nişan sıkıntısı..

öylemi diyosun canım ya bedavaya gitsekte kıymetimiz olmazmı kendisi ve annesi ne gerekiyosa yapmak istiyolar ama babasının eli baya sıkı o bize zorluk çıkarıcak gibi
bilmiyorumki öyle bişey sorulurmu yanlış anlamasından çok korkuyorum

anlatma kıskanıyorum
sanırım böyle sormak gerekiyor yoksa kim vurduya gidicem:)) ama ne bileyim utanıyorum

25 yaşındayım ne istersen adetiniz olucak diyor ama hiç takı mevzusu olmadı bana söylenmeden olmazki dimi sonuçta beğendirmek isterler falan..ne bileyim gözünde yanlış gözükmekten korkuyorum

Bana hiçbişey taktılar sözde de nişanda da nikahta bile ihmalkarlık etmediler istikrarla hiçbişey taktılar
en azından dengeli bir aile

of evet ya biz daha şimdiden başladık gerçekten tek derdim bu annem abimin eşine beş tane takmış bana hiçbişey takılırsa yengem ailesi falan akrabalar sanki dalga geçiceklermiş gibi geliyo

hep istemeyene olur zaten ne güzel değer vermişlerki takmışlar

o konuşma nasıl olmuştu peki hatırlıyomusunuz omu sormuştu sizmi adetimiz bu demiştiniz

keşke ayrılmasaydınız hayırlısı olsun orası öyle tabi sanki o bilezikleri setimi takıcam sırf elalem ne der diye

adetiniz nedir niye sorulduğunda söylenmelimi diyosunuz yani bana soruldu ama bişey diyemedim

ne zor işlermiş banada erkek arkadaşım sordu alışveriştede muhtemelen sorar gibi geliyor ama nasıl denirki karşı tarafa yanlış anlaşılmadan

Sadece bir yuzuk.bizim adetimizde yoktur dugunde takariz deyip geri cekildiler..e daha ne denir ki buna,istesen altin derdine dusmus derler,istemesen ki istemedik milletin agzi susmaz,ayni bende oldugu gibi..iyi siz bilirsiniz deyip geri cekildik....kendi cahillikleridir dedik...cahille asik atilmaz dedik...

en iyisini yapmışsınız ama kırıldığınızla kalmışsınız onlar nereliymişki adetlerinde hiçbişey yokmuş

Söyleyin canım ne var soyleyemeyecek. Akrabalarima mahcup olurum şunu şunu takmaniz lazım, düğünde veririm yine takarsiniz de olsun bitsin.

Söyleyin canım ne var soyleyemeyecek. Akrabalarima mahcup olurum şunu şunu takmaniz lazım, düğünde veririm yine takarsiniz de olsun bitsin.
Oyle olmuyor arkadasim ya...hani karsindaki insani az cok tanirsin ya,ne desen o damari tutmussa illa kendi bildigini yapacaktir,ha iste tam boyle kor cahillerdense karsindaki,susmayi tercih ediyorsun..aman nisanda takmasin dugunde zaten takacak,el alemde o.zaman gorsun diyorsun...ha uzulmuyormusun elbet uzuluyorsun ama,allahin sopasi yok iste,bunlari dile getirip,gozlerine bir guzel sokman icin oyle guzel firsatlar veriyor ki sana,oohhh icime su serpildi diyorsun...
en iyisini yapmışsınız ama kırıldığınızla kalmışsınız onlar nereliymişki adetlerinde hiçbişey yokmuş

Okurken şu yazınızda bir ifade gözüme çarptı. Çikolatanın fiyatını neden bu kadar öğrenmek istediniz? Pahalı olması kendinizi daha iyi hissettirmiş olabilir mi? Şunun için soruyorum bunun fiyatını sorup yanıt aldıysanız Takı konusunda da Açıkça yanlış anlaşılmadan kendinizi ifade edebilirsiniz bence.bu kadar sıkmayın kendinizi, beklediğinizi göremeyince Canınız saha çok sıkılacak çünkü, karşılıklı Konuşun ve sizin için problem olan bu durumu netliğe kavuşturun

oğullarını evlendiriyorlar, normalde ne gerekiyorsa yapmaları gerekir. ailenle oturup karşılıklı beklentilerinden bahsetmeleri, eğer farklı yörelerdenseniz adetlerinizi sorup öğrenmeniz gerekir.
şu anda aile arasında söz yapılacaksa oluruna bırakın, baktınız kayınpeder cimri davranıyor. nişan düğün öncesi damat adayı ile açık açık adetlerinizden bahsederek taleplerinizi dile getirin. mal mülk ya ne olacak demeyin, böyle önemli günlerde para harcamaktan kaçınan insanlar market masrafını bile sorun edecek demektir. aman dikkatli olun.

o kadar değişik ve güzeldiki nasılsa alınmış diye nerden aldın kaç paraydı diye rahatca sordum ama alınmamış konuşulmamış şeyler için bişey diyemiyorum malesef

evet kayınpederden çekeceğe benziyoruz erkek arkadaşım elinden geleni yapar ama tek başına nereye kadar yapabilirki annelerimiz telefonda konuşacaklar o konuşma daha gerçekleşmedi eğer ısrarla bişey demezse kayınvalide adayımda güzel bi dille konuşmayı denicem erkek arkadaşımla

en güzeli. sonuçta sadaka istemiyorsunuz. eğer adetiniz böyleyse bunu bilerek adım atarlar. tamam aşıklar evleniyor da düğünü tek başınıza yapmıyorsunuz. eğer altın, eşya, düğün vs mühim değilse gidin bir nikah kıyın olsun bitsin o zaman. sonuçta toplum olarak önemsediğimiz şeyler var. her ne kadar paragöz gibi görünmek riskini düşünsek de evlilik elini cebe atmadan olmuyor. takı da eşya gibi bir parçası. gerçek olan bu.

Eskiden olsa beklerdim hesap günü gelsin diye. Şimdi yaslaninca ah şunu yaşadım vah bunu yaşadım diye hayiflanmamak için istemediğim şeye anında müdahale ediyorum. Bu şekilde huzurluyum mutluyum. Kendi hayatımı kendi istediğim gibi yaşıyorum tabi insanları mümkün olduğunca kırmadan. Konu sahibine de bunu tavsiye ediyorum.
Siz de geçmişi düşünerek kendinizi yipratmayin diğer taraf unutmuştur bile.

aynı şekilde düşünüyorum evlilik şu zamanda zor masrafı ağır ama olmadan olmuyo malesef keşke böyle sorunlara gerek kalmadan herkes kendine düşeni yapsa

22 ayar set
1 cift erzurum burması
Kayınvalidem taktı
Bu sadece nişanımda

Allah var altın konusunda ondan bonkörünü tanımadım
benım cadı kaynanam var
nısanımda 2 tam set taktı ama keske hıcbısey yapmasaydıda ınsan olsaydı dedım hep :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…