar o da çok bişey etmez yani
Aslında babanızın dediği mantıklı evin içi yapılacaksa ve ailelerin durumu yoksa onlardan yapılması en mantıklısıCanım bizde şöyle bi durum var salonda nişan yaptığın zaman eş dost akrabayı çağırıyorsun oğlan tarafının taktığı takıları bozuyorsun hiç bir şekilde bu akraba konu komşunun taktığı para altın neyse onları bozduruyorsun işte ailemde o para ve altınları diyor eve harcayın diye