• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişan Organizasyonu için Fikirler

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

Koalina

Başlangıç:62.5 Güncel:60.85 Hedef:48
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.480
32.649
798
Selamlar.
Nişan tarihim 2 ay sonraya kaldı gibi, Eylülün sonu. Evde olacağı kesin. Onlar muhtemelen6-7 kişi olacaklar. Bizden ise 5 kişilik ailem, en yakın arkadaşım ve 5 akrabamız olarak düşündük. Toplamda en fazla 20 kişi olacak evde. Müzik, eğlence tarzı bir şey olmayacak ve bir günde halledilecek gibi görünüyor. Evde ve çok sade olacak ama nasıl bir şeyler yapabilirim aklımda fazla bir şey yok. Düşüncem şu:

Saat 5 gibi bize gelecekler (geliş saatlerine göre en erken bu saatte gelebilirler).
İsteme ve kahve içilme yapılır daha sonra olaylar nasıl gelişir? Muhtemelen bir akşam yemeği veririz. Yüzükler istemeden hemen sonra takılıp öyle mi yemek yenir? Yemek yendikten sonra mı takılır? Pasta da kesebiliriz biz masraf olmasın dedik ama 20 kişilik pasta en fazla ne kadar olabilir ki? Bir de ufak nişan hediyesi hazırlarım gelenlere. Bunların sırası nasıl olur sizce?

Bir de elbise konusu var. Biz daha önce ilk gün gelip istenir, ikinci gün yüzük takılır diye düşünmüştük. Buna göre istemede başka bir kıyafet giyecektim ama şimdi isteme ve yüzük takma çok yakın olacaksa direk nişan kıyafetiyle mi çıksam? Önce isteme olup kahve içilip yemek yense ve sonra kıyafetimi değiştirsem gelsem pasta kesilse yüzük takılsa daha iyi olur diye düşünüyorum ama bilemedim.

Şu an kendimi hiç bir şey bilmeyen düşünemeyen sudan çıkmış balık gibi hissediyorum. İşin garibi daha önce nişanlanmıştım hem de evde ve kalabalık baya müzikli, halaylı bir nişan olmuştu. O zaman hiç bir şeyi düşünmemiştim iyi mi oldu kötü mü oldu diye dert etmemiştim ama şimdi içimde garip bir heyecan var nişan makasının ucu sivri mi olsun yuvarlak mı diye bile düşünüyorum:9::9::9:

biz 3 kız kardeşiz hepimizin de nişanında seramoni benzerdi
bir gun once gelini,r yemek yenir tanışılır Çaylar içilir tatlılar ilram edilir vs
burda sadece çekirdek aile bireyleri olur
bir sonraki gun ise nişan yapılır bunun için kız kuaföre gider nişan kıyafetini giyer hazırlanır
akrabalar vs eve gelir damat tarafı da gelir kız istenir yüzükler takılır pasta kesilir
sonrasında dans edilebilir
pasta çikolata ikram edilir
istenilirse eğlence devam eder

Nişan 2 günde olsa zaten sorun yok ama zamanımız kısıtlı. 5 gibi gelecekler bize artık kaçta kalkarlarsa o araya bir şeyler sığdırmamız gerekecek nasıl yapsak bilemedim

Nişan 2 günde olsa zaten sorun yok ama zamanımız kısıtlı. 5 gibi gelecekler bize artık kaçta kalkarlarsa o araya bir şeyler sığdırmamız gerekecek nasıl yapsak bilemedim

Öncelikle tebrik ederim canım. Benimde seninki gibi evde ortalama 20 kişilik bir gurupla sade birşey olacak. Benim bildiğim gelirler konuşulduktan biraz sonra kahveler yapılır. İstenir. İstendikten sonra ayağa kalkılır yüzükler takılır, o sırada foto video çekimi yapılır. Takılarınız takılır (sana kayınvaliden takar). Ondan sonra pasta gelir ve ikiniz kesersiniz, yine bir fotoğraf faslı. Sonrasında pastayla birlikte ikram edilecekler edilir. Yenilir içilir, sohbet muhabbet. Kalkmalarına yakın getirdikleri çikolatadan ikram edersiniz, kapı çıkışına da hediyeliklerinizi koyarsınız. Ve gece biter. En azından benimki böyle olacak. Yiyecek olarak da biz yemek yerine açık büfe pasta börek kurabiye vs. ikram edeceğiz. Tabii sizde erkek tarafı uzaktan gelecekse yemek vermek daha uygun olur ve bence geldiklerinde sofra hazır olursa yemek faslını bitirip sonra isteme olayına geçilmesi daha mantıklı geliyor bana.

Bunlar her ailenin kendisine göre şekillenen şeyler birazda, çok bir sıra yok asl bakarsan da ki sen daha önceden tecrübeliymişsin de. Çok heyecan yapma bence, tekrar mutluluklar dilerim.

oyyy en zor kısımlardan biri :KK70: nişan işi baştan sona gerginlik bence valla. çünkü aileler biraz daha geniş şekilde tanışıyor. Gerçi evde yapmayanlar içim sorun yok. Biz evde yaptık güzel geçti aile arasındaydı. zaten aileler öncesindede tanıştığı içim sorun olmamıştı. Ama kuzenim esra düğün salonunda yaptı koşturması fln baya bir zor oluyor düğün salonuyla anlaş süslet tonla iş. gerçi kuzenimin durumu iyi olduğu için nişanı için organizasyon firmasıyla anlaştı çok güzel süsletti. firmayı ....com dan buldu güzel yaptılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back