• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişan takıları hakkında!!!!

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

sevgici

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
208
0
96
İstanbul
Slm arkadaşlar birşey öğrenmek istiyorum dün gece nişanım oldu evde güzel geçti fakat kayınvalidem şöyle dedi takılan altınlar kız tarafına nakit para erkek tarafına verilirmiş!bizde böle bir adet yok ama öğrenmek istedim sizde böyle bişey duydunuz mu hiç?Birde takılar ve altınları erkek tarafı damada kız tarafı gelinemi takar?

Canım kıza takılanlar kızda erkeqe takılanlar erkekte kalır böyle olursa sorun çıkmaz aslında nişanı kız tarafı yapar bunun için bazı damatlar kendisine takılanları kıza verir evet millet olarak erkek tarafı erkeqe kız tarafı kıza takar ee naptın peki verdinmi paraları k.validene sakııınnnnnnnn vermeeeeeeee en azından sana takılanları asla vermee onlar sana takıldı seninnnn hayatına şimdiden bukadar karışmasına izin verme bizde adet kıza takılanlar kızda kalır de o cadı kaynanana :47:

Canım kıza takılanlar kızda erkeqe takılanlar erkekte kalır böyle olursa sorun çıkmaz aslında nişanı kız tarafı yapar bunun için bazı damatlar kendisine takılanları kıza verir evet millet olarak erkek tarafı erkeqe kız tarafı kıza takar ee naptın peki verdinmi paraları k.validene sakııınnnnnnnn vermeeeeeeee en azından sana takılanları asla vermee onlar sana takıldı seninnnn hayatına şimdiden bukadar karışmasına izin verme bizde adet kıza takılanlar kızda kalır de o cadı kaynanana :47:

aynen bizdede böyle erkege takilanlar erkekte kiza takilanlar kizda kalir ama bazi damatlar geline verir kendisine biseyler alsin ceyizine filan...vs ama normali budur bizim adetlerimizde öyle ic anadoluluyum bizde böyle simdi erkege takilan parayi ya da altini alamayiz ya cok sacma ayrica ne diyipte alcaz dolayisiyla ondakiler onda sendekiler sende kalcak yine kime harcancak ikinize bu arada hayirli olsun mutluluklar :nazar:

şöyle bişeyde var aslında bizde kıza nişanda takı filan takılmazmış sadece uzuk akrabalar taktı para ama erkek tarafından gelen takılar ve paralar damadın üzernine takıldı. vericem paraları çok bişey değil zaten ama nişanlimda kızdı annesine filan belki utanırlar verilnce....

Son düzenleme:
mrb kızlar eskisehire gelin gidiyorum yazın nişan var adetlerini bilen var mı_??

Öncelikle hayırlı olsun canım, her yerin ayrı bir adeti var mesela bizde adet falan konuşulmadan nişanlım takılan tüm takılar sende kalır falan demişti bende bişey demedim, çünkü bana göre zaten öyle olması gerekir. Sonuçta nişanı kız tarafı yapar masraf vs. olur. Nişan günü hem ona hem bana takılan takılar bana kaldı bende mekan parası olarak verdim. Allahtan kayınvalidem hiç bişey demedi, demesinden çok bu tür hesaplar can sıkıcı bi durum. Ne yani düğünde herkes kendine takılan paraları almayacak ya:50: sonuçta hem nişanda takılan hemde düğünde takılan para altın vs. sizin için kullanılacak.

Biz hala ortak bütçeyle devam etme taraftarıyız her ne yaparsak yapalım ikimiz halledicez yetmediğimiz yerde takıları düşünürüz yetmezse aileler takviye yapcak yani inşallah :D şimdiye kadar hep böle konuşuldu. Ailelerin bence burda gücünün yetmeyeceğini isteme hakkı olmamalı ve takıları ailelere vermek vs söz konusu olmamalı, gelenler sizindir siz de zaten ödenecekleri bilirsiniz.. Yaklaşım ilginç biraz fesatlık gibi geldi bana.. Takılan üç beş bişeyi istemek ayıp..

Bizde nişanda kime takılırsa takılsın hepsi kızda kalır
takılan bilezikler düğünde tekrar kola geçirili
r

bizde de erkeğe sadece kız tarafı alyansını ve saatini takar, onun dışında kız ver erkek tarafının tamamı takıyı kıza takar, kızda da kalır. zaten hepsi emanet gibi saklanıyor, ama işte adetler bu şekilde.

Slm arkadaşlar birşey öğrenmek istiyorum dün gece nişanım oldu evde güzel geçti fakat kayınvalidem şöyle dedi takılan altınlar kız tarafına nakit para erkek tarafına verilirmiş!bizde böle bir adet yok ama öğrenmek istedim sizde böyle bişey duydunuz mu hiç?Birde takılar ve altınları erkek tarafı damada kız tarafı gelinemi takar?

böyle bırsey yok nısanda takılan takılar kız tarafına verılır damata olsun kıza olsun kımse takılırsa kıza verılır cunku nısanı kız tarafı yapar. Dugunde takılan paralar ise gelınle damadındır kımse karısamaz.

Her şehrin adeti başka. Dikkat et her yöre demiyorum. :9:

Biz nişanlımla birbirine yakın şehirlerde yaşamamıza rağmen adetlerimiz farklı.
Bizim nişanda kızın üstüne takılanlar kız tarafında, erkeğe takılanlar erkek tarafında kaldı. Dha sonra nakitleri eşya alırken kullandık.
Bizim adetimizde de nişanda takılanlar kız tarafında kalır.

sakınnnn sakınnnn takılan hiçbirşeyi kayınvalidene verme. nişanda takılan herşey kıza kalır. zaten nişanda erkek tarafının çok bişey taktiğı kendi ailesi hariç görülmez. takıları sen zaten çeyizin için kullan eksikliklerini gider diye nişan takısı kıza kalır bu her yerde böyledir. madem çok bi para takılmadı niye istiyor kaynanan anlamadım. ve şunu merak ettim düğün bitince gelip ne diyecek???

evlendiğinde zaten yanında götüreceksin onları bu kadar ince eleyip sık dokumak zorundalarmı çok sinir bozucu şeyler ama genel olarak adet gelenek görenek biliyorlarsa nişan takılarının kızda kaldığını bilmeleri gerek herkes bilir

canım nişan kız tarafına ait olduğu için takılanlar kızda kalır.genelde böyledir.ben nişanda görümceme sordum size takılanlar sizde kalabilir dedim oda hayır olmaz sende kalır masraflarını karşılarsın demişti ama ben eşime takılan küçük altınları almadım yinede. keşke alsaymışım düğünde takılanları kaynanam hepsini aldı bişey göstermedi bana

Ne zor bu işler yaaa bizdede öyle kızda kalır ama ben nakiti verdim nişanlima zaten aileye verilmezmiş onun oldu yaniii nişanlımın ama altınlar bende tabiki.:65:

canım öncelikle hayırlı olsun
nişanı kız tarafı yapar o yüzden takılan takılar ve para kıza kalır.
erkek tarafı müdahale etmez.benin nişanımda takılan takıları ve paraları görümcem aldı ve anneme teslim etti.nişan takıları kız tarafına aittir.

Canım nişanı siz yapmışsanız ve senin akrabaların sana para ve altın takmışlarsa sana kalır hatta oğlan tarafını taktıkları da sana kalır ama kaynanan istemişse diyecek sözüm yok ama şunu söyleyim böyle yaparlarsa düğünde takılanları da alırlar elinden dikkatli ol Her ilimizde ayrı adet uygulanır ama bence kişiden kişiye değişiyor bunlar aynı memleketli olan biri alır biri almaz bunu memlekte bağlamamak lazımm

bir kere kayınvalidenin bu şekilde paragözlülük yapması çok üzücü ben çok bozulurdum .umarım başıma gelmez... bende trabzonluyum sözlümde ama annesi macir onlarda kıza takılan kızda erkeğe takılan erkekte kalıyor... ama trabzonun kültüründe tüm takılar kızındır.. bu arada kız alıyorlar sa kızın adetlerine uyacaklar...

canım öncelikle hayırlı olsun nişanı kız tarafı yapar ve erkeğede takılan takılar kızada takılan takılar kız tarafında kalır paralarda dahil
bizde şöledir bütün takılar ve paralar kız tarafında kalır nişan bitene kadar gelinin damadın yakasına bir altın takılır sadece erkeğin ykasına takılan altın erkekte kalır kız o altını almaz mesela benim annem nişanda takılan takılarla paralarla bna kalın bi kelepçe yapmıştı düğündede eşime dediki sen başka takı takma düğün üstü çok masraf oldu ben böle böle yaptım bunu takarsın dedi yane nişan takılarını annem yine bizebirikim yaptı zaten nişanda pek fazla takı takılmıyor

Back