Kayinvalidem ve eltim...

Ay keşke eltim olsa. Onunla daha sıkı dili olsalar. Kaynanam ona taksa kafayı. Ne güzel. İlk gelinim. Acaba çok avantajı vardı da ben mı kullanmayı beceremedim. :))

Kaynanasını kıskananı da yeni görüyorum. ay bırak kız ne halleri varsa görsünler. kv elden ayaktan kesilince eltin bakar madem o kadar sıkı fıkılar. sende kendine bi iş bul. yeni çevre edin. arkadaşlarını çevreni en başta da kafanı değiştir. para kazan kendine bak tak takıştır. onlarda kukuman kuşları gibi izlesin seni dışardan.

kaynim hemen bir kiz tanidi hemen sözlendi ardindan nisanlandi ve abisinden yani bizden öncede evlendi bekliyemediler

adam ne zaman evlenecegini size mi soracakti?

O kiz ailenin icine girdikten sonra kaynanam benden uzaklasti

dogal olarak uzaklasabilir; o gercekten geliniydi o esnada ve siz sadece nisanliydiniz. nisan bozulabilir bir sey degil mi?

Ama bu ilk gelin olmami degistirmiyor zaten.

ne kompleksmis bacim sizdeki? ilk olmak degil, son kalabilmek muhim anlatabildim mi?

evlendikten sonra hemen hamile kaldi yani elini cabuk tutuyor sanki yaris ediyor benimle

kusura bakmayin da millet ne tedaviler goruyor cocuk yapabilmek icin. bu oyle ayarlamayla olsaydi, insanlarin omrunden omur gitmezdi. Allah nasip etmis, olmus. size ne?

Ya kayinvalidem madem benimle anlasamiyor diyelim beni sevmiyor uzaklasmak istiyor benden neden ozaman her firsat da benim eve alisveris yapiyor ben gidip ona demiyoum anne bana onu al sunu al hatta ben öyle seyleri sevmem illeride alir alir sonra suratima bir güzel cakar ben sana şunu ettim bunu ettim yemek dahi istemiyorum . Ondan gelecek hicbirseyi kabul etmek istemiyorum bu onun gözünde biz ona muhtac kaliyormusuz gibi gözüküyor. Beni begenmiyorsan benden uzaklasmak istiyorsan kardesim alma ozaman sevmedigim insana niye alicam ki ? Alisveriside alisveris olsa anca ogulunun sevdigi kumanyalari alir verir ya ben kendim alamiycakmiyim bunlari?? Bende diyince ki anne ben alirim sen alma . Yok oglum bunu seviyir sunu seviyor birsey olmaz al bilmem ne böyle cikiyor işin icinden . Biz evliyiz bunlari kendimiz alabilicek bir yasdayiz durumdayiz. Gelin almaz ben aliyim veriyim ogluma gibi harektler beni canavar bellediyse kendi kendine bende ozaman kendi kendime onun hakkinda ters düsüncelere girerim. Bir büyük herzaman yüreklendirici olmasi lazim. Ben kayinvalideme muhtac kalmak istemiyorum kisaca bu sonra yarin bugün gelir gecer karsima bunlari bir güzel sayar aldimda ettimde eyledimde
Senin gözünü kendi kendine kurduğun şeyler o kadar doldurmuş ki,kadının yaptığı alışverişi bile yanlış algılıyorsun.Bu kadar kötüyse neden gözüne girme çaban var.
Bence sen önce kafa yapını değiştirmelisin.İlk gelin 2.gelin......bunlar ne kadar manasız şeyler.Ne yani şimdi ilk gelin olmak için mi apar topar evlendi.Sen kaç yaşındasın.Bunlar ergen düşünceleri.
Bu arada ilk gelin sen değilsin.Ama bunun bir önemi var mı.Bu dünyada gelin olmaktan daha önemli vasıflar var.Profil adın bile gelin
2 aylık evlilikte,evliliğin tadını çıkaracağına gereksiz cahilce boş beleş şeylere takılmışsın.Daha 2 aylık evlilikte eşini de böyle şeylerle doldurmaya çalışıp huzur kaçırmışsın.Yazık kendine gel biraz.Böyle ne hayat gider ne evlilik.Arkadaşın eşin dostun uğraşın hayat amacın gayen yok mu.Gelindi eltiydi kaynanaydı.....bu mu hayattaki tek gayen

Amaaan bosversene canim ya taktigin seye bak bana boyle yapsalardi vallahi isime gelir iyice gorusmeyi keser rahatima bakardim.bosver takilsinlar kv eltin.sende esinle hayatina bak oh ne guzel:super:
Ay çoook haklısın ilk başta bende de böyle oldu yaranmak için herşeyi yaptım ama gerek yokmuş hergün akşam orda olmamızı istediler gündüz boyunca kendilerinde duralım istediler Kayınvalidemgile yaranip aramizin iyi olduğuna pişman oldum desem yeridir bari dargın kırgın olunca evimde yatıp keyfime bakıyorum

Ay çoook haklısın ilk başta bende de böyle oldu yaranmak için herşeyi yaptım ama gerek yokmuş hergün akşam orda olmamızı istediler gündüz boyunca kendilerinde duralım istediler Kayınvalidemgile yaranip aramizin iyi olduğuna pişman oldum desem yeridir bari dargın kırgın olunca evimde yatıp keyfime bakıyorum
Aynen oyle canim cok fazla gidip gelince samimiyet olunca arada resmiyet kalmiyo.benim esimin ailesi benden hem cekinir hem severler.hicbi zaman cok samimi olmadim esim olmadan pek gidip gelmedim.bence en iyisi boyle :KK66:

Ne lüks dertleriniz var arkadaş :KK70:
Milletin işi gücü yok oturup sana inat çocuk yapacak :d Burda tek sorun sizde gördüğüm kadarıyla,dertsiz başınıza dert arıyorsunuz.

Tam okumadım ama yorumlardan anladığım kadarıyla sizi takmadiklari önemsemedikleri için dert ediyorsunuz

Bu avantaj emin olun çünkü karşına gecip şunu yaptık bunu ettik diyemezler herhangi bir tartışmada sizin söyleyecek çok şeyiniz olur

Ben böyle bakıyorum olaya

DIPNOT : KUSURA BAKMAYIN COK UZUN YAZDIM . OKUMAK VE BANA FIKIR VERMEK ISTEYENLER YAZSIN.

Selamlar kizlar,
Ben 2 aylik evliyim evin normalde ilk geliniyim ama ben 1bucuk sene nisanli kaldigim icin kaynim hemen bir kiz tanidi hemen sözlendi ardindan nisanlandi ve abisinden yani bizden öncede evlendi bekliyemediler hepsi kisa sürenin icinde oldu bitti.
Ve 1 saat uzaga tasindilar biz yakiniz onlar herzaman göremiyor kaynanamgileri.
O kiz ailenin icine girdikten sonra kaynanam benden uzaklasti sanki beni umursamiyor oldu cogunlukla. sonra bizim dügünümüz oldu.
Ama bu ilk gelin olmami degistirmiyor zaten. Sorun şu ki eltim bu aileyi tanidik taniyali hep benimle bir yaris icinde gibiydi üstelik biz birbirimizi henüz hic daha tanimiyoruz yan yana bile gelmedik telefondan aile bireyleriyle konusururken hep inatlasma pesindeydi kiskanclik pesindeydi.
Altin konusunda Kaynanam ve kaynatam pek birsey yapmadi hepsini esim yapti bana ceyizimden tut herseyime kadar sagolsun esim dört dörtlük eksigim olmadan yapti herseyimi.
kaynim eltime yapamayinca bana karsi ister istemez ben kötü rollere girdim eltimin gözünde, güya ben hava atarmisim altinlarimla güya benim gözüm onun ceyizlerindeymisde bilmem neymis.
yemin ederim beni tanimadan bana kiskanclik damgasini merakli damgasini vurdu resmen. Zaten evlendikten sonra hemen hamile kaldi yani elini cabuk tutuyor sanki yaris ediyor benimle normalde degil cocugu daha yeni geldi dünyaya. Kaynanam normalde süslenmeyi sevmez ama bir süslendi bir süslendi öyle hastaneye gitti torununu görmeye. Tabiki gidicek torunu ama beni üzen sey ben davet ettigim zaman gelmez ama eltimin tarafi cagirdiginda hep ne olursa olsun gider. Kaynanam onu hep el üstünde tutuyor benim papucum dama atildi.
Eltimin ailesi melek oldu birden benim ailemle fazla görüsmez oldu. Üstüne üstlük biz almanyada yasiyoruz esime benim ailem cok destek cikar yapamadigi seyler oldugu zaman sagolsun benim ablam annem hep esimin yanindalar bende dahil. Ama gel gelelim ki ayni degeri ben esimin tarafindan göremiyorum.
Kendi Ablamin bebek mevlütüne davet ettik benim kayinvalidem olarak insan gelir arkamda durur oturur yanimda yok onada gelmedi.
Ve kayinvalidem böyle yaptigi sürece benim icim icimi yiyior. Bazen kimseye anlatamadigimdan esime anlatiyorum niye annen böyle yapiyor diye soruyorum, esimde böyle seylere karismaz hep devre disi kalir cünki ne annesine birsey diyebilir ne bana birsey diyebilir bosver diyor gecistiriyor öyle . Eskiden nisanlilik döneminde esim yine birazda olsa arka cikiyordu bana ben varim sen kafana dert etme ben konusurum ederim diyordu simdi hic karismaz oldu daha sessiz kaliyor bunun yüzünden esimle kötü oldugum zamanlar oldu.
Yanlismi yapiyorum dogrumu yapiyorum artik onu bile ayirt edemez oldum. Yani bazen kavgalarimiz olmusti nisanlilik dönemi kayinvalidemle. ben asla saygimi bozmamaya calisirim hakkimi savunurum sonuna kadar hakliysam agzimi acarim e buda hazmedilmedigi icin kavgalarimiz olmustu ama güzel günlerimize vardi kaynanamla.
eltim geldi kiskanclik damgasini ben yedim aslinda kiskanan oydu beni . Kimse görmek istemedi bi esim vardi yanimda bana arka cikan nisanlilik döneminde. Simdi oda yok zaten. Kaynanamin beni sevmedigini gözlerinden okuyabiliyorum evine gittigimde yinemi sen geldin tavri yani selam veriyor hosgeldin diyor ama icinden gelmeyerek sanki. Öteki oguluyla esi gelsin yemin ederim eli ayagi birbirine giriyor nereye otursam diye düsünür. Ben cok üzgünüm artik yiptatmaya basladi beni bu konu ne kadar irtibati kesmeye calissan olmuyor. Kaynanam bana böyle davraniyor ama benim nefretimi kazaniyor gittikce.
Esim annesiyle konusur evimizde telefonla, sesini dahi duymak istemiyorum kapilari kapatiyorum duymiyim diye o kadar sinirlerim bozuldu. Beni bile hic aramaz tek oglunu arar napiyon nasilsin sorar ogluna o kadar.
Neyapmaliyim sizce gözüne girmeyemi calisiyim yoksa bosverip herseyi zamanin akisinami birakiyim ? cok caresizim. :KK43:

Merhaba
Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama boslukta olduğunuzu düşünüyorum hayatinizda kayinvalidenizle eltinizi takıntı haline getirmişsiniz boşluktan... Kendinize en kısa zamanda bi hobi calismiyorsaniz is edinin arkadaşlarınızla esinizle aktiviteler yapin gezin tozun... Kayinvalidenizle eltiniz arasındaki yakınlık sizi neden bukadar rahatsız ediyor anlamadım bırakın yakın olsunlar... Ha sizde Kayinvalidenizle aranizda yakın bir iliski olmasini2 istiyorsanız yemege davet edin arayp sorun halini hatrini ilgi gösterin ama yapmacık degil icten gelen bir samimiyetle ilgi gösterin... Kayinvalidenizle eltiniz arasindaki iliskinin yakinligi uzakligiylada ilgilenmeyin bence hayat bu tarz onemsiz seyleri dert edinmek icin cok kısa Rabbim büyük dertlerden sakınsın...

Forum nickname gelin olarak almissin takintili kim acaba :) Bu bir ünvan mi bir basari payesi mi nedir? Burada millet aman kaynanam uzak olsun benden der sen gozune girme yaranma derdindesin. Gerek yok bence. Ne guzel ailen varmis iste onlarla vakit gecir bosver et. Esinde umursamiyorsa sen hic orali olma.

kımı kaynanan aman uzak olsun der sende goe girmeye çalışıyosun.ufak şeyler için eşinide husursuz edıyosun aman yahu boşver.

Kaynanayı paylaşamayan gelinler. Ne bilim bi tuhaf :bicak: ah benimki de hep eltimi sevse onla ilgilense onu taksa da beni hic umursamasa keske ne guzel olur :dua::halay: ugras bulun kendinize tek derdiniz eltiniz kaynananizin olmasin lutfen :KK14:

E böyle davranarak eltinizi kıskandığınızı belli ediyorsunuz. Bırakın uzak dursunlar sizden. Onlar için eşinizle kötü olmayın. Aileniz destekmiş ne güzel. Eşiniz de doğru olanı yapıyor. Onların bu durumunu kafanızdan atın gitsin. Siz kendinizi geri çekince onların da kokusu çıkar.

Kaynanan nelerden hoşlanır yalakalık mı yapıyor dıgeri sen 2 katını yap hediye al surprız yap sasırt kadını sımart bırde boyle yap anne de anne de sen ara sor her fırsatta gıt ilgilen yemege cagır ozen bozen gır goze eşinde sasırsın karım herseyı yapıyor desın sen yapta yaptım olmadı dersın esınde sana hak verır bazı insanlar egolarını tatmın edenleri severler ilgiyi önemsenmeyı sverler bunun delisi ınsan coktur o yızden dıyorum o yapıdaysa nabza göre davranmayı dene bırde ya buna uzulmekten vazgecıceksın ya da bu savası kazanacaksın cünkü bı durum senı tamamen etkılemış ama bu toplara hıc gıremem dıyorsan mumkun mertebe uzaklasın insana sinir veririr sadece ..

Çok üstüne yüklenmeyin kızın haklı tarafları var eltisi olan bilir olmayan konuşur gelin_1234 neler Neler yaşadım görme canım duyma canım ne halleri varsa görsünler yoksa sen sinir küpü oluyorsun yalakalık yapıyordur öbürü onlar sevilir sen kendin gibi ol elinden geleni yap mesafeli ol kaynanaya etliye de arada sok lafı oh de zaten böyle yapıyorlar yaranmaya çalışma,senin bunlar neki ben neler yaşıyorum susuyorum Allah’a havale ettim hepsini

X