• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişan takıları hakkında!!!!

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
nişanda takılanlar kıza kalır..
Kayınvalidenin söylemesin çok ayıp etmiş..
Ha bende şöyle oldu.. Nişanda takılan kartları annem bilezik yaptırdı düğünde kendi 5 milyarlık bilezik taktı bana onun yanında 2 milyara nişan takılarıyla aldıgımız bileziğide taktı o senin dedi ..

Benimde nisanimda anne babalar altın diger akrabalar ise gram altin çeyrek ve para takti baya bi hasılat toplamistik takilan parayi gelin odasinda nisanlim saydi ve bi zarfin icine koyup üzerine miktarini yazdi gelin odasına gelen teyzeme verdik o da anneme teslim etti. Para bizde kaldi nisanda takilan taki kiza aitmis bizde zaten nisanda taki takilmaz ama nisanlim tarafi takacaz biz deyince bizimkiler de takti nisanlim sende kalacak paralar dedi bende ceyiz alışverişimde kullandim.

Son düzenleme:
ne bu düzen böyle ya.. onu o alır buna şu şuna bu kalır... bıraksınlar çiftin olsun... evlerine eşya alsınlar bi balayı planı yapsınlar bi araba alsınlar bişey alsınlar.. neden müdehale ettiriyorsunuz ki.. iş kocalarda bitiyor sanırm..

Ayrica benim nisanimda erkek tarafi daha kalabalik oldugu icin cogunluk nisanlima takildi ama beni de bos birakmadilar kayinlarim nisanlima eltilerim bana takti nisanlimin teyzesi gelinimin yakasinda az var ben kizima takiyorum dedi gülerek:)))nisanlimin yegenleri bile anne babalarindan ayri gelip para taktilar çok sevimliydi:))aileler ne takacaksiniz ne alacaksınız adet nasil diye hic konusmadi nisanlim yapilmasi gereken adetleri bildigi icin herseyi biz konusup hallettik.

Herkesin tabiki kendi fikri herkes kendini nasil mutlu hissedecekse oyle davransin:)))

Son düzenleme:
her aile ayni olmuyor. Bazi damat anneleri gozu acik oluyor akillarinca hemen gelinin uzerinden almak istiyor. Sonucta nisandada dugundede takilanlar evlenicek olan ciftlerindir. Ve nisani kiz tarafi yapiyorsa takilar kizda kalir. Kiz ihtiyaclarini alir onla. Dugunde takilan takilara kiz tarafi karismiyorsa nisandaki takilarada erkek tarafi karisamaz.

Biz hala ortak bütçeyle devam etme taraftarıyız her ne yaparsak yapalım ikimiz halledicez yetmediğimiz yerde takıları düşünürüz yetmezse aileler takviye yapcak yani inşallah :D şimdiye kadar hep böle konuşuldu. Ailelerin bence burda gücünün yetmeyeceğini isteme hakkı olmamalı ve takıları ailelere vermek vs söz konusu olmamalı, gelenler sizindir siz de zaten ödenecekleri bilirsiniz.. Yaklaşım ilginç biraz fesatlık gibi geldi bana.. Takılan üç beş bişeyi istemek ayıp..

Hemde ne ayıp. Ne garip insanlar var ya :44::44:
Hiçbirşey vermemeni tavsiye ederim. Yarın evlenincede oğlunu geri istemesin :9::9::1::1:

arkadaşlar nişanda takılan takıların tamamı, erkeğin üstündekilerde dahil kızda kalır. Ben aksi durumu görmedim hiç.

Adet nasildir bilmiyorum ama nisanda biz salonda yaptik normalde bizde erkeğe taki takilmaz sadece kiza takilir ama benim nisanda ikimizede takildi ve esime takilanlarda benimkilerde bende kaldi 2 bilezik yaptirip kenara koydum bende dugunumdede tanklar bizde kaldi

Evet canim nisanda takilanlar kizda kalir dugundekiler gelin ve damadir zaten... Cok yakin zamanda bizde nisan yaptik ve takilanlari kayinvalidem alip bunlar sizin dedi anneme verdi.. Sakin verme gerekirse bizde adet boyle nişanda takilan kizindir kizda kalir de...

aynı bela şuan bende var. kıza takılan kızda erkeğe takılan erkekte kalır diyor kayınvalidem. daha nişanım olmadı şimdiden böyle konuları konuşuyor oğlu da ona destek veriyor benim midem çok bulandı. Bunlar çingene mi diyorum kendi kendime 1 haftadır kara kara düşünüyorum versem mi yüzüğü geri bitse mi bu iş diye

Slm arkadaşlar birşey öğrenmek istiyorum dün gece nişanım oldu evde güzel geçti fakat kayınvalidem şöyle dedi takılan altınlar kız tarafına nakit para erkek tarafına verilirmiş!bizde böle bir adet yok ama öğrenmek istedim sizde böyle bişey duydunuz mu hiç?Birde takılar ve altınları erkek tarafı damada kız tarafı gelinemi takar?
oyle birsey yok canim nisanda takilan parada altinda gelinindir bu heryerde boyle ayrica isteyen istedigine takabilir kizin tarafi kiza takar ama erkek tarafi butun takilari erkege takarsa onlar rezil olur bendede ayni sorun var suanda yakinda nisanim olucak bu konu cok sinirlerimi bozuyor ya ustelik kaynanam bana demiyor ogluna soyluyor ogluda kendi dusuncesiymis gibi soyluyor anasini atmiyor ortaya

oyle birsey yok canim nisanda takilan parada altinda gelinindir bu heryerde boyle ayrica isteyen istedigine takabilir kizin tarafi kiza takar ama erkek tarafi butun takilari erkege takarsa onlar rezil olur bendede ayni sorun var suanda yakinda nisanim olucak bu konu cok sinirlerimi bozuyor ya ustelik kaynanam bana demiyor ogluna soyluyor ogluda kendi dusuncesiymis gibi soyluyor anasini atmiyor ortaya
Canım aynı durumdayım! seninle birebir aynısını yaşıyorum. seninkiler nereli?

Canım aynı durumdayım! seninle birebir aynısını yaşıyorum. seninkiler nereli?
erzurumluyuz canim nisanlim benim taa cocukluk askim ailesini yillardir taniyoruz babalarimiz cok yakin arkadas dusun boyle yakin oldugu halle yuzsuzluk yapiyorsa sizleri dusunemiyorum allah sabir versin seninkiler nereliler

ayni memleketliyiz
Anladım, işin içine takı olayı girdi ya bitti bence. o yükü kaldırmak çok zor. herkes birşey söylüyor siz kararsız kalıyorsunuz. Bir ayakkabı alırken bile kaç defa düşünüyorsunuz... Eş alırken kararsız kalmak kadar doğal bişey yoktur sanırım.

daha nişan olmadan takı muhabbetine giren dünür ve damat varsa orda sorun var demektir
düğünde takı kavgası çıkacak demektir
3 5 bilezik için bu lafları ağzına almaya tenezül eden insanlardan korkarım ben
bizde nişanda düğünde takı kızda kalır kadın kutsaldır namustur o yüzden kadında kalır hepsi
hatta nişanda takılanlar kız kendine çeyiz yapsın diye kızda kalıyor ve tekrar istenmez düğünde üstüne takılır kız nişanda takılanları kuruşuna kadar harcamakta özgürdür
ayrıca nişanı kız tarafı yaptığı için de bırakılır altınlar
her şekilde nişanda da düğünde de evlenilecek kadın yüceltilir bizde
erkek tarafı olsak bile takıları kıza takarız yine kız yüceltilsin diye damat sadece saatini takar kenarda durur
kız tarafı erkek tarafı hepsi kıza takar bizim adetlerde
kız tarafı kıza erkek tarafı erkeğe takar muhabbeti olmaz hatta ayıplarlar herkes kendi tarafına taktı ne ayıp diye

Merhaba benimde şöyle bi sorunum var. Önümüzdeki yıl nişan yapmayı düşünüyoruz. Damat tarafı ile değilde kendi ailemle sorun yaşıyorum. Daha şimdiden babam nişan takılarını ev düzerken kullanacaksınız diyor. Ama bizde erkek arkadaşımla en başından beri nişan ve düğün takılarını bankaya atıcaz dokunmayacağız diyoruz. Babamda bunu kabul etmiyor. İlla da ev düzerken kullanacaksınız diyor. Ne yapıcam ben erkek arkadaşıma az bişey çıtlatayım dedim biz seninle ne anlaşmıştık neden çeviriyorsun şimdi takılara dokunmayacağız diyor :///

Merhaba benimde şöyle bi sorunum var. Önümüzdeki yıl nişan yapmayı düşünüyoruz. Damat tarafı ile değilde kendi ailemle sorun yaşıyorum. Daha şimdiden babam nişan takılarını ev düzerken kullanacaksınız diyor. Ama bizde erkek arkadaşımla en başından beri nişan ve düğün takılarını bankaya atıcaz dokunmayacağız diyoruz. Babamda bunu kabul etmiyor. İlla da ev düzerken kullanacaksınız diyor. Ne yapıcam ben erkek arkadaşıma az bişey çıtlatayım dedim biz seninle ne anlaşmıştık neden çeviriyorsun şimdi takılara dokunmayacağız diyor :///
canım zaten nişanda çok bi takı olmuyorki. bi set bi kaç tane de çeyrek zaten bişey etmiyor yani.. tabi yöreden yöreye göre değişir ama genelde bu şekilde oluyor. eee seti zaten bozduramazsn. çeyreklerde sana kalmış.
bizde nişandaki takılara dokunulmaz iş bozulursa geri verilir çünkü.

Back