nişan sıkıntısı..

Belki takacaklardir hani bizde onceden soylenmez mesela yengem 12000tllik taki takmisti gelinine sadece nisanda kiz sasirmisti.Anneniz ya da yengeniz vs. ailenizden ir bayan sorsun bence bizim adetlerimizde var diye

aslında erkek annesı kız annesıne sorar
sızde adetler nedır ne beklersınız bızde adet sudur dıye
buyuklerın ısıne genclerın karısması ıyı bırsey degıl bence
durumlarında ve adetlerınde varsa takarlar bence
once ınsan olsunlar vallahı hıc onemı yok
senı altına bogup evlendıkden sonra hepsını elınden alanlarda var
zaten motor gıbı calısan cenesı olup altından sonra daha da cenesı acılan kaynanada var
hakkına hayırlısı olsun bu guzel gunlerde bunları dusunme hıc aılen daha ıyısını bılır bence

Canım benim üzülme banada bisey yapmadılar.. Bu devirde altın bulunuyo once hayırlı koca bulunmuyo..birin kıvıran akrabalara söylersin. Bunu kızları kocayı bulsunda altınları eksik kalsın benim kayinvaldem her gün yemek yapar ya kendi ya kayinpederim getirir.her akşam beni bu daha çok mutlu ediyor pazarımı kayinpederim alır.meyveyi severim kayinvaldem yemez bana saklar yedirir..

Hiçç ağırlığını bozma ..şimdi beni çok seviyorlar halden anlayan Gelın diye ben mesela ev işi bilmem hep çalıştığım için 2 haftalık evliyim izin bitiyo diye dün gorumcem geldi mutfagimi bal dök yala yaptı ..evimi süpürdü sildi.allah razı olsun.dip kose ben parayla yaptirsam bu kadar temiz dip köşe yapmazlardı..bana 1 kg altından daha önemli böyle bana sahip çıkmaları kızları gibi görmeleri seninde öyleyse kulak aasma bitanem

aynı şekilde düşünüyorum evlilik şu zamanda zor masrafı ağır ama olmadan olmuyo malesef keşke böyle sorunlara gerek kalmadan herkes kendine düşeni yapsa
nasıl olsa nişan için alışveriş yapılır illa ki. takı da alışverişin bir parçası.
ailenin maddi gücü yoksa elbette takı için baskı kurulmaz ama ailenin maddi gücü olmasına rağmen cimrilik yaparsa fırsat verilmemeli. nasıl gelinlik, eşya vs düğün için gerekliyse abartmadan takı takılması da bir parçası.
eşyaya gelince normal ama takıya gelince ıyy demek bana saçma geliyor. o da gelinin şanındandır yani.
yoksa istemem ama varsa isterim bu kadar basit.

9 gün sonra nişanım var, takı istemediğimi baştan belirttim. Sadece yüzükler takılsın istedim ama kayınvalidem bir bilezik takacakmış yine de galiba.. Ona bile gerek yoktu benim için.. Takılacaklar düğünde takılsın demiştik.

söz nişan bir arada ve evde oldu. daha doğrusu sonradan nişan yapmamaya karar verdik. ne takacaksınız, takmayacaksınız bir şey sormadık. sormamız mı gerekiyordu? hediye sipariş verilir mi? nişanlım tek taş taktı, k.pederimin de ona uygun kolye almış. takmasa ne? kime ne ayrıca?

X