nişan sıkıntısı..

eltim var canım ona sadece yüzük takılmış sanırım doktorlar zaten sonrasında kendilerine alalarını almışlardır:)
Ya bunlari nisanlinla konusabilirsin yani adetleriniz nasil diye sunu istiyecem denmez ama sonra sende adetlerini anlatirsin boyle boyle diye senin sevgilin ne is yapiyor ya

Ya bunlari nisanlinla konusabilirsin yani adetleriniz nasil diye sunu istiyecem denmez ama sonra sende adetlerini anlatirsin boyle boyle diye senin sevgilin ne is yapiyor ya
ya canım o bana zaten dediki annene sor bakalım adetleriniz neyse yerine getirelim ama bilezik istiyorum set istiyorum denmezki onların gönüllerinden kopması lazım bak homeostas biz sana şunu şunu alıcaz sendende beğenmeni istiyoruz bunu deseler anlarım ama kuru kuruya sen ne istersen yaparız denince bişey isteyemem

Yada soyle dersin bizim adetlerimizde nisanliyken bilezik takilir desen

Yani takilirsa kucuk birseyler takulabilir nisanda, oda icinden gelen kisi takar.. en azindan biz de boyle.. kayinvalide geline ya aileden kalan ya da her zaman takabilmesi icin kucuk bir set yada hos zarif bir taki takar... bazen kolye, bazen bilezik, bazen yuzuk hatta broş.. bence cok takma buna zaten dugunde takilan takilacak

banada bi set 3 bilezik takmışlardı, hatta kayınvalidem büyük gelinime ne taktıysam Aslımor a da onu yapıcam dedi annemde: siz bilirsiniz altın kızımın olucak takıda şanınıza dedi ben ne yapayım dedi.hatta nişandan sonra takıları verdik onların kasasına çünki evde herkes çalışıyordu hırsız girer çalınır falan diye korkmuştuk.
kafana takma bu kadar ,soranlarada düğünde yapıcaz falan dersin.

haklısınız kendi ailem takar kimse takmasa bile :) ama elalem içinde ne bileyim bişeyim olsa fena olmazdı

ne güzel canım ben bi bileziğe razıyım oda olmayacak sanırım :)

2 ince bilezik. Sonra o bilezikleri alıp düğünde tekrar taktilar Ama hiç sorun değil. Çünkü kayinvalidem ve kayinpederim iyi insanlar ve bana değer veriyorlar. Bunuda bilezikle altınla satın alamazdim
maşallah en güzeli sevgi saygı zaten keşke banada bilezik taksalar ince kalın farketmez

aileye göre değişir. eğer görgülü bir aileyse takıyı boşver, el ne der onu da boşver, keyfine bak bu günlerin.
ama aile görgüsüz ve eli sıkı ise hiç çekinme, adetiniz neyse onları yaptır. çünkü evlilik sırasında da sonrasında da değeriniz takılan altına göre ölçülüyor bu tür ailelerde. ne kadar ucuza giderseniz o kadar ucuz insan muamelesi yapılıyor, ne kadar masraf yaptırırsanız o kadar kıymetli gelin oluyorsunuz.
yani benim değerimi böyle bildirdi eşimin ailesi. çok pişmanım şimdi. eşime kıyamadığım için sözde sadece yüzük takıldı, kıyafet bile alınmadı. düğünde 5 tel bilezik takıldı. nikah sonrası ise tam bir işkenceydi ilk ayı evliliğimin.
o yüzden acıma, acınacak duruma düşüyoruz sonra.
bizde adet böyle de geç.

Sende nişanlına salağa yatar gibi , ailesinin nişanda ne takacağını sor , yane yüzükle tek taşı eşinin sana nişan hediyesi olarak biliyormuş gibi , ailesinin ne takacağını merak ediyormuş gibi sor , takmıycaklar dese aaa neden sizin adetlerde yok mu , annenin gelinine bi hediyesi olmayacak mı de .
Durumu var demişsin zaten , o yüzükler dışında takı olması lazım yane ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…